• header

CAPE SNAPS

Kenza_Zouiten_Capetown05 Kenza_Zouiten_Capetown13 Kenza_Zouiten_Capetown15 Kenza_Zouiten_Capetown08 Kenza_Zouiten_Capetown23 Kenza_Zouiten_Capetown16 Kenza_Zouiten_Capetown07Kenza_Zouiten_Brekkie_03Kenza_Zouiten_Capetown20 Kenza_Zouiten_Capetown01

Snapshots from beautiful Cape Town ♥

Lite bilder från dagarna i Kapstaden! Mer kommer.. Jag bara älskar det stället. Så jäkla vackert! :-) Hoppas att jag hamnar där en fjärde gång… Det är en rätt lång resa dit men eftersom att det knappt är någon tidsskillnad så funkar det ändå. Det jag älskar är naturen, ljuset (för foto är det PERFEKT!! fråga bara Madde, hon var i himmelriket och vägrade sluta fota om dagarna haha), maten och människorna. Varje gång jag har varit där har jag blivit tillsagd att vara försiktig och ja, eftersom att klasskillnaderna är så fruktansvärt stora där (vilket inte bara är tydligt ute i townshippen utan var man än går tyvärr) så är det inte så konstigt att det är hög kriminalitet, men jag har aldrig känt mig rädd. Klart man måste vara på sin vakt, men det måste man vara på väldigt många ställen i världen.

Nu ska jag gå tillbaka till att mysa med mina killar. Har saknat dem så mycket!!

// Photos from the days in Cape Town! More to come.. I just love that place. It’s so damn beautiful! :-) I hope I will go there a fourth time.. It’s a pretty long trip from Stockholm but since it’s barely any time difference it works just fine. What I love about the place it the nature, the light (for photographing it’s PERFECT!! just ask Madde, she was in heaven and refused to stop shooting during the days haha), the food and the people. Every time I’ve been there I’ve been told to be careful and well yes, since the class distinctions are so terribly big (which shows not only in the townships but everywhere you go unfortunately) it’s not strange that there’s high criminality, but I’ve never felt scared. Of course you’ve got to watch your back, but that applies to a lot of places in the world.

Now I’m gonna go back to cuddling with my boys. I’ve missed them so much!!

63 Comments

Emma

Den svarta baddräkten, kommer den säljas på ivyrevel? Så himla fin & du är lika snygg som alltid.

Kenzas svar: Hej Emma! Nej baddräkten är från Nakd. Kram!

Reply
Merrit

Please Five uns some Tips! Wehre See nice Locations tötest, to take a Swimmingpool , to discover some Special places. ??

Reply
Sara

Håller med dig Kenza! Har varit i Kapstaden 2 gånger (sammanlagt i 2,5 månad) och jag har aldrig någonsin känt mig otrygg. Jag har säkert 6 vänner som åkt dit som aldrig råkat ut för något. Jag har även 5 kompisar boendes i Kapstaden som aldrig råkat ut för något hellre trots att de bott där större delen av deras liv.

Såklart man ska behålla sitt sunda förnuft och man måste tänka på att Kapstaden är en annorlunda stad. Det går inte att gå ensam hem på kvällarna. Men på dagarna behöver man inte vara rädd.

Har en del vänner som inte alls förstår detta och tror att det är sjukt farligt att ens vistas där. De vågar inte åka dit pga fördomar och rykten. Det är synd för Sydafrika är ett av de bästa länderna jag vet om och Kapstaden en av de finaste städerna!

Reply
Lidka

is this black swimsuit from your new collection?

Kenzas answer: Hi! Now it’s from Nakd. :-) Hugs!

Reply
Lidka

oh thank you for your answer, but the sweatshirt/bomber jacket from Ivy Revel is so freaking great, I think that It migt be the very first thing that I`ll by on your website, and I`m actually excited to have clothes from your brand :) Hugs :*

Reply
Linda

Hej Kenza kan du inte posta mer roliga bilder som du gjorde i det där inlägget med din fotograf där du poserade fult och oseriöst? Sånt är alltid så kul att se!!

Reply
Jola

Kenza this is amazing view … <3 My eyes have a orgasm when I can watch this lovely places !
U are very beautifull woman ! Lucky girl ;)

Reply
H

Älskar att du inte bara skriver hur farligt det är utan nämner kopplingen klasskillnader och kriminalitet. Viktigt att belysa strukturerna till varför saker ser ut som de gör!

Reply
Krista

Kenza jag vet att du är typ den enda bloggaren jag sett som har en genuin kärlek till djur så du måste se den här dokumentären! Jag vet att det har ingenting med dina resor eller jobb på bilderna med att göra men den här filmen har ett så otroligt starkt budskap, du bara måste se den! Den heter “the ghosts in our machine” jag kunde bara ladda ner http://youtu.be/DzJvcPmX79w du tyckte om cowspiracy så den här!

Reply
Karla

these kind of posts will forever be one of my favorites along with the one day of my life posts. i for suuuure cant deny that your photos you do/did with madde are absolutely incredible and look like a high class magazine shot (specially talking about the road m6 one) but i really love those not “stelt” (like rami loves to day) ones the most. you dont look less beautiful than on the ones you pose and focus on beeing photographed but i just love those more “personal” or real photos more. if i want to see beautiful photos i buy a fashion magazine but i read blogs because i enjoy following a “normal” person through her life and her job in the fashion business. i guess if you continue to mix those kind of photos with the professional photo-shoot posts i can live with that hehe ;) i understand you that you are proud of your work and those gorgeous photos and want to have those and show them, just pls never stop beeing more casual and real here. i saw some comments about that when you was in mauritius that some complained about your bikini posts are all so posed and they asked you to be not so stiff. however i can imagine that always having to get some pics of yourself up and beeing used to be called perfect you lead up to beeing more stiff in front of the camera. i fur suuure would be at least so i could understand if this happens to ppl who have not only friends that follow them but thousands of unknown faces. <3

Kenzas answer: Hey babe! I understand what you mean. I guess I’m so used to modelling now so I pose even in my “casual” photos haha. It’s a habbit. But I promise you I will always mix those perfect fashion photos with less perfect everyday photos, to show you the both sides. Always! Hugs <3

Reply
Henriette

Hej Kenza! Ni har ju tagit en massa bilder på olika outfits nu i Kapstaden. Vad ska ni göra med alla bilder? Är de till bloggen, Ivyrevel eller något annat? De jag har sett hittills är helt otroliga!! Xoxo

Kenzas svar: Hej Matilda! Det är främst för bloggen, för att skapa material som inte går att skapa i kalla Sverige just nu. Även för att visa upp IvyRevel såklart. Kram! :-)

Reply
Matilda

Härligt det ser ut! Älskar när du lägger upp bilder på hur det ser ut- naturen, staden, havet… Sånt är så roligt att se på :)

Reply
Madeleine

Korten du postat där nerifrån, speciellt i inlägget kallat “Road M6”, är helt, helt jävla fantastiska! Hoppas Madde läser detta eller att detta vidarebefordras. Du Kenza är ju jättevacker, men känslan i de här bilderna… de slår ALLT! Hoppas ni har många fler för man njuter bara när man ser dem!

Kenzas svar: Tack från oss båda!! Kram <3 <3

Reply
Naz

Just därför skulle jag aldrig kunna åka till Sydafrika, på grund av att klasskillnaderna är så pass stora. Hur kan man (med gott samvete) leva i lyx medan andra dör i fattigdom? Det finns många gatubarn i Sydafrika och för att överleva tvingas barnen att tigga, stjäla och arbeta nästintill gratis. Vad gör sydafrikanska myndigheterna för att minska fattigdomen i landet? Inget verkar det som. Menar inte att kritisera dig Kenza. Jag vet att du är en business woman som gör din grej, men det finns många andra länder som är minst lika fina och som inte har lika stora klasskillnader.

Reply
Fanny - 21 årig morsa till August 6 månader

Jag har aldrig hört talas om att det ska vara ett farligt ställe. Måste spåna vidare i detta! :-)

När man ligger hemma med en gnällig son på sitt bröst så önskar man att man befann sig på en härlig strand istället för i denna trista lägenhet! ;-) Di är så grymt vacker.

Reply
Johanna

det ser helt magiskt ut! Så tacksam över att du/ni fotar så mycket “vanliga bilder” under era resor också, det är som att vi läsare får uppleva platserna du besöker utan att vara där :)

Reply
Marie

En sak jag funderat på många gånger är hur du ställer dig till den miljöpåverkan alla dina resor har? Du reser ju sjukt mycket. Och det slit och släng samhället som modeindustrin skapar till stor del? Vore intressant om du kunde reflektera över det i ett inlägg. Det är verkligen en sak jag gillar med din blogg, att du kan ta upp allvarliga ämnen vid sidan om modet och alla snygga bilder. Jag vet att du tagit upp det med köttindustrin och så men det går ju inte att förneka att om alla reste så mycket som du göra skulle miljöpåverkan av flygresor öka något enormt.

Gillar verkligen din blogg, har följt dig sen du började! Ha det bra!

Reply
Prettiful Blog

I have lived in Johannesburg, South Africa all my life, and had nothing happen to me. I think it is about being aware of your surroundings and being responsible. And just having fun, and being nice to people!

I have family in Stockholm too, they own the Crystal Art Centre.

Reply
S./

Åh, blir otroligt avundsjuk av att se dessa bilder, ser underbart ut! Det vita setet med kjol och topp, är det Ivyrevel? Såå snyggt!

Reply
Johanna

Klart en ska vara på sin vakt för sin personliga fysiska och mentala säkerhet. Men snackar vi möjliga faror mellan klasskillnader rent ekonomiskt, är det inte bara rika som är rädda för att bli rånad av fattiga, för de rika rånar de fattiga varje dag genom att inte dela med sig. Det här går att vrida och vända på ur hur många perspektiv som helst, men det är värt att tänka på och inte bara låtsas att oss stackars rika människor kan bli av med våra ägodelar som redan skadat miljön, djur och andra människor i tillverkningsprocessen. Du är säkert fullt medveten om detta så jag behöver egentligen inte poängtera det, men flera som läser bloggen är inte kloka nog att se på såna här påståenden kritiskt.

Reply
Cajsa

Hej Kenza,
Tänkte bara fråga vad du har för storlek på den vita toppen och matchande kjolen? :) Du är grym!

Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*