• header

A NORMAL NIGHT OUT

KenzaZouiten_party_c-1

Photos from one of the nights on Ibiza

Herre, är helt död efter den här helgen i Barcelona. Eftersom att det var dåligt väder varje dag så fanns det inget som hindrade oss från att gå ut. Så vi var ute 3 av 4 kvällar haha. Men kul var det! Vi letade upp var det spelades hiphop, tog på oss sköna skor och dansade nätterna igenom. Nattlivet där är så sjukt roligt, dessvärre kryllar det av idioter som tar sig friheten att ta på ens kropp (OBS. Händer tyvärr även en vanlig utekväll i Stockholm också). På en av klubbarna var det två män som tafsade på mig inom loppet av 2 minuter. Förra gången jag var där var det en man som snabbt drog sina fingrar längs mitt lår och in under mina shorts. Usch. Vidrigt. Till alla föräldrar med söner, lärare & övriga vuxna som handskas med pojkar, vänligen lär dem att en kvinnas kropp tillhör kvinnan och ingen annan. Så kanske iallafall den generationen slipper ta den fighten var och varannan dag. Vi andra får fortsätta slåss, säga ifrån och i den mån det går försöka vänligt informera vår omgivning om något som bör vara en självklarhet.

// God, I’m so dead after this weekend in Barcelona. Since it was bad weather there was nothing stopping us from going out. So we went out 3 out of 4 nights haha. But it was fun! We looked up where they played hiphop, put on comfy shoes and danced through the nights. The nightlife there is so much fun, but unfortunately filled with idiots who think they have the right to touch you (happens on a normal night out in Stockholm as well). At one of the clubs there was two men within two minutes who grabbed my ass. Last time I was there there was a man who quickly pulled his fingers along my thighs and in under my shorts. Disgusting. To all parents with sons, teachers & other adults who deal with boys, please learn them that a womans body belong to the woman and no one else. Then maybe at least that generation won’t have to take that fight everyday. The rest of us will have to continue to fight, speak up and try to inform our environment about something that should be a matter of course.

63 Comments

Louise

Ja fy det där är så himla tråkigt! Är inte ute speciellt ofta men när jag väl är det så är det alltid några som ska tafsa och fy, så vidrigt..
Hoppas du har haft en bra resa iaf, jag åker till Barcelona på fredag så hoppas på bättre väder :)

Reply
Frida

Jag vet att du säkert inte menade det så, men lärare ska inte behöva lära barn att det inte är tillåtet att ta på andras kroppar hur man vill, det är inte deras jobb. De ska undervisa, det är föräldrars ansvar att uppfostra sina barn till bra och respektfulla individer. Tyvärr är det många i dagens samhälle som inte uppfostrar sina barn utan låter de härja fritt, men det är inte lärarnas ansvar, trots att det blir deras problem.

Kenzas svar: Jag vet inte om jag håller med dig. Ja, det är föräldrarnas ansvar att uppfostra sina barn, men barnen spenderar mycket tid i skolan och formas även där. Jag tänker på alla de gångerna i skolan då lärarna inte brytt sig när man kommit till dem efter att någon kallat en för hora eller bett en visa tuttarna eller slängt ur sig något annat sexistiskt. Jag vet inte om det fortfarande är så (och sen är väl inte alla skolor lika usla som min var, men har hört många berätta liknande), men när det hände oss i skolan så viftades det bort med typ “ja men pojkar är så, ignorera det bara”. Där kan en lärare istället rycka in och ringa upp elevens föräldrar. Men det hände aldrig i vår skola.

Reply
Victoria Eklund

Tack Kenza för att du skriver om detta viktiga och vanliga problem! Jag bor i Los Angeles och varje dag blir jag “harrased” bara jag promenerar en halv block från parkeringen till kontoret eller till gymmet mitt på dan. Och klubbarna ska vi inte tala om. Så trött på det. Jag pratade med en kille här som jobbar på ett gym, han sa att när en ny kvinna börjar på gymmet så tar personallen dem åt sidan och varnar dem att inte ha på sig leggings eller “yoga pants” när de tränar för det provocerar männen och de kommer bli harrased. Så jävla sjukt. Ni har inte tänkt på att ta männen åt sidan å educate dom hur man ska bete sig?? Anyways..fin du är i din outfit iaf :) Xx

Reply
Sarah

Hej fina Kenza!
Usch, jag förstår precis vad du menar.. Men man får säga ifrån. Tack för ett bra inlägg, hoppas många läser detta och tänker efter.

Till något roligare: jag undrar vart du köpt din vita stickade tröja som du hade på dig när du åkte till din mormor? Och den orange’a kjolen? Så snygg outfit!

Reply
Maria Narevik

Håller med dig till hundra procent. Tycker egentligen det ska vara en självklarhet för alla att inte ta på någons kropp sådär, riktigt svinigt beteende. Hände mig också senast igår när jag var ute. You go girl, ha det bäst i Grekland! :) <3

Reply
Hanna

Hi Kenza,

it is good that you write about a topic like this. Unfortunately the same happened to me on my vacation in Barcelona as well. We were 5 girls and went into a club. Suddenly a guy pushed me against the wall and liked my ear. I tried to push him away and in that moment he ripped out my earring and hurt my lobe very bad. But sexual harrasment against women is sadly quite common everywhere. In germany I got toxicated by a guy who put poisson in my drink on a festival. I am always very cautious but the place was so crowded that he was able to drop the poisson into my bottle while I was holding it. I was lucky that my friends took care of me and nothing worse happend, but I was ill for one week. It is also absolutly not ok to treat women like this. Stay strong girls, it is not our fault.

Reply
Amanda

Jag har själv varit med om samma sak när jag besökte Turkiet. Det vidriga var att jag var tillsammmans med min mamma och män gör ändå sådana här saker. Usch.

Reply
Anna

Hello there :)

you know what’s the worst about these idiots that think it’s okay? There are women who actually like being touched like this by strangers and worse that’s why they think whoever is entering the club is okay with this kind of behaviour. And yeah if their mothers did teach them how to be a gentle man, our world would be so much better. I don’t know and don’t understand why mothers and fathers do not teach their children how to treat a woman, and in general how to behave and be nice.

Greetings,
Anna

Reply
marti

don’t write about them “men” or “man”. real man doesn’t act like that. they should be called retards, shitheads or idiots…
I have the same problem in clubs. but then they meet my fist in face in front of everyone. see their embarrassed, dumb, uncertain face – it’s priceless then!

Reply
Anya

Men snälla du!? Ska folk lära sina söner? det är väl inga normala killar som går å taffsar på andras kroppar, handlar väl inte om vad deras mammor å pappor har lärt dom eller ej… Utan det är folk som inte har någon moral, likadant med klängiga tjejer på killar! Ibland uttrycker du dig lite konstigt!

Reply
Claire

Hey Kenza!
I’ve been visiting your website for quite some time now and I must say that you have a great sense for the balance of funny short posts, outfit posts and mixing it all up with some funny webcam shots in the morning :-)
I finally decided to comment today as I couldn’t agree more to what you mentioned in your post about creepy guys in clubs! It’s really annoying and should definitely become more vocalized, especially since this is one of the main issues that women still face today though so many other areas of women’s lifes have (thank God!) developed in a good direction!
Anyway, just wanted to leave that here – continue what you’re doing because you’re great at it! :*
Claire

Reply
Catalina

Fyfan vilka vidriga idioter!! Hoppas du inte låter sånt där hindra dig från att ha kul. PS älskar din blogg

Reply
Rikke

Kender det så godt, det med at mænd føler, at de kan gramse/tage på én! Det er så ulækkert, og jeg oplever det også tit, når jeg går i byen i Danmark. Eeew, er så træt af det.

Reply
Anna

Ja det är hemskt att det ska behöva vara så verkligen!!! Vill bara säga att det inte bara är upp till föräldrar, lärare och övriga vuxna! Det är väl upp till dessa personer själva att bete sig, men kan de inte är det väl hela samhällets ansvar? Det är inget problem om man kan lägga på vissa personer att lösa! Lärarna idag har ett otroligt stort ansvar och man kan inte säga till någon att det är upp till de att fixa det. Alla borde ta sitt ansvar isf! Mvh

Reply
Klara

Var är din outfit ifrån?? Skulle uppskatta svar finaste du :) sjukt snygg va den

Reply
Dixi Wonderland

Jag blir så jävla äcklad att jag spyr. Hade någon lagt sina händer på min kropp hade jag fått ett utbrott ut av bara helvete. På grund av såna här jävla idioter så går jag inte ut och festar. Och går jag ut så är de i sällskap av min sambo + våra fem killkompisar. Jag känner mig inte ens säker när jag går ut mitt på ljusa dan. Hur hemskt det än låter så fort jag får möte av en person av de manliga könen så knyter jag ett hårdare tag av min handväska och förbereder mig för en fight. Det ska fan inte vara så. Jag ska inte behöva vara rädd för att lämna tryggheten i min lägenhet men det är jag.

Reply
Andromeda18_

While I absolutely agree with you about educating boys on how to behave with girls/women, I don’t have much faith in it. For a lot of men their desire for women’s bodies is an almost uncontrollable animalistic thing. Personally, I can’t help picturing men like that as baboons in heat. They know they shouldn’t behave like that, they know, but they do it anyway because they think it’s worth it and don’t suffer any serious consequences. The truth is, if rape didn’t have serious consequences in some societies it would happen a lot more. I was talking about that with some male friends the other day and they absolutely agree. As one of them said, it would be a Game of Thrones-like scenario (where women are abused left and right). And in reality, in times of war, when the circumstances allow and even encourage that sort of behaviour, situations like that and much worse have happened (just look up the ‘rape of Nanking’, or the rapes committed during WWII by both sides).
I’m not saying all men are (potential) rapists or abusers, because when you stop generalizing and look closer at the individual level you realize there are plenty of good men that wouldn’t do that to a woman, but there are also many that would.

Reply
Hanna

Vidrigt, händer ju tyvärr ofta att man får sexistiska kommentarer eller att nån tafsar.

HUR reagerar du när det händer? Vill verkligen komma på en bra comeback så att de blir ställda å lär sig nåt.
Kram!

Reply
Ulrica

Hej,
Så sjukt! Det är allas uppgift att stå upp och rycka ut när folk beter sig på detta sätt! Urk! Skulle någon behandla mitt barn illa i skolan, så ska lärarna stå upp såklart!
Kram på er.

Reply
Bertille

Hi Kenza ! Totally agree with you ! I live in France and it is the same thing ! You can’t walk in the street without a guy who say something to you ! In the subway, it’s worst ! I don’t want to take this anymore ! Once a guy puts his hand on my butt, I was so shocked ! It happens every day it is awful ! I hope things will move !
Anyway, you are so beautiful, love you !

Reply
Linnea

Så härliga bilder! Dock inte lika härligt med killar som kommer och tar på en! Bra att du tar upp detta :)

Reply
Mia

Så bra att du tar upp det här Kenza! Tack för att du som har många människor som ser upp till dig skriver om detta och vidare belyser det här problemet. Tack :)

Reply
Alexandra Melkersson Jansson

I Skolverkets Läroplan för Grundskolan står bland annat “Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet med svaga och utsatta är de värden som skolan ska gestalta och förmedla.”

Det står även på flera ställen att ett av lärares och skolas uppdrag (tillsammans med hemmen) är att främja och forma eleverna till att respektera andra människor egenvärde, förmedla hur viktigt det är med jämställdhet och aktivt motverka diskriminering.

Kenza har med andra ord stöd av Skolverket och lagen!

Läs gärna mer vettja http://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/grundskoleutbildning/grundskola/laroplan/curriculum.htm?tos=GR

Reply
Ebba

Det här är verkligen något som jag tycker borde diskuteras mer! Och det borde vara killarna/männen som får tillsägelse om vettigt beteende och inte tjejer och kvinnor som skuldbeläggs. You go Kenza!

Reply
Camilla

Tack för att du använder din breda plattform för att skriva en sån (självklar men) viktig grej!! Go Kenza!!

Reply
Sanna

Håller med dig Kenza! Som blivande grundskollärare tycker jag att det är oerhört viktigt att man berättar till unga killar om vad som är okej eller inte. Även om jag blir behörig att undervisa i matte, svenska, engelska osv. Dvs vanliga skolämnen tycker jag inte att det är bara det som man ska lära ungdomar. Förstås har föräldrarna ett ansvar att uppfostra sina barn, men jag tycker att lärare, särskilt i ung ålder, är nästan lika viktiga rolmodeller!

Reply
Sandy

Hatar hatar det du pratar om. Mår så illa av alla män som har skrev syn på kvinnor och dess kroppar.

Reply
Lilja

Hej Kenza! Har nyligen kommit hem fr barcelona, jag håller med. Det är kaos där o folk har ingen respekt hände mig med, framför min pojkvän. Sällan de ser snygga tjejer! Thats for sure, vilken klubb var ni o festa?

Reply
Ida

Hej!
Tack för världens bästa blogg<33
Vi är jämngamla och har följt dig sedan du började blogga. Känns nästan som jag känner dig personligen vilket kanske låter skrämmande. I alla fall måste jag kommentera angående män som klämmer på en. Att det händer allt för ofta håller jag med om. På nattklubben brukar jag bara försöka inte bry mig och gå bort ifall någon okänd rör mig, kanske kasta en blick på personen så den ska förstå att jag inte tycker det är okej. Vågar verkligen sällan säga ifrån för det känns nästan alltid som dom inte bryr sig – går bara till nästan och gör samma sak igen (!!!).
För ett par veckor sedan var det en kille som grabbade min röv när jag gick förbi honom och hans kompisgäng. Alla killar började skratta och busvissla och jag blev bara helt chockad och otroligt äcklad, visste att det är nu eller aldrig jag ska säga några välvalda ord så jag ba "Va gör du??? Fattar du att jag har sjuuukt smittsam herpes och att du nog genast bör söka vård för den där handen!"
Gänget blev nog väldigt till sig, killen bad om ursäkt och blev stirrandes på handen och jag fortsatte med att lugnt säga att det inte är okej att göra sådär, lova att aldrig aldrig göra det igen. Sen gick jag.
Kanske tog i lite där med "smittsam herpes" (hehhe) men tror inte han rör på vem som helst mera.
Puss!

Reply
Sussi

Till: Anya

Moral är ingenting som är medfött, det är någonting som man – förhoppningsvis – lär sig och formas av då man växer upp. Tyvärr är det inte alla som får detta med sig i livet. Sedan finns det så klart äckel och sjuka människor som bortser från etik och moral oavsett om de har fått en bra uppväxt eller inte.

Reply
Linnea

Viktigt ämne Kenza!!

Många utekvällar för mig slutar med att jag går hem tidigare, kokande av ilska. Men något jag lärde mig då jag själv jobbade på nattklubb var att inte underskatta vakterna. Blir du taffsad på, våga gå till vakterna och be dom att kasta ut killen! Det ligger ju i nattklubbens intresse att tjejerna ska vilja/våga vara kvar på stället. Kanske inte funkar i alla länder, men i Sverige brukar det gå bra. Tycker nattklubbarna för övrigt borde ta större ansvar och verkligen uppmana kvinnor att säga till vakterna, kanske sätta upp några lappar runtom i lokalen? Sedan undrar jag vart alla män som INTE gör sådant finns i denna debatt? Kom igen killar, vi behöver er hjälp i detta! Våga skäll ut en kompis som du tycker beter sig svinigt, våga prata om det i killgänget! För inte vill väl ni att er dotter/syster/mamma/flickvän ska bli utsatta för denna ständiga kränkning? Kom igen, våga stå upp och säga ifrån, tillsammans är vi starka <3

Reply
Klara

Muy bien! Håller även med dig helt angående lärarna, såg att någon annan kommenterat något anti. Keep up the good work sis!

Reply
Sara

Köp pepparspray, ta med dig den när du ska ut och festa. Om någon tafsar på dig så är det GAME ON.

Reply
rebecka

tack för ett fantastiskt viktigt inlägg som många brudar kan känna igen sig med (tyvärr). superbra och viktigt att använda sin plattform att snacka om och belysa såna här “obekväma” saker, tillsammans är vi starka!

Reply
Angelica

Som mamma till en liten son känner jag att jag tillsammans med min make har ett enormt ansvar. Vi MÅSTE se till att fostra vår son så att han respekterar varenda människa oavsett kön, läggning eller ursprung. Jag kommer att göra mitt yttersta för att han inte ska bli en av dessa män ute på klubbarna du mött. Och som du säger – skolan har också ett ansvar. Barn formas så mycket i skolan och vi föräldrar har svårt att veta vad som sker där hela dagarna. Vi behöver därför hjälp från lärarna.

Nå, får vi en dag en dotter måste vi givetvis lära henne exakt samma saker.

Reply
EN BLOGG+OM+5+SYSTRAR

Ja fy vissa killar i denna värld har ingen jävla respekt.. Att man inte kan få vara ute och dansa utan att det ska komma någon och bara tafsa på ens kropp.. Usch! /Elin

Reply
LisaLDN

It is absolutely disgusting how we have to feel some times when we go out! It is not right at all, and I hope that the next generation puts a stop to it.

Reply
Sarah

Such a great article about men, I’m glad you’re one of the smart girls who don’t think it’s ok for them because they’re men and can’t control their testosterone ;) you’re a smart woman, that’s inspiring for the young readers!!

Reply
H

Till Hanna som undrade vad som är en bra reaktion: sist det hände mig så gav jag killen en örfil, det är kanske inget bra sätt men det hände i stunden för jag blev så arg. Men, efter det så skällde jag ut honom och framför allt så frågade jag varför han gjorde det! Killen blev väldigt skamsen och stammade fram en ursäkt. Hehe sen gick jag vidare och fick honom att lova att aldrig mer göra så (jag ba “SÄG EFTER MIG NU!” så gjorde han det!) och guuud vad han skämdes. Efter utskällningen så gick jag och sa till vakten och såg till att han blev utslängd!

Reply
Emmy

Så himla synd att de finns folk som ska hålla på och ta på en om man inte vill det.. Samhället borde leva som att de faktiskt var 2015. De är riktigt trist! Men kul att det var en bra kväll förutom det :)

Reply
Aoife

Thank you for writing this post Kenza. No matter how many times I hear stories from my female friends and family about incidents similar to yours I am still shocked by the fact that some men consider it acceptable to disrespect and harass women on a daily basis. These issues are a conversation that people should be having and although it really should not be down to girls to do so, unfortunately in our society I think it is often left to women to begin and participate in that conversation. Given that, I think it is so encouraging to see a strong young woman such as yourself talking about and challenging this everyday sexism and harassment.

Reply
Linda

Usch, jag vet precis vad du pratar om. Hände mig hos en frisör i Turkiet. Man känner sig så himla äcklad och kränkt!! Hur tacklar du sådana situationer?

Reply
Sabina

Vilka svin. Har aldrig blivit tafsad på men skulle lika gärna kunna ha blivit det. Så fort man visar lite hud för att det är svinvarmt ute och inte vill kvävas till döds i värsta overallen, ska det självklart vara några som tittar lite extra länge. Det är så fruktansvärt obehagligt att jag inte ens vill gå ut.

Reply
Anja

Hej Kenza!
Bra att du tar upp det, det är inte rätt och händer tyvärr överallt. Jag tror inte det tas upp på många skolor, hoppas det blir en ändring snart. Jag har följt din blogg i många år och jag kommer definitivt fortsätta, stor kram till dig!

Reply
Barrett Watterson

Odigeo, Odigeo and Odigeo so you can book your Dar Lalla Kenza reservations with confidence. We help millions of travellers each month to find the perfect hotel for both holiday and business trips, always with the best discounts and special offers.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*