• header

DEAD LAPTOP

Är tillbaka på svensk mark och min Mac går inte att få igång här på kontoret heller (fick tips om att det kunde ha att göra med spänningen i uttaget på Mauritius).. Det suger ju lite, har bara haft en ett halvår typ! Den är nu inlämnad på reparation iallafall och det kan ta en vecka, så jag har min jättegamla sega dator nu utan Lightroom och allt annat jag använder i mitt jobb så ni får ha tålamod med att uppdateringen kommer vara lite sisådär. Madde kommer hjälpa mig redigera bilder tills jag får tillbaka min dator, vilket förhoppningsvis blir innan Kapstaden nästa söndag! Håll tummarna för mig och min otur vad gäller mina laptops haha. :-(

// I’m back on Swedish ground and my Mac won’t start here at the office either (someone told me it could be about the powercable in the Mauritian socket).. It sucks, I’ve only had it for like half a year! I left it for service now and it can take a week, so I’ve got my really old slow laptop now without Lightroom and all the other programs I use for my work. So please be patient about my update here. Madde will help me edit photos until I get my laptop back, which will hopefully be before Cape Town next Sunday! Keep your fingers crossed for me and my bad luck when it comes to laptops haha. :-(

15 Comments

Maria

Good luck with your mac!
It happens some times I had mine fixed too…ihad the shame problem but they had it fixed in three days.Why one week?
We are waiting for your posts!

Reply
Karla

oh i had such a bad day as well…this morning my car didnt start and i had a presentation at the uni so i called my dad if i could borrow his car for today. so he drove from work to me then i drove him back to work and then off to my university…came waaay too late ofc and since i live alone in a flat i need my car for everything…gorcery shopping and so on..it sucks!! if your laptop doesnt start do you at least can save all the photos that are on it??? that would be smth i would worry about if i was you…
hope its gonne be ok as fast as possible…pls pray for me too so i can get my car fast back and their isnt a big problem with it and isnt too expensive to repair.

Reply
Jade Mercedes Fraser

Oh now Kenza, you poor thing! Where’s Aleks and his magic hands haha? That must suck but don’t worry, we understand and we will be patient! This bad luck only means that you are due some good luck from the universe soon – karma and all that! You sound upbeat here anyway so it sounds like you’re taking it well! Have a good weekend hun and RELAX and make the most of not being able to post!!

PS. Perhaps it’s the universes telling you to take a break?! Haha, I still can’t believe how you can post 1+ times per day… I only blog a few times a week and even that is driving me crazy with stress!! It is SO worth it in the end though, I understand how you want to do it if you can. Anyway, I hope it gets fixed soon!! love Jade xxx

My Blog: Jade With Envy
My YouTube Channel: Jade Mercedes Fraser

Reply
Andy

Har man behov av sin dator i jobbet måste man se till att det finns alternativ om – eller snarare när – det blir problem med den dator man använder normalt. Ha en likvärdig dator standby (kan inte vara problem med kostnaden för en företagare) och se till att det finns backup(er).
Vid utlandsresor kan man göra backup i molnet (finns olika tjänster) så man alltid har tillgång till en backup. Annars är det bara att ta backup till extern hårddisk via usb.
Ha inget viktigt i mobilen utan att ha gjort backup – till dator och/eller molnet.
Jag har lärt mig allt detta genom åren the hard way så nu för tiden har jag både bälte och hängslen. Man blir rikligt belönad för den tid man lägger ned på att ha backuper och möjligheter att fortsätta jobba även om datorn pajar (eller blir stulen).

Reply
Saga

Jag har också datorproblem. En uppsats jag hade suttit och arbetat med hela dagen har jag råkat radera. :(

Reply
Ce

Tänk på att fuktiga miljöer kan förstöra datorer. Vi lyckades få två trasiga laptops med hem från Sydafrika för det var så sjukt fuktigt (bodde med strandtomt). Så sen dess har jag aldrig med min “riktiga” dator till liknande platser utan använder en gammal eller en iPad isf. Hoppas det löser sig!

Reply
Anna

Usch vad jobbigt! Hoppas det löser sig, förstår självklart om uppdateringen inte blir som vanligt!

Reply
Elena

I would be absolutely lost without my laptop!!! And I am even not a professional blogger, so I definiteyl can imagine how you feel!!!!
Stay strong!!
Puss
Elena
______________________________________________________________
http://annelenafashion.com/

Reply
rebecca sjösten

det kan beror på att luftfuktigheten, min dator precis som din stängde av sig och kunde ej starta den på några dagar, låt datorn vila så ska inget var förstört, om man använder den och försöker starta, kan fläkten gå sönder, och då är hela datorn sönder.

Reply
Matia

Hoppas datorn fixas snabbt! Jag skulle vara riktigt glad om du nån gång skulle visa lite åt oss hur du brukar redigera din bilder! De är lltid så sjukt fina! :)

Reply
Matilda

Hoppas det löser sig! Varför inte lägga upp oredigerade bilder? Vi blir inte ledsna haha :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*