• header

FRIYAYYYY

KENZAZOUITEN_mani-1

Cropped sweatshirt from IVYREVEL // jeans from Asos // scarf from Acne // Adidas Superstars

Såhär glada är jag och Mani över att det är freeeedag idag! :-))) Mindre glad över det jag ska iväg och göra nu dock…cellprovtagning. Men det är verkligen dags nu, dum som jag är så har jag fortfarande inte gjort detta och det har nästan gått 2 år sedan jag fyllde 23 och fick första kallelsen. Har skjutit på det hela tiden för jag tycker det är läskigt och obehagligt att sätta mig och spreta i en sån där stol, men nu så. Gör inte som jag, GÅ PÅ EN GÅNG!

Nu måste jag sticka iväg. Vi hörs sen!

// Look how happy Mani and I are today cause it’s Friiiiiday! :-))) I’m less happy about what I’m gonna go and do now….gynaecological cell specimens. But it’s really time now, I’m so stupid I still haven’t done it and it’s been almost 2 years since I turned 23 and got my first letter about it. I’ve postponed it all the time because I think it’s scary and uncomfortable to spread my legs in those chairs, but now I’m doing. Don’t follow my example, GO AND TAKE THE TEST RIGHT AWAY!

I’ve got to go now. See you later!

49 Comments

Stina-Lee

Åh, Mani! <3

Hoppas att det gick bra på cellprovtagningen, en påminnelse om att det är dags att lyfta luren för mig med, missade nämligen min förra tid.. :-/ Kram!

Reply
ISA

KENZA!!! du måste gå!! så viktig grej! jag gjorde inte första gången jag blev kallad men sen gick jag som tur var andra gången, då hade jag cellförändringar! hjälp! men de sa att det var tur att de upptäcktes så “tidigt”. ehh kanske inte blev uppmuntrande nu men tur du går detta år iaf <3

Reply
Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione

Jag har varit och gjort cellprov en gång (inväntar nästa kallelse) och det är verkligen inget att vara rädd för. Jag var jätte nervös första gången men jag berättade för personen som skulle ta provet att jag var nervös och hon var så trevlig och försiktig. Gick så himla snabbt. Det jobbigaste är att vänta på resultatet men håller tummarna för att du inte ska ha några förändringar :)

Reply
Kristina

HEJA KENZA som går på cellprov! Det kommer gå bra. TÄnk på att om du får vänta länge på resultatet är allt OK, det är bara när et är ngt skit de hör av sig på direkten. Om dugår o oroar dig i efterhand, i väntan på svar. Jag va där nyligen också o det går altid så snabbt o smidigt… även om jag ocksås hatar o ligga o spreta med benen hehe, hoppas du får en snäll gyn! :) kram

Reply
Emma

Så är det verkligen inte. Mitt provsvar tog 4 veckor och jag ska in för operation av cellförändringar idag.

Reply
Linnea

Hehe.. Gjorde det häromdagen. Ville helst dö. Allt jag kunde tänka var: ser man mitt rövhål nu med eller?
Men det är snabbt över kan man trösta sig med :)

Reply
jenny

Oh lycka till med cellprovtagningen :-) jag var också riktigt nervös innan :-)

Vilka fina bilder på dig och Armani <3 härligt att han hänger på fortfarande <3

Reply
Vendela

Gulligulli Mani!

Tanken på att sitta i den där stolen är alltid värre än att faktiskt göra det, konstigt nog. Inte roligt, men iband nödvändigt. Det går fort och sen vet du att allt är ok :)

Reply
Milva

Usch visste inte att man behövde göra det redan när man är 23! Lycka till!

Kolla gärna in min blogg!

Reply
Anita

Det är obehagligt som F*N men går över på 2 sekunder, dock känns det som de längsta sekunderna ever Hahaha :-D

Reply
Sarah

just a heads up, in (american) English we call the test a pap smear! Gynecological cell specimens sounds really horrifying lol

Reply
zineb

gynaecological cell specimens ? can u please tell me what does it means? hihi
i speack french so my english is not that good :)
( btw ) i really like this blog
xoxo

Reply
Lidia

I’m not sure what is this gyne……, did you mean cytology? Yea it’s very important, great that you are writing about it:-)

Reply
Lina

Åh, så bra att du tar upp cellprovtagning! Det är så många kvinnor och tjejer som inte vågar gå till gynekologen. Jag vågade inte det heller först men om jag inte hade gjort det hade jag haft mkt mer problem än vad jag har nu, så att säga. Först var det skitjobbigt men nu ser jag det som LYX! Något att unna sig. Haha! Hoppas det gick bra för dig. Kram!

Reply
Helena

Min gynekolog smekte mitt lår innan hon satte igång, haha. Jag var också skitnervös innan men dom är ju professionella och vana. :) Tanken om hur det är i filmer slog mig dock, när man står där naken på underkroppen och gynekologen vänder sig om och undra varför man är halvnaken. Men allt var som det skulle vara, haha.

Reply
Cathrine

Jag går varje år.. Många har kallat mig paranoid, men nu i år hittade de faktiskt minimala cell förändringar, som då hade fått gro i ett år till om jag inte hade gått i år igen. Så jag är väldigt glad över det nu..

Reply
Josefin M.

Hoppas att cellprovstagningen gick bra, viktigt att prata om och att fler går på det i tid!
Du (och lilla söta Mani) får ha en jättemysig fredag! xx

Reply
Daria :)

Hej fina du :) Har du tänkt att gå på Beyoncé konserten i år igen? Jag satt som klistrad tidigt men inte fan fick jag tag på biljetter! Helt sjukt hur dem går åt och nu finns VIP paketen som kostar 4 lax kvar, haha! Inte så roliga pengar att lägga dock :( Jag minns såväl min träff med henne 2013 som är så svår att slå men du som är gammal TH fan vet säkert vad jag pratar om när man ändå inte är nöjd och vill gå, se och träffa igen :P Jävla biljettkaos! Haha!!

Reply
souphie

I was so scared of it also! And here in Finland you are adviced to go as soon as you have started having sex, but I also postponed it for yeaaars… It wasn’t all that bad actually, the nurse was very nice and it didn’t hurt! So good luck!

Reply
Johanna

Kan du inte berätta hur det gick? Jag ska gå i början av mars för första gången..

Reply
YTA

I really love you for adressing such subjects!
I wanted to tell you that i´ve made my organ donor card about a year ago (don´t know how you say it in English I hope you unterstand) THANKS TO YOU because you made a post about it.

Reply
Lidka

yeah, I also made my organ donor card, I think that it would be also important to talk about the bone marrow – I don`t know how to say it excatly in english, but hope you`ll understad.. In Poland we have this database of bone marrow donors (when somebody has leukemia and needs new narrow cells). This organisation is called DKMS and cooperates with other european organisations, because it`s possible to donate the narrow to someone in Germany or onother european country. There`s so much talking about this in Poland, so yeah, it`s good to talk about these things :)

Reply
Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

Minns att jag köpte en chihuahua precis efter att du skaffat din för att jag ville ha en liten Mani-kopia – och visst är de lika! :)
På bloggen har jag slängt upp lite tips på hemmträningsövningar – det hade varit superskoj om du ville kika in och kolla :)
Trevlig helg!
Kram. <3

Reply
Carro

Ska göra det på måndag. Usch vad jag inte vill. Men skönt när det är gjort.

Reply
Malin

Seriöst – slarva inte med att gå på de kallelser ni får, trots er unga ålder! Ni kommer aldrig förlåta er själva om det skulle visa sig vara en förändring. Du är in och ur rummet på 10 minuter och vi talar om typ var tredje år – det kan det vara värt!!

Reply
ebba

har man sex är det viktigt att gå, vettu. ;)

inte skönt alls med tanke på att de inte får använda glidmedel. man är rätt utsatt i den där stolen alltså…

Reply
Ida | the sky under the sea

Blev kallad första gången förra året. Jag var inte nervös först. Gick dit. Men eftersom jag fött barn så nyligen fick vi boka om tiden (tack för att ingen sa nåt) och innan jag gick babblade hon på om hur obehagligt det kan va och så, något jag inte ens tänkt på innan… haha. Hoppas det gick bra. Bättre att pina i nån minut än att riskera att inte upptäcka cellförändringar! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*