• header

PARADISE

KenzaZouiten_day1-4KenzaZouiten_day1_st-1 KenzaZouiten_day1-1 KenzaZouiten_day1-3 KenzaZouiten_day1-2

Bikini from IvyRevel (I’m wearing size S in both pieces) and kaftan HERE.

Idag var det vår första riktiga dag på Mauritius och det känns så konstigt att vara här. Först är man i snöiga Sverige och fryser ihjäl, sedan hoppar man på ett (ok två) plan och vips så står man i bikini på en strand i paradiset. Ni kanske tycker att jag är knäpp nu men är det inte jäkligt coolt? Hur man kan ta sig till en plats så långt borta på så kort tid? Åhhh det finns inget bättre än att resa..

Vi har inte hunnit göra så mycket än (vi kom ju igår eftermiddag), förutom igårkväll då vi var ute och käkade och drack drinkar med vänner. Sedan hamnade vi på en nattklubb med bara lokalbefolkning. Det var asnajs! :-) Idag hade vi planer men det blev inte som vi tänkt oss.. Berättar mer sen!

// Today was our first whole day here on Mauritius and it feels so weird to be here. First I’m in snowy Sweden and freezing my butt off, then I get on a plane and pofffff I’m on a beach in paradise wearing a bikini. You might think I’m weird now but isn’t that so cool? How you can get to a place so far away in such a short time? Ohh there’s nothing better in life than to travel..

We haven’t had time to do so much yet (since we arrived yesterday afternoon), except for last night when we were out for dinner and drinks with friends. We also ended up on a night club with local people only. That was really nice! :-) Today we had plans but things didn’t turn out the way we wanted.. I’ll tell you more later!

49 Comments

Felicia

Hallå!
Skulle du kunna göra ett inlägg med tips på studentklänningar och skor som man kan matcha till lite senare i vår? Skulle nog uppskattad av många!!?

Reply
Sandra

Åh det ser verkligen ut som en dröm! Hoppas du får en fortsatt fin semester :)

Reply
Jolin Dagerud

Man kan inte se bilderna i inlägget när man läser dina inlägg via blogkeen-appen :) kram

Reply
ISA

jo men det är ju ballt hur annorlunda klimatet är på “bara” några timmars resa bort. Helt otroliga bilder fö <3

Reply
Tara Co

Kenza, I enjoy your blog, & I’m not one of those women who is so jealous that she attacks skinny girls. But its really very tacky for any woman to ever mention her weight or size. Don’t think anyone needed to know that your bikini was a Size Small in both pieces. Kind of a turnoff with the beautiful pictures in this article.

Reply
Elena

I am so jealous!! I am sitting here in cold Germany freezing the whole time :'( But you really deserved a little time out so enjoy it! :) You look beautiful btw and the location is just a dream!!!!
Puss :)
Elena
________________________________________________________
http://annelenafashion.com/

Reply
Julia

Vilka fina bilder! Vad använder du för kamera? :) hoppas du får en fantastisk semester!

Reply
Andrea

Bara en tanke, du flyger och reser otroligt mycket så vegetarisk mat/veganmat spelar inte så stor roll för din påverkan på klimatet. Sluta flyga = stor insats för miljön. Jag reser aldrig med flyg utan accepterar att jag bor i ett kallt land. Vill jag ha mer sol och värme så är det bara att flytta utomlands istället för att förstöra miljön med solresor.

Reply
Lynn

Hej,
Jag älskar också att resa men har på senare tid börjat fundera över om det är så himla vettigt med tanke på klimatpåverkan..jag reser själv så, det tänker jag inte hymla om..MEN undrar mest av nyfikenhet om tanken ens slagit dig när du far runt halva jorden flera gånger om året?
Reser som sagt själv ibland, men är rädd att vi kanske inte har denna vackra jord kvar om vi fortsätter att blunda för vad vi faktiskt ställer till med. Vore kul att höra dina tankar om detta.

Reply
Johanna

alltså hur skönt? Jag och några i klassen sitter och kikar på resor nu, för att belöna oss efter terminens sista tenta nästa vecka!

Reply
Sasha

This really looks like paradise! Oh how I need a week on a sun right now :D Enjoy it instead of me :D
xx
SASHA

Reply
Alex

Har själv varit på denna fantastiska ö, längtar till dagen jag åker tillbaka!! ?
Vilken del av ön är ni på? Vi va i grand baie, flic n flac och mahebourg. De sistnämnda är inte mycke att uppleva i staden men mysiga öar finns på den sidan :) grand baie va trevligt och gemytligt, port louis kan man hoppa över i fördel för en till dag på stranden ?

Reply
Johanna

Hej!

Jag är lite nyfiken på hur du tänker kring att vara “klimatvänlig”? Du reser ju en hel del vilket såklart inte är direkt miljövänligt, men å andra sidan svårt att komma ifrån i och med att det ofta är en del av ditt jobb. Men hur ställer du dig till att kompensera för det genom att vara mer klimatvänlig i vardagen?
Har för mig att du skrev något om att äta mindre kött för ett tag sedan? Var detta ur miljösynpunkt?
Vet inte riktigt vart jag vill komma med den här frågan, är mest nyfiken på ditt miljötänk. Tror att du skulle kunna påverka väldigt mycket genom att bara lyfta fram det.

Reply
Ninni

Men gud hur underbart har inte ni det då? Blir sjukt avis ;) jobbigt med solsting, hoppas det går över snabbt så du hinner njuta!

Reply
Hanna

Tänker du någon gång på vilken inverkan all flygtrafik faktiskt har på klimatet? Du flyger och reser väldigt mycket, bara undrar om du någon gång reflekterat över det?

Reply
Mimmi

Haha nej jag tycker verkligen inte du är knäpp, jag känner precis likadant när jag är ute och reser. Speciellt när jag var i Australien, och man är så långt borta att det t o m är NATT på ena stället och DAG på det andra, och trots det så kan man chatta med sina vänner i Sverige och ett meddelande levereras på bara några sekunder… Till andra sidan jorden! Det tycker jag är fascinerande xD Fast jag kan å andra sidan bli helt till mig över att det kommer varmt vatten ur kranen, haha. Tänk bara på hur nyligen det var som det inte ens fanns rinnande vatten inomhus, och nu har vi kranar och toaletter och till och med VARMT vatten som kommer ur kranen… Bara jag som tycker det är helt fantastiskt? Så smidigt liksom xD

Reply
Johanna

Haha känner exakt samma! Vad kul att du skrev så, kom precis hem från värmen och tänkte precis som du skrev;) Du är fantastiskt! Kram

Reply
Emma

Undrar samma sak som några andra skriver, hur du tänker kring din klimatpåverkan vid resor? Du flyger ju överallt (tror inte att jag har sett dig åka tåg på flera, flera år) även inom Sverige så det hade varit intressant att höra hur du resonerar kring din egen bekvämlighet vs. klimatavtryck. Jag gjorde en miljöutredning av mitt eget hushåll, och en långresa jag gjorde fram och tillbaka till Australien släppte ut mer CO2 än ALLT annat i mitt hushåll sammanlagt under ett års tid. Då var värme, el, mat, klädinköp, transporter, avfall, ja allt inräknat. Då är jag iofs vegetarian och försöker tänka på min klimatpåverkan i vardagen, men ändå. Det skrämde mig faktiskt på riktigt.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*