• header

FOR MY SKIN

KenzaZouiten_formyskin-1KenzaZouiten_Partymakeup_tutorial-3

The products I use for my skin! I only have moisturiser and primer in this photo.

Ni har bett mig många gånger att visa upp vad jag använder för produkter för min hy men jag har aldrig velat göra det för jag använder ju inga dyra “bra” (?) grejer som alla andra visar upp, jag kör sånt man kan köpa i mataffären liksom… Jag har heller aldrig haft problem med hy så är väl inte rätt person att uttala mig om produkter som funkar eller inte, men det här är iallafall det jag använder och som jag trivs med! :-)

Neutrogena visibly clear oil-free moisturiser: Det här är väl min “dagkräm” som jag använder på morgonen efter att jag tvättat ansiktet med vatten.

Dior glow maximizer: Min favoritprimer som är lite skimrig. Den här använder jag efter krämen ovan, eller så blandar jag i den i krämen om jag vill snåla lite. Jag kör primern även de dagar jag inte sminkar mig, just för att den ger sån fin lyster!

Neutrogena visibly clear facial wash: Ansiktstvätt som jag tvättar ansiktet med på kvällarna. Använder ingen sminkborttagning utan kör vanlig tvål på ögonen för att få bort mascaran (dåligt, jag vet) och sedan denna i resten av ansiktet.

Neutrogena visibly clear daily scrub: Ibland kör jag denna istället för tvätten ovan. När jag känner mig lite extra smutsig haha.

Neotrogena visibly clear SOS cleanser: Den här lägger jag på som en mask 1 gång i veckan och låter den vara på en stund (typ när jag ligger och tittar på Vampire Diaries i badkaret haha).

Nivea soft face & body: Den här använder jag i ansiktet på kvällarna, smetar på ordentligt för att återfukta huden över natten.

Vichy eye roll-on: Ögonkräm för påsar och mörka ringar. Glömmer typ alltid att ta på den här men meningen är att jag jag ska köra den morgon och kväll. Blir väl typ var tredje kväll eller något.

Babor daily hand cream: Använder denna på fötterna. Sajkkkk, händerna såklart.

Moroccan oil body moisturiser: En ny produkt jag börjat köra med! Den luktar som deras hårolja, så gott! Smörjer in mig med denna efter att jag har duschat. Ibland orkar jag inte men när jag kör spraytan gör jag alltid det för den håller bättre då. Speaking of tan: glömde ha med min brun utan sol från ACO på bilden. Den använder jag i ansiktet vissa kvällar när jag inte har spraytan.

Nivea rich body lotion: Den här är min favorit på sommaren eller när jag är utomlands i värmen. Den är jääääkligt fet men jag älskar att smörja in mig med den när jag är solbränd!

// You’ve asked me many times to show what products I use for my skin but I never wanted to do it because I don’t use those expensive good” (?) stuff that everyone else shows up, I go for the stuff you can buy in the grocery store And I’ve never had problems with skin so I guess I’m not the right person to say if a product works or not, but this is atleast what I use and what I like! :-)

Neutrogena visibly clear oil-free moisturiser: This is my “day cream” I use in the morning after washing my face with water.

Dior glow maximizer: My favorite primer which is a bit shimmering. I use this one after my day cream, or sometimes I blend it with the cream. I also use the primer those days I don’t have make up on, just because it gives such a nice luster!

Neutrogena visibly clear facial wash: The face wash I use in the evening. I don’t use any make up remover, I go for normal soap on my eyes to remove the mascara (bad, I know) and then this one on the rest of my face.

Neutrogena visibly clear daily scrub: Sometimes I use this one instead of the facial wash. When I feel a bit extra dirty haha.

Neotrogena visibly clear SOS cleanser: I use this one as a mask once a week and leave it on for a while (like when I watch Vampire Diaries from my bath tub haha).

Nivea soft face & body: The face cream I use in the evenings, I put a lot of it to moisturize my skin during the night.

Vichy eye roll-on: Eye cream for puffiness and dark circles. I always forget to use this but the point is to use it both morning and night. But I use it like every third night or something.

Babor daily hand cream: I use this one on my feet. Sajkkkk, on my hands ofc.

Moroccan oil body moisturiser: A new product I just started using! It smells just like their hair oil, so nice! I use this on my body after I’ve showered. Sometimes I’m too lazy to do it but when I have a spraytan on I always do it because it makes it last longer. Speaking of tan: I forgot to put my self tanning lotion from ACO in the photo. I use that one on my face some nights when I don’t have a spraytan (or a real tan).

Nivea rich body lotion: This is my favorite in the summer. It’s for really dry skin but I love to put it on when I’m tanned!

28 Comments

Saga

Jag älskade produkterna från Neutrogena och använde dom flitigt under mina tonår. I nuläget kan jag inte använda deras produkter då dom torkar ut min hy. Mina favoriter är från Clarins, dom rekommenderar jag varmt! :)

Reply
Eleonore

Hej!
Jag tycker inte att det gör något att man inte använder sig av de dyraste produkterna så länge de andra fungerar. Men ang ögonmakeup-remover så måååste du använda en rengöring till och inte två för annars så blir ringarna under ögonen mycket större och mörkare. Nivea släppte alldeles nyss en ny sån remover och jag ÄLSKAR den! Den är t o m bättre än Lancomes superhypade version. Niveas är dessutom riktigt billig så köp den! Jag lovar att du inte ångrar dig. Den funkar dessutom på vattenfast smink och man behöver inte gnugga.

Här är länken till produkten :)
http://www.nivea.se/products/Face-Care/essentials-all-skin-types/normal-skin/double-effect-eye-make-up-remover

Kenzas svar: Är det sant? Det hade jag ingen aning om.. Jag har make up-remover hemma men tycker att det går så mycket smidigare att bara ta tvål haha. Måste sluta vara så lat. Tack för tipset! :*

Reply
Isabelle

Kallpressad kokosolja är det bästa sättet att få bort mascara och ögonsmink, prova det :) Man slipper stå och gnugga som en idiot + att det inte svider i ögonen. Skonsamt är det ju också, och väldigt drygt!

Reply
Cajsa

Hej Kenza! Du skrev för ett tag sen att du undrade vad vi läsare ville se för typ av inlägg. Och något som jag vet jag skulle tycka var väldigt intressant är hur du organiserar allt. Och med det menar jag, hur organiserar du dina fotomappar, hur får du plats med alla dina jackor? Hur ser din kalender ut eller använder du telefon? Hur de där små sakerna går ihop när man alltid är i fart helt enkelt!!!! Tack för världens bästa blogg!

Reply
Petra

Snälla Kenza, stöd inte företag som utför tester på djur :( (ex. Neutrogena, Vichy..)

Reply
sabina

Det måste väl inte vara dyrt för att vara bra? :)

Kenzas svar: Jag håller med! Men har hört make up-artister klaga alldeles för många gånger på de produkter jag använder haha.. :P Men så länge man själv gillar det så!

Reply
Veronika

I just ADORE these kind of posts!!
Kenza please please please make post about the hair care products♡
Continue being awesome and enjoy your winter holidays! xxx

Reply
ebba

själv kör jag med bebisservetter, oparfymerade icas. funkar bra. aldrig tvål i ansiktet. ;P

Reply
Sasha

I think it’s cool that you don’t use fancy products:) It just shows that you are down to earth, which is great :) I also like Neutrogena products for my skin very much. Right now you got me hooked to try their mask:)
xx
SASHA

Reply
Jasmine

Ohh yesssss! Your skin is amazing (although it might be genetic haha) but knowing your routine and the products you use it really helps! Really, thank you! (And consider that the fact that you don’t use expensive products is better for your readers!) I also use some products from Neutrogena and the Nivea creams: magic! xx

Reply
Laa

Vad är för fel med att inte använda “dyra” produkter? Gillar dig så mycket, men här kändes det som du uttryckte dig fel.

Reply
Angelique

Älskar sådana här inlägg! Men jag tänkte passa på att informera om en grej också. Vet inte om du känner till det men trots EU:s lag som förbjuder djurtest så är det många företag som gör det i alla fall då det finns många kryphål i lagen (flera av de märkena du visade i detta inlägg gör tyvärr det tex). På PETA’s hemsida kan man söka på olika företag för att ta reda på om de är cruelty free eller inte. Sen är det ju upp till var och en vad man vill köpa men jag tkr alla borde känna till det iaf :)

Reply
Diana

Kenza läs ingredienserna, de innehåller fett mycket kemikalier! Köp istället ekologiska hudvårdsprodukter, brukade själv använda den rosa på bilden men bytte snabbt ut den.

Reply
emma

Bara skönt att se, vem fan kan hålla allt perfekt hela tiden, hud, naglar, hår, röv. Jag tvättar också av med tvål och vatten, den torkar ut hyn lite men jag smörjer alltid in hyn med argankräm, den kombon är bra, för det syns att det varken är för torr eller fet. puss kenza du är bäst! :):)):) använder min mans ansiktscreme ibland också, den luktar man och är från nivea, den är asbra om man vill pigga upp ansiktet :P

Reply
agge

På tal om ögonmakeup-remover så har jag och min mamma alltid använt olivolja. Man droppar lite på en rondell eller lite papper eller bara fingrarna och smetar runt sköljer av osv, funkar utmärkt plus att man återfuktas och det är en helt naturlig produkt. :) Se bara till att du inte öppnar ögonen för det kan va lite irriterande om oljan kommer in i ögonen. Om man tänker att man blir oljig i hyn av detta så någon gnutta olja som blir kvar runt ögonen sugs alltid upp under natten tycker jag så blir som ögonkräm!^^ 2 in 1 :D

Reply
Victoria

Alltså det bästa med dina inlägg är ju att det lyser igenom hur “mänsklig” du är där bakom datorskärmen. Liksom jag har den här krämen som jag köpte för att använda varje dag, men ibland orkar jag inte så det blir typ 1 gång i veckan… Haha precis som en annan vanlig svensson alltså! Noll ångest av din blogg <3

Reply
Mathilda

Men herregud människa, använd inte de där produkterna. Köp ordentliga produkter. Du har väl råd för tusan hakar.

Reply
Kate

Thank you veeery much for this post!!!)) It proves that you don’t have to buy La Mer products or any other luxury brands and spend all your money to make your skin look good – you just have to find products that suit personally you and your skin type. That’s why we love you Kenza – you are down to earth, just like your readers))))
XOXO

Reply
Emilia

Undrar om du verkligen ska använda Neutrogena, jag har själv ingen problem hy och använde dom under många år men fick torr och stram hy av dom, dom är framtagna för problemhy. Idag använder jag La Roche Posay, inte heller några dyra produkter ligger runt 100-150 kr och finns på apotek, men min hy mår så mycket bättre eftersom dom finns för olika hudtyper.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*