• header

PARTY MAKEUP TUTORIAL

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-1

STEP 1:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-3 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-2

Precis som i min vardagsmake, så börjar jag med att lägga primern “Dior Glow Maximizer” i hela ansiktet. Detta gör jag efter att ha tvättat och smort in ansiktet med min ansiktskräm (Neutrogena).

// Just like in my everyday make up, I start with putting the primer Dior Glow Maximizer all over my face. I do this after washing & moisturizing (Neutrogena).

STEP 2:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-4 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-5

Sedan lägger jag concealer under ögonen eller om jag har någon finne eller så att täcka. Jag använder “Cover all mix” från Make Up Store, och jag gillar den för att den har tre olika nyanser med olika syften. Använder främst den rosa (för att täcka mörka ringar) och den gula (för att täcka röda partier). Och jag brukar blanda dem för bästa resultat! (PS. Verkar som att de bytt förpackning. Men här är den!)

// Then I put concealer under my eyes, or if I have a pimple or something to cover. I use Cover all mix from Make Up Store, and I love that one cause it has three different colors for different purposes. I mostly use the pink one (to cover dark circles etc) and the yellow one (to cover red spots etc). And I mix them together for best result! (PS. Seems like they might have changed the packaging. But here it is!)

STEP 3:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-6 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-7

Dags för foundation! Ibland använder jag en flytande från Chanel (Gabbi använder alltid den på mig när hon sminkar mig för galor osv) men för det mesta så kör jag på i.d mineralfoundation. Är jag solbränd så skippar jag foundation även till fest, om jag inte är det använder jag färgen Golden Medium.

// Time to put on foundation! Sometimes I use a liquid one from Chanel (Gabbi always use that one on me when she does my make up for galas etc) but mostly I use this i.d. mineral foundation. If I’m tanned I don’t have foundation at all even for party, but if I’m not I use the color Golden Medium.

STEP 4:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-8 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-26

Sedan dags för Wonder Powder från Make Up Store, ett puder som ger himla fin lyster. Färgen Kalahari funkar bra här, är jag mer solbränd kör jag Gobi. Eller blandar dem!

// Then it’s time for Wonder Powder from Make Up Store, a powder that gives a really nice luster. The color Kalahari works fine here, if I’m more tanned I use Gobi. Or mix them two together!

STEP 5:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-9 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-10 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-11 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-12

Shading, highlighting och bryn, allt från Anastasia. Läs mer om brynen i min vardagsmakeup-tutorial. Contour Kit Light (här hittar ni den) använder jag för att markera ansiktsdragen. Jag lägger mörkt (skuggar) precis under kindbenen och på sidan av näsan. Jag lägger ljust (highlightar) över kindbenen, på näsa, på haka, under brynen, pannan. Highlighting Duo Pencil använder jag på överläppens kant, under brynen och ibland i runt ögonvrån närmast näsan.

// Shading, highlighting and brows, everything from Anastasia. Read more about my brows in my everyday make up tutorial.  I use the Contour Kit Light (get it here) to highlight my facial features. I put the dark one under my cheekbones and on the sides of my nose. I put the light shimmery one over my cheekbones, on my nose, chin, forehead, under my eyebrows. I use Highlighting Duo Pencil above my upperlip, under my brows and sometimes also in the corner of my eye.

STEP 6:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-13 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-14 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-15 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-16 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-17

Nu till ögonen. Först böjer jag fransarna med min kära gamla fransböjare från H&M (eller egentligen gör jag det efter skuggorna men här hade jag gjort det innan). Sedan använder jag en palett med ögonskuggor från Maybelline. Ni hittar den HÄR. Det är sjukt svårt att förklara hur jag lägger skuggorna, men jag börjar med ljus skimrig skugga över typ hela ögonlocket, sedan lägger jag mörkast närmast fransraden på halva ögonlocket, och under hela ögat. Inte så mycket längst in. Sedan tar jag en större pensel och sotar ut det ordentligt. Övning ger färdighet så det är bara att testa. :-) För mascara, kolla min vardagsmake-tutorial.

// Now to the eyes. First I curl the lashes with my beloved old curler from H&M (or I actually do it after the shadows but in these photos I did it first). Then I use a palett with eyeshadows from Maybelline. Get it HERE. It’s so hard to explain how I put the shadows, but I start with a light shimmery shadow on like my whole eyelid, then I put a dark one close to the lash line on half the eyelid, and under the whole eye. Not so much close to the nose. Then I take a bigger brush and blur it out for a smokey look. Practice makes perfect so just try it out. :-) For mascara, check my everyday make up tutorial.

STEP 7:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-18

Lite rouge! Denna heter Joues Contraste Powder Blush från Chanel, färg 160 Innocence.

// Some rouge! This one is called Joues Contraste Powder Blush from Chanel, color 160 Innocence.

STEP 8:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-19 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-20

Vad jag använder på läpparna varierar ju såklart. För det mesta kör ja bara vanligt läppbalsam (Försvarets hudsalva ftw!) Men här har jag använt nummer 66 från YSL Rouge Pur Couture.

// What I use on my lips varies ofc. Normally I just go for a regular lip balm. But here I’ve used number 66 from YSL Rouge Pur Couture.

THE RESULT:

KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-21 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-22 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-23 KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-24

Bättre sent än aldrig! Hoppas ni tyckte om det. :-)

// Better late than never! I hope you liked it. :-)

– Contains adlinks.

67 Comments

Lovisa

Såååå snygg gaaah!!!

Men vilken pensel använder du till countour’en? :)

Puss fina!

Reply
Filippa

Så himla fin look! Undrar dock vart dina penslar kommer ifrån? Speciellt undrar jag över penseln du gjorde näs-contouren med samt rougepenseln! :)

Ha en forsatt skön söndag <3

Reply
Elena

I love the make up! It looks so natural and not all over the top! Less is here definitely more! <3 And I love eyeshadow.. but my big problem is, that everytime when I put some eyeshadow on, it looks after one hour weird, because it goes into the pleat of the eyelid… :/
But your result is definitely awesome!
Puss :) Elena
_______________________________________________________________________________
https://annelenafashion.wordpress.com/

Reply
Claire

You do your make up AMAZING! It’s never too much or cake. It’s beautifully applied :) Would you ever consider doing a makeup tutorial on your youtube channel? I think it would be so popular and I would love to see different techniques etc from a video.
Thank you :)

Reply
Dixi Wonderland

Kul att din festsminkning är min vardags sminkning ;)
Måste dock ännu en gång, yes det börjar bli sååå tjatigt efter alla dessa år men vad vacker du är! Helt otroligt hur vackra ansiktsdrag du har :)

Reply
nejja

såååå jävla fint! wow, går på nästan samma sminkning c: blir alltid bra resultat med brunsotning ;)

Reply
jen

hur kan du kalla dig djurvän när du använder typ BARA produkter som är DJURTESTADE?! :'(

Reply
Simone

Först och främst, wow så himla duktig du är på att sminka dig! Sen undrar jag som alla andra var dina penslar kommer ifrån? :D

Reply
D

Du är väldigt vacker…
På alla bilder.
Men på bilden under steg fyra är du otroligt vacker..

Reply
em

BEEEEEEAUTIFUL! but i really like the way u look without mascara. to my opion even moooore beautiful without it. woow!!

Reply
Rikke

Tak fine Kenza, endelig en makeup tutorial! :) Tusind tak, hvor er det et fint look :)

Reply
Ellen

Det här är verkligen en av mina favvo inlägg. Älskar när du gör inlägg på smink!! O du är så Jävla vackeeeeer ):)

Reply
Masha

This makeup is gorgeous, as always!
Could you please update a post on your skincare routine (it’s been a while, I’m sure smth must have changed in that department)? What products you use to remove makeup, what cleansers, moisterisers and facial masks you like? Your skin is literally perfect and I’m sure I’m not the only one who would just LOVE to read that post. Pleeeasee, pretty-pretty pleeease!

Reply
Kornelia

I can’t believe that usual Maybelline mascara do THIS with your eyelashes. I had it once when I was in junior high school and I remember that it was awful for me so I’m in shock, especially that I alwas thought that you have a false eyelashes. I really jealous! ;)

Reply
Julia

SÅ FINT! Älskar dina smink-inlägg :)

Din hy är ju helt magisk. Vilka ansiktsprodukter använder du?

KRAM!

Reply
Maria

Sååå vacker och du har så himla fin hy! Vad använder du för ansiktsprodukter?

Reply
Anna

Hej underbara Kenza! :)
Jag har precis varit och köpt mig Anastasias Countour kit. Men undrar som många andra vilken pensel du använder? Är den från make up store, vilket nr?:)

Ha en underbar dag!
Kram Anna
Hoppas på svar


Kenzas svar: Det är en highlighterpensel från Morris&Luca! :-)

Reply
Ida

Hej!

Superhärlig och fräsch look. Jag är verkligen själv ett fan av både Make Up Store och mineralmakeup, även fast jag helst använder Bare Minerals. Därför blev jag så jävla besviken när jag lyssnade på nyheterna i söndags. Tydligen så innehåller smink från många olika märken (inkl. MUS och ID) en mineral som kallas glimmer. Den används för den här “dewy”, “skimriga” effekten som ingrediens i puder såväl som ögonskuggor. Den utvinns till största delen genom barnarbete i Afrika och Indien. Barnarbete – som är en av vår tids största skam. Skulle vara intressant att höra din synpunkt på detta. Eller ja synpunkt, förhoppningsvis tycker du väl att det är lika bedrövligt som jag tyckte när jag fick höra det. Kände mig sviken av alla stora sminkföretag som jag ändå har en tillit hos. Skillnaden är att dina ord väger tyngre än mina i sådana här sammanhang.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/glimmer-finns-aven-i-svensk-smink

Reply
Emma

Halloj! Jag undrar vilka utav skuggorna som du använder i paletten till din sminkning? :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*