• header

MAMA AFRICA

Kenza_Zouiten_Mama_Africa_03 Kenza_Zouiten_Mama_Africa_11 Kenza_Zouiten_Mama_Africa_06 Kenza_Zouiten_Mama_Africa_12Kenza_Zouiten_Mama_Africa_07 Kenza_Zouiten_Mama_Africa_10 Kenza_Zouiten_Mama_Africa_08 Kenza_Zouiten_Mama_Africa_01

Dinner at Mama Africa

Vår sista kväll i Kapstaden så åt vi en härlig middag på Mama Africa! En restaurang jag och Aleks åt på när vi var där för några år sedan. Afrikansk mat, goda drinkar och livemusik. Kan ju inte bli bättre! Vi tog varsin mixed grill-tallrik med b.la. struts, springbock och krokodil (spettet jag äter på bilden. det smakar typ…som en blandning mellan kyckling och gris?)

Efteråt ville vi ut en sväng men det var måndag och allt var typ stängt, så det slutade med att vi satt i taxin och sjöng “the lion sleeps tonight” acapella-style med chauffören. Haha vi var sååå bra!! En av oss började sjunga och sedan hakade alla på med sina sounds och vi alla blev så chockade över hur bra det lät. Det var så jäääkla kul haha! Chauffören var så stolt och ville spela in och spela det via högtalaren. :’)

// On our last night in Cape Town, we went out for a lovely dinner at Mama Africa! A restaurant Aleks and I visited when we were there a couple of years ago. African food, delicious drinks and live music. Can’t get any better! We all had a mixed grill plate with ostrich, springbok, crocodile etc (the skewer I’m eating in the photo. it tastes like…a mix between chicken and pork?)

After the dinner we wanted to go out but it was Monday and almost everything was closed, so we ended up sitting in the taxi singing “the lion sleeps tonight” in acapella with the driver. Haha we were sooo good!! One of us started singing and then everyone joined with their sounds and we were all so shocked about how good it sounded. It was sooo damn fun haha! The driver was so proud and wanted to record it and play it through the speaker. :’)

35 Comments

Anna

How does someone still look so beautiful while tucking into a kebab?! The food looks amazing!
Haha – love taxi drivers who are fun! Better than them being a grump!

Reply
Fatima

Åh kenza.. snälla. Blir så jävla besviken, helt ärligt. Afrika har över 50 länder och särskilt du som har rötter i Marocko borde veta bättre än att bidra till den homogena bilden som folk har av Afrika. Vad fan är afrikansk mat? (Brukar du säga europeisk mat också? Im guessing no.) Är maten marockansk, etiopisk eller kanske sydafrikansk? Antar det sistnämnda men rätta mig om jag har fel… Du får tycka att jag överdriver om du vill men
1. Det är inte första gången. Samma sak gäller din och aleks älskade “afrikanska gryta”. Vad exakt är det som gör den afrikansk btw? Ananasen? Är sjukt nyfiken.
2. Är så jävla less på att folk ska klumpa alla länder i en hel fucking kontinent och få det att låta som att det är en.
3. Förväntar mig verkligen bättre av dig som stolt går runt med Afrika runt halsen. Varför har du på dig det halsbandet om du ändå inte tänker göra något för att motbevisa de förutfattade meningarna folk (framförallt i västvärlden) har kring en så pass stor och varierad kontinent som har mycket mer till sig än vad som framställs i media.

Jag hoppas verkligen du läser detta och tar till dig. Har läst din blogg i hur många år som helst och jag gillar den verkligen, men är fett trött på detta.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej! Oj.. För att försöka svara på dina frågor.. Mama Africa har rätter från alla olika hörn av Afrika, därför skrev jag “afrikansk mat”. Håller däremot med om Aleks gryta, där har jag nog kallat den så för att det stod så på ursprungsreceptet första gången han gjorde den. My bad! Kram Kenza

Reply
Hedvig

Oj det här var kanske den konstigaste kommentaren jag läst på länge … Bra svar på tal Kenza!

Reply
Alida

haha sen jag läste ditt inlägg fick jag introt till den sången på hjärnan. Tack Kenza ;)

Dessutom var jag tvungen att googla hur man stavar det som sjungs i början…

Wimoweh, wimoweh, wimoweh, wimoweh
Wimoweh, wimoweh, wimoweh, wimoweh
Wimoweh, wimoweh, wimoweh, wimoweh
Wimoweh, wimoweh, wimoweh, wimoweh

In the jungle, the mighty jungle
The lion sleeps tonight
In the jungle, the quiet jungle
The lion sleeps tonight

Nu ska jag försöka sova. Dålig idé att läsa din blogg innan läggdags :P haha!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hahaha! Lägg också till massa bakgrundssounds mellan och så får du typ upp vår sång! :’)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Både jag och Madde fotar med Canon 5d Mark III. Här även med blixt på. :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: It’s my natural haircolor with some old highlights in the ends. :-)

Reply
Matilda

Snyggaste toppen! Har precis köpt en liknande men undrar hur gör du med bh för att det inte ska synad vid snörningen. Använder du silicon bh, tjep, ingen alls? Tacksam för svar

Reply
Zoë Backhouse

Hahaha that sounds like so much fun :D I’m so happy you enjoyed our beautiful country ♡
The next time you come to South Africa would you consider holding a meet up? One in Cape Town and one in Johannesburg maybe ?
You’re my favorite blogger and it would be a dream to meet you ♡

xoxo

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*