• header

PIZZA NIGHT

KenzaZouiten_pizzanight2-1 KenzaZouiten_pizzanight-1

Sunday pizza night!

Ok jag har åkt på tandinflammationen från HELVETET. Värre än med förra visdomstanden som jag drog ut. Hade så ont inatt (inte bara runt tanden utan ner i halsen och i tungan så det gör ont att prata, äta, ANDAS) så jag kunde inte somna. Smärtstillande hjälper inte, bakteriedödande hjälper inte. Uhh. Det brukar gå över inom en vecka så jag ska hålla ut lite till, sen ringa och boka tid och dra ut den lille jäveln. Haha.

Förutom att jag låg med tandvärk hela dagen igår så var jag och Aleks över hos André och Angelica på middag! Vi gjorde egna pizzor och spelade spel. Sjukt mysig kväll. <3

Nu är jag på jobbet och redo att kicka igång jobbveckan! Puss ha en fin måndag!

PS. Vet att ni älskar mina hjärtstrumpor.

// Ok I’m having the tooth infection from HELL. It’s worse than the with the wisdomstooth I pulled ut a few years ago. Last night I was in such pain (not only around the tooth but also down in my throat and on the side of my tongue so it hurts to talk, eat, BREATHE) so I couldn’t fall asleep. Pain killers doesn’t help, antibacterial stuff doesn’t help. Uhh. Usually it passes within a week so I’m gonna hang in there a little bit longer, then call the dentist and get rid of that little fucker. Haha.

Except for lying on the couch with toothache all day, Aleks and I also had dinner with Angelica & André! We made our own pizzas and played games. Such a cozy night. <3

Now I’m at work ready to start this week! Have a nice Monday everyone. Hugs!

PS. I know you love my heart socks.

49 Comments

Hannah

i Finland drar man alltid ut alla visdomständer – t o m såna som inte ännu kommit upp, JUST för att de alltid orsakar problem, förr eller senare.

Reply
Mai

I feel ya! I had 4 widsom tooths that made my life hell few years ago, pulled them all out in one summer. Now happy as a pug :)

My dentist told me to rinse my stitches with a Hydrogen Peroxide 3% after the surgery. Really helps to relieve the infection. Although, be super careful not to swallow the Hydrogen Peroxide.

BTW, love the socks.

Reply
Bella

Jag hade liknande för ett tag sedan. Hade ont i hela käken, halsen och kring tanden. Hett tips är saltvatten, koka varmt vatten (så varmt du kan ha i munnen) och ha i mycket salt. Sen gurglar du!!! Det hjälper om det är inflammerat.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det är inte hemma hos oss, men håller med.. Sjukt fint golv!! :-)

Reply
Isabell

Hej! Har du löshår i nu? isåfall vilken metod använder du? Tacksam för svar!:)

Reply
Kenza Z

Kenza svar: Hej! Nej det har jag inte, slutade med det för några månader sedan. :-) Kram!

Reply
Anna

Vilka sjukt mysiga myskläder! Vart är dem ifrån? (åh vilken tröttsam fråga detta måst vara att få, men har man klanderfri stil så har man ;)

Reply
Lena

Hunni you should go to the dentist if it hurts to breathe! :( I don’t want to scary you but one of our family friend got also a wisdom tooth infection and didn’t go to the dentist in time so the infection got worse and her throat got swollen so bad so she started choking and was rushed to the hospital. She had to spend 3 days in ER ://
Feel better and get that tooth checked in time! <33

Reply
Camilla

Jag hade tandvark som blev inflammerad och fick en sk absess..hela min kind svallde upp sa var tvungen att satta igang med antibiotika och sen operera bort skiten. Se till att det inte gar sa langt for infektion kan spridas till kaken och vidare i kroppen! Vanta inte som jag, hade ocksa det i tanken, oh det gar over, gjorde det sist, men inte denna gang..Kunde inte ens ata, oppna munnen….svullen som en citron. Sa med detta vill jag varna alla, att sa fort tandvark kommer ga till tandlakaren.
Ocksa bra att skolja munnen flera ggr per dag med varmt saltat vatten. Men igen det botar inte problemet utan tillfallig losning.

Reply
Helena

Din blogg är så sjukt seg att ladda ? Jag läser från iPhone 6s via safari och det tar en evighet att ladda både bilder och text. Det är så drygt! Oftast laddar bilderna lite snabbare så man får sitta och vänta på att det ska dyka upp någon text. Snälla fixa detta! Ibland tar det så lång tid att jag inte orkar vänta utan klickar mig vidare till något annat istället.. Kram Helena

Reply
Frida

Tror du borde försöka boka en akuttid hos tandläkaren. Fixade in min kollega till min mamma (som är tandläkare) för att han hade exakt samma bekymmer. Han fick antibiotika. Infektioner är inte att leka med. Finns dom som blir inlagda på sjukhus för att dom får blodförgiftning. Så man kan seriöst dö. Nu tror jag inte att det är så allvarligt i ditt fall :) men jag hade absolut ringt till min tandläkare och pratat med dom. Tänk på att inte träna heller. Det kan förvärra allt. Skickar en krya på dig-kram och tack för en superbra blogg!!

Reply
Hanna

Jag hade på exakt samma sätt. Det enda som funkar förutom antibiotika för mig är aloe vera-koncentrat som man droppar i vatten och skiljer munnen med och även har direkt på en sånn liten tandborste och gör rent runt tanden med flera gånger per dag. Rekommenderas STARKT! Vet fler som fått det ordinerat av sin tandläkare. Finns på hälsokostbutiker.

Reply
ISA

UH! tandvärk kan verkligen förstöra allmäntillståndet totalt! Hoppas det ordnar sig snarast. Mums med hemmagjord pizza förövrigt!

Reply
Linda

Fy vet hur det känns. När tandläkaren drog ut min tand så hade jag ingen känsel i halva tunga. Har gått 1 år nu har fortfarande ingen känsel. Hon pricka en nerv som går till tunga. Synd! känner mindre smak, känsel osv…

Reply
anna

Hej Kenza. Har också haft problem med visdomstanden o tandköttet men kan varmt rekommendera koksaltlösning o spruta in där du har ont för o typ rengöra. Sån liten grej hjälpte iaf mig så jag slapp gå till tandläkaren :) hoppas det går över snabbt

Reply
Mia

Usch, i know the feeling…
När jag var tonåring gick jag till folktandvården i Tyresö och dem lagade min ena tand helt gaaalet dåligt. Efter jag gått tillbaka 3 ggr och bett dom fixa de (dem gjorde det värre) gav jag upp. Inte fören 3 år senare så var smärtan så olidlig att jag fick gå till en privat tandläkare som säger att dem borrat för långt och skadat tanden så illa att den var “död” så jag fick betala 6000 kr för en rotfyllning.. Men idag är de bra :)

http://www.mijaas.blogg.se

Reply
sofie

Du vet väl att det kan vara farligt när värken börjar ta sig ner mot halsen? Har t om med för mig att det är farligt för hjärtat om inflammationen tar sig ner ännu mer… Tycker du ska ringa och få en akuttid ASAP. Antibiotika är det enda som fungerar! Krya på dig!

Reply
Sofia

Hoppas tanden blir bättre snart! Vänta inte för länge med att söka vård <3 har haft hand om en patient på intensiven där det började med just tandvärk :/

Reply
Anastasia

Hi Kenza!
I’ve been following you on Instagram for some time now and checking this blog time to time, and I really like everything you do, honestly I’ve come to get hell of a lot of courage and inspiration from you! Thank you for that!
However it’s really disappointing to see how you neglect your own health :/ I mean, don’t get me wrong, but me personally, and so I believe many of other followers would appreciate having you as an example in this sphere as well. I’m saying this ‘cuz I got this thought when you wrote some time ago about going to gynecologist, yet I brushed it off, and here it is once again with the dentist. No bueno :( I hate visiting both of the doctors too, but girl’s gotta do what girl’s gotta do \-_-/. It’s not that I want to tell you what to do, but I’d rather didn’t see you in pain doing nothing about it or skipping necessary doctors checks :(
Anyway, love you and wish you, your blog and all of your outblog activities lots of success :))))

Reply
moa

Urk tandvärk är fan bland den värsta smärtan som finns! Ett tips är att be Alex (han är rätt stark va) göra tusen nålar på dina armar eller ben. Hjälper förmodligen inte mot tandvärken men då fokuseras smärtan någon annan stans en stund hahaha nä skojas bara. Kräv att få tandjäveln utdragen, lätt de bästa ja gjort

Reply
Deborah

Har själv ont i tandköttet och tänderna (från sidorna till bak) sedan igår. Vet ej om det är för jag haft en lite för hård borste, eller om det är inflammation eller hål. Ont gör det. Har lust att dra ut alla tänderna.
Har även väldigt rörliga leder/kropp/etc. Så tydligen är mitt brosk vid/i käkarna överrörliga nu efter jag tagit bort tandställningen. Det vill inte komma rätt så det bara knäpper och knäcker hela tiden. tandläkarna/”läkarna” vet inte riktigt. Dom ville typ att jag skulle vara med i en forskningsgrupp…
Så nu har jag bara damp och aggresstionsproblem. Gör även ont och knakar när jag äter. Liksom: MAT, JAG VILL HA MAT

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*