• header

BREAKFAST

MAD_8353 MAD_9005

Good morning from Copenhagen!

God morgon! Vi har precis ätit frukost (VARFÖR betyder danska ordet “frokost” lunch?! så förvirrande haha) här på hotellet och nu ligger jag i sängen och jobbar lite innan det är dags att checka ut. Planet hem går vid 4 och väl hemma ska jag bara ta det lugnt, heeeela helgen. Umgås med Aleks och ta långa promenader med Mani. Känner att jag behöver en lugn helg efter dessa partydagar haha.

Jag ska berätta mer om YSL-middagen lite senare! Nu ska jag försöka tvätta mina vita sneakers som blev helt rosa av all konfetti på dansgolvet igår. Tror de är förstörda. :-(

// Good morning! We just had breakfast here at the hotel and now I’m in bed working on my laptop before it’s time to check out. Our flight back home is around 4 and when I get home I’m just gonna relax, aaaall weekend. Spend time with Aleks and go for long walks with Mani. I really need a calm weekend after all these party days haha.

I’m gonna tell you more about the YSL dinner later! Now I’m gonna try to wash my white sneakers who got all pink yesterday because of the confetti on the dance floor. I think they’re ruined. :-(

11 Comments

ISA

haha baconen! ser lite ledsen ut ;) Men så gott med hotellfrulle. Och din helg låter härlig <3

Reply
Evelina

H&ms klänning i annonsen ovanför är väldigt lik den gröna glitterklänningen från ivyrevel när du vände den bak-och-fram :)

Reply
E

Det är vi som använder frukost fel Kenza:

På svenska har frukost tidigare varit normalordet för den måltid man äter på förmiddagen eller mitt på dagen. Av äldre generationer användes ordet frukost i den här meningen åtminstone fram emot slutet av 1900-talet och det kan förekomma än. På danska lever ordet kvar i den betydelsen: frokost motsvarar svenska ’lunch’, och morgenmad är frukost. Även många som talar finlandssvenska använder ordet frukost i den betydelsen.

Ordet frukost (frokoster) användes redan i fornsvenskan. Det kommer ursprungligen från det lågtyska vrokost (av vro, ’tidig’, och kost, ’måltid’). Det har från början avsett en måltid tidigt på dagen, men normalt handlade det inte om morgonens första mål utan om den måltid man åt efter ett första arbetspass, ofta vid 8–9-tiden. I takt med de ändrade arbetstiderna och måltidsvanorna sköts den sedan framåt. I dagens svenska har sedan frukosten återgått mer eller mindre till sin gamla tid på morgonen.

Reply
Daniella

I can tell you why LUNCH in Danish is ‘frokost’ and ‘lunsj’ is Swedish.
The Danish ‘frokost’ is inspired by German ‘vrokost’ which means ‘an early dinner’ – while Swedish ‘lunsj’ is inspired by the British.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*