• header

WILD DOLPHINS

KenzaZouiten_dolphinswim-4 KenzaZouiten_dolphinswim_2-2 KenzaZouiten_dolphinswim-7 KenzaZouiten_dolphins-2 KenzaZouiten_dolphinswim-6 KenzaZouiten_dolphinswim-5

DCIM100GOPROGOPR0416.

KenzaZouiten_dolphinswim_c-1KenzaZouiten_dolphinswim_2-1

DCIM100GOPROGOPR0422.

KenzaZouiten_dolphins-1 KenzaZouiten_dolphinswim_st-1

KenzaZouiten_dolphinswim-3

Swimming with wild dolphins ♥

Åhh har varit så ivrig över att få upp detta inlägg idag och så har internet inte funkat haha. Men nu så! Imorse klev vi upp klockan sju för att åka iväg och…….simma med vilda delfiner!!!! Vi bokade en privatbåt via vårt hotell Shanti Maurice med två riktigt sköna snubbar och gav oss ut på havet. Jag har alltid velat göra detta (men aldrig varit på ett ställe där man kan göra det med vilda delfiner och inte delfiner i fångenskap) så jag var så himla peppad. Och det var helt över förväntan…. Det var så jääääääkla coolt!! Bästa på hela resan! Vi var liksom ett med delfinerna, de var så himla nära och att höra dem och se dem på så nära håll… Aahh det var så mäktigt! Nästan helt säker på att en delfin bajsade på mig också, haha.

Efter att ha gjort detta är jag ÄNNU mer beslutsam vad gäller delfiner och andra djur i akvarium/djurparker. GÅ INTE OCH STÖTTA SÅN SKIT!!

// Ohh I’ve been so eager to post this today but internet didn’t work haha. But now it does! We went up at seven this morning to go and…..swim with wild dolphines!!!! We booked a private boat through our hotel Shanti Maurice with two really cool guys and went out on the sea. I’ve always wanted to do this (but never been on a place where you can do it with wild dolphines and not dolphins in captivity) so I was really excited. And it was beyond my expectations…. It was sooooo fucking cool!! The best thing we’ve done on this trip! We were one with the dolphines, they were so close and to hear them and see them so close was….. Ahhhh it was so powerful! I’m pretty sure that a dolphin pooped on me as well, haha.

After doing this I’m even MORE sure about dolphins and other animals in aquariums/zoo’s. DO NOT GO AND SUPPORT THAT KIND OF SHIT!!

96 Comments

Maria

I totally agree! You are awesome Kenza. Beautiful, smart and good. A rare but perfect combo<3
Enjoy the rest of your vacation!:)

Reply
Åsa

Hurra för dig Kenza! Fantastiskt att du är för djuren i detta. All heder åt dig <3

Reply
Ellen

Jag vill att du ska veta att delfiner i djurparker (många) behandlas väl och vet inte bättre – de mår inte dåligt. Man har efterliknat den miljön som är “normal” för dem och det är ingenting som de lider av. Du har en hund som husdjur – vad är skillnaden i det långa loppet?

Reply
Nathalie

Åh herregud vad ljuvligt det ser ut!! Förstår att det måste ha varit en häftig och helt underbar känsla!! Nu vill jag inget hellre än teleportera mig dit :P kraam

Reply
Karla

soooooooooooooooooooooo beyond cool!!!!!!!!!! such a life time memory. happy for you that you could experience such a cool moment. :)) just added it this to my bucket list <3

Reply
Ebba

Håller med Ellen ovanstående. Det är ju såklart att föredra med djuren i det vilda, men djurparker efterliknar och jobbar förebyggande med djuren som faktiskt mår bra! Speciellt i Sverige har djuren det otroligt bra.

Reply
Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione

Alltså Ellen är du helt dum i huvudet? Förlåt men jag blir riktigt förbannad för hur kan du jämföra ett vilt djur med en hund som avlats fram i många hundra om inte tusen år? Vilda djur ska INTE leva i fångenskap! Vilda djur ska leva i de vilda eller i reservat (på grund av tjuvskytte) i deras naturliga miljö! Inte i en jävla bassäng eller inhägnad som nöje för oss. Det är ren skandal att det finns människor som dig 2016 som tror att djuren mår bra i fångenskap. Oavsett om de är uppväxta i fångenskap eller inte så är det inte okej. Djuren borde få leva i sin naturliga miljö, blir äcklad över att människor tror sig ha rätten att lägga beslag på allt som finns på våran jord.

Reply
Natalie Honkonen

Ååh jag vill oxå! Sir så himla coolt ut och måste varit en rolig upplevelse, verkligen! Så himla ressjuk har du oxå gjort mig med dina ur härliga bilder från resan! Kram!

Reply
Cornelia

Hej Kenza! Jag vill först säga att jag älskar din blogg och dig som personlighet. Du verkar så himla vettig och smart, sedan verkar det även som att du har ett väldigt stort hjärta. Din insamling till flyktingarna i somras var för exempel bland det finaste jag har sett. Och nu så peppar du andra till att bojkotta akvarium och djurparker för att djur inte ska behöva leva i fångenskap. Det är dock en grej som jag har tänkt på, reflekterar du aldrig över din konsumtion??????????????????? Om alla skulle leva som en vanlig svenska så skulle vi behöva fyra jordklot och om alla levde som dig så vet jag inte hur många som vi skulle behöva. Jag är övertygad om att både du och jag lever över världens resurser så det är inget riktat direkt till dig. Men jag undrar bara, om du som jag, ibland tänker på att vårt sätt att konsumera definitivt förstår våran natur och att det med all säkerhet kommer att vara orsaken till naturkatastrofer och framtidens orsak till flyktingströmmar. Jag hoppas att du förstår att jag bara är nyfiken. Tacksam för svar!!!!! PS: du verkar vara en fantastisk människa!

Reply
Dada

Äntligen gör du NÅGONTING cool på semester! Jag har alltid tyckt att det är synd att ni åker till såna platser bara att lata på stranden hela dagarna ( jaja det behövs) men det finns så mkt mera att upptäcka ute i världen än bara strandstol! Bravo säger jag denna gång!

Reply
Henriette

I tried this as well in Mauritius a few years ago – it was beyond amazing!!! And now I wanna go back and do it again.

Enjoy the beautiful Island :)

/Henriette

Reply
Joanna

Så tacksam för att du skriver ut detta på sociala medier, vi måste se till att sprida budskap om djur i fångenskap och hur plågsamt det är, oavsett om det är cirkus eller turism. Jättebra Kenza att du både skrev detta o gjorde en aktiv handling och valde att besöka de i frihet!!! ????❤️ Kram

Reply
Krista

Ellen, snälla sluta snacka om djur du inte har en aning om, för det första du är inte en delfin, för det andra kan DU kan aldrig bestämma om hur någon mår, även fast det är ett djur, så kan du inte det.. Det är människor som du som inte kan respektera att vilda djur ska vara vilda och inte leva sitt liv ifrån sina familjer, inget djur mår bra i fångenskap, sluta ljug för dig själv och för andra. Dom är inte här på jorden för underhålla dig.

Och Kenza tungt av dig att ta upp det här, du har potential att förändra världen, och fortsätt med vad du gör! Det här inlägger var det finaste jag läst på väldigt länge!

Reply
Zarah

Ellen:

Eh.. va? Hur är en uppbyggd pool på X antal meter att efterlikna den miljö delfinerna har i fångenskap där de kan simma MILSLÅNGT i det fria?
Och fånga sin egen mat? Du måste ha skämtat, eller hur?!

Har sett delfiner IRL simma runt i en pool på säkert 50 meter i diameter. Runt, runt, runt, runt i ren tristess med sin lilla unge bredvid sig. Runt, runt.. aldrig se andra delfiner. Interagera med andra varelser i havet. Inte kunna leka. Stilla sin nyfikenhet och leva ut sin intelligens.

Jo. Skämta. Du måste ha skämtat………

Reply
noor

Dolphins are sooooo cute! Have a great vacation at Mauritius

Ps: you have a new follower! Greetings from belgium

Reply
Pinja

Ahhh vilken drömm! Jag hoppas at jag kan också få simma med vilda delfiner när jag har chansen att göra det!

Reply
Linde

Kära Kenza! Även boskap som kossor och grisar lever sina liv i fångenskap, hur känner du kring det?

Reply
Ida

Förstår mkt väl hur du känner men i den takten människan förstör naturliga habitat så kanske djurparker blir det ändå alternativet för vissa arter…

Reply
Bali

Härligt Kenza:) djur är inte våra att styra över! De ska få leva för sin egen skull. Du är en inspiration för så många människor och det du skriver och visar upp betyder mycket. Stor kram

Reply
Sofia Öhman

Alltså åhh!! Det här är en av mina största drömmar. Delfiner har alltid varit ett favoritdjur och efter din text blir jag helt wow !! åh så glad för din skull ( och ganska så avundsjuk). Men en dag är det säkert min tur.

Njut av resten av resan för i Sverige är det lika grått som alltid. Massa kramar

Reply
Elena

Oooooh my god, I am a little bit afraid of the ocean but this is just magical!!! I would adore to experience something like this!! The photos are just STUUUUNNIIIIING!!!!
Puss :)
Elena
_______________________________________________
http://annelenafashion.com/

Reply
Lisa

Fast Ellen det stämmer inte. Hundar har varit domesticerade under många årtionden av oss människor men har fortfarande sin vilda instinkt kvar som ger dem sin egen frihet. Delfiner är vilda djur och ska inte vara instängda på en djurpark som underhållning för människor. Det har gjorts studier om att delfiner lever kortare liv som instängda på grund av stress och att de inte får leva ut sina naturliga beteenden. Samtidigt fångas delfiner in för att placeras på en djurpark genom att separeras från sin flock via stora nät.

Reply
Lova

Så bra av dig att du uppmärksammar sådana här frågor! Jag håller med dig såvida man inte försöker förvara en utrotningshotad art t.ex.

Reply
cissi

Så bra att du skriver så om akvarium/zoo!! Mår dåligt över att folk inte bryr sig/har kunskap om hur djur behandlas i fångenskap. Cirkus.. Turister som fotas med drogade tigrar.. Akvarium.. De gör mig ledsen. Har du sett dokumentären blackfish? Då vill man aldrig mer besöka akvarium. Hoppas ni får en fortsatt fin semester. ❤

Reply
Silvija

Heii!! It seems fantastic vacation – amazing photos !! I’ve just done some shopping at Ivyrevel, amazing stuff, but I’ ve missed so many clothes , when will new collection release? And looove all the wild swimsuits, shorts and other in that style!! but hey its good, cause I think I will be more than crazy with shopping at Ivyrevel… Love <3

Reply
Roxen

För det första; Ellen – du har SÅ fel…. Läs på lite mer ang delfinernas normala liv i havet, hur många mil de simmar varje dag med hela sin familj, jagar ihop mm. och jämför det med en minimal pool med vatten som sakta bryter ner dom…. Delfiner i fångenskap dör väldigt unga jämfört med vilda! Så jo, nog lider dom och dom VET mkt bättre, delfiner är sjukt smarta om du inte visste det!
De flesta delfiner i fångenskap är plockade från Taiji “the cove”. Vet du ens vad det är för nåt? Googla det och läs lite om hur delfinerna jagas in i en vik och sedan slaktas brutalt inför sin familj. Några blir ibland utvalda till att bli showdjur. Det är detta du stöttar när du går på delfinshower – vart du än är i världen!!
Och det sista, jämföra delfiner med tamhundar – bitch please……. SUCK, där bevisar du hur lite du vet!
Tack Kenza för att du har förmedlar rätt info! STÖTTA INTE VILDA DJUR I FÅNGENSKAP!!
Dom är inte till för att underhålla oss i minimala burar och dåliga förhållanden..

Reply
Monique

It’s such a beautiful view! I’ve always been dreaming about swimming with dolphins. Last time when I was on holidays they gone away… :(

Reply
Sara

Har du läst många vetenskapliga studier innan du kommer med ditt påstående Ellen? Jag tror tyvärr inte de. Eller är du medveten om hur urvalet för djurparks delfiner går till? Det är en extremt horribel och vidrig process. En bra film att se är exempelvis The Cove. Peace.

Reply
Elin

Jag simmade med vilda delfiner I Nya Zeeland för två år sedan, det är lätt bland det häftigaste jag gjort!! Så lekfulla, så nyfikna och så galna! Definitivt bäst i det vilda :)

Reply
HAPPY HAZEL

Wow! What an amazing experience! I love dolphins! I saw them many times but never swam with them before! Must be so magical! Thank you for sharing beautiful pics! <3

Reply
Helena

Det ser helt fantastiskt ut. Vilken upplevelse! Jag drömmer om att få uppleva samma sak, men har heller inte varit på en plats där det har funnits den möjligheten.

Reply
Beatrice

Till alla er som skriver att “djuren har det bra i fångenskap och inte vet bättre.”
Vad spelar det för roll? Vilda djur ska inte sitta i varken en bur eller i ett akvarium.
Och det spelar ingen roll hur mycket människan än försöker efterlikna havet, det blir aldrig någonsin samma sak.
En delfin hör hemma i havet, för mig kvittar det om djuret “har det bra” i ett akvarium, de hör inte hemma där. Punkt slut.

Reply
maja

Håller dig helt och hållet djur ska inte vara instängda..sen arbetar zoo/djurparker för att bevara arter ? Dock tkr ja de fortfarande är fel att betala för att se ledsna djur i burar/inhägnader.. de ska få vara djur

Reply
Emma / itsallaboutwellness

Åh vad avundsjuk jag är. Jag har bara dykt 3 dyk men såg bara massa fiskar då. Det är ju en helt ny värld under vattnet, står på min bucket list att simma med delfiner. Ha en fin dag, kram.

Reply
Charlotte

heeej, Vart kommer din bikini ifrån?? super snygg verkligen
kram, din blogg är bäst<3

Reply
Marja

Ellen; Innan du kommer med dina påståenden om att delfiner har det bra i fångenskap i akvarium/djurparker, se dokumentären Blackfish. Oerhört bra dokumentär som visar vad fångenskap av t.ex.späckhuggare gör med deras psyke.

Reply
Joyce

Wauw, I’m jealous it looks so nice over there! :)
Btw: where is your bikini from? It’s gorgeous!

Reply
Joyce

Wauw, I’m jealous it looks so nice over there! :)
Btw: where is your bikini from? It’s gorgeous!!

Reply
Marie

Looks Amazing ? i also Wanna Do this one day❤️ And also really cool what you think about these animals in captivity???? such a good Rolle Model for all you’re younger followers ????❤️ Have a nice Trip

Reply
jay

Jag har också simmat med vilda delfiner i Nya Zeeland!! Det var ett av det bästa jag någonsin upplevt <3 SÅ jävla bra och viktigt att du skriver att du är emot akvarium/djurparker osv. Här i kommentarsfältet tycks det finnas ett par väldigt okunniga personer så det vore asbra om du fortsatte ta upp liknande dilemman och skrev lite mera om dem också, och tipsa om olika filmer som t.ex. Blackfish, The Cove, Earthlings osv :) KRAM

Reply
Stephanie

TACK Kenza! Ser så många bloggare (Linn Herbertsson senast i raden) som simmar med delfiner i pool och det är så hemskt. Varför fattar folk inte bättre? Djurplågeri är vad det är!

Det här ser helt magiskt ut, hamnade direkt på min bucketlist, wow!

Reply
Jade Mercedes Fraser

You’re so lucky!!! I wish I could do this but I’m not I don’t really love to be in the middle ofthe sea surrounded by… well, everything!! It looks so much fun though, I think I could cope just to see something once in a lifetime like this.

I felt the same way about aquariums until I was taken to L’Oceangrafico in Valencia (not my choice, went along for someone’s birthday, first aquarium/zoo/anything like that I’ve been to since I was a kid). I talked about it at length in my blog post & YouTube travel vlog but actually they do a loads of essential marine biology research there as well as educating millions of children and adults worldwide on the importance of fighting against poaching and overfishing of tuna etc, looking after the planet’s ecosystem generally such as how the animals all depend on each other and being mindful when near the sea e.g. not throwing plastic bags into the ocean, how even the smallest objects and waste can kill dolphins and other marine life. I learnt so much I think some research centres are okay, as long as they take good care of the animals. It’s not ideal, but is it worse than doing nothing at all? I’m still not sure either way… xx

My Blog: Jade With Envy
My YouTube Channel: Jade Mercedes Fraser

Reply
Therese

Tack för att du tar upp detta ämne, Kenza – du är en så pass inflytelserik människa och det är precis sådant här som du kan hjälpa till att sprida ordet om! Djur ska inte vara i fångenskap, aldrig på något vis. Fortsätt prata högt om det som är viktigt!

Reply
Matilda

Wow! Måste också åka dit och simma med vilda delfiner! Cool upplevelse kan jag tänka mig! Vägrar åka och kolla på dom på tex Kolmården i världens minsta bassäng… Tycker synd om djuren i djurparker otroligt mycket med den lilla yta dom har att röra sig på…samtidigt som många menar på att dom bevarar arterna…men nae inga djur i fångenskap ändå. Bra att du skrev detta med delfiner så kan det kanske påverka en hel del :)

Reply
eewrwe

sen har ju inte alla råd att åka utomlands som du och se djuren i sitt rätta element så en del åker till zoo osv.

Reply
Kathy

So nice that you bring up at least one sensitive cause about animals! I must admit I was a bit disappointed after reading your post about furs and vegetarianism in general but this one made me smile!
Puss från Sthlm xx

Reply
LisaLDN

Dolphins are my favourite animal, and to get to swim with them in the wild sounds absolutely magical! Unfortunately I’ve only been able to do it where they are in captivity, but one day I hope :)

Reply
Linnea

Hejja dig Kenza! Jag har vägrat cirkusar och djurparker sedan jag blev vegetarian när jag var 11 år. Vilda djur ska vara i det vilda, inte i små trånga burar!

Reply
Jasna

Fint att du försöker förmedla rättvisa för vilda djur. Men jävligt synd att du i samma forum har annonser från Canada Goose (som skiter fullständigt i den frågan). Var det inte nyligen du propagerade om fruktansvärda förhållanden inom pälsindustrin och att du inte står bakom den?

Reply
Veronica

Åk till Galapagos öarna :D Där kan du även simma och leka med vilda sjölejon och pingviner :D

Reply
Angelica

Att delfiner skulle må bättre instängda i en bassäng är den sämsta skiten jag hört. att folk fortfarande går och kollar på delfiner, rider på elefanter och klappar lejon som är så in i helvete drogade är inget annat än djurplågeri. Fan för er

Reply
Clara

Så bra att uppmärksamma det!! Blir så oroligt glad.

Sen till Ellen, din kommentar är så fel på alla sätt. Men det beror på okunskap helt klart, rekomenderar dig att se dokumentärern the Cove. På riktigt. Om du fortfarande resonerar på samma sätt som nu handlar det om mer än okunskap :) SE DEN

Reply
Frida

Åååh jag blir så otroligt glad när jag läste detta!!! :D Att du inte heller stöder djur i fångenskap och TUUUSEN TACK att du skrev om det!!! Du gör skilland för så många! <3
Jätte kult att få simma med vilda delfiner, har också själv alltid velat göra det. Någon dag hoppas jag att jag får chansen :)
Ha det så fint, fina du!
(P.S dolphin prodject med Ric o'Barry är super, och försöker rädda delfiner. Också med i dokumentären The Cove, om du vill stöda en organisation för deliginer, annars är dokumentären verkligen värd o se)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*