• header

MONDAY

Kenza_Zouiten_2202_02KenzaZouiten_lunchnn-1Kenza_Zouiten_2202_01 KenzaZouiten_lunchnn-2 Kenza_Zouiten_2202_03

I’m wearing coat from River Island, jeans and sunglasses from Asos, Adidas shoes, knitted sweater from Zara, Céline bag and scarf from Acne

Haha hälften av bilderna är från en lunch på Café Nero förra veckan, och de på mig är tagna idag. Ibland får man pussla ihop det helt enkelt hehe. Tonfisksallad verkar förresten vara min nya grej? Har ätit det väldigt mycket på sistone. Som ni vet så försöker jag att undvika kött och kyckling så mycket jag bara kan, kör mycket vegetariskt (hemma äter vi kött/kyckling/fisk till middag typ 1-2 gånger i veckan, resten vego. soyanuggets & chilibites är favoriterna just nu!) men ibland blir det fisk istället. Tycker det är svårt att käka vegetariskt till lunch ute, men det är ju för att det är rätt dåligt utbud på vegetariska rätter på lunchställen, speciellt om man vill undvika pasta och bröd. Mer sånt tycker jag!

Nu ska jag sticka iväg till fotostudion. Imorgon plåtar vi vår nästa kampanj så idag förbereder jag för det hela dagen. Imorse satte vi ihop alla looks och nu ska allt testas i studion. Hörs sen!

// Haha half of the photos are from a lunch at Café Nero last week, and the ones of me are taken today. Sometimes you just have to put the pieces together hehe. Tuna salad seems to be my new thing? I’ve had it a lot lately. As you know I try to avoid meat and chicken as much as I can, we eat alot of vegetarian food at home (at home we eat chicken/meat/fish for dinner maybe 1-2 times a week, rest of the time vegetarian. soy nuggets and chilibites are my favorites at the moment!) but sometimes I have fish instead. I think it’s so hard to eat vegetarian for lunch, but that’s because the lunch places have pretty bad selection of vegetarian dishes, especially if you want to avoid pasta and bread. We need more of that!

Now I’m off to the photo studio. We’re shooting our next campaign tomorrow so today I’m preparing for that. We put together all the looks this morning and now we’re gonna try it all out in the studio. Talk to you later!

40 Comments

Lovisa

Jag är såå himla glad för att du förespråkar vego!!! Vore superbra om det fanns fler lunchställen med bra vegetarisk mat, bra att du pitchar det!

Reply
Fanny - 21 årig morsa till August 7 månader

Visst är det skittrist! Vi är vegetarianer och det är sällan vi kan käka ute då utbudet är SÅ kasst. Oftast finns det en sallad eller en macka, men vem tusan blir mätt på det? Haha!
Jag vill ha ordentlig mat, som inte är pasta/bröd/sallad. Då är det bäst att käka hemma istället. =)

Reply
Ariane Kuijt

Fab as always. Really love the coat! I have a coat like yours too for a couple of years. I never wore it, but last week I tried it on again and now I can’t take it off of me, haha!

Reply
Malin

Har börjat äta mer vegetarisk och tycker det är tråkigt med bönor och linser tyvärr samt att köttsubstitut smakar lite skumt MEN igår testade jag att göra tacogratäng med soyafärs. Blev en fullträff! Riktigt gott med en grönsallad till! :)

Reply
Bella

Så himla bra att du förespråkar vegetariskt, men jag tycker också det är jätteviktigt att försöka äta så lite fisk som möjligt. Många kör vego men äter fisk, vilket är lite dumt eftersom vårt eget fiskförråd börjar sina. Utan fisken i haven kommer ekosystemet där fallera, och utan hav finns inga människor. Självklart är det svårt att sluta äta kött vare sig det är fisk eller ko eller gris eller what have you. Men jag skulle förespråka att försöka utesluta de mest hotade fiskarterna, och tonfisk faller i den kategorin. Det är ur ett miljövänligt perspektiv att äta vilt kött eller “närproducerat” kött. Försöker inte vara värsta negativ och pessimistisk, tycker det är toppen att du kör mer vego! Tycker bara det är viktigt att belysa detta för det är få som vet om vad som händer just nu i våra hav. Tack för en skitbra, inspirerande blogg! xxx

Reply
Anna

Kenza could you pleeaase tell where did you get your gourgeous phone case from? Couldn’t find a notice anywhere from you :(

Reply
Lina

Hallå!!!! Någon som vet vad bakelserna heter? Har bara smakat en gång i Stockholm men vet ej vad dom heter!!!

Reply
Matilda

Hej Kenza! Jag undrar om lagret på de slutsålda storlekarna i benson ocean bekinin kommer att fyllas på igen? Den är så grymt snygg!! Kram

Reply
C

Tycker, som veggo själv, att det är jättebra att du pratar om att äta mer vegariskt!! Dock måste jag påpeka att just tonfisk är bland det sämsta man kan äta ur ett miljövänligt och djurvänligt perspektiv. Plus att delfiner fastnar i näten och dör osv :(.
Med tanke på att största anledningen till att man borde växla om till en vegetariskt eller t.o.m vegansk kost är just miljön (rent politiskt just nu iaf, moraliskt kan man ju diskutera), så är tonfisk i alla fall ett kasst val.

Men kämpa på :)

Reply
Dorothea Peovic

hi from croatia, i love that you’re going for a more vegeterian lifestyle. i’ve been a vegeterian for almost 4 years now so i know how difficult it is to find places to eat. Or even to buy something in a grocery store in winter when we don’t have such a choice of fresh fruits and vegetables like we do in summer. Hope you continue to do as much as you can, you will feel healthier and better in your heart i promise! I am following your blog for 6 years and I always find something fresh and new in your style when i need inspiration, or something lovely to read when you talk about your man, friends or dog hahah ;) lots of love from balkan, Dorothea.

ps. a message for you that aleks can translate:velika mi je zelja da te jednom upoznam barem na 5minuta, a volila bi kada bi ti posjetila hrvatsku. trogir i split su prekrasni, dodi jednom kada budes mogla neces se razocarati.

Reply
Jade Mercedes Fraser

I’ve never had proper tuna salad! Only tuna sashimi which I quite like. I will have to hunt for good places in London to try it… It’s so fun that you share things like when you have to put different photos together for one post because a lot of us can relate to that! I always have random food photos for my blog and think ‘this shot is boring by itself… what can I say about it?’. This is a great idea! Jade xx

My Blog: Jade With Envy
My YouTube Channel: Jade Mercedes Fraser

Reply
Bali

Härligt att du äter mer vegetarisk:) Jag är vegan. Det bästa valet jag gjort i mitt liv, mår så mycket bättre och känner mig lättare i kroppen på något sätt. Du får hitta restauranger som har ett bra utbud av vegetarisk mat och bli stamkund:D kram

Reply
emma

Hej, ett tips är att ladda ned appen “Happycow”, den visar vegetariska och veganska alternativ runtom i hela världen. På stockholm fick jag 89 resultat på restauranger nyss när jag sökte :-)

Reply
Johanna

Heja vegetariskt! Det är bara att påpeka det till restaurangerna, att du önskar att de hade vegetarisk mat på menyn. Ser dem att det finns efterfrågan, så kommer de att se till att det finns alternativ.

Reply
Hanna

Jättebra att du förespråkar för vegetarisk mat, men att de sedan ligger tonfisk på tallriken blir lite fel ur miljöns perspektiv. Eftersom tonfisk är utrotningshotad pga det kommersiella fisket över större delen av världen. Ät mindre tonfisk allihopa men heja vegetariskt :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*