• header

FLIGHT MODE

KenzaZouiten_photobooth KenzaZouiten_photobooth2 KenzaZouiten_photobooth3

Haha, I actually CAN have fun on a flight

Tillbaka i Estocolmoooo! Kom hem för en halv timme sedan och tog en välbehövlig dusch. Flygresan hem gick bra men herre vilka jobbiga barn bakom oss. ÄLSKAR barn, men inte när de skriker non stop i 2 timmar och dessutom sparkar om och om igen i ryggen… Fyfan mitt tålamod höll på att spricka, ville vända mig om och skrika AAAAHHHHHHHHH tillbaka men istället vände jag mig om och log mot mamman och bad henne att vänligen hålla ett öga på benen som stampade i min rygg. Jag är verkligen inte redo för kids haha..

Bilderna ovan är från en roligare flight, när jag och Shiva var påväg ner till Milano i höstas. Asså hur kul kan man ha med photobooth?!? Tröttnar aldrig haha. Vi skrattade så att tårarna sprutade. Vi satt och tog bilder i typ en halvtimme, undrar om hon bakom såg dem. :’)

// I’m back in Estocolmoooo! I got home half an hour ago and took a much needed shower. The flight home was fine but damn those kids behind us were so annoying. I LOVE kids, but not when they’re screaming non stop for 2 hours and keep kicking in my back over and over again.. Seriously I almost lost my patience, I wanted to turn around and yell AAAAHHHHHHHHHHH back but instead I turned around, smiled to the mother and asked her to please keep an eye on the legs kicking in my bag. I’m so not ready for kids haha..

These photos above are from a funnier flight, when Shiva and I were on our way to Milan last fall. Seriously how fun can you have with photobooth?!? I never get tired of it haha. We laughed so much that we were crying. We took photos for like half an hour, I wonder if the woman behind us saw them. :’)

49 Comments

Emelie

Haha känner likadant, fast med flamsiga tjejer då… Det är verkligen det värsta jag vet. Tjejer som skrattar, skriker och flamsar hela tiden. Haha, jag är 21, med en stor vänskapscirkel, så det är inte så att jag är bitter utan vänner som avskyr folk med kompisar. Jag känner bara “men varför måste ni låta så mycket precis hela tiden?” lyckligtvis är mina vänner likadana. Ett gäng allvarliga studenter haha

Reply
Ebba

Lol ingen är redo för allt det där jobbiga som kommer med barn, man bara måste ta det och försöka kämpa med det när man väl fått barn. Det spelar ingen roll om man får barn när man är 20, 30 eller 40… Det är lika jobbigt.

Reply
Amanda

Hej Kenza,
Kan du inte berätta lite hur du har gjort för att fightas din flygrädsla? Förstår att du kanske fortfarande tycker det är jobbigt, men du verkar iaf kunna genomföra dem nu :) Jag känner att jag undviker att boka fler resor för att jag känner flygångesten banka mig i ryggen. Tips hade uppskattats :)
xx

Reply
Hanna

Skulle vara så så roligt om du hade en bloppis! :)
jag och min kompisar skulle uppskatta och tycka de var kul om ni bloggare körde en bloppis snart

Reply
Karla

hahhahaha THAT woman behind you. i think she was a bit annoyed of you hahahaha look at her face at the 2. pic…she i judging you :D ;D i would probably never seen her if you hadnt mentioned her hahaha GREAT!!!! she probably felt like you felt today with this kids kicking in your back :D

Reply
Anna

Brukar alltid fastna i photobooth när jag egentligen ska plugga på datorn, alltid så mycket roligare! ?

Reply
Johanna

hahaha, älskar photobooth! men barn som sparkar i ryggen däremot, man undrar ju varför föräldrar inte säger till dom själva?

Reply
Marie

Aaaaahhhhhh säger jag till dig. Fy vilken diva du är, trodde jag faktiskt inte. Barn är barn och tyvärr inte alltid så medgörliga… Tycker mer synd om den stackars mamman som säkert var mycket besvärad över sitt/sina barns beteende till hänsyn för alla med passagerare och sen även fick det rubbat i ansiktet av din kommentar som måste känts ganska syrlig. Blir väldigt spännande den dagen du själv kommer få barn och kommer förstå att det kanske inte alltid är så lätt att få dem små att göra som man vill. Nej nu säger jag tack för mig som din bloggläsare, detta var faktiskt droppen

Reply
anna

Nästan lika jobbigt med personer som skrattar hysteriskt när man flyger/åker tåg som barn som skriker. Ehehe.

Reply
Flinnman

Fast om jag hade varit på det där flyget till Milano hade jag stört ihjäl mig på de där två tjejerna som skrattade hela tiden! En halvtimme i luften när man inte kan komma undan är lång tid. Barn som skriker är en sak för de förstår ju inte bättre men vuxna som inte kan bete sig har jag verkligen inget tålamod med!

Reply
Sofia Granath

Haha vilka härliga och roliga bilder :D Ja usch ja det kan vara det jobbigaste på att plan. Har lärt mig att alltid boka platser vid nödutgångarna för där får inte barn sitta så slipper man detta :)

Reply
Anna i stugan

Tips: säg till barnen i stället för föräldrarna. Brukar funka mkt bättre (iaf på barn över 3). Vänligt men bestämt: “vill du vara snäll att sluta sparka på min stol?” Man ska absolut inte vara otrevlig, utan lugn, vänlig och respektfull, men för barn “biter” det oftast mycket mer om en främmande vuxen säger ifrån i stället för en förälder.

Om det inte funkar: erbjud att byta plats så du hamnar bakom.

Reply
Karolina

Jag hade flippat ur haha, bra att du sa till tycker jag! Värst när föräldrar inte ens säger åt sina barn utan bara låter dem hålla på hur som helst…

Reply
Barnuppfostran

Svar till Marie^
“Barn är barn” så du tycker att det är rätt om ett barn stampar på en t.e.x? Ja men barn är ju inte så medgörliga, liksom föräldrarna/föräldern kan väl inte säga till sitt eget barn eller hur?
“Syrliga kommentar” Snälla, vad fick du det ifrån, var du med på flyget eller känner mamman?
Kenza hade ju vänligt sagt att mamman skulle hålla ett öga på sitt/sina barn.
Jag tror alla som anser att barn ska uppfostras och inte göra som de vill hade sagt till som Kenza hade gjort.
När jag får barn kommer jag ALDRIG låta mitt/mina barn göra så som de gjorde mot Kenza. Jag hade sagt till på skarpen att man gör inte så, att låta barnet göra som det vill… DET är dålig uppfostran samt mycket dåligt mot omgivningen.

Eftersom barnet inte bara sparkat en utan flera gånger tror jag inte att mamman hade sagt till sitt barn att man inte gör så; vilket får mig att tro att mamman inte var så besvärad som du påstår.
Ska bli mycket roligt att höra om du åker en 12timmars flight och får ett sånt barn bakom dig om du kommer kunna hålla dig då med att föräldern måste ha väldigt svårt att säga till sitt eget barn.

MVH
Barnuppfostran

Reply
Sandy

Maria. Förstår var du menar. Men du måste också förstå att alla föräldrar tar inte alltid sitt ansvar. Hur många gånger har man inte sett barn som får göra precis som de vill utan föräldrarna lyfter ögonbrynen? De finns, tro mig. Dessa föräldrar kanske var ett exemplar av det. Och jag tror faktiskt att Kenza sa det vänligen, och hon har all rätt till att inte vilja bli sparkad i ryggen under en hel flygresa.

Reply
Milla

Folk som säger “barn är barn” och att Kenza är en diva. Alltså HUR ska man någonsin kunna uppfostra barn och lära dom vad som är okej och inte? Att sparka på sätet är inte okej pga det är respektlöst mot den som sitter framför. Dessutom ska man lära barn att ha respekt för andras saker. Ja det kan va svårt att få tyst på en unge men nånstans går gränsen. Fy vad trött jag är på slappa föräldrar..

Reply
cattis

Kenza, vad är det med din blogg, försöker ta på nr två men kommer bara till det inlägget du har på sida 1, jag försökte klicka på sida 3 men det kom bara upp inläggen från sida 1?! är det bara jag som har det här problemet?? :OOO

Reply
Minnea

Marie: haha fjantigaste jag läst på länge! Som barn till en dagmamma och uppväxt med småbarn runt omkring mig kan jag bara säga att barn är barn och att barn visst kan ta en tillsägelse. Det handlar om ren bortskämdhet och oftast lathet hos föräldern.
Kom inte och anklaga Kenza för att vara en diva. Hon gjorde helt rätt! Barn och framförallt föräldrar måste förstå att alla inte tycker att ens unge är jättesöt och gullig när hen sparkar som besatt i stolen framför och vrålar på livet.
Vad borde mamman ha gjort? Uppehållit barnet med något annat och sedan tagit tag i den konsekventa uppfostran någon annanstans än just på flyget..

Reply
Janja

Yeah, i totally feel ya Kenza! Few weeks ago it happened also to me that three little sisters kicked my back for two hours on a flight and i almost lost my nerves, but then one of them started to tickle me on my arm and I immediately calmed down ahhaha, i’m a total pussy.

Have a great day!

Reply
Stina

Du gjorde helt rätt Kenza! Stör ihjäl mig på föräldrar som tror att alla andra tycker att deras barn är världens sötaste ungar och kan stå ut med vad som helst. Har jag betalat en dyr flygbiljett vill jag kunna sitta där utan sparkar i ryggen hela resan. Usch så irriterande!

Reply
Marie

Oj, såg visst att jag fått viss motstånd, antar att flertalet kommer från barnlösa eller blogg kompisar. Skrev jag nånstans att jag tyckte barnets beteende var okej?! Nej just det! Att jag ens orkar ödsla min tid på detta. Nej tack o hej!

Reply
Marie

Och mitt ena barn skulle aldrig göra så efter att ha blivit tillsagd, två åringen däremot har liksom inte riktigt den kollen vad som är rätt och fel men som sagt detta lär ni lära er med tiden *ppphf*

Reply
Yecken

När du satt och flamsade på planet och tog bilder, du tänkte möjligtvis inte då på DINA medpassagerare som tvingades höra er på ert trams.

Reply
Marta Fernandes

Being annoyed because of those kids doesn’t mean you’re not ready to have kids. It just means you’re not ready to deal with parents that don’t do much to instil good manners into their children.

Reply
Kris

Många nämner att föräldrar är “slappa” och inte säger till sina barn, men är ni så säkra på det? Många gånger hör man kanske inte när föräldern tillrättavisar och utifrån egen erfarenhet vill.man.absolut.inte. Att ens eget barn uppför sig illa. Den som mår sämst över det är föräldern. Men det är verkligen långt ifrån enkelt att uppfostra, för det finns inga instruktioner på hur man får sitt barn att lyssna och lyda, vilket många verkar tro. Det är skitsvårt att vara förälder. Men som någon annan skrev så brukar det vara väldigt effektivt att säga till barnet själv. :-)

Reply
Jwnnifer

Marie: Du har HELT rätt. De som inte håller med det du skrev har inte barn. Jag hade inte kunnat säga det bättre själv! kram

Reply
tova

usch, jag avskyr barn som sitter och skriker och sprakar så sitter föräldrarna jämte och säger inte ett knyst! Vi åkte med min sambos familj till grekland i sommras och när vi åkte hem så satt de en liten unge och gapskrek (verkligen GAPskrek) sista timmen och föräldrarna låssades som ingenting, fy! (förstår att det inte är lätt med småbarn men att de inte gjorde något alls ..)

Reply
Bali

Det är då inte lätt att vara förälder! Man gör sitt bästa och vill såklart ha väluppfostrade barn men det är inte alltid ens barn väljer att bete sig som de “borde”. De är individer med olika personligheter, vissa barn är lugnet själv medan andra gör allt för att testa sina föräldrar och omgivningen:P Hoppas du hade en fin resa:)

Reply
Louise

Har megaångest för att flyga med barn för att störa andra, har en lugn och snäll dotter men har man otur så har hon en dålig dag då man ska flyga. Det är inte alltid så lätt kan jag säga…

Reply
Annica

Barnlösa människor är bland det mest osympatiska som finns. Väldigt få föräldrar sitter oxh ignorerar att deras barn skriker eller t ex sparkar på sätet framför. Tvärtom gör man allt för att få ungen att sluta (och man tycker att det är skitjobbigt) men innan en viss ålder så förstår helt enkelt inte barn. Dessutom är alla barn olika, precis som vuxna, och har olika temperament. Därmed sitter en del barn lugnt och stilla medan andra blir uttråkade och frustrerade. När de då inte är gamla nog att förstå tillräckligt så är det inte sö förbannat lätt. Men ni som saknar empati växer väl så småningom upp och lär er ni också.

Reply
Karl

Haha åh diva! Trodde du var så skön och jordnära men så snackade jag med en killkompis igår som sett dig i nån klädbutik. Han hade stått i sin egen värld och fått stillblick på något och när han “vaknade till” hade han råkat titta på nån tjej, som råkade vara du. Du hade himlat med ögonen typ som att “åh titta inte på mig för jag är kändis, freak” typ. Haha. Fast det var inte alls hans mening.

Reply
Karl

Ps. Hur störigt tror du det är med någon i din ålder som sitter och tar selfies i nån larvig app?

Reply
Anne

Jag har faktiskt aldrig stört mig på barn (vet inte om jag haft tur eller om jag har större tålamod just när det kommer till barn), men däremot kan jag bli fullständigt galen på högljudda ungdomar/vuxna. Dom borde veta bättre liksom.. Som någon skrev här ovan: Högljudda tjejer som skriker/skrattar/pratar om korkade saker orimligt högt hela resan.. Gaaaaah >.<

Reply
Malin

Lika irriterande med folk som sitter och skrattar och fnittrar hela flygresan som med barn som skriker. 2 timmar tror jag nog du klarar av. Du kan ju boka business class också så är det i alla fall mindre sannolikt att du har barn bakom dig, eller att någon når fram till ditt säte med små, korta barnben.

Jag förväntar mig också att mamma eller pappa säger ifrån om barn sparkar på sätet framför men det där med att de skriker… det får man nog räkna med att det irriterar föräldrarna lika mycket som det irriterar alla andra.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*