• header

PRAY FOR THE WORLD

KenzaZouiten_Parisday1-3

Today I’m praying for Paris, for Beirut and all the other places and people who’s been affected by this cruelty and hatred that’s going on in our world. Rest in peace. ♥

Hur börjar man ett inlägg efter det som hände inatt i Paris.. Jag finner inga ord. Mitt hjärta går sönder av alla hemskheter som pågår just nu i vår värld. Och jag är så himla rädd. Jag är mest rädd för hur detta kommer att påverka andra. Mitt i flyktingkrisen och all rasism som flödar så sker något sånt här. Något som kan få en ung man att gå in på en skola med ett svärd och hugga ihjäl en ung man och ett barn på grund av deras ursprung. Något som kan få ett land att stänga sina gränser och neka en familj trygghet.

Det som hände i Paris är så nära oss och så overkligt för oss. Men för väldigt många har det här länge varit verklighet. Det är det här de flyr ifrån. Vi får inte glömma det. Och vi får inte heller glömma att terrorism har ingen religion. Det här var ingen attack av muslimer. Det här var terrorister.

// How do you begin a post after what happened last night in Paris.. I have no words. My heart is breaking because of all the cruelty that is going on in our world right now. And I’m so scared. I’m mostly scared of how this will affect others. In the middle of the refugee crisis and all the racism that is spreading and something like this happens. Something that can make a young man go in to a school with a sword and kill a young man and a child because of their origin. Something that can make a country close it’s borders and deny safety for a family.

What happened in Paris is so close to us and so unreal to us. But for many people this has been their reality for a long time. This is what they are running from. We can not forget that. And we can not forget that terrorism has no religion. This was not an attack by muslims. This was terrorists.

93 Comments

Bahar

Fantastiskt inlägg som verkligen stämmer. Kan bara be att dessa hemska terrordåd slutar så världen kan vara i fred… Tack för att du är så smart, Kenza. En god förebild för såväl unga som gamla. Ha en fin dag. <3

Reply
Minette

Ja, så sjukt overkligt det som hänt! Jag hoppas bara inte att folk låter rädslan ta över så att man vill backa i kriget mot IS…

Reply
fie

jeg er i paris for at arbejde og alt det der skete igår aftes var nær mig, et af episoderne var kun en gade væk – det var skræmmende for man ku kun vente indenfor og følge med i nyhederne mens tallet af omkomne blev større og større… stakkels mennesker
nu er der fyldt med politi og militær i gaderne

Reply
Dina

Kenza thankyou so much for this! You are really sweat, kind and smart. I really appreciate your words and its precisely what is on my mind. If we only had people like you in this world the world would be such a nice place. I pray that everyone wil learn how important it is to be kind. I’m really scared that bc of this there wil be more racsism, especcialy to muslims in the west/Europe :( racism sucks and I hope that people will educate themselves and understand that terrorism has nothing to do with Islam. Terrorism has no religion. We’re al humans and what’s happening is that humans are killing humans. So let’s pray for a better safe world. And always be kind.

Reply
Lala

Så bra skrivet Kenza. Helt sjukt att sådant händer. Dagen innan hände det i Libanon där många människor miste sina liv och många skadades. Igår hände det i Paris. Och precis som du skriver så har terrorism ingen religon, det var inga muslimer som gjorde detta!

Reply
Ida

Riktigt bra skrivet! Synd att folk är så trångsynta när de skyller på flyktingarna och drar alla muslimer över en kant :/. Jag hoppas att HELA världen kan samarbeta tillsammans och göra något åt det här, för detta SKA INTE hända!

Reply
Ronja

Tack Kenza! Terrorister är inte muslimer. De har inte rätt att kallas muslimer. Inom islam menar man att man inte får döda, och de går och dödar muslimer? Hur går det ihop?

Reply
Ranja

Respekt!❤️ De förstör endast Islams och muslimers namn, de har inte rätt och kalla sig muslimer. De är terrorister.

Reply
anna

Umm i hope you understand that in times like these closing borders isnt done cause of racism, its done for yours and everyone else’s safety. Of course we gotta help refugees, but normal citizens shouldnt pay the price with their lives. We have to check who we let into our countries, so that horrible things like this will not spread everywhere.

Reply
Sara

Wow din text fick mig att bli tårögd. Tack för att du förstår att terrorism har ingen religion och att det inte är någon attack av muslimer.
#prayfortheworld

Reply
Sofia

Vilket osmakligt inlägg just idag. Vilka andra dagar som helst under året kan du skriva om politik. För det är just det huvuddelen av ditt inlägg handlar om. Idag borde hjärta och sorg finnas med människorna som finns och fanns i Paris igår. Det ligger i mänsklighetens natur att påverkas mer av sådant som ligger en nära, så fungerar vi alla. Den attack som skedde igår mot Paris är den största mot Frankrike sedan andra världskriget. Det är den största attack mot Europa på tio år. Det är en big deal och förtjänar all uppmärksamhet det kan få.

Med den stora läsarskara du har hade du kunnat använda det här inlägget till att informera om att det behövs människor i Paris som kan ge blod, för att nämna ett av alla exempel på det som behöver upplysas om IDAG.

Reply
Anneli

och så ska vi tänka på offerna i paris och deras nära och kära!

Kenzas svar: Det gör vi alla. Det är en självklarhet.

Reply
Anneli

Håller helt och hållet med dig Sofia! Precis min tanke om hur hon valde att dra in politik!

Reply
Anonym

Åh Kenza vad du är vacker från alla håll! Jag är stolt över att det finns så fina människor som dig i Sverige, du är verkligen godhjärtad. Jag läser din blogg varje dag och du gör mig verkligen så sjukt inspirerad att vara en god människa. Från att lägga upp matbilder till träningsbilder, bra händelser i ditt liv till dåliga händelser, från djurindustrin till flyktingkrisen till människosyn, från skönhetstips till att kritisera tränings/hälsohets (den lilla rad du en gång skrev när du svarade på en Q&A gjorde mig så himla glad och fick mig att må så bra att veta hur du tänker kring mat och hälsa och att veta att jag inte behöver svälta mig, för det finns folk som dig som äter frukost lunch middag med fortfarande är vackra. Tusen TACK för det!). Du är så sjukt verklig, på bästa möjliga vis, och jag älskar att klicka mig in på din blogg och läsa om hur du tycker och tänker!
Fortsätt vara grym!

Reply
Emelie

Sofia;

Hon skrev om detta idag för att det är en stor händelse som kommer skapa MYCKET rasism. Hon har även skrivit om det flertal gånger innan och har en tydlig ståndpunkt i flyktingfrågan.

Reply
L

Stänga gränserna handlar inte om rasism utan det handlar om säkerhet. Bland den enorma flyktingströmmen kan det komma med en och en annan extremist och det är för ländernas bästa. Flygplatser är noga med vilka som rör sig genom deras gränser så inte hundratals människor mister livet i något som hade kunnat stoppats.

Istället för att blanda in politik och konstant använda ordet rasism så be för dem anhöriga till offren i Paris. Det är de det handlar om just nu.

Reply
Dixi Wonderland

Detta är precis det som jag tog upp på min instagram och blogg. Man får inte glömma att detta är anledningen till varför människor flyr från Syrien och andra länder. Detta var deras vardag och vi alla måste stå tillsammans i detta och inse att vi alla kanske ser olika ut men i slutändan så blöder vi alla rött!

Reply
Layla

Tack kenza för detta inlägg. Det är så tragiskt det som händer i hela världen. Oskyldiga människor dör hela tiden i irak, syrien, libanon, gaza och nu är det i paris.

Vill verkligen tacka dig för att du påpekade att terrorister inte är muslimer och att de inte har med islam att göra. De använder ju islam som ett skydd för deras hemska handlingar.

Mina tankar går till alla de drabbade i hela världen och till deras nära o kära.

Reply
Ninon

Thanks Kenza for this post.
I’m living nearby the attacks in Paris and I know people who were there. Thankfully they are okey now but we are all very shocked by these attacks…
It makes us understand what all the refugees are running away from…

Reply
sara

Så fula människor som använder sig av islams namn!! Dom kränker islam, dom ger en förvräng bild av islam!

Reply
Jenny

Han som gick in på IKEA och dödade en mamma och hennes son, tar ingen upp.
Han dödade pga av ras med. Han ville döda vita. Men det tar ingen upp.. Bara när vita dödar svarta. Konstigt.

Reply
E

Du har satt ord på precis de tankar som surrat runt i huvudet på mig idag. Och på ett väldigt bra sätt också.
Har inte hört om attacken i Libanon från media utan bara om Paris. Det som hände i Paris igår är fruktansvärt och mitt hjärta går sönder när jag hör om detta attentat. Men som du själv skrev så får vi inte glömma att sånt här är en vardag för andra människor, att de flyr från just detta.
Idag visar hela världen sitt stöd för Frankrike och med all rätt, detta visar att vi står enade, tillsammans mot terrorism.

Reply
Sarah

Åh vad det glädjer mig att du sprider detta. Det är viktigt att veta att allt som händer oss är inte pga. muslimer. IS och terrorattacker har inget med islam att göra. Något av det värsta du kan göra inom islam är att döda människor och detta kommer från mig som är muslim. Jag tycker det är så himla hemskt att ungefär 2 miljarder muslimer idag tvingas ta skulden för alla terrorattacker som görs när det egentligen är tvärtom. Vi hatar terrorattacker. Det innebär att flera tusentals människor dör vilket vi är emot. Vi hatar IS pga. att dom smutsar ner våran fina religion och att vi får ta all skuld.

Jag önskar människor kunde se våra fina sidor.. Våra sidor där vi varje månad skänker pengar till fattiga och behövande.. Våra sidor där vi fastar i en månad för att känna på hur dom fattiga har det och uppskatta vårat liv.. Våra sidor där vi faktiskt accepterar alla människor även om man är kristen, jude, ateist osv.

Det enda vi kan göra är att sprida vidare. Få människor att inse problemen vare sig det handlar om rasism eller pengar. Få människor att förstå att förstå vad som faktiskt händer. Du är en sån himla fin människa Kenza, både på utsidan och på insidan som tar upp dom verkliga problemen och sprider detta. Må Gud bevara dig och låt oss ha våra tankar på alla människor som har varit med om dessa hemskheter den senaste tiden vare sig de sträcker sig från Paris till Trollhättan till Syrien ❤️

Reply
Ellen

Helt rätt Kenza. Idioterna som säger att man inte ska skriva om politik idag har uppenbarligen inte fattat ett skit. Att NÅGON ska behöva uppleva sådana här hemskheter är sjukt. Ändå stänger vi ute folk som flyr från det. Stå på dig Kenza <3

Reply
Maeva

Thank you Kenza for France and world.
They are not Muslim, they are monsters!
Love from Paris.

Reply
Diana

Bra skrivet Kenza, för så fort sådant hemsk händer så väljer folk att dra alla muslimer över en kam…terrorismen har ingen som helst religion!!

Reply
ANNAWII

Bra skrivet! Jag skrev ett liknande inlägg i morse om att vi aldrig får applicera dessa hemska dåd på en hel folkgrupp. Det är fanatiker som gör terrordåd och bara för att de kommer från ett visst land, utövar en specifik religion eller har en viss hudfärg betyder det inte att vi kan dra alla andra inom den “kategorin” över en kam!

Kram

Reply
Sofie

Jag hoppas, Kenza, att du läser min kommentar angående köttproduktionen i ditt inlägg längre ner, och att du då förstår att även det är en fråga om humanitet. De flesta pratar om djurens lidande, för mig handlar det till största del om människors lidande, precis som terrordåd och krig.

Reply
emelie

fint skrivet men, terrorister är muslimer. de kallar sig för IS, och is är en förkortning av islamiska staten. de är muslimer. is gick själva ut o sa att dom var bakom attentatet i paris.

Reply
Jon

Attacken in trollhättan var inte en attack av en rasist. Det var en attack av en terrorist.

*facepalm*

Skärp dig kenza. Hör du inte du larvig du låter?

Reply
Naz

Jag älskar dig Kenza! Tack för att du är en fin och underbar människa som bryr dig om alla människor och länder i världen, och inte enbart de som ligger geografiskt nära. Du är den ödmjukaste och vackraste (både på utsidan och insidan) bloggaren som jag känner till och det är just därför jag klickar in på din blogg dagligen. Fortsätt vara den du är! <3

Reply
Nathalie Nilsson

Det här är så jävla sant. Varenda ord du skiver. Självklart tänker vi alla på de som förlorade sina liv inatt, och hela Paris som drabbats av den här fruktansvärda attacken. MEN VI FÅR INTE GLÖMMA ATT DET SKER SÅNT HÄR HELA TIDEN bara lite längre bort från Sverige än vad Paris ligger. Där folk flyr från sina hem varenda minut.

Kärlek och tankar till ALLA. Till HELA världen. <3

Reply
Julia

BRA KENZA! Tack för att du skriver om detta, SÅ viktigt och jag tror verkligen du kan påverka!

Reply
Maria

Thank you so much, Kenza… and thank you for mentioning Libanon. The french flag is shown all over the world today but it seems like they have forgot about Libanon because it is not Europe. And thank you so much for pointing out that terrorism has no religion.

Reply
Hanna

Vad fint och bra skrivit!! Jag hoppas innerligt att rasismen i Sverige (och världen för den delen) inte ökar på grund av detta. Men har nog tyvärr fel.. :(

Reply
xx

Men vad i helvete menar ni med att det är osmakligt att hon drar in politik i det här? ALLT ÄR POLITIK, och inte minst vad som hände i Paris inatt. “Skriv att folk behöver ge blod”, haha va??? Jag trodde vi var på Kenzas blogg, inte satt och kollade BBC. Och klart som fan att det är fruktansvärt med alla liv som avslutades inatt pga terrorister, men kan ni fatta att det har pågått feta grejer utanför Europa ett bra tag nu? Haters är det sista vår jord behöver nu eller? Asså vissa ger mig psykbryt what the hell. Sluta aldrig snacka politik.

Reply
!

What you write is so important and I’m so glad such a public person as you says it! <3

Reply
Essa

Intressant hur ateister skriver att de ber för Paris och #prayforparis. Undrar om du Kenza faktiskt ber för dessa drabbade, eller bara är något du säger (omedvetet kanske)? Väldigt intressant!

Reply
Michaela

Oh Kenza, thank you so much for saying this! I’ve been following you for a while and I always thought about you like about damn pretty girl that is just partying or shooting all the time, maybe not thinking sbout anything else. I’m so happy to see some influential fashion blogger to be able to stand up and say what she really thinks and that she knows what is going on!
I’m from the CZE and here most people are getting really rasistick about muslims and I’m scared where this will lead us, CZE or Europe and world in general. I’m more scared of this than pf terrorists (and I’m not muslim). So I’m always happy to see that there’s someone who still has head and heart on the right place!

Reply
Alex

Really? Have you heard about Catholic/Buddhist/Lutheran – you name it – suicide bombers?!…..and closing borders? I treat my country as my home, I treat Europe as my home. And I’m terrified that uncontrolled, unidentified crowd of people is entering my home without even knocking!

Reply
Lisa

Tack Kenza! Riktigt bra skrivet. Solidaritet är allt vi har. Idag fick Europa en försmak om Syriens helvete, och ändå ifrågasätter “vi” anledningen till att de flyr för sina liv… Extremister är farliga, oavsett vad de riktar sitt hat emot. Och, ja. Jag räknar rasister som extremister för den “läran” erbjuder bara hat, sorg, svek och blod.

Reply
Sara

Sjukt vidrig kommentar av dig Sofia! Kenza väljer att uppmärksamma ALLA som mist sitt liv de senaste dagarna så varför anses det vara osmakligt? Är inte människorna i Libanon, Syrien och Irak lika mycket värda som de i Paris? Varför får man inte skänka en tanke till de andra som mist sitt liv också, herregud va människor är snåla med empati alltså.

Reply
Zara

TACK så himla mycket för detta fina inlägg. Alltid när något sånt här sker är min första tanke, snälla låt det inte vara muslimer som ligger bakom (är själv muslim). Och det är så synd att det är ens första tanke. Rädslan för vad andra människor ska tänka om tycka om en. Vi alla vet att SD bara väntar på sådana händelser, för att kunna dra en hel religion över en och samma kam. Jag hoppas att alla tänker som du gör Kenza. Sådana här grymma och omänskliga aktioner har ingenting med Islam att göra, det skakar om och skadar allas våra hjärtan.

“Whoever kills a person, it is as though he has killed all mankind. And whoever saves a life, it is as though he had saved all mankind.” (Qur’an, 5:32)

Reply
Erica

Håller med dig. Världen skrämmer en. All kärlek och stöd till de människorna som går igenom fruktansvärda saker nu.

Reply
Naz

Alex: So you have seriously never heard of the KKK? Do you think they represent Christianity? NO! KKK does not represent Christianity and ISIS does not represent Islam. I wish all people were kind and caring like Kenza. I wish we could all live next to each other in peace instead of blaming one another for things that we are not responsible for. I wish we could all be united and fight against all the evil in this world!

Reply
Azze

Earth is the home of every person in the world. I am amazed and disgusted by how people expect others to live in the hell they don’t want for themselves. You people should be ashamed of yourselves.

Reply
amanda

Fet e du. Detta är ej gjort eller uppstyrt av muslimer. Är rätt säker på att det är amerikanerna som ligger bakom allt för att smutskasta islam. Verkligen hemskt..

Reply
Anna

TACK för att du väljer att skriva om detta. Jag blir så frustrerad när bloggerskor låtsas som om inget har hänt för att ämnet inte passar in i deras modeblogg. Det du säger är så sant och så viktigt. Bra att du nämnde det som händer utanför Europa också. När vi tar till oss vad som händer här så kanske vi förstår att varje sådan attack är både vardagsmat och katastrof för de krigsdrabbade områdena. <3

Reply
Lilla My

Hej! Tack för att du lägger upp “Pray for Paris”, tack alla förresten – som uttrycker sin kärlek, sitt medlidande och medkännande. Hoppas att du vågar släppa igenom kommentarer som inte 100% håller med dig… även om jag tycker att du skrev mycket fina ord!
Jag håller inte alls med, såklart har det med islam att göra. Det har helt med islam att göra, de utgår ju hundra procent ifrån Koranen. Även om, som typ alla håller med om, de flesta muslimer är vanliga människor såklart. Det finns många fantastiska muslimer.
Men det fråntar inte fakta: det finns extremt många terroristgrupper som är islamistiska… Al Qaida, IS, Boko Haram etc etc etc. Det är en del av islam, även om den inte representerar all islam och absolut inte alla muslimer.
Vi kan inte låtsas att världen inte ser ut som den gör.

Reply
Mona

Första gången jag kommenterar din blogg faktiskt, men var bara tvungen att skriva att det här är det bästa du någonsin har skrivit! Tack tack och tack!!!!!

Reply
Leila

Jag och så många andra muslimer uppskattar verkligen det du skrev! TERRORISM HAR INGEN RELIGION! Så sant alltså önskar bara att fler kunde se det på det sättet…Men som sagt så gäller det bara att #prayfortheworld

Reply
zora

Emelie, vad är det för kommentar. Tänk om du var muslim, tycker du det skulle vara kul att bli kallad terrorist? Jag kan påstå att jag är en vegan o starta en grupp som är det ,men egentligen äter kött. Så låter det när du skriver så.. De kallar sig för muslimer men skulle muslimer döda andra muslimer?
Förresten jättebra inlägg Kenza, så bra att du tar upp sånt här.

Reply
Aya

Så jäkla bra skrivet! :-) Tack för att du får ut detta till så många läsare, det är viktigt att inse vad som sker runt omkring oss! <3 #Prayforhumanity ps, säger det om och om igen, terrorismen har ingen religion och kommer aldrig att ha det.

Reply
Nadia

Jätte bra skrivet ! såg även det du hade skrivit på instagram, And we can not forget that terrorism has no religion. This was not an attack by muslims. This was terrorists SÅ bra skrivet!! Va du är bra Kenza <3 <3 #prayforparis #paryfortheentireworld

Reply
J

Alltså såhär är det. Länder i Europa (speciellt Sverige) har ingen koll över huvudet taget om vilka som kommer in i Sverige. SJÄLVKLART ska vi hjälpa flyktingar. Små barn föds in i krig och vet inget annat. Det enda de ser är krig. Hur hemskt är inte det? Bomber och kulsprutor är vardagsmat för dem vilket är ett problem som måste lösas.

MEN. Löses det problemet genom att okontrollerat ta in varenda människa som söker asyl i länder där det är fred? Kan säga såhär. Om jag var en äcklig liten extremist i IS som gör allt för att få makt och att hugga av huvudet på andra människor, så hade jag sett denna massinvandring som världens bästa idé. Varför inte låtsas vara en flykting för att komma in i landet? Och sen möta upp andra IS soldater eller såna som är på deras sida? Och sen göra självmordsbombingar och sen förklara att det kommer fortsätta. Det har hänt i Paris nu och det är bara början. En var fransk, en perfekt insider som vill hjälpa IS. Några IS från Syrien och Egypten möter upp honom och det är bara att börja peppra och bomba för att visa deras makt. PERFEKT! :-)

Hjälpa flyktingar – absolut. Ta in terrorister – absolut nej. Det är klart som f*n Franrike stänger gränserna. De har i princip blivit hotade för fler attacker eftersom de kommer vara deras Target. Det har de gått ut med. Enligt många svenskar är jag rasist nu som säger att man ska börja kontrollera vilka man tar in. Sorgliga är att min åsikt, så som många andras, inte ens har rasismen med att göra. Har bästa vänner som immigrerat. Är själv immigrant för jag bor inte ens i Sverige längre. Är inte rasist nånstans. Jag hatar bara IS och all terrorism som skapar allt ont i världen. Det är deras fel att det ens finns flyktingar. Det är de vi måste stoppa. Så om alla kan sluta bråka om flyktingar och börja inse att ett världsligt krig kan lätt komma att hända nu pga IS, så kanske man kan försöka komma på en lösning istället. Tex att sluta ta in exakt vem som helst.

Och Libanon. Ja fy helvet* vad hemskt. Allt som är hemskt i världen är hemskt och det gör att mitt hjärta går i tusen bitar. Men j*vlar vad det går åt fel håll om samma saker ska börja hända i länder där vi genom krig och uppror äntligen skapat demokrati och fred. Och nu börjar det förstöras igen för det sprider sig som en parasit från krisländerna. IS är f*cking galna och de tar säkert så många chanser de kan få.

Förresten. Alla muslimer är inte likadana. IS är extremister. Man kan nog jämföra de lite med KKK. så JO detta har med religion att göra. ,Men nej det har inget att göra med muslimer som är normala. Att vara religiös är normalt. Att vara extremist är inte det. När religion blir extremt, det är då det är farligt. Så kan alla sluta säga att det inte har med muslimer att göra, för det har det. Men självklart är inte varje muslim såhär, det är väl helt självklart fattar ni väl? Allt är inte svart eller vitt. Känns som att antingen är man en bra människa som vill ta in alla utan kontroll för att detta inte har med religion att göra.
Eller så är man rasse och vill ha noll % invandring för alla är dumma muslimer.

Båda är så jävla fel. Man ska hjälpa människor på flykt men inte f*n ska vi ta in IS i alla fall. Europa har lyckats med demokrati och fred och det ska förbli så. Helst ska det bli så i hela världen men det kommer bli tufft att uppnå det om vi låter IS och liknande grupper sprida sig överallt.

Gott folk, vakna. Sluta kalla varandra för rassar, sluta påstå att man visste kan hjälpa alla, sluta påstå att detta inte är religion, sluta påstå att alla muslimer är terrorister, sluta påstå att vi inte har råd att ta in en enda flykting. Börja fundera på hur världen kommer se ut om 10 år istället. Det är IS det är fel på, inget annat. Utan krig behövs inga flytningar.

Reply
J

PS. Det är väl klart att det i Paris blir värsta grejen? Sånt här händer nästan aldrig för vi är inte länder med krig. Så när nåt sånt här händer så är det okej att bli extra rädd. Jag är rädd för vad som redan händer i världen. Men det är väl klart man blir räddare när det händer nära en eller nära ens släktingar. Det är okej att bli extra rädd när man ser hur krisen i världen sprider sig till länder som slutade med krig för länge, länge sen. Sluta måla folk som obrydda människor. Vi VET att det händer varje dag i andra länder och det är så hemskt så jag vet inte var jag ska ta vägen. Men det betyder inte att det inte är ännu läskigare när det händer nära oss. När jag säger oss så menar jag länder i Europa som lyckats med demokrati och inte är vana med sånt här. Låt folk vara rädda. Ganska normal reaktion att bli såhär rädd.

Reply
Yoyo

Kära Kenza, du kan aldrig göra alla nöjda, så jag hoppas du inte tar åt dig av de negativa kommentarerna. ALLTID är det någon som klagar över vad du än skriver, något är alltid “fel”.

Vackra ord med mycket kärlek. Min respekt till dig har växt och jag tackar!

Reply
Jen

Fast nu stänger vi ju inte gränserna på grund av “rasism” vi borde stänga gränserna eftersom vi INTE HAR PLATS, ELLER RÅD (vi tar ju förfasen LÅN för detta nu) det är INTE okej att flyktingar ska behöva bo i tältläger!! hur tänker ni ens? det är inte humant överhuvudtaget!

Reply
Lena

VIKTIGT: Sverige har INTE stängt gränserna. Det finns nu GRÄNSKONTROLLER. Inte hålla på och blanda ihop saker nu.

Kenzas svar: Mina tankar handlar ju om vad jag är rädd kan hända. Inte bara här, utan i resten av världen också.

Reply
Sara

Bra skrivet och jag håller helt med i det mesta, men Sverige vill inte införa gränskontroller, och vi har heller inte stängt några gränser. Det gjordes för att migrationsverket signalerade att det är stopp, det finns inte boenden till alla. Jag tycker det är fruktansvärt det som de här människorna flyr ifrån, och jag mår dåligt av tanken på de stackars människor som står utanför alla gränser, utan hem, men gränskontroller är också en säkerhetsfråga. Ett sätt att veta vilka som befinner sig i ett land, och det är nog extra tydligt att det är något som behövs nu. Terrorister utnyttjar flyktingarnas utsatta position, och det måste vi försöka stoppa. Som världen ser ut idag är öppna gränser en avlägsen dröm. Om 1 månad kan det vara 1 meter snö och -30 här i norra Sverige, människor som kommer hit nu kommer att få bo på gatan pga brist på boenden. Är det humant? Sverige har alltid tagit emot mycket flyktingar, och det gör vi även nu. Vi har lovat dom boplats att säkerhet, då måste vi uppfylla det. Det är inte humant att bara fylla på, som att det inte finns något stopp, det är inte humant att 15 personer ska sova på golvet i en reception. Om migrationsverket säger att just nu är det stopp, då måste vi lita på det, eftersom det är dom som jobbar med detta. Det får inte spela någon roll hur ont det gör, vi har ett ansvar mot de människor som finns här redan också, vi har lovat dom saker, och jag är ganska säker på att det inte innebar att sova på golv. Det är en komplicerad situation och hur vi än gör så kommer det att drabba någon.

Reply
Karin

“Alla muslimer är inte terrorister”, säger ni. Är då alla SD:are rasister som slåss med järnrör, bränner flyktingförläggningar och begår skolmassakers? Tydligen är det bara ok att generalisera om det passar ens egen agenda, i övriga fall handlar det om “enskilda hatfyllda och våldsbejakande individer oberoende av politisk och religiös tillhörighet”? Hjälp mig gärna att reda ut skillnaden… Om en “riktig muslim” ställer sig mot allt vad våld heter bör väl rimligtvis även en sverigedemokrat få slippa rasiststämpeln baserat på vad andra sverigedemokrater eller människor med motsvarande ideologi tar sig för?

J – Tack för ett mycket klokt och nyanserat inlägg i debatten!

Reply
Sofia

Kenza du har rätt det var terrorister som gjorde detta, ISIS, och vad är de? Kristna? Nej de är MUSLIMER!! Hemska tanke hur många som vi nu har i Sverige med noll kontroll på vilka vi släpper in. Fy fan.

Reply
Alex

ni som tar upp Gaza i det här är helt dumma i huvudet. Israel skyddar sig själva från terrorister inom Gaza som använder civila människor som sköldar. Skulle Israel öppna sina gränser skulle hundra tusentals människor dö. Hamas och de palestinska terroristerna vill döda alla judar det åringen jäkla frihetsorganisation. Det här var ett dåd av radikal islamism att säga att det inte har med islam att görare att blunda göt vad som händer Muhammed använde våld i spridandet av Islam. Jag menar då inte att muslimer är terrorister allihop eftersom att det är en på kanske hundra tusen som sympatiserar med Is och liknande grupper men försök för Guds skull inte säga att det har med enskilda individer att gör. Hjärtat blöder för Frankrike och de som far illa ut för islamistiskt våld än idag

Reply
Karin

J: Instämmer till fullo… Väl rutet!

Har tänkt på en sak efter att ha följt diskussionen under en längre tid nu. Det anses av många inte ok att beskylla alla muslimer för vad IS gör i Islams namn då Islam i grunden är en fredlig religion. “Alla muslimer är inte terrorister”, vill folk gärna poängtera. Varför anses det då ok att systematiskt anklaga SD och Sverigedemokrater för vad enskilda individer såsom grabbarna i Järnrörsskandalen, Breivik, flyktingförläggningspyromaner, Anders L P m.fl. ställt till med? En normalt funtad person motsätter sig alla former av våld oberoende av religiös eller politisk åskådning. SD bör inte likställas med rasism/fascism om Islam och dess anhängare inte är lika med terrorism!

Vidare undrar jag vad som är skillnaden mellan främlingsfientlighet/rasism och att vilja stänga gränser och/eller införa gränskontroller på grund av bostadsbrist och rädsla för IS-terrorism i ett tidigare helt sekulariserat land sedan närmare 200 år bak i tiden? Varför är debatten så fruktansvärt polariserad?

Varenda nyhetsinslag, också inom etablerad media som folk i gemen ändå har lättast att ta till sig av då den fortfarande anses relativt oberoende, påtalar ju dagligen att kommunerna inte längre har råd att finansiera detta gigantiska massinvandringaprojekt, vilket resulterar i att människor tvingas bo på gatan eller skuffas in i lokaler och anläggningar som är avsedda för helt andra ändamål.

Vi har inte tid med floskler…

Reply
Yulia

Dear Kenza,
I agree that terrorism has no religion and anyone can terrorize. I live in USA and we had a lot of shootings happened in schools, churches etc and those people who did it were not of Middle Eastern decent. BUT we have to understand that in Paris case they WERE Muslim and they killed for their religion. They were shouting “God is great” in Arabic when taking innocent lives. They were killing for their religion . They are making the religion look bad and we can do anything about it.

Reply
Emmy

Har ni ALLA missat att ISIS läser upp ett stycke i koranen efter varje våldshandling som rättfärdigar det de gjort? Det finns visst stöd i koranen, i islams heliga bok, för såna här våldshandlingar. TYVÄRR. Det är INGEN kritik eller generalisering mot muslimer, utan mot religionen islam. Det här är en problematik vi aldrig kommer komma ifrån så länge det inte görs någon form av reformation i islam.

Reply
Linda

Först och främst vill jag ge en eloge till de i tråden som argumenterar emot arrogans och dumhet. Uppenbart är det en del som läser här, som inte följer nyheter och övervakningar av läget i vår värld på någon djupare nivå. Jag skulle bestämt vilja hävda att Facebook inte är den bästa platsen att skaffa sig underbyggd kunskap genom.

För det andra; tror Ni verkligen att stängda gränser (Jo, vissa länder stänger sina gränser, vissa länder har hela tiden velat eller mer eller mindre haft gränserna stängda p.g.a. att man ÄR främlingsfientlig och använder därmed en tragedi till att berättiga sitt handlande) skulle stoppa IS anhängare? I sådana fall är ni bra naiva. Att tro att dessa människor reser genom länder, under eländiga premisser för att nyttja flyktingströmmen är ganska befängt och där skulle jag även vilja tillägga att det är dags för oss alla att förstå vidden av IS, hur komplexa leden är, vilka resurser de har och att de är ett reellt hot mot allt vad demokrati, frihet och religion vill säga.

Någon i tråden diskuterar kring att alla SD:are dras över en kam och till dig har jag bara en sak att skriva; att generalisera och att utgå från att många människor med en viss tillhörighet är stöpta i samma form är Sverigedemokraternas “trademark”. Det är dock märkligt att ni alltid får på er den tunga offerkoftan när ni får smaka på er egen surhet och arrogans.

Slutligen: Karin och J, sluta svara på dina egna inlägg.

/Linda

Reply
Karin

“Någon i tråden diskuterar kring att alla SD:are dras över en kam och till dig har jag bara en sak att skriva; att generalisera och att utgå från att många människor med en viss tillhörighet är stöpta i samma form är Sverigedemokraternas “trademark”. Det är dock märkligt att ni alltid får på er den tunga offerkoftan när ni får smaka på er egen surhet och arrogans.”

Du vet om att du generaliserade ganska friskt precis själv och tillskrev sverigedemokratiska väljare vissa egenskaper för att de inte överensstämmer med just din agenda…?

Och nej, J och jag är inte samma person. Skriver du själv och hyllar Kenzas åsikter under olika alias? Att jag postat två likartade kommentarer med identiskt innehåll berodde på att jag trodde det första inlägget försvunnit, bad därefter om utrsäkt för mitt spam men ursäkten kom av någon anledning inte med.

Självklart passerar IS-anhängare genom flyktingströmmar till såväl Paris som Stockholm. Hur tror du annars att de tar sig in (undantag om de redan är födda och uppvuxna här givetvis). Det konstaterades ju ganska omgående efter fredagens attack så tyvärr finns risken med öppna gränser att samma sak inträffar även på vår hemmaplan.

Reply
Peace

“Whoever kills an innocent person it is as if he has killed all of humanity..”
Quran 5: 32

Reply
Josefine

Karin, jag menade inte att vi ska sluta generalisera SD. SD är ett rasiskt parti som inte vill ha en enda flykting för de vill att Sverige ska vara som det var förr, det är väl deras ideologi? Inget land i världen kommer vara som det var förr. Det jag menade var att man ska hjälpa människor men det är dags att börja kolla upp vilka man tar in. Har man band till terrorism eller brott i registret behöver man inte komma till Sverige. Eller nåt annat land för den delen.

Majoriteten av muslimer är normala godhjärtade människor, absolut ingen skillnad från nån annan. IS är en minoritet. Nazisterna var också minoritet. Det är det jag försöker säga. Hitler och IS är ungefär lika mycket värda och precis lika dumma i huvudet. Det är belief gone wrong liksom :)

Sofia – nu får du ge dig, flyktingar flyr från IS, de är oskyldiga. att kristna är bättre och att muslimer är sämre är fucking bullshit. Alla är lika värda. Förutom IS. Och bako haram och alla andra extremister från världens alla håll och kanter.

Reply
Nadja

Hi! I have been reading your blog for years and i just had to tell you how amazing it has been (and will be in the future) to watch you do all these amazing things and winning all these amazing awards. The reason i have been reading this blog for so many years is that you all ways seem to keep true to your self and talk about things that are important to you (your views on immigration and the importance of helping people no matter what) and the fact that you still write about these things even with the world being so divided is amazing to see. Keep true to yourself!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*