• header

AQUACASIA

Kenza_Zouiten_Dinner01 Kenza_Zouiten_Dinner03 Kenza_Zouiten_Dinner02 Kenza_Zouiten_Dinner10 Kenza_Zouiten_Dinner07 Kenza_Zouiten_Dinner06Kenza_Zouiten_Dinner08 Kenza_Zouiten_Dinner09

Sunset dinner ♥

Igår åt jag och Aleks en helt fantastisk middag i solnedgången. Vi testade hotellets nya matkoncept Aquacasia, där deras kock Willibald Reinbacher har samlat och blandat de bästa smakerna från öarna i Indiska Oceanen. Helt enkelt för att kunna uppleva de olika öarnas kulturer på en och samma tallrik. För mig blev det krabba Mauritius-style till förrätt, kycklinggryta från Madagaskar till huvudrätt, och så avslutade jag det hela med en dessert som bestod av Napolitaine (en kaka) från Mauritius, watalappan från Sri Lanka, kokosnougat från Seychellerna med en kula ananas/chili-sorbet. Ja, det var lika gott som det låter!

Ikväll mådde jag inte så bra så vi åt inne på rummet.. Min dator går inte att starta igen (blir galen!!) och jag har fått en megavagel i ögat haha. Såatteeee, dags att åka hem imorgon va!

// Last night Aleks and I had an amazing dinner in the sunset. We tried the hotel’s new food concept Aquacasia, where their chef Willibald Reinbacher have gathered and mixed the best flavours from the island of the Indian Ocean. Simply to experience the different cultures of the islands in one plate. I had a Mauritius style crab for starter, chicken stew from Madagaskar as main course, and then I ended it all with a mixed dessert. Napolitaine (it’s like a cookie) from Mauritius, watalappan from Sri Lanka, coconut nougat from Seychelles with a pineapple chilli sorbet. Yes, it was just as delicious as it sounds!

Tonight I didn’t feel so good so we ate in the room.. My laptop won’t start again (it’s driving me nuts!!) and I’ve got this huge sty in my eye haha. Soooo, guess it’s time to go home tomorrow!

56 Comments

Karla

such a freaking natural beauty. i love this natural photos of you even more then when your wear make-up :) the first photo is so gorgeous, a natural pose, no (or just a little) makeup and a honest cute smile. really really beautiful <3 and the food looks awesome, i think it is so interesting to taste different flavours from all over the world. hope you feeling better tomorrow. :)

Reply
Sarah

You girl look so glowing without make up it’s crazy. I cant wait to see the evolution of your style :D

Kisses

Sarah.

Reply
Nina

Ni verkar ha det så sjukt nice även om ni haft lite motgångar haha :) jag undrade bara om du någonsin funderat över att allt sånt som händer dig när du (verkar det som) slappnar av, kanske är pga att du varit stressad tidigare? Det händer mig alltid att jag blir sjuk, får vagel osv när jag varvar ner efter en hektisk period! Hade varit intressant och veta om du ser någon koppling där? Har följt dig rätt länge och det känns som en återkommande grej haha, att när du åker för att vila så kanske du blir sjuk eller liknande :) själv ligger jag hemma med feber och ont i halsen och kopplar det nog till en hektisk period med examensarbete, jobb, fest, omtenta och ett break up och nu när jag äntligen är ledig så blir jag sjuk :( PUSS OCH TACK FÖR BÖSTA BLOGGEN!!

Reply
Annie

Fantastiska bilder! synd att du inte mått kanon under resan men sånt är livet.

Reply
Sandra

VILKA BILDER!! Blir så satans pepp på vår resa i februari, inte till Mauritius men till Maldiverna… Can’t wait! Sjukt tråkigt med vageln och att inte må bra dock :( blir väl ofta så när man får komma iväg på semester och vila ut, då kommer de rackarns bakterierna. Krya på dig!

Reply
Jasmijn

Dear Kenza, could you pleeeeeease tell me where you bought the perfect jumpsuit you are wearing? Love!!

Reply
Alessia

Nice Pictures! Excuse me Kenzas I asked you something a few days ago but you didn’t reply, I don’t mean to burden you with my questions again but I really would like to know which hotel did you prefer betweet Le Prince Maurice and the Bel marre? I was in Le prince maurice last year but I don’t know Bel Marre but it seems incredible and we do not know in which one we are going to next year…. Enjoy your last hours and have a good flight!!! <3

Reply
L

Testa att koka pepparmyntste och ha den varma tepåsen på vageln och massera ögat med den och sedan låta den ligga. Min svullnade ner samma dag. Ps. se till så du inte bränner dig med tepåsen. Den ska ju svalna lite först :)

Reply
Kim

Thanks!!
About showing the beautiful and incredible dolphins.
Thank you for telling people not to go to the zoo. I have been active in the work of spreading the word about the cruilty that is being done to these amazing animals. We really need help from internationally known people like yourself to inspire new activists who can stand in and be the voice of these animals that are being slaughtered.
http://www.suitqaisdiaries.com/taiji-japan-dolphin-slaughter/

LOVE TO YOU :)

Reply
Cecilia

Hej! Har du lite tips på hotell i Paris som du skulle vilja dela med dig av? Vilka områden och måsten. Restauranger, frukost, café och shopping? :)

Reply
Matilda

Det ser verkligen heeelt fantastiskt ut! Vilken solnedgång? Haha åh dags att åka hem och dags att köpa ny dator ;) (hoppas du har en extern hårddisk som du lägger över allt på så att det inte försvinner om datorn inte vill starta! tips tips)

Reply
alice

Hi Kenza, I hope you feel better soon! Garlic usually helps me if i can feel the stye before it comes out but I wouldn’t recommend it to someone else because everyone got different immune system :/ I hope it goes away soon :) Can you please tell where is your playsuit from ? It looks really pretty!
Thank you and take care!
xoxo

Reply
ida

Underbart mysigt :D!! vill också till värmen!! suger i sverige när det är kallt och snö ;D hehe

Reply
Cornelia

Fina Kenza <3 Som någon nämnde här ovan så har troligtvis dina sjukdomar som alltid dyker upp när du slappnar av med stress att göra.
Jag vet att det är svårt, men kan du inte på något sätt få in lite mer "chillar-tid" på schemat i Sverige? Du som har råd o allt, varför inte ha som rutin att gå o få massage varannan vecka? 1-2 h där du slappnar av till max. Och timmarna på kvällen därefter gör du bara sånt som inte är kopplat till stress. Något så litet kan göra väldigt stor skillnad på ditt välmående.

Om du mår bra på insidan går det också mycket bättre på utsidan. Kramar till dig!

Reply
Veronika

Beautiful photos! :) May I ask what camera do you use please? I know you most probably has written it lots of times so sorry if it’s a bothering question, but if you could answer I would be really glad because I don’t know in which post exactly you mentioned it. Thanks :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*