• header

JAG UNDRAR…

Ibland känns det som att huvudet ska explodera på grund av alla frågor jag inte ens vet om jag vill ha svar på. Oftast dyker de upp om jag haft en dröm om pappa där jag flera gånger slår och slår tills mina händer blöder. Spottar och skriker och frågar VARFÖR. Eller som nu igår, när en av mina vänner sa att hon sett honom. Han var med sin fru och sina två små barn, båda yngre än hans äldsta dotters barn. Tydligen såg han risigare ut än någonsin. Riktigt risig. Och även om jag fortfarande är så arg och hatar honom så mycket att jag inte vet hur jag skulle reagera om jag såg honom, så gör det ont i mig att få höra det. Någonstans visste jag ju detta, att han aldrig skulle förändras. Han valde bort sina tre barn för flaskan, ljög och lurade oss på både det ena och det andra. Varför skulle det var annorlunda med dessa två? Men självklart fanns det en del av mig som verkligen hoppades och trodde att dessa barn skulle slippa gå igenom samma sak. De är väldigt små, men jag undrar om de känner av otryggheten? Jag undrar om frun ångrar att hon inte tog det hon hört på allvar? Ångrar hon meddelandet hon skrev till mig om hur elaka vi alla varit mot honom? Förstår hon nu? Förstår han? Ångrar han det han gjorde mot mig, mot oss? Tänker han på mig ibland? Ser han min bild på Arlanda eller på tidningsomslag och tänker att han är stolt? Eller anser han fortfarande att jag inte förtjänar mitt efternamn? Har han funderat på sina barnbarn, vilka de är och hur deras skratt låter? Skäms han över den ekonomiska soppan han lämnade min mamma och bror i? Pengarna han stal från mig? SÅ MÅNGA FRÅGOR. Men nej, jag vill inte ens ha svaren. För de kommer förmodligen inte vara de svaren jag vill höra. Det är det aldrig.

Det är inte bara kroppen som är trött idag, utan hjärtat också. Det kommer och går i perioder, ibland kan det gå flera dagar utan att jag tänker på allt detta. Men för det mesta ligger det där inom mig och river. Skönt att skriva av sig lite, såhär inför Fars dag.

268 Comments

Emelie

Bästa Kenza. Kämpa på!! Du vet att ALLA här som läser din blogg är så otroligt STOLTA och GLADA för vad du har åstadkommit i ditt liv och framförallt för den människan du är ❤️ Styrkekramar till tusen!!!!

Reply
Zarah-Lou

Virtuell kärlek och kramar incoming!!!!!! <3 <3 <3

Sen kan man ju fråga sig om det är HAN som är värdig efternamnet. Du har gjort något bra av det.. vad har han gjort med det?

be strong girl.

Och det _är_ du <3

Reply
Lisa

Många kramar till dig.
Vi alla har krig inombords som vi kämpar mot, vissa större än andra.

Reply
Amanda

❤️❤️❤️❤️

Har också väldigt splittrade känslor inför denna farsdag. Har levt med en manipulativ, kränkande, alkoholiserad pappa som har psykiskt misshandlat mig & min mamma i många år och som har gjort att jag aldrig känt mig trygg hemma. Som har gjort att jag inte kan känna trygghet någonstans. De senaste två åren har han valt flaskan framför sin familj men ändå skyller han allt på oss. Det är vårat fel eftersom vi “mobbar & fryser ut honom”. Det har gått så långt att jag faktiskt har börjat känna skuldkänslor, han har tagit sig in i mitt huvud och får mig att tro att allt är mitt fel. Alla polisbesök, hans stryptag på mamma, sönderslagna dörrar & fönster. Mitt fel.

Har så många gånger bestämt mig för att säga upp kontakten med honom. Jag har bönat och bett mamma flytta ifrån honom. Men så lovar han än en gång att allt ska bli bättre. Att han ska söka hjälp. Och vi stannar kvar. För att vi hoppas & önskar så innerligt att just denna gång talar han sanning.

Känns konstigt att fira någon som har fått en att må sämre än man någonsin trodde var möjligt.

Reply
Angelica

Vilket inlägg Kenza. Vill bara ge din pappa en smäll och dig en kram. Sa upp kontakten med min far för 10 år sedan, med hjälp av terapi mår jag bra men såren kommer aldrig försvinna helt och precis som du skriver så är det DN hel del frågor man önskar att man kunde få svar på. Även fast man vet att man aldrig kommer förstå svaren och det enda svar jag egentligen redan vet är att han aldrig borde blivit pappa (men då hade ju inte jag funnits heller).
/från en som under sin barndom konstant var ledsen under farsdag

Reply
Sara

Ibland är ovetskapen bättre. Jag är uppväxt med en grovt alkoholiserad far som misshandlade både psykiskt och fysiskt. jag vill inte veta hur han har det, hur hans liv ser ut. Jag orkar inte bry mig mer.

Jag är idag 30 år. Är det någon som säger till mig att de sett honom eller pratat med honom så noterar jag det i mitt sinne men sen låter jag det vara slut där. Jag noterar i min hjärna att han har varit synlig men sen sätter jag stopp för resten av tankeverksamheten och lägger in notisen i en låda i hjärnan och där får notisen ligga. Jag orkar inte lägga mer energi på ett rötägg som han.

Reply
Nellie

starkt, sjukt att du är så begåvad och kämpar på trots att någon behandlat dig så illa. Keep going du förtjänar allt bra, han borde vara mer än stolt över dig <3

Reply
Sarah B

Träffade mig rakt i hjärtat. Du satte ord på min känslor. Finaste Kenza. Du är stark <3

Reply
Jennie

Det borde vara olagligt att bli sviken av sitt egna kött och blod. Lider med dig. Be strong! ❤️

Reply
VSOM

I know the struggle, unfortunately. Keep strong, being happy is the best thing you can do! “when I loved myself enough, I began leaving whatever wasn’t healthy. This meant people, jobs, my own beliefs and habits – anything that kept me small. My judgement called it disloyal. Now I see it was self-loving.” so love yourself, your past may be dark and somehow inviting you here and then to a memories cocktail of sad happenings but you know what? it got you where you are today, so be grateful too that you are a beautiful, strong and powerful person and the ONLY person that can and should make the calls about your days and feelings is you!
wish you the best, keep the good work! :)

Reply
Anna

Andas. Det är bara det du kan göra. Andas och krama din hund. Det är vad jag gör. Till slut gör det inte ont att andas längre.

Reply
daria

You are so much more and beyond that person. Stay and be strong you beautiful, amazing, courageous girl.

Reply
Anna

Det betyder så mycket att du skriver såhär ibland. Vi är många som tycker att Fars dag är jobbig för att vi inte orkar bli påminda om våra pappor. Men att veta att man inte är ensam gör det hela en aning lättare. Tack <3

Reply
lollo

det är så lätt att glömma bort hur mycket människor faktiskt bär inom sig, när man ser alla perfekta bilder, texter osv på sociala medier (obs inget ont mot sociala medier). så fint att du ändå vågar öppna dig lite. tusen kramar <3 <3 <3

Reply
Lina

Jag vill skriva att jag förstår, men självklart förstår jag ju inte just DIN situation. Jag förstår dock hur det är att vilja ha svar, men ändå inte, för att svaret tyvärr inte alltid är det man vill höra… Även om det man VILL höra skulle varit det rätta. Det är otroligt hur vissa människor fungerar (eller ja, inte fungerar). Någon i min “närhet” är likadan (inte min pappa dock). Jag har kontaktat honom och uppmanat honom att be om ursäkt för vad han har gjort och sedan gå sin egna väg om det är det han vill. Och då var ändå JAG “the bigger person” som faktiskt tog kontakt, fastän det inte borde ha legat på mig. Men han har inte ens haft mage att svara. Skäms han över det han gjort, för att han vet att det är fel? Eller tycker han helt enkelt inte att han har något att be om ursäkt för? Vad vet jag. Och jag vet fler pappor som valt bort sina barn av olika, oförståeliga anledningar. Som har gjort fel men inte verkar inse det själva. (Det finns säkert mammor som gör sådant också.) Om de åtminstone själva kunde inse det de hade gjort, så hade bara DET gjort en stor skillnad. Om man bara kunde veta att någonstans där inne så finns skammen, ångern… Att de inte tycker att deras barn förtjänar det de blivit utsatta för.

Inte för att det här hjälper så mycket, men din pappa är inte den enda. Och du och dina syskon är inte de enda. Det är, som ni alla vet, inte fel på ER. Vissa människor är ju tyvärr… mindre benägna till logik och empati än vad andra är. Din pappa, och han i min “närhet”, är några av dem…

Hoppas att du får en bra vecka trots stress <3

Reply
Sofia

Du är så stark Kenza. Du är en fantastisk människa, och din bakgrund har format dig till vem du är idag. Var stolt över att du tog dig igenom det. <3

Reply
Kasia

You deserve so much better! You shouldn’t beat yourself up with those questions about your dad. So what if he saw your photos in magazines or at the airport…what you do is AMAZING! and what you do is what you love to do!
Surround yourself only with people who really care about you and love you for who you are. and Fuck the rest!
you don’t need any negative people.

xx

Reply
Ellen

Kärlek till dig. Du är fantastisk och ditt värde ligger alltid bara i dig som person. Det beror aldrig på vad du lyckas med eller vad andra tycker.

Reply
Julia

En av de finaste, sorgligaste, starkaste och samtidigt mest betydelsefulla inlägg du gjort. Fortsätt skriva! Har själv varit igenom något liknande. Du är inte ensam, och det suger att många går igenom det du gick igenom. Svaren man hoppas på blir aldrig de svar man vill. Man får lära sig att leva med detta. Men visst stinger det i hjärtat. Man är bara en människa som någonstans tror på att varje människa någonstans kan vara god, omtänksam och osjälvisk- förändras. Men när man blivit bränd så många gånger så inser man att vissa människor bara är så.. Inget man vill återuppleva. Man kan bara leva sitt liv med lärdom av det man själv gått igenom och stötta andra som inte har det lika bra och inte kan bryta sig ut. Kram!

Reply
Clara

Jag kan känna igen mig själv i så mycket du skriver om dina känslor jämtemot din pappa, och kan bara säga att du du är så sjukt stark, hatten av. Dock kanske du har funderat på att gå till en psykolog eller något och prata lite om det, kanske vore skönt efteråt? Alla behöver ju såklart inte det, för en del räcker det att ha stabil familj och kompiskrets. Känner att jag egentligen borde gå och prata med någon om allt som tynger mig, har till skillnad från du inte kvar särskilt många vänner från den kritiska tiden, och de jag har kvar har jag aldrig pratat med om hur jag mått angående det. Vet inte varför jag skrev det här, antar att dina tankar väckte mina tankar. Ha det bra, din blogg är fantastisk. Kram.

Reply
M

Så fin och jobbig text. Svårt att sätta sig in i hur du haft det men tack för att du delar med dig till alla med liknande erfarenheter. Tror du gör enorm skillnad genom att vara ärlig. Kämpa på Kenza, du är grym och verkar så sympatisk dessutom!

Reply
Emi

Jag förstår din känsla. Inget kan täppa igen det där hålet än att ha båda föräldrarna, den trygga och stabila plattformen. Min största önskan har alltid varit att ha en pappa. Alltid varit avundsjuk på alla som kunnat fika och få uppmärksamheten och bekräftelsen från sin pappa. Det tär på mig varje dag. Det gör mig osäker och det skapar rädsla och otrygghet. Rädslan för att vara lätt att utnyttja. Hamna i ett destruktiv förhållande. Och så mycket mer tankar…
Du är aldrig ensam fina du. <3

Reply
Lisa

Hejsan Kenza! Det gör mig väldigt ont det du skriver och jag känner igen mig i mycket, min mamma är också alkolist.
Har mått så otroligt dåligt i mitt liv, (är bara 19) men har inte velat leva mer. Nu när det mesta är över (mår stundvis väldigt dåligt ändå, går i perioder som du skriver) och jag är så otroligt glad att jag går i terapi. M Många tänker (jag har varit en av dom) “det är han/hon som förstört mitt liv, varför ska jag gå i terapi?” Men du kan bli fri från din pissiga barndom, precis som jag är påväg till och det känns så jävla skönt. Jag har bestämt mig för ett liv utan min barndoms skit och att stå fri från det.

Jag har världens bästa terapeut om du är intresserad. Han är lite wild and crazy och har aldrig träffat någon som honom. Men han är framför allt väldigt snäll och otroligt duktig.

Jag hoppas innerligt att du läser denna kommentar/mail.
Med Vänliga Hälsningar, Lisa Sjöberg

Reply
Fabienne Schelbert

Oh Kenza…. Im sorry for everything you have gone through. You can be so proud of yourself. You became an independent successful woman. You have friends who love you, a nice guy who loves you, a loving mother and brother and so many followers who support you too and get inspired by you. I am not a shrink but I have lost both my mother and father. I had my difficulties with my father too. When he drank he was a completely different person, but still I choose to remember the good sides of him. If I were in your situation I would probably take professional help and talk to a shrink – and confront myself with the anger, hate and emotions inside. Rather than pushing them away from me. He and your memories are still hunting you as long as this chapter is not fixed. This might sounds “sick” – coming from a complete stranger. But I personally believe that body, soul and mind should be balanced in order to live a 100% healthy and happy life. Big hug Fabienne

Reply
Lisa

Hejsan Kenza! Det gör mig väldigt ont det du skriver och jag känner igen mig i mycket, min mamma är också alkolist.
Har mått så otroligt dåligt i mitt liv, (är bara 19) men har inte velat leva mer. Nu när det mesta är över (mår stundvis väldigt dåligt ändå, går i perioder som du skriver) och jag är så otroligt glad att jag går i terapi, jag vet inte vad jag hade gjort annars. Men också för att pga det jag gått igenom börja lidit av panikångest attacker)
Många tänker (jag har varit en av dom) “det är han/hon som förstört mitt liv, varför ska jag gå i terapi?” Men du kan bli fri från din pissiga barndom, precis som jag är påväg till och det känns så jävla skönt. Jag har bestämt mig för ett liv utan min barndoms skit och att stå fri från det.

Jag har världens bästa terapeut om du är intresserad. Han är lite wild and crazy och har aldrig träffat någon som honom. Men han är framför allt väldigt snäll och otroligt duktig.

Jag hoppas innerligt att du läser denna kommentar/mail. Det är bara att maila om du har några frågor!
Med Vänliga Hälsningar, Lisa Sjöberg

Reply
Jonna

Blir så ledsen av detta. Troligtvis för att jag själv känner igen mig i detta. Båda mina föräldrar har valt flaskan framför mig. Jag har inte bott med någon av dem sedan 2008 (då var jag 9år, åren innan jag flyttade ifrån skiljde dem sig och bara det gjorde mig till en boll som åkte fram och tillbaka mellan dem. Det var mer bråk än kärlek), har ingen kontakt med mamma sedan något år tillbaka och åren innan gick det i perioder. Ibland pratade vi i telefon, träffades någon gång per år. Pappa har bott ca 600 meter ifrån mig i 6 år, trots detta kan jag räkna gångerna han hälsat på mig på mina händer. Är glad över att slippa ha kontakt med någon av dem, kontakten skadar mig mer än gör mig glad. Fars dag får alla oss, alla vi som blivit svikna, att tänka extra mycket. Skickar en kram och hoppas allt blir bättre, trots att tankarna alltid finns kvar. <3

Reply
Katarina

Det är första gången jag skriver till dig… Jag förstår din smärta för jag har upplevt samma sak och efter år av samtal med psykolog har jag insett att det inte finns någon mening med att ställa frågan varför eller analysera saker, vi kommer aldrig att få svar på frågan…. Aldrig någonsin.

Ta istället hand om de som betyder mest för dig och som du älskar. Ge honom inte den njutningen att du tänker på honom för det förtjänar han inte.

Zivot ide dalje…

Reply
Simone

Be Strong, lovely Kenza. I hope that one day awareness and knowledge will come to you father and he will feel sorry for everything he’s done and that you will find eventually peace with him. You’re great!

xo from Germany

Reply
Anna

Du är så stark Kenza! Du är en av mina stora förebildar och det faktum att du vågar öppna dig såhär och skriva ut det är så jävla viktigt. Tror du hjälper många som är i samma sits som dig med att förstå att de inte är ensamma. Att en av Sveriges allra största, snyggaste och bästa människa faktiskt inte har ett helt perfekt liv men är stark nog att ta dig igenom det. Du är så fin och verkar så “down to earth”. Tack för att du är du.
Så många styrkekramar<3

Reply
Johanna

Kenza! Du är bäst, glöm aldrig det. Kan inte ens tänka mig vad du gått igenom men du förtjänar bätte! Kram

Reply
M

Reading this gave me shivers. I have gone through similar thing and it sucks how something like this will haunt you the rest of your life.

Reply
Penquin

I can’t believe the pain you have inside. You always look so happy and strong, remember that it’s more than okay to just let it all out once in a while. Hope you get some rest for the upcoming week, take care Kenza! You are amazing.

Reply
Anni

Det är DU som är lyckad, som har gått vidare. Det går inte att glömma det som varit, att förtränga är aldrig en bra idé. Du är bra! Du har tydligen haft en far som inte är värd dig.
Ok, jag är inte så mycket för högtider etc. Jag har en underbar pappa, mina barn har en en underbar morfar. Mina barn har en underbar pappa, och en underbar farfar på det. Och inför Fars dag så saknar jag min morfar lite extra. 8:e november skulle han fyllt 91.
Inför Fars dag, minnen och känslor…

Reply
Åsa

Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver, min mamma är själv alkoholist…. Jag bor inte där längre, då det hände mycket i julas som ledde till att polisen och SOC kom hem till oss.

Jag är jätte glad att du skriver om det här och visar att man kan lyckas även om man har haft det skitjobbigt. Du är en av mina stora förebilder ❤❤

Reply
Lina

Hej,

Jag är i precis samma situation, jag förstår dig.
Hoppas du kommer på andra tankar snart. Kram

Reply
Caroline

Du är otroligt stark Kenza! Du strålar, du glänser och du sprider så mycket godhet omkring dig. What doesn’t make you kill you, make you stronger! Embrace the family and friends you have around you. Man vill ha en pappa runt sig, man vill ha en hjälte, man vill ha ens pappas trygghet, men när det inte finns där kommer oändliga andra möjligheter fram. Du är värd allt du har åstadkommit och du behöver inte andras “godkännande/stolthet”. Du är perfekt precis som du är och du är en otrolig inspirationskälla för många i Sverige och runt om hela världen!

Reply
Lina

Från mig till dig, ett maskros barn till ett annat, önskar jag dig all lycka.. Vi får leva med sämre och bättre dar. Du Är inte ensam iaf ❤️

Reply
Gina

Jag vill skriva alla fula hemska svärord jag kan men jag låter bli. Jag är ledsen att du och din familj ska behöva bära på den här sorgen, det är inte rättvist och inte rätt. Kram

Reply
Sofia

skickar styrkekramar. Sa hemskt att vissa maste ga igenom en barndom fylld av sadant. Som barn ar man ju sa hjalplos. Hoppas du har ngn att prata med om detta. Jag tror det kan hjalpa <3

Reply
L

Det är så hemskt att läsa detta och det är så hemskt att förstå precis hur du mår, även om min relation till mina föräldrar handlar om andra saker så är nog känslorna ganska lika. Känslan av att bli sviken. Känslan av att den person som ska älska en villkorslöst inte älskar dig överhuvudtaget, utan bara älskar sig själv. Imorgon blir första gången i mitt liv som jag inte kommer ringa min far på fars dag. Första gången jag och mina systrar sagt ifrån ordentligt att det inte är okej att såra oss. Första gången på 30 år som vi vågat stå upp emot honom om ens bara lite. Det enda vi bett om är att han ska lyssna på oss så vi får förklara varför den relation vi har måste förändras, att han inte får lov att köra över oss i tid och otid. Men det var för mycket begärt och istället valde han att bryta helt med både barn och barnbarn. Som att vi inte betyder mer för honom än att han kan slänga bort oss när vi för första gången ställt ett krav på honom. Innerst inne har jag nog alltid förstått hur lite vi betyder för honom, att vi bara fått vara en del av hans liv så länge vi ställde upp på att vara hans nickedockor, men ändå gör det så ont att få det svart på vitt att man inte betyder något alls för den person som borde älska mig- oss- helt utan förbehåll. Är jag så icke älskvärd? Att trippa på tå runt sin far hela sin uppväxt tar på krafterna och psyket. Att aldrig veta när nästa utbrott ska äga rum och alltid, alltid gå runt i sitt hem och vara rädd, det har satt sina spår och även om det är 15 år sen jag flyttade hemifrån har han fått fortsätta sin terror. Än idag är jag livrädd för honom så att samla mod och sätta ned foten det sög verkligen musten ur mig och allt det ledde till var ett bevis hur lite jag betyder för honom. Så känner jag just nu, dan före fars dag, men vissa dagar känner jag mig fri. Som att jag varit fånge i hela mitt liv och nu äntligen kan tala utan att vara rädd att reta upp honom. Jag önskar jag vore stark nog att känna så varje dag. Han har egentligen aldrig tillfört något gott i mitt liv ändå brottas jag med det dåliga samvetet och funderingar om vi gjorde rätt som sa ifrån, eller om vi borde tigit still och haft en fortsatt relation om än en dysfunktionell sådan. Jag hoppas det finns tillräckligt med tid kvar i mitt liv att läka alla barndomssår, så jag en dag kan få veta hur det känns att vara riktigt lycklig.

Jag önskar dig och de dina allt det bästa!

Reply
Elsa

Fina Kenza, livet är så orättvist. Du har en far som är i livet men ändå inte. Glöm aldrig att ta hand om dig, och sörj. Gråt om du är ledsen. Det är okej att gråta, det är okej att vara arg och besviken. För livet är tuffare för vissa, men endast för dem som klarar av det. Fina Kenza, glöm aldrig bort dig och din värdighet.

Reply
sophia

No se si podras leer mi comentario ya que es en espanol y no puedo escribir semejantes sentimientos en otro idioma, yo pase por lo mismo que tu mas o menos , asi que no estas sola en esto , somos muchos y muchas en este mundo que hemos pasado por estos problemas . Yo deje de preguntarme tantas preguntas porque me provocaba dolor, ese mismo dolor me permitio liberarme de mis preguntas , esas preguntas que pertenecen al pasado y que seguia hacerme dano en el presente afectando a mi futuro. Asi que me libere dejando de preguntarlos a mi misma , aceptar lo que paso como es, y ahorrar todo mi energia para el presente , para amar y para hacer todo lo que a mi me gusta . Asi guapa Kenza deja de preguntarte , vive el presente , y no sea triste , sonrie y sigue tu camino <3

Reply
Zinnia

Så fint att du delar med dig. Som nybliven förälder kan jag inte förstå hur man kan göra så mot barn, och sen mot sina egna barn?!
Det kan bara en sjuk människa göra. Kan inte bara vara alkoholen. Måste vara någon störning som gör en människa så egoistisk och oempatisk. Du är en så grym person. Jag tycker det är slöseri att han fick vara din pappa. Du borde fått en pappa som har förmågan att inse vilken lycka han haft som fick dig till dotter.
Tur att du har din mamma!

Reply
Emelie

Jag tror aldrig jag lämnat en kommentar på en blogg förut. Jag läser dem knappt om jag ska vara ärlig. Av en slump hamnade jag här precis. Och det jag läste gick fan rakt in i hjärtat. Jag känner inte dig, och du vet inte ens att jag finns, men jag ville bara säga det.

Reply
K

Sitter här och ammar min son på 3 månader när jag läser ditt inlägg. Tårarna trillar och jag blir så oerhört berörd av texten. Att du kommit så långt i din karriär trots din ringa ålder. Jag visar min egna pappa som råkar vara på besök och han ber mig skriva att alla pappor o världen (som inte lider av alkoholism eller liknande) hade varit super super stolta över dig, med framgång eller inte. En pAppa är alltid stolt!!! Massa massa kramar och kärlek!

Reply
Diane

Hey Kenza,
I usually don’t comment on the Internet, but I just had to this time. I have been through family trouble myself for many many years. I feel your pain. The best advise I can give you is to appreciate all the positive aspect of your life and try to forgive and forget your past. I know it seems impossible and it’s hard AF but it’s the only thing that will truly set you free.
You’re such an accomplished, bright young woman. You can and will get past this.

Reply
Stina Haglundh

Du är fantastisk Kenza! Du är helt underbar och stark som lyckas hålla huvudet högt uppe trots allt du varit med om. Det enda jag har att säga egentligen är “stay strong and keep your pretty head up high!” <3

Reply
Sanam

Du är trots allt så himla stark. Delar med dig av dina dåliga, sämre, sämsta perioder, dagar. Man känner hur levande du är när du skriver sådant. Det känns som att man på sätt o vis känner dig. Du är som en storasyster. Jag tror att det river inom honom när han ser dig i tidningar eller andra ställen. Han brinner av vrede för att han misslyckats, samtidigt som
han ser hur du och resten av din familj bara blir starkare och starkare, mer sammanhållna än vad han någon gång kommer att bli. Fars dag kommer nog bli roligare för dig när du och Aleks får barn iallafall<3

Reply
Emma

Hej detta är första gången jag kommenterar på din blogg. Har själv en pappa som inte vill veta av mig. Jag var inte ett oplanerat barn utan när det inte funkade mellan min mamma och han ville han inte veta av mig. En fullt frisk människa har valt bort sitt egna barn. Nu i vuxen ålder bor jag kvar i den lilla staden jag är uppvuxen i och det händer ibland att jag möter honom på gatan. Ibland kan han nicka leende till mig och ibland låtsats han inte om mig, min egen pappa! Jag är stark utan honom men får breakdowns ibland även om dem kommer mer sällan. Jag kommer iallafall alltid att undra och ha så många frågor. Vet dock inte om jag vill veta svaret. Kram på dig

Reply
Molle

Hjärtat gör så ont när jag läser detta.. Jag vet hur det är fast min pappa är tablettmissbrukare har förstört allt för oss.. Sänder en stor varm kram till dig, du är så stark <3

Reply
Anna

Bra skriver! Hoppas han ångrar sig! Ingen ska behöva gå igenom något sådant här❤️

Reply
nejja

jag har lite av samma känslor för min “pappa”. han har dock aldrig stulit av mig eller så som din pappa gjort. men jag har hört från andra sedan han bokstavligen kastade ut mig från huset att han snackar skit om mig. och förbjudit mig och min syster att snacka med vår yngre bror. ena stunden är han så jävla glad över att ha mig och vill prata med mig på fb när jag fyller 20 och sen ena stunden inte bry sig ett jävla piss. man blir ju så jävla trött på skiten. man behöver dom inte i sitt liv men samtidigt så finns den där lilla saken inom en som gärna vill ha en snäll pappa som de känns som att de flesta har….
hoppas att du mår bättre snart och kom ihåg att du är stark <3

Reply
madiha

Du är som in i helvete stark och nog den finaste personen någonsin. Håll huvudet högt, du ska veta att du är så älskad och begåvad.
Love Madiha

Reply
Ja verbeek

Kenzas,

I admire your honousty. It takes courage to say what you feel in deep inside. I notice very strongly in your posts that you write with your heart. Not only your mind. Thank you.

Reply
C

Du är en stark kvinna Kenza, speciellt på ett mentalt sätt. du har skapat syfte och historia för ditt efternamn och det är dig man tänker på när man hör eller ser ditt efternamn, så du förtjänar det givetvis. Din pappa däremot tror inte resten av släkten är så stolta över honom det är säkert de som tänker att han ej förtjänar det efternamnet. Tänk inte så mycket, dessa tankar kommer ej ta dig någonstans utan fokusera på nuet och du kommer skapa din egen familj någon dag, du blir nog en underbar mamma! det är du som vunnit, din pappa har förlorat, speciellt en underbar och stark tjej som dig.
Hoppas du haft det bra under helgen!!

Reply
Sofia

Världens finaste Kenza. Dina tankar berör mig så djupt samtidigt som jag får upp ögonen för hur du har haft det. Det finns ingen som ska behöva gå igenom det du gjort. Alla människor är värda att ha två föräldrar. Men nu är din mamma så fantastisk att hon har klarat det själv. Du, jag har aldrig träffat dig utan det enda jag vet om dig är allt du väljer att skriva här. När du väljer att skriva dessa saker kan jag inte annat än att känna med dig och få dig att veta att du är älskad. Tänk vilken underbar familj du har, du är så älskad av så många. Kenza, tack för att du är den du är.

Reply
Christine

Håper du en dag klarer å komme deg videre fra dette, slik at du slepper å bli hjemsøkt av det. Finnes få ting som er verre en å bli hjemsøkt av egne tanker å spørsmål.

<3

Reply
Sofia

Så jävla stark är du. Och trots att jag fattar (inte helt såklart men tillräckligt) att det är jobbigt att “blotta sig” så tror jag att det du skriver hjälper andra att känna sig mindre ensamma och utsatta. Massa kramar <3<3

Reply
s

hej kenza
det låter jobbigt de där, jag måste bara säga att du är inte ensam som såna problem, alla har vi något vi går å bär på men ibland känner man sig helt ensam, låt inte detta bryta ner dig, du är stark!! kolla bara hur långt du har kommit! och det är okej att skriva av sig ibland,

kram

Reply
Julia

Så himla modigt och viktigt att du delar med dig av detta. Du ska vara stolt över dig själv. Styrkekramar till dig <3

Reply
kerstin

så kom den första fars dagen när min pappa inte levde.
han söp ihjäl sig i sommras. Så arg besviken. Så trött på det som han lämnade ifrån sig.
Men jag vet att han visste att var sjuk och sjukt beroende av alkoholen. så många gånger jag gett honom chanser att bli av med sitt beorende. Så less på att jag inte lyckadea bryta missbruket.
imorgon blir det första lfars dags ljuset vid hans grav….

Reply
Isabella

Du är så himla stark! Har följt dig i flerafleraflera år nu. Det här är faktiskt min första kommentar. Du får hur många kommentarer som helst varje dag, känns som min bara hamnar där i smeten. Men nu ville jag bara slänga in en kommentar och berätta hur mycket jag ser upp till dig, du verkar som en himla fin person Kenza. Är så himla stolt över dig, du har kommit så jäkla långt och bara fortsätter att växa som person, fortsätter kämpa på. Livet är ingen dans på rosor. Fortsätt kämpa, jag plus mångamånga fler kommer alltid finnas här för dig. Du verkar också ha väldigt fina människor runt kring dig. Det gör mig glad.

Kramar
/Isabella, 19 år

Reply
J

Samma sak hände mig förra veckan. Jag har alltid undrar vad jag skulle säga eller vad jag skulle göra om jag såg min pappa som jag inte sätt sedan jag var liten, trots att vi bor i samma stad. Jag och min pojkvän var på väg hem, vi skulle bara hem och byta om innan en fest. Lämnade av min pojkvän utanför restaurangen vid oss och skulle bara parkera bilen. Hittade bara en plats längre bort och bestämde mig för att gå direkt hem istället.
När han kommer hem säger han ”det var nog tur du inte kom, din pappa var där”. Trots att han aldrig träffat min pappa så förstod han att det var han. Jag blev så himla chockad och visste inte vad jag skulle ta mig till. Ögonblicket jag tänkt på så många gånger i mitt liv kunde precis ha inträffat. Det kunde ha hänt i mitt eget område, i område där jag känner mig trygg. Så många tankar som bara for runt i mitt huvud.
Jag har under så många år försökt förlåta och försonas med tanken på en fader som valt bort mig, sin egen dotter. Men helt plötsligt var känslorna tillbaka. Man försöker gå vidare och inte tänka så mycket men som du säger nu är det farsdag. Det blir så svårt att ta till sig, speciellt i denna tid där man ska fira sin pappa och inte så som för oss där man istället minnas det vi förlorat. Ta hand om dig<3

Reply
Anna

Det är otroligt hur stark du är och hur hemsk din barndom måste varsin sitter här med tårar i ögonen. Men ja fortsätt vara stark jag älskar dig❤️❤️❤️

Reply
Ikram

Stay strong beautiful Kenza! No one should go through what you and your family went through. And if that means anything to you, know that we’re super proud of you here in Morocco, I hope that counts :) Lots and lots and lots of love and kisses from Marrakech! And stay positive, and keep all the negative vibes away from your life. Boussaaaa

Reply
Alice

Vackraste, finaste Kenza. Jag är stolt över dig, du är så jävla bra! Jag känner dig inte men du är en helt fantastiskt kvinna! Din pappa går fruktansvärt miste om något stort ❤️

Reply
Anne

dude that’s too private for internet. you’re dilusional and don’t know anymore when things are not for blogging about.

Reply
Aly

Ibland är det bästa att släppa saker, låt dina känslor flyta bort genom tiden. Saker som sårar oss idag, kanske låter roligt imorgon. Alla har någon gång gått igenom svåra situationer, själv har jag varit utsatt för mobbning, men jag kämpade upp mig Kenza. Ge aldrig upp, låt människor som har sårat dig få själv lida, inte du. Tycker du borde vara stolt över dig själv för att ha lyckats bli framgångsrik, smärta brukar göra en stark få din styrka genom dina smärtor. Hur mycket tid ska du egentligen lägga ner? Låta dig må dåligt? Visst det går inte att bara sudda bort allt dåligt som händer in livet, men du kan försöka släppa det. Strunta i honom, satsa på framtiden.. Såklart att vi lever med det förflutna men vi kämpar fortfarande för framtiden, en dag kommer du vakna o inte reagera längre. Vi lever bara en gång, ta vara på tiden med de som älskar dig och finns alltid för dig, och som sagt ge aldrig upp! :)

Reply
M

Lite sjukt att jag tänkte på att det är farsdag imorgon och Om du tänker på det. O så kommer jag in i din blogg o läser detta. Varför jag oftast tänker på dig och din pappas relation vet jag inte men jag tror det kan vara för att er familjs historia är så lik vår familjs historia och att min pappa inte lever idag. Visst önskar man att en person man ändå älskar innerst inne ska ändra på sig även om man vet att det inte kommer bli så. Jag tror att din pappa tänker på dig men att han tyvärr har valt det liv han har. Du är stark Kenza <3

Reply
En som också undrar

Min pappa lämnade min mamma för en annan kvinna som hade två barn sen tidigare, han lämnade min mamma med fem barn. Han valde att uppfostra sina två styvbarn istället för att hjälpa mamma uppfostra oss. Han gick bort för drygt ett år sen. Det gjorde så ont att höra hur han dog för en del av mig äskade honom men det gjorde även ont för att jag aldrig kommer att få svar på många frågor som länge tyngt mitt hjärta. Blir oftast sur på mig själv för att jag är ledsen över hans död, typ som om jag sviker min mamma på något sätt eller förminskar hennes mod. Eller när jag har frågor osv. För svaret har jag, HAN LÄMNADE OSS! Men oftast vill jag inte tro att det är så enkelt, för hur kan det vara enkelt?

Jag känner att det är okey för mig att ha känna som jag gör för honom, starkt hat blandat med kärlek i en röra av frågor. För att det ska inte vara lätt att vara så besviken på en person som egentligen ska vara din värld.

Men jag är tacksam för att jag valde min man som jag delat många lyckliga år med och som är en underbar pappa. (har aldrig i mitt liv haft så roligt att planera inför farsdag som nu, har lagt min själ i att planera bästa dagen för min man) Glädjen jag får av att se mitt barn växa upp med en pappa som jag aldrig haft är obeskrivligt.

Jag ser att du ofta skriver om din kille, så jag vet att du känner att han ger dig den trygghet du aldrig upplevt från en man och kan säkert inte vänta tills ni får egna barn för att du har helt enkelt valt rätt pappa för dom underbara, oskyldiga och fina barnen.

Ville bara dela med mig av detta för att du är MODIG som delade med dig. Tycker att mod bör mötas med mod.
sov gott <3

Reply
M

Skickar lite kärlek och kraft!
Du är stark! Det är normalt av dig att fortfarande vara besviken och ledsen på honom, och undra saker. Det är det som gör dig mänsklig, vi är inte robotar. Jag känner inte din pappa men nog tror jag att han tänker på dig ibland, och förhoppningsvis har dåligt samvete ibland också. Men kanske har han gjort så mycket fel så han glömt bort hur man gör rätt. Spiralen går neråt, neråt. Men jag hoppas att han gör något mer rätt för sina nya barn än han gjorde mot er… Förstår att det är en slags sorg för dig att ha “förlorat” en förälder på det här viset. Kämpa på, Kenza! <3

Reply
Eleonore

Fina Kenza!
Jag har varit med om i stort sett samma sak som dig. Allt du skriver att din pappa har gjort, har även min pappa gjort så jag förstår verkligen hur du känner. Jag känner verkligen med dig. Det gör jag. Och du ska veta att du har hundratusentals människor som stöttar dig – både följare och familjemedlemmar. Du kommer aldrig vara ensam och du har inget att skämmas över. Det är han som borde skämmas.

Ta hand om dig vännen! <3
Kramar från Eleonore

Reply
Sarah El+Daccache

Hi Kenza,
I am a big fan of you, I love your style and your inspiration. I don’t speak swedish I had to translate your post to understand. I went through the same experience with my Father. He left us my sister and I and got my married and divorced my mother. I went through depression and taugh times. My advice to you is to try to move on and try to make yourself busy once these Questions come to your mind. I understand it is very tough situation but you have to let it go. Look at yourself in the mirror and see what you have been acomplished so far. You are a famous, smart, gorgeous, lovely person. You are surrounded by people who loves you like your boyfriend, your mother, your brother and your sister and her family. Always think in a positive way.
I hope this will help!
Love,

Sarah

Reply
C

Så himla tråkigt att höra, ta hand om dig och de som är värda att räknas som din familj. Kram! ♡

Reply
S

Gud vad hemskt. Men jag känner med dig, jag har varit med om detta själv… ; ( Det du måste komma ihåg, Kenza, är att det inte var/ är ditt fel! Det är det viktigaste. Sen så är vi många som fått nitlotter till pappor och/ -eller mammor.
Ta ett djupt andetag och tänk på allt som du har idag som du är tacksam för, du har blivit blessed med mycket, och även om rikedom/ kändisskap inte kan “ta bort” det hemska som du har varit med om så kom ihåg dina nära och kära; din familj, pojkvän, hund, och tänk på att de älskar dig. Du kan glömma, du kan komma över det. Man ska inte tänka mycket på det som varit, det som man inte kan ändra. Försök att träna på att inte tänka på det, varje gång du påminns om det så tänkte att det inte var ditt fel, att du inte förtjänade det och att du klarar mycket! Du förtjänar en lycklig fortsättning efter det som varit. Tänk så för din egen skull, inte för att du ska kunna vara en person som folk kan se upp till. Strunta i det. Tänk på dig själv.
Och Kenza, du kan alltid vända dig till en psykolog för att få hjälp, tro mig, det funkar!
Jag hoppas att det går bra! Ta hand om dig Kenza, jag brukar inte kommenteral fota men jag vill passa på och skriva Tack för att du visar oss glimtar av den riktiga Kenza, det jag älskar med dig och din blogg är inte alla dyra plagg, och outfits, utan jag älskar Kenza som bjuder på sig själv, som är väldigt jordnära och visar alla sina sidor.
Du får säkert höra / läsa detta, men TACK för en bra blogg Kenza!

/ S.R.

Reply
Karima Angelina

Feil valg er enkle å ta, men vanskelig å leve med. Riktige valg er vanskeligere å ta, men i lengden lettere å leve med. Hva han føler og tenker får du nok ikke svar på, men så lenge du fortsetter å gjøre det bra og ta dine valg – så kommer det til å fortsette å gå den riktige veien for deg. Du er tøff, Kenza! ❤️

Reply
Sofia

Känner med dig underbart fina Kenza! Är i en liknande situation. Du är världens starkaste och vackraste tjej som är värd ALL framgång du fått och mycket mer. Försök tänka positivt! Massor med kramar <3

Reply
D

Jag vet inte hur du hade det som barn eller hur svårt det var, men du säger att du har så många frågor men vill inte ha svar på de och att du är trött på allt vilket är försåtligt men skulle du säga och känna samma sak om han dog? Skulle du ångra att du aldrig tog kontakt med honom? Min pappa dog när jag var 12 ungefär så jag har typ “empati” för pappor. <3

Reply
Linnéa

Hej fina Kenza! Jag har aldrig kommenterat i din blogg tidigare, trots att jag läst den sedan ca 2009. Men jag känner nu att jag behöver skriva till dig, du känns som en så stark och genuint snäll individ med det största hjärtat och jag vill tala om för dig att du inte är ensam om detta, denna ångest och detta sår som aldrig riktigt kommer läka och känslan av att en inte duger. Ens föräldrar sätter så djupa spår i en. Min mamma dog när jag var 10 år och efter det växte jag upp med min pappa som är narcissist, våldsam och arrogant. Han tryckte ner mig psykiskt, han har fått mig att må så fruktansvärt dåligt och de spår och den ångesten bär jag med mig hela tiden. Osäkerheten på om jag duger eller vad jag faktiskt är värd. Det gör mig hoppfull att se en så bra person som du, som kämpar för det du vill och står för den du är och går efter dina drömmar.
Det känns kanske dumt att skriva att du gör mig stolt, med tanke på att jag inte känner dig. Men jag tror att du får oss alla med en inte så lätt uppväxt att känna hopp.
Kramar

Reply
Malva Berenguer

Jag kan bara säga att jag förstår precis hur du känner. Har också en pappa som satt både min mamma och nu min halvbrors mamma i ekonomisk skit och hör inte av sig, ger inget tillbaka verken ekonomiskt eller känslomässigt. Han bryr sig inte om sina barn helt enkelt. Och man kan aldrig ändra att hans syn på att han inte är offret. Så jag förstår att du är arg för det är jag också men som tur är har vi båda förstått att det inte känner något till i längden. Men att man blir galen ibland på det när man tänker på det, det förstår jag precis.

Reply
Matilda

Världens finaste Kenza.

Jag vill bara krama om dig, riktigt hårt, och ge dig alla svar som behövs, få dig att må bättre, och slippa tänka på detta. Du ska inte ha detta spöke i ditt liv, som kommer och går. Som ligger som en skugga över allt. Jag hoppas att du en vacker dag känner allt rinna av dig, inget mer hat, inga mer frågor, inga mer tårar. Bara ren försoning med det förflutna.

Kenza, om du inte redan har gjort det, snälla gå och prata med en kurator. Det kommer hjälpa oerhört.

All min kärlek och alla mina kramar, till dig.

Reply
Charlotta

Hej fina du.
Jag är glad att du skriver om detta titt som tätt då du hjälpt mig mycket med liknande situationer i mitt liv, och mpnga andras är jag säker på.
Jag tror att det är bra att du vet att det inte går att få sina specifika svar, det gnager men det är ändå så uppmuntrande att du verkar starkare för varje gång det spökar igen.
Det blir ju bättre, men tillåt dig själv att vara ledsen eller pausa om du behöver det.
Skriv dagbok extra om det och träna och ät gott de dagar det känns tungt för det är så värt att känna sig lite extra trött så att huvudet får ta n paus.
Jag hoppas att de alla är ok, och att du inte känner skuld.
Stor kram

Reply
S

Som så många gånger jag undrar om man blir starkare, av allt där man gått igenom. Jag förstår att det alltid ligger där inom och river. Men du har ju en fin familj som finns kvar. Låt inte honom ta över, han är inte egentligen inte värd en enda tanke. Tänker på dig och på alla andra som lever med föräldrar med missbruk. Vi är starkare än vi tror!

Reply
Michelle

Jag vet hur det känns, du är inte ensam❤️ Vi står så mycket mer rakryggade pga detta, klarar vi det här klarar vi allt!

Reply
jhs

Styrkekram! Jag tänker, inte när de är som svårast för då är allt så mörkt, men när allt är lite lättare att vi får de utmaningar vi klarar av. De känns inte alltid rättvist men att de i slutändan nog finns en mening trotts allt. Jag vet att inte alla vill eller kan tro de samma men de ger i alla fall mig lite tröst när hjärtat är tungt!

Reply
hanna

Åh! ær i samma sits som du Kenza. Har samma relation till min pappa, ibland kommer sorgen øver mig och det gør så ont att inse hur læget ær mellan oss. Det kommer nog alltid att göra ont och sticka till i hjärtat ibland,Speciellt på fars dag. <3

Reply
Sandra

Själv önskar jag att det fanns ett ‘grattis på fars dag’-kort o inte bara ‘VÄRLDENS BÄSTA PAPPA’-kort.. Brukar va typ omöjligt att hitta.. Gjorde ett eget kort iår.. Känner mig tvungen att uppmärksamma liksom, för att det är så man gör, inte så mkt för att jag skulle vilja eller för att det har nån betydelse för mig..

Reply
Malin

Hej Kenza! Tack att du skriver dessa “tänka” inlägg. Jag är ofta avundsjuk på dig och att mycket verkar så bra i ditt liv. Du lever drömmen. Karriär, kärleken, utseende…. Att få höra om svaga sidor/jobbiga saker påminner mig (oss?) om att du bara är en vanlig människa. Hoppas att du kan få släppa dessa dåliga tankar nån gång i framtiden. Kram :)

Reply
Dafina

Kenza. Detta suger så jävla hårt och du har all rätt i att vara arg/sårad, men vill samtidigt påminna dig om något jag starkt tror på: hellre vara offret än den som gör någon annan illa. Tänk att du varje natt kan lägga dig medveten om att du är en god människa med ett stort hjärta. Det kommer han antagligen aldrig kunna göra. Han kommer fortsätta gå som en förlorare tills allt väller över honom. Detta medan du kommer fylla din tid med framsteg både karriärs- och personlighetsmässigt. Du kommer fortsätta vara fantastisk och uppleva tillsammans med människor runtom dig som älskar dig mer än allt!!

Fan vad du grejar detta. Fucking kötta.

Reply
J.

Kenza Will all have some questions inside us but remember to answer them from your side whatever he would answer… Important is that you face those answer from your side so you can fine your peace in your heart… You cannot change people but you can influence your life.. Stay strong you are amazing and those things those momente make you REAL YOU

Reply
Gabriella

❤️ Jag önskar att du slapp ha dessa frågor som skaver hos dig. Du är en sån otroligt fin person, en sådan person som jag själv önskar att jag hade i mitt liv. Svårt att säga kanske, eftersom vi inte känner varann. Men de få saker du skriver som ger en hint av vem du verkligen är berör mig. Och jag känner verkligen starkt för det. Jag vet att det inte betyder något, men om du någonsin känner att du vill prata av dig, till någon som bara lyssnar och håller det helt för sig själv, så är du varmt välkommen. Du är fantastisk! Ha en fortsatt fin natt!

Reply
Karla

what your dad is in stockholm`? and has 2 kids? :O i always thought he lives in a morocco now? i can totally understand you and i think secretly you hope that he will say that he is sorry for everything and that he treats his kids now right and he wishes he wouldnt have done this too his (old) family it was just the alcohol and things like that..thats why you writing this down cuz secretly you hope he will read this and make the afford to contact you and ask you to talk but you cant allow him to make you feel like this. he isnt worth it. just because he is your dad? that means nothing he never was a dad to you he was just a creater.

Reply
Rebecka

Jag har (hade) också en pappa som sket i mig och lämnade oss och det gör så jävla ont. Mitt tips är att gå i terapi om du inte har provar det, tog 1 år men nu gör det inte lika ont längre. Jag har sörjt och kunnat släppa, tagit kontroll över situationen och fått sinnesfrid! Känns fantastiskt!

Reply
Lil

Keep your head up pretty lady, never forget to appreciate the drama as well in your life, it turned you just into the person you are now!

Reply
Malins bilder

Hej, sitter sömnlös och surfar runt på bloggar lite här och där. Känns lite “ödet” att läsa ditt inlägg när jag själv vaknade av ångesten jag ofta (mest hela tiden numera) bär på. En ångest jag haft länge utan att förstå att det var det eller var den kom ifrån. Men ja, den kom från mina föräldrar till stor del. En missbrukande mamma och en far som hindrade mig i det mesta, som ansåg sig snäll när han ville att jag skulle leva som Askungen. Föräldrar som gav mig stora bekymmer under hela min tonårstid, som ung vuxen och tyvärr “gav jag upp” och deras inverkan fortsatte långt efter att jag fyllt 30. Jag har ingen kontakt med min mor och min far är död (han lyckades till och med ge bekymmer efter sin död, 3 år tog det att reda ut dödsboet) – men visst påverkar det fortfarande, och visst är jag ledsen. De frågor du har, de kommer du aldrig få svar på, den som missbrukar anser sig inte vara ansvarig för sina handlingar. Din fars nya fru visste tidigare förmodligen inte alls vad som egentligen skett, de har en stor förmåga att vira folk runt sina lillfingrar, missbrukarna. Och din fars släktingar… de vill nog inte förstå, många tror inte att det kan ske så hemska saker. Men kom ihåg att du absolut inte bär något ansvar för vad din far gjort! Det är okej att vara ledsen, men du har ingen skuld. En missbrukare kan aldrig bli frisk om den själv inte vill det oavsett hur mycket stöttning omgivningen ger. Jag skrev ett inlägg liknande ditt inför mors dag och jag fick rätt rejält med kritik, ville bara skriva några ord i “förebyggande syfte”, det är okej att vara ledsen inför såna här dagar. mvh Malin

Reply
Elena

Ah, gumman, jag känner igen mig här. Har vuxit upp i otrygg familj och har många hjärnspöken kvar. Varje gång någon av de dyker upp så tänker jag på mina underbara vänner. Vi föds in en familj, men vi har möjlighet att välja sin familj när vi växer upp. Jag fina människor omkring mig, och även om vi inte har samma blod, de är de närmaste jag har.

Reply
Anonym

Kenza, du är så otroligt stark och så otroligt vacker. Du ska vara stolt över dig själv för alla vi är det och kommer alltid att vara det. Att läsa din blogg är som en rutin på morgonen och på kvällen <3 Jag vet inte hur länge jag har läst din blogg men det känns som för alltid, att gå in på din blogg gör en glad liksom! Det kanske är för att jag själv har mycket problem hemma men jag ville bara att du skulle veta hur mycket vi alla uppskattar dig. Jag förväntar mig inte att du ska svara men hur orkade du med allting? Jag har en person i mitt liv som jag älskar men väljer flaskan alldeles för ofta men sedan städar upp efter sig, skämmer bort en så man glömmer det och sen samma sak igen…Jag kom ihåg att du sa för ett tag sedan att du önskar att du kunde säga till den yngre Kenza att allt kommer att ordna sig men ibland känns det verkligen inte så och jag är fast.. Men hoppas du får en toppen dag och jag förväntar mig att du använder det där supersnygga leendet du har haha <3
Kram på dig <3
/ En ung tjej som älskar din blogg..

Reply
Gabriella

Du är inte ensam.
Vaknade upp med många liknande tankar idag. Hur kan någon välja alkohol före sina barn. Det är farsdag idag, undrar om han tänker på oss. Känner väldig ilska och har mot honom, men ändå.. Han är min pappa. Långt där inne hoppas jag fortfarande. Vill inte erkänna gör någon men gör det här, jag saknar honom som bara den.

Reply
mb

Kenza <3
Det är så hemskt att den som är offret i situationen ofta också känner så mycket skuld, men det är ett tecken på att man blivit manipulerad i så många år. På pappret är det ju alltid lätt: en person svek mig, behandlade mig riktigt illa, och nu klipper jag alla band. Men i verkligheten funkar det ju inte så. De som gjort oss illa har ju en gång i tiden hållit oss i handen och fått oss att må bra, och därför vill man aldrig riktigt ta in att de skulle vilja oss illa. Man vill liksom ha ursäkter, och när man märker att de inte finns börjar man hoppas "han har kanske förändrats". Hela tiden är man liksom beredd att sätta sig själv i sista rummet och förlåta, för att man inte vill tro att det är sant. Du får säkert höra att du inte ska skriva såhär personligt, men det är ju en enorm del av dig. Och den sorgen kommer inte försvinna utan bearbetning. Varenda gång du skriver något om honom sätter du dig själv i första rummet och det är bra. Det verkar som att du har en bra och stöttande omgivning iallafall och det tror jag är det viktigaste, även fast det såklart räcker med att en person gör en illa så är det alltid bra med någon som påminner en om att han bara är en, och att han inte är värd dig.

Reply
Julia

Din pappa låter skrämmande mycket som min pappa. Hans två äldsta barn, jag och min bror, finns liksom inte för honom. Han har gjort så mycket illa… Akta dig för att kontakta honom när du är skör, det gjorde jag nämligen när min mamma dog, för att försöka få svar på alla de obesvarade frågorna, men det hela slutade bara med att han tänkte förstöra mammas begravning (dit han inte var inbjuden). Vissa går det helt enkelt inte att resonera med. Sköt om dig Kenza <3

Reply
Serin

Hej!
Om du tror att dom små barnen far illa på något sätt så bör du göra en orosanmälan till myndigheterna, inget barn ska leva under sådana förhållanden.

Reply
I

Jag förstår verkligen din känsla, såna här frågor ställer jag mig själv hela tiden fortfarande angående både pappa och mitt ex…. Tack för att du delar med dig! Känns alltid lite lättare när man vet att man inte är ensam… <3

Reply
Nathalie

När du känner såhär och din pappa spökar, försök skriva ner alla positiva saker i ditt liv. Du har en fantastisk familj utöver din pappa, du har en fantastisk pojkvän, du har människor runt hela världens som älskar dig och står bakom dig, du är vacker inifrån och ut.

Reply
Sara

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men kände direkt att något vill jag säga, helst vill man ju bara krama om dig. Det är skit det du behövt gå igenom och inget barn förtjänar det. Ur det så vill jag även uppmärksamma en organisation som heter tryggabarnen (www.tryggabarnen.org) som är till för barn och unga som lever i en familj med beroende, startad av en tjej som själv hade en pappa som valde flaskan. Det kan vara så att du har unga läsare som lever i sådana familjer och då har du någonstans du kan hänvisa.
Kram

Reply
Vendela

Det är säkert tufft att vara öppen med det här, men så otroligt bra och starkt av dig, för jag tror att du genom att dela med dig av dessa tankarna idag hjälper så många andra som inte heller har någon pappa värd att fira precis…
Kram <3

Reply
M

Hej Kenza, jag beklagar över allt du behöver gå igenom. Mitt tips till dig är läs på om alkoholmissbruk det finns även bra dokumentärer om det. Man får jätte mkt svar på hur missbrukare tänker och agerar. Lycka till! Stor kram

Reply
Tilda

Jätte bra inlägg, jag tror att många förstår dig lite bättre nu. Du är bästa bloggaren

Reply
Ellen

Hej Kenza!
Jag blir väldigt rörd av det du skriver och ja visst är det skönt att skriva av sig. Men som du säger, minnena och det han gjort mot dig/er ligger och river där inne i dig… Även fast han har gjort mycket fel och man är arg så kanske man ska försöka träffa honom, då kanske få höra de fel svaren, men få en ny bild av vem han är. Säga rakt ut vad man känner och be honom förklara. Stå på dig som in i berget tills du får någon slags vettig förklaring till varför allt var som det var och blev!!! Kanske är det till och med så att man måste förlåta honom även fast det känns förjävligt alltihop? För att själv kunna släppa det? Vad vet jag, det är lättare sagt än gjort… och jag vet ju inte vad du har gjort åt det hittills…
Vem är jag att säga något om det jag inte sett eller vet mycket om men jag hoppas att du gör det som känns rätt för dig! Mycket kärlek.

Reply
Hannah

Hej,
Jag blir så ledsen för din skull när jag läser det du skriver.
Man får inte alltid välja sin familj, men man får lära sig att leva med dem ändå. Vissa saker som händer en sätter djupa spår och ärr hela livet. Då får man istället tänka på allt man har åstadkommit utan de destruktiva människorna omkring sig. Finna styrkan inom sig och hoppas att en vacker dag så gör inte ärren lika ont.
Du har en vacker familj och riktiga vänner. Jag hoppas att sorgen lämnar dig en vacker dag.
Kram

Reply
Lotta

Massa kramar till dig Kenza!! Du är stark och förtjänar all kärlek i världen! <3

Reply
Angelika

Jag tycker faktiskt att du har förtjänat ditt efternamn mycket mer än vad han gjort!

Reply
Maria

Du har uppnått och fått så mycket du kan vara stolt över. Jag kommer från en familj som idag består av min mamma och mig själv, där min pappa stack och valde att inte ha kontakt med mig för sin nya familj. För min mamma innebar detta ett nytt land där hon inte hade mycket att starta på. Jag har tre syskon på min pappas sida som inte får ha kontakt med mig och min lillasyster som för närvarande bor hos sin pappa, ja hon är inte någon vars liv man önskar man hade. När han stack började vi med att bo i en källarvåning där jag knappt hann se min mamma som jobbade dygnen runt. Idag äger hon två bostäder, har gett mig allt jag någonsin önskat mig, vi har rest, vi har sett, hon är min absoluta bästa vän. Jag utbildar mig till ingenjör och har uppåt så mycket häftigt med min mamma som jag är säker på att den flickan aldrig kommer få göra. Ibland när det känns tufft brukar jag försöka tänka att man inte är bortglömd när man sitter där med tårarna skrikandes utför kinderna, utan istället för att se det som att jag blev given en sorglig och tuff start på mitt liv så var det just pga det som jag istället fick allt annat fantastiskt utanför för att klara vara stark nog att bära sorgen med mig. Du var stark nog att klara detta så du fick bli denna person, du fick ta platsen för någon som inte hade klarat det. Vad du än tror på, om det är energier, något spirituellt eller som jag; en fantastisk vetenskap med en touch av något större, så var det menat att du skulle få allt stort du fått. När jag ser min pappa undrar jag aldrig om han är stolt. Jag tar det för givet, för jag vet själv hur jävla ball jag är. Den enda tanken jag ägnar åt honom är: se vad du gick miste om. Du från början rika man, vad fattig du är nu och vad rik jag är. Och det enda jag är arg över är allt slit han utsatte min mamma för. Men samtidigt är jag tacksam, tacksam över att min mamma blev sporrad att bli den bästa, starkaste mamman i världen, tacksam över att jag inte är den där lilla osäkra tjejen som skriker efter uppmärksamhet och vandrar omkring bland allt och inget. Var tacksam för med honom kvar i livet hade ingen i din familj varit den de är idag. Var tacksam för att lidandet tog slut i tid och för allt du fått av att han stack. Var högre än honom och ha ett vakande öga över de små barnen men lägg ingenting på dig. Du kan bara göra gott.

Reply
Gabriella

Tack för att du delar med dig, Kenza. Fars dag är den vidrigaste högtiden på året enligt mig!

Reply
Yosra

I had to translate that because I’m not Swedish. And I got really emotional. What you’ve been through is not easy and we’re all here to support you, we love you and we’re so proud of you, everyday you bring us joy and inspire us to achieve our dreams and work harder. I’m so thankful to have you as an idol <3 Love you and stay strong <3

Reply
Isabelle

Så himla genuint öppet och ärligt. Fortsätt kämpa Kenza. Du har så många som hejar på dig. Och så fint på något sätt när du delar med dig. Av det som är privat. En miljon styrkekramar.

Reply
Sara

Kämpa på, du mår så mycket bättre utan honom, men det kommer aldrig sluta göra ont. Jag har vuxit upp med samma som du, an alkoholiserad far som ljuger och stjäl, förra året fick jag ordna med kontaktförbud eftersom det gick så långt att han “skulle döda mig om han såg mig”…
Så heja oss, heja alla som orkat ta sig ur skiten och stå på egna ben, heja alla som orkar stå på sig och säga “NEJ, jag tar inte din skit mer!”
Många kramar <3

Reply
Lisa

Jag var också mitt i den där soppan under ett gäng år. Sen begick min pappa självmord och först fyra-fem år senare börjar jag hitta lite sinnesfrid. Se upp så du inte lägger locket på för mycket. Du verkar vara en kvinna som tar tillvara på dina känslor, och det tror jag är jätteviktigt. Det är också otroligt svårt att faktiskt få distans till hela situationen när man är mitt i den! Men det du skriver om att du antagligen inte skulle få de svar du vill (eller kanske inte några svar alls? Min pappa svarade aldrig, utan skyllde bara ifrån sig) visar på att du har kommit långt i dina insikter.
Jag skulle tro det vore bra för dig att få hjälp att “arkivera” din pappa. Kram.

Reply
Camilla

Du är en otrolig kämpe och förtjänar inte att ha en pappa som han. Ingen ska behöva gå igenom en sån här förlust och samtidigt se och höra en massa saker om denna person. Hur ska man kunna gå vidare när du konstant får ett finger på axeln som petar på dig och säger hur han beter sig?
Tänk på alla fina saker du har i livet ( menar inte karriär nu) som din man, barnbarn och en stark mamma som faktiskt tog sig er det där förhållandet. Ni är 3 starka syskon och ni har varandra. Ingenting som din pappa gör kan förändra er kärlek till varandra.
Ta det lugnt idag, gå en långpromenad med Mani, pussa på din karl och le för du verkar vara en fantastisk person med ett gott hjärta.
Ta hand om dig Kenza och kom ihåg att det är okej att ha dåliga dagar!

Reply
Aleksandra

I think that you’re strong and beautifull inside. It’s must be so hard to cope with that

Reply
Emelie

Fyfan rent ut sagt jag får ont i hjärtat när jag läser detta. Kämpa på <3 så otroligt kul att det har gått så bra för dig i livet ändå, hoppas han lever med en stor jävla ångest. <3

Reply
N

När jag läser det här känns det jobbigt att vi inte känner varandra. Vi har haft det mer lika än du någonsin kan ana, nästan skrämmande. Skär i hjärtat att inte kunna göra mer, men du får ett ❤️, som innehåller oerhört mycket stöttning och förståelse.

Reply
F

Han valde bort er för han visste att ni förtjänade bättre. Du är stark, Kenza. <3

Reply
My

Det så skönt att höra om någon annan som kämpar med dessa frågor, även fast det är hemskt att du har gått igenom detta. Denna dag är en av se jobbigaste för mig då jag inte kan låta bli att sörja att jag inte har något fin rad att skriva eller säga som de flesta andra.

Reply
Sara

Min biologiska morfar valde också flaskan. Min mamma har aldrig nämnt något om sin barndom men jag har fått höra av min mormor hur hemsk och avskyvärd han var mot både min mormor, mamma och moster. Han bland annat misshandlade sina barn och sin fru när han var full och hotade att kasta ut dem från tredje våningen. Fruktansvärt! Tack och lov så kastade min mormor ut “mannen” och gjorde sen så gott hon kunde.

Det enda jag tror kan hjälpa är att prata med sina närstående när det känns tufft eventuellt prata med en utomstående. Många kramar till dig!

Reply
Theresé

Stay Strong Girl! Du har det så mycket bättre utan honom. Det är klart det gör ont! Önskar att detta aldrig hade hänt dig! Du är bäst, glöm aldrig det!

Reply
Jenny

Finaste Kenza. Starkt av dig att skriva om detta, jag är säker på att du är ett stöd för många som har liknande erfarenheter. Be strong girl <3

Reply
Mika

Hej, jag brukar inte kommentera, men känner igen mig så i detta. Har växt upp med två missbrukare där alkohol och övergrepp varit vardag. Min pappa drog när jag var ca. 12 år och kom sedan tillbaka över åtta år senare. Jag försökte i omgångar skapa en relation med honom men allt handlade alltid om honom, missbrukarens offerkofta är tung, för att inte nämna vad jag utsatt honom för. Ingen älskade honom, han var ensam på julafton etc. etc. Att jag som barn blivit utsatt för övergrepp, försummelse, suttit ensam på julafton då mamma varit tvungen att arbeta m.m. spelade ingen roll. Det passade inte in i hans offerkofta. Till slut gav jag upp. Förra året under jul/nyår tog han livet av sig. Det är inte lätt att handskas med de känslor som förföljer en. För någonstans, oavsett hur mycket man accepterar att saker är som de är, man går vidare, lever sitt liv, kan det vara svårt att hantera när känslorna biter en i hälsenorna. Jag har inte gjort det själv än, men jag rekommenderar dig verkligen att kontakta en bra psykoterapeut och bearbeta och komma till insikt med det som varit och hur det påverkar dig. Ibland hjälper det att bara säga saker högt, hur löjligt det än kan låta. En sådan terapi tar ofta lång tid och man måste nog vara rätt inställd på att våga gräva upp allt det där man så skickligt sopat under mattan för att orka gå vidare. Men jag tror att det i slutändan hjälper en att komma till ro i det som varit och är. Oavsett hur du väljer att hantera det önskar jag dig lycka till, man måste också finna de sätt som funkar för en själv, samtal är inte alltid svaret.. Kram!

Reply
Johanna

Fy va jobbigt. Vad du har varit med om… Jag hade ingen aning, trots att jag har följt din blogg så länge… Det gjorde verkligen ont i hjärtat att läsa vad du har skrivit här…?ingen ska behöva vara med om nåt sånt eller behöva uppleva det..! Hoppas du tar om dig och håll dina nära o lära nära dig! <3

Reply
Antonia

Jag bröt själv med min pappa för ca 10 månader sen och det är så jävla tungt. Vet hur det känns med andra ord! Jag tänker ofta på hur han mår, ifall han saknar mig, ifall han någonsin kommer förstå hur mycket han skadade min familj. Det blir tydligen inte lättare med tiden?

Reply
A

Brukar aldrig kommentera på bloggar men jag kände att jag var tvungen nu. Vad bra, ärligt, öppet och fint skrivet. Jag kan inte föreställa mig hur det har känts för dig men jag har genomgått en liknande situation där jag lärde mig att den enda lösningen är att släppa alla förväntningar och se på personen som sjuk, som en skadad version av sitt verkliga jag. Annars blir man ledsen igen och igen och det går ut över alla andra man älskar. Man fortsätter alltid att hoppas, för att man älskar (eller vad man nu ska välja för ord), men hoppet som lever kvar på grund av den kärleken är det ändå nödvändigt att kväva ibland för att ens hopp för andra saker i livet inte ska kvävas. Kanske blev lite för djupt nu, men du kanske förstår.

Ha en fin söndag i regnet, kram

Reply
Agnes

I hope your father is a better man now and that he has gotten the help he seems to need. Wishing that nobody had to go through the sort of pain that comes with alcoholism, hope you feel better soon <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*