• header

LATE NIGHT SNACK

KenzaZouiten_g-3 KenzaZouiten_g-2 KenzaZouiten_g-1

Late night snack – my favorite fruit!

Finns det något godare än granatäpple? Det har alltid varit min favoritfrukt. Även när jag knappt åt frukt och grönsaker (vilket var typ fram till jag träffade Aleks. tror att jag inte ens hade smakat broccoli innan? haha. han älskar att poängtera det också… “minns du innan vi träffades och du typ aldrig åt något grönt?” haaaaatade det!! kan inte påstå att jag gillar broccoli nu heller, äter det för att jag måste haha. ok slut på världens längsta parantes) Så sjukt jobbigt att skala bara, det här tog mig minst 15 min och en förstörd t-shirt. Men det var det värt. :-)

Nu ska vi fortsätta titta på True Detective! Vi är på femte avsnittet och nu börjar det äntligen komma igång. Tycker dock fortfarande att förra säsongen var så mycket bättre..

// Is there anything more delicious than pomegranate? It has always been my favorite fruit. Even when I barely ate fruit and veggies (which was like until I met Aleks. I don’t think I had even tried broccoli before I met him? haha. he loves to say that as well… “do you remember before we met and you never ate veggies?” I haaaated it!! I can’t say I like broccoli now either, I eat it cause I have to haha. ok end of the world’s longest parentheses) It takes forever to get them out though, this took me at least 15 min and one ruined t shirt. But it was worth it. :-)

Now we’re gonna continue watch True Detective! We’re at the fifth episode and stuff is finally happening. I still think last season was so much better though…

110 Comments

Julie

TIPS!! Om du skär 4 snitt i halvorna så “bankar” du sedan ut kärnorna med en sked. Det blir som 4 “vingar”. Då ska du se att du slipper förstöra en tröja och att det inte tar 15 min. Snarare 2 min ;)

Reply
Hanna

tips: dela den på mitten och sänk ner den i en skål vatten. när du bryter sönder den så flyter kärnorna och skalet sjunker, så kan du lätt fiska upp det. utan stänk!

Reply
Matilda

Världens bästa tips att kärna ut granatäpple kommer lastat!
1. Skär äpplet i klyftor
2. Fyll en bunke med kallt vatten och kärna ur klyftorna under vattnet
3. Granatäpplekärnorna kommer sjunka till botten och det vita till ytan! Ta bort det vita men handen och använd ett durkskal i kärnorna
4. TADA! Inget stänk på tröjan

Reply
Elena

Ooooh pomegranate is soooo delicious! Someone told me that it is really easy to get out the little corns.. you just have to cut it in half, and hit with a spoon on the outside of the pomegranate and hold it upside down.. don’t try it! It is a huuuudge lie! I would eat it more frequently if it would be more easy to eat it, haha! Wish you still a nice evening! <3
Puss :) Elena
___________________________________________________________________
https://annelenafashion.wordpress.com/

Reply
Elsa

Har ett tips så att det går snabbare, skala granatäpplet i en skål med vatten!! Kärnorna åker ner till botten och skalet flyter upp på ytan, superlätt att bara ta upp skalet och sila bort allt vatten sedan!!!:)

Reply
lisa

Man måste inte skala den? Det är väl bara att dela den och gröpa ur kärnorna med sked? :)

Reply
Chris

If you dont want to ruin more tshirts you should just peele the pomegranate in a bowl of water. The seeds will sink to the ground, and its done super quick:)

Reply
Ida

Hej! Ett tips ar att skala bitar av granatapplet I vatten och sen bara sila. Det kommer inte att forstora nagra klader och det gar mycket lattare, I alla fall for mig! :)

Reply
Rebecca

Visst är det gott! Ett tips är att skala under vatten, så skvätter det inte! Sen silar man bara när man är klar :)

Reply
Anna

Tips är att dela på hälften och sen slå IT kärnorna med en träslev på baksidan. Då trillar dom ut och man slipper skala.

Reply
Ronja

Hej Kenza! Ett tips om att få ur frukten ur granatäpplen (om du inte redan gjorde så förstås, då är det ju inget tips, haha) Men om du delar äpplet på hälften och sedan slår på baksidan med en sked så trillar frukten ut av sig själv så man slipper stå och skala och hålla på! :) Men det kan stänka lite så jag brukar ställa en djup tallrik i diskhon och göra där ;) Kram!

Reply
Anne-Lie

Det finns ett par smarta sätt att få ur kärnorna utan att behöva kladda ned sig, kolla Youtube :)

Reply
sandra

Går ju att köpa frysta granatäpplekärnor ! Fast kanske inte lika gott/nyttigt som den färska.. Men definitivt mindre jobb haha ;)

Reply
Karin

då kan du använda den förstörda t-shirten till nästa gång du äter granatäpple igen :P Du kan använda baksidan av kniven (eller annat typ träslev) och banka ut frukten, blir lättare än att pilla ut de!

Reply
JuliaJ

Aah I was so disappointed in the beginning of season two that I stopped watching it.. I have to get back to it one day but gaah the first season was just so more interesting. Maybe it was just hard to transit to a new character when you finally just came to know another one.

Have a good night! :’)

Reply
Amanda

Dela den inte på mitten, om du kollar på formen ser du att den har klyftor. Lägg ett inte allt för djup snitt för varje klyfta, skär bort toppen och dela den som en apelsin. Resultatet är inga förstörda kläder och du behöver inte gräva för att få ut pulporna.

Reply
Sofia

Ett tips är att ska granatäpplet i en skål med vatten, om du inte vill förstöra fler t-shirts :)

Reply
Saga

Halloj Kenza! Du ska få ett litet tips på granatäpple-fronten. Istället för att stå och pilla i en kvart gör såhär: skär granatäpplet mitt itu, ta ena halvan och lägg den skurna sidan nedåt i din hand(håll över en skål) och slå relativt hårt med exempelvis en träslev! :) Det tar max nån minut och du sparar på kladdet.

Reply
Petra

Dela den tvärs över (som du gjort), håll den över en skål och slå på “ryggen”/skalet med en träslev så ska kärnorna ramla ut har Nigella Lawson tipsat om. Så slipper du förstöra tröjan. Om det funkar dvs.

Reply
Jenny

Du kan dela på granatäpplet på mitten, precis som du har gjort, sen använder du en skål och vänder på halvan så kärnorna är ner mot bunken och bankar ut kärnorna med en sked då skvätter det inte på dig! ;) och det går fort som fan!

Reply
Sumayya

Testa istället att skala genom att dra kniven ett varv “runt” skalet (alltså skär inte så djupt så att du går in i fruktköttet med kniven) från toppen och ner. Sen skär du igen runt frukten från toppen så att du nu har fyra “klyftor” i skalet. Sedan drar du försiktigt av skalet från fruktköttet och du kommer märka att frukten “klyftar” sig själv utan att gå sönder. Sen skrapar du bara av fruktköttet (pärlorna) från sina fästen. Mkt mindre kladd :)

Reply
Nina

Prova att rensa frukten i en skål med vatten nästa gång. Inget stänk på kläderna och kärnorna sjunker till botten medan det vita skräpet flyter :)

Reply
rebecka

Hej! Ett tips är att göra det i en skål med vatten, håll äpplet under ytan och skala. Kärnorna flyter upp och inget kladd (: kram!

Reply
Felicia

Haha jag brukare också sitta sådär och pilla ur varje frö men det tar ju en eeevighet. Men tips, dela den på mitten sen lägg den i din hand och banka med en slev eller något på baksidan av den (så fröna åker ner mellan dina fingrar ner i en skål) det tar knappt en minut då! Kraam

Reply
Clara

Älskar också granatäpple!
Tips! Lägg halvorna i en skål med kallt vatten och ta ut kärnorna under vattnet, det blir mycket lättare! :)
Kram!

Reply
Josefine

Sök på youtube hur man skalar ett granatäpple! Finns många sätt som inte förstör kläderna eller tar tid :)

Reply
Johanna

Om du fyller en skål med vatten och lägger ner granatäpplet och trycker ut “kärnorna” blir det inget stänk. Och det går superfort :)

Reply
Camilla

Skala?? Lättaste tycker jag är att först delar men granatäpplet mittitu sen vänder man äppelhalvan över en skål och så tar man en sked och slår på skalet tills alla kärnorna är ute, lite kladd ja men de flesta brukar hamna i skålen. Det är verkligen så gott med granatäpple!!

Reply
Mai

I always peel pomegranate in the bowl filled with water. That way kitchen and myself are totally clean afterwards and no ruined t-shirts (Y)

Reply
Sofi

Åh Kenza, Kenza, Kenza! Det finns ju så bra sätt att göra det på!! Dela på mitten och knacka ut dem med en slev så slipper du fläckar på tröjan! Och så måste jag tipsa om att äta granatäpple men en klick vanilj-kvarg, supergott!

Lägger in en länk, spola till ca 1:00 så ser du hur man kan göra! https://www.youtube.com/watch?v=084ABt9q1n0

Reply
Linnea

Åh, granatäpple är min favorit också! Har det i sallader, äter som godis på kvällarna eller min favorit: på kladdkakan med grädde till! Jag håller helt med dig om True Detective. Jag och min sambo blev jättebesvikna så förvänta dig inte att den plötsligt blir megabra och kan mäta sig med första säsongen. Vi har precis tittat färdigt på säsong 2 av The Blacklist här hemma, och SE DEN serien om du inte har gjort det än! Spännande som tusan, beroendeframkallande och faktiskt väldigt snyggt gjord med oväntade vändningar hela tiden.

Tack för en fin blogg och mycket inspiration såhär i höstmyset :) Kram!

Reply
sanna

Bankar man inte bara ur kärnorna med en träslev? Har för mig att jag sett det någonstans, kan ju vara värt att prova? :D

Reply
Anne

Hej Kenza
Jeg synes også at granatæble smager fantastisk:) Jeg skærer den over, holder en halvdel over en skål og banker hårdt med en stor grydeske. Så falder alle de små kerner ud. Nemt og hurtigt:)

mvh Anne

Reply
Filippa

Haha det ständiga problemet med förstörda kläder vid intag av granatäpple ;) Dela granatäpplet och skala det sedan i en bunke med vatten (under vattnet dåra), då undviker du att det skvätter ÖVERALLT! :)

Reply
Jennie

Du vet att det finns fryst granatäpple va? Finns i frysdisken bredvid annan fryst frukt och bär på dom flesta affärer :)

Reply
Larsa

Okej om du skalade den rätt, du har ju förstört hälften, tack för att du skapade världens tvångstankar :)

Reply
Rut

Tips!

Ta en stor skål med kallt vatten, lägg i en av delarna av granatäpplet ha kärnhuset neråt brytloss bitar. Kärnorna sjunker & allt annat runt om stiger upp på vatten ytan. Så då tar du upp det du inte ska äta & gör det igen
Med Nesta del. Inga mer förstörda tröjor. Snabbt & enkelt.

1. Skål med kallt vatten
2 ta ner händerna i vattnet med ena halvan (OBS viktigt kärnorna neråt)
3. Bryt loss bitar, pilla ut kärnorna
4. Kärnorna sjunker till botten allt runt om stiger.
5. Ta bort de du inte ska äta.
6. Häll bort vattnet.
7. Ät :)

Reply
Sofia

Heej! Om du vill slippa fläckarna så häll upp en lagom stor bunke och fyll upp med vatten. Lägg ner en halv klyfta granatäpple och börja pilla under vattenytan och så kommer du att märka att stjärnorna sjunker och det vita runt kommer flyta på vattenytan. Sedan är det bara att ta bort det vita och sila bort allt vatten och torka stjärnorna med hushållspapper! Super enkelt!

Reply
linn

du vet att du bara kan dela den på hälften å sen tar du något och bankar ur kärnorna med på utsidan av skalet, allt ramlar bort :)

Reply
Jennifer

Ett tips. Skär granatäpplet i halvor. Vänd den delen med granatäpplekärnorna neråt i en bunke knacka med en träslev på ovandelen. Så ska kärnorna ramla ner i bunken.

Reply
Sanna

Okej, du kommer säkert få hundra andra kommentarer om detta men ett litet tips är att rulla granatäpplet mot ett platt underlag (köksbänken exempelvis) samtidigt som du trycker lätt på det med handen. Då hör man (känner man?) hur kärnorna lossnar lite från skalet och när man inte längre hör detta “ploppande” är man good to go för att skala och det går superlätt! OBS: det bildas även ett tryck med lite vätska när du gör detta som kommer spruta ur när du skär upp det, så man får vara lite försiktig! KRAM

Reply
Giorgia

Hey Kenza,
Try to get them out in a bowl of water. You just have to Break the fruit in little pieces under water, the Shell will go up in the water and the fruit will sink to the bottom of the bowl. You Will Never have the Problem with ruined shirts again :D

Reply
Alexandra

Ett tips är att ha den skurna sidan mot en skål och den slå med en träslev eller liknande så åker dom ner direkt i skålen och det stänker inte lika mycket :)

Reply
Sofia

Tips: Dela granatäpplet på andra hållet, lägg en halva upp och ner i handen (så att kärnorna är nedåt) och spreta med fingrarna. Därefter slår du bara med baksidan på en sked på skalet och kärnorna trillar genom dina fingrar och ned i en skål eller vad du nu sätter under. Sjukt mycket lättare att få ut dem på det sättet! Det skvätter fortfarande lite men inte alls lika mycket som när man pillar ut dem på andra sätt… Lycka till!

Reply
Anna

Tips är att dela på hälften och sen slå ut kärnorna med en träslev på baksidan. Går på nolltid och slipper skala

Reply
Emelie

Åh, älskar också granatäpple. Testa att göra världens godaste fruktsallad på: Hackad mango, blåbär, granatäpple, pressad lime över och servera det med vaniljglass. Supergott:)

Reply
Gabriella

Skala den i en bytta med vatten, då skvätter det inte! Sen är det bara att hälla av vattnet och käka på. Tröjorna uppskattar det ;)

Reply
Sofie

Hej ett tips från en granatäpple älskare till en annan ;)
Om du delar den på mitten och sedan tar en metallsked och slår på baksidan av frukten när du håller den över en bunke går det betydligt fortare och du lär kunna använda din t-shirt igen! Efter jag lärde mig det går det så mycket smidigare nu man kan äta det mycket oftare! Mums :)

Reply
Hanna

Om du rullar granatäpplet lite mot en hård bänk och trycker med handen samtidigt innan du öppnar den blir det på så sätt lättare att få ut kärnorna. Sedan skär du med en kniv och delar den i två halvor. Håll sedan ena halvan av grantatäpplet över en lite större skål och tryck på kantern och på skalet så de ploppar ut. Slå gärna med en sked på ovansidan på skalet så faller de enkelt ur! :)

Reply
Jennifer

SKALNINGSTIPS! Skär den mitt itu och håll en halva med köttet ned mot handflatan med lite mellanrum nellan fingrarna. Ta en matsked och banka mot toppen av skalet så lossnar alla kärnor utan det vita ner i handen. KLART!

Reply
arhimat

Hej Kenza!
Du behjöver inte skala den. skär den så som du har gjort, sen vänder du så att du har skalet utåt från handflatan, och med en kniv så slår du på skalet, då trillar innehållet ner i handen . Det är bra att du har en skål under handen, då går det jätte jätte smidigt och på två min,

Reply
Erica

Jag hade precis samma problem som du, skitsvårt att skala granatäpple!!, tills jag fick veta att man ska lägga ned granatäpplet i en skål med vatten och skala ur frukten under vatten. Inget skvätt och gick hur snabbt som helst! Try it!

Reply
Sofia

Tips att skala i en bunke under kallt vatten. Inge skvätt och smidigt att bryta ut kärnorna :)

Reply
M

lägg granatäpplet i en skål med kallt vatten så är det mycket enklare att skala det!! Då sprätter det liksom inte och förstör kläder utan kärnorna (lr de vita skalet) sjunker till botten medan det andra flyter och lägger sig på ytan (kmr inte ihåg vilket) så då blir det myyyycket enklare att få ut kärnorna. Tipstips

Reply
Petra

Hej.
Dela granatäpplet, vänd det med kärnorna mot din handflata elr mot en skål å slå mot skalet med träslev elr sked. Kärnorna trillar lätt ut.
Youtuba annars så hittar du fler förslag.

Reply
Martina

Prova att halvera den och sen fyll en skål med vatten och tryck ut alla kärnor i skålen, så sjunker alla kärnor ner till botten och de vita delarna flyter, så det blir lätt att “sortera” ut frukten sen!

Reply
Ronja

Prova att rulla äpplet mot typ en bänkskiva eller något liknande innan du skär sönder den. Kärnorna lossnar inuti då! Blir ganska mycket fruktsaft som rinner ut när du skär i den men så sjukt mycket enklare att “skala” den sen!!

Kramis /Ronja

Reply
Tamara Schumacher

Hey Kenza, I have a trick for you to handle the pomegranate. Slide it, like you’ve’ done, in two pieces. Then turn around so you have the “fruit” on your Hand. Then spread your fingers, so it can fall out and take a spoon and slap it on the pomegrenate. I think it gets really fast with this trick :-) By the way – I love you ♥ Hugs and kisses from Germany :-)

Reply
Emma

Prova att rulla granatäpplet med lite tryck mot en hård yta innan, så det “knäpper” lite. Sen är det bara att dela i fyra klyftor och skala. Superenkelt! :)

Reply
Ellen

För att lättare åt kärnorna så börja med att rulla granatäpplet samtidigt som du trycker på det, du kommer känna hur de lossnar inuti. Ta sedan en skål med vatten och stoppa ner en halva i taget och pilla ur kärnorna i vattnet. På det sättet slipper du att stänka ner allt runt omkring dig och det vita flyter upp och blir lättare att rensa bort. Bara ett litet tips! :)

Reply
challe

Kenza!! Du har skalat frukten fel i alla dessa år!
Del frukten på mitten(fast inte åt det håll som du har gjort på bilden). Sedan vänder du granatäpplet med snittytan neråt och sedan bankar du skiten ur den med kniven!
Kanske lite svårt att förklara så att man förstår, men du kan kolla på youtube hur man gör.
När du gör på detta sätt så tar det max 2 minuter!

Ha en bra dag!

Reply
Cecilia

Ett tips är att skala över en skål med vatten, det vita flyter nämligen upp på ytan :)

Reply
Johanna

Ett tips: Ta kniven och gör ett runt snitt runt topen, och bryt den sen på mitten med händerna. Sjukt mycket lättare att bara “ploppa” ut kärnorna då :P

Reply
Hanna

Blev också frälst efter att min sambo introducerade denna frukt till mig :) Han visade också hur man ska skala den på “rätt” sätt.
Kolla in videon under! (eller sök på youtube “how to peel a grenade properly”)
Så slipper du så mycket skvätt och det går fort!
nom nom!
https://www.youtube.com/watch?v=rnujQquKCQY

Reply
Emilie

Here’s a nice tip for easy pomegranate peeling:
Put the halves in plastic bags, tie it. and just beat the shit Out of it! :p afterwards you can take the peel-bits out of the seeds. Saves you the mess

Reply
Frida

Ett tips är att dela granatäpplet i två eller fyra delar beroende på storlek och sedan slå med något hårt typ en trädlev flera gånger i en skål då lossnar kärnorna automatiskt!! Testa du lär bli överraskad och slippa det tråkiga pillet

Reply
Linda

Ett jättebra tips är att “slå sönder” den innan du öppnar den. Man får slå tills man tycker det är överdrivet. Då har nästan alla kärnor släppt från skalet när man öppnar den :)

Reply
Anna-Ida

Tips: Skär granatäpplet i 4-6 bitar, ta en bunke/stor skål med ljummet/kallt vatten. Skala granatäpplet under vattnet, kärnorna bara ramlar ur, och sjunker, medan skalet flyter upp, skitsmart!

Reply
Julia

Kenza! Du vet väl att du kan dela granatäpple i fyra delar. Sen fyller du en skål med ljummet vatten och tar en del i tagen som du sen liksom viker ut och in och då lossnar kärnorna och bäst av allt, inget kladd :) kram

Reply
Astrid

TIPS; rulla granatäpplet innan, det ska knaka liksom för då lossar fröna lite lättare.Sen brukar jag dela grantäpplet i fyra delar och ha en enormt stor skål så att inget skvätter. Ett annat tips är också att välja granatäpplen som ser lite “gamla” ut då är de helt perfekta.

Kramis

Reply
Jennifer

Skala?! Inför nästa gång. Dela till två halvor. Håll i ena halvan upponer ovanför en skål och banka på skalet med en träslev eller liknande. Vips o du får ut alla kärnor på nolltid. Testa vetja!
/Jennifer

Reply
:)

Tips när du ska skala ett granatäpple: Skala frukten i en skål med vatten, kärnorna lossnar lättare och du slipper fläckar. Kärnorna kommer sjunka till botten och det du inte vill äta kommer flyta på ytan. Kommer spara dig så mycket tid, looovar!!
Du har världens bästa blogg, du ger mig alltid en “feel good” känsla!!

Reply
Estelle

Älskar hur tömmande av ett granatäpple engagerar alla, haha!! Vill bara tipsa om att röra ner liiiiite broccoli (färsk eller frusen) i en smoothie! Det märks inte att den är där men man får ändå i sig nyttigheterna ;) tar man för mycket så smakar det inte så bra dock!

Reply
Elvira

Vet inte om någon skrivit detta innan men tips när det gällergranatäpplen: Skala i en bunke vatten!! Så mycket enklare och tröjan klarar sig :)

Reply
Adam

Great article, people should definitely eat more fruit and veggies, though I agree a difficult one to eat.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*