• header

SUNDAY

KenzaZouiten_blue_n-1KenzaZouiten_blue-2 KenzaZouiten_blue_c-1 KenzaZouiten_blue-1

Spent our Sunday looking for our next home!

Hej underbara söndag! Jag är ledig idag så efter att ha sovit ut ordentligt gjorde Aleks en god frukost till oss. Sedan gick vi på en massa lägenhetsvisningar!

Vi har äntligen bestämt oss för att leta efter ett större hem och jag är SÅ peppad!! Jag har bara köpt en lägenhet i mitt liv och det är den vi bor i nu, den köpte jag när jag var 18 så jag har bott här i över 6 år. Vi trivs här men 45 kvm börjar kännas extremt trångt tycker jag, och Aleks vill tillbaka till Vasastan där han är uppvuxen. Så vi letar nu efter en trea där (tanken är att det andra rummet ska vara walk-in closet/framtida barnrum <3) på minst 80 kvm. Vårt gemensamma krav är sekelskifteslägenhet, och jag vill väldigt gärna ha balkong och kakelugn. Aleks krav är att det inte är svindyrt så han har ögonen på renoveringsobjekt. Vi får se hur detta går… Nu börjar iallafall jakten på vårt nya hem! :-))

// Hello lovely Sunday! I have the day off today so after sleeping late, Aleks made us a delicious breakfast. Then we went to check out some apartments!

We have finally decided to look for a bigger home and I’m SO excited!! I have only bought one apartment in my life and that’s the one we’re living in now, I bought it when I was 18 so I’ve been living here for more than 6 years. We like it here but I think 45 square meter is starting to feel extremly small, and Aleks want to move back to Vasastan where he grew up. So now we’re searching for a three-room apartment (the idea is to have the other room as a walk-in closet/future room for our child <3) and at least 80 square meters. We both want “sekelskifteslägenhet” (uhm don’t know the english word for it haha, but an apartment from the 19th/20th century with high ceiling), and I really want a balcony and tile stove. Aleks don’t want it to be too expensive so he has his eyes on apartments that are in need of renovation. We’ll see how this goes… But the search for our new home starts now! :-))

86 Comments

ISA

aaah lägenhetsvisningar är ju så jävla bra söndagsaktivitet! hoppas ni hittar nått perfekt :)

Reply
Eva

Haha bara köpt en lägenhet! Hur många har gjort det och dessutom på Östermalm??!! Hoppas ni hittar de ni önskar?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hehe ja det lät kanske lite dumt. Bor dock inte PÅ Östermalm, Hjorthagen ligger en bit bort!

Reply
Sandra

Åh fy va kul!!! Skulle inte ha något emot om du gör en Carrie Bradshaw and start cheating on fashion with furniture! Hade varit super kul med lite inredning i bloggen!!

Reply
Johanna

Superfin jacka! :D Oh så spännande! Sjukt kul att leta efter nytt boende! :) Vi går just nu i husbyggartankar och det är såååå spännande!!! :D Lycka till :)

Reply
Caroline

Jäklar vad roligt! Grattis! :D Jag själv längtar så till den dagen då vi bestämmer oss för att köpa större. Men det känns som ett stort steg :)

Reply
Jasmine

Awwwww! Yey! Congratulations in advance for you both! I hope you find your perfect home soon, the best of lucks <3

Reply
noor

Ooh how excited! I really love ‘herenhuizen’, that’s how you call it in Dutch but I don’t know the English word of it.

Reply
Sarah Cosmos

Good luck with the search for your new apartment, I know how exhausting that can be but I’m sure you’re gonna find something nice :) Also loving your outfit, I fell in love with the jacket.

Reply
Sofia

Åh vad fin du är! Kommer du lägga upp dagens outfit? :) Undrar vart byxorna + skorna är köpta. Lycka till! Så kul att gå på visningar :) <3

Reply
Kenza Z

Kenzas var: byxorna är från Ginatricot och skorna från Jennie-Ellen! HAHA oj såg nu Kenzas var.. Mums..

Reply
Saga

Vad spännande att få följa med på er resa mot en ny lägenhet. Själv letar jag desperat efter en hyresrätt då jag inte har ekonomin för att kunna köpa en bostadsrätt. :(

Reply
Ida

vad är sekelskiftslägehet? att de har högt tak eller vadå? hittar inget på google

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Gamla lägenheter byggda i slutet av 1800-talet/början 1900-talet. Oftast högt i tak, stora fönster osv. :-) Kram!

Reply
Sofia

Åh, inte alls avis.. :) Skulle gärna ha en stor trea i Vasastan! Det kan ju vara ett av de absolut mysigaste och finaste områdena i Stockholm. Kul att gå på visningar också. :) Så roligt att titta på olika lägenheter och bli inspirerad!

Reply
Jessica

Hoppas ni hittar det ni söker! Det skulle vara roligt att få se mera inredning på bloggen!! :D

Reply
Amanda

Hur tänker ni med lägenhetsköp nu när det är så jäkla dyrt? Vi sitter i samma sits fast i Göteborg så jag tänkte bara höra era tankar. :)

Reply
Zarah-Lou

Shit vad spännande! Såg en liten sneek peek på Snappelisnoppi minsann! Lycka till! :D
Och.. något helt annat. Skulle du rekommendera att bo på Paradise Cove på Mauritius eller fanns det något som var negativt tyckte ni? :)

Reply
Lisa

Åh vart är din jacka ifrån?? Vill så gärna ha en i svart! Du lever mitt drömliv och ser helt perfekt ut, avgudar dig!!!

Reply
Emma

Så roligt! Jag pluggar till mäklare och tänkte faktiskt för ett litet tag sen när jag läste din blogg på hur ni bodde och om ni skulle flytta snart! (Förmodligen för att det är det enda jag tänker på, haha) Priserna i sthlm är skyhöga, så klart extra höga i Vasastan eftersom det är populärt, men låt er inte skrämmas av det. Det går alltid att få pengarna tillbaka där och dessutom tjäna en del på bostaden på sikt. Har du funderat på vilken mäklare/firma som ska få sälja din? Lycka till med det stora valet, håller tummarna för att ni hittar drömlyan! :)

Reply
Lisa

Hej! Kommer ihåg när du köpte din lägenhet, lyckan :) Vad köpte du den för då om man får fråga? Du behöver självklart inte säga vad ni säljer den för sen, men det är så intressant att se hur lägenhetspriserna ökat. Iallafall på ett ungefär?

Mellan 1,2 milj-1,5 milj eller typ 1,75 milj-2 milj? :)

kramar och lycka till!

Reply
elin

Åh vad kul!! Ser fram emot att se hur det blir! Jag växte precis som Aleks upp i Vasastan, bästa stadsdelen by far ju :)

Reply
C

Åh va roligt! Men gud, vill påminna om hur lyckligt lottad du är som kan mynta frasen “jag har bara köpt en lägenhet i mitt liv”, redan i din ålder!

Reply
Hanna

Så himla snygga jeans!! Såg att dom var från ginatricot men vad heter modellen på dem?? :))) kram

Reply
Josefine

Vad kul med lägenhetsvisningar! Min sambo o jag är i samma veva just nu, säljer i Vasastan och letar annat, stressigt men spännande!
Mitt tips om du känner dig ringrostig med lght-köp är att vara noga med att läsa igenom föreningarnas årsredovisningar. Ibland kommer ett objekt ut till ett superbra pris men så ser man att föreningens ekonomi är dålig, avgifterna ska höjas och husen har vattenskador eller dyl.
Lycka till! :)

Reply
Noelle

I’m so excited! Can’t wait for this to happen! And ohmine that fluffy coat looks so good on you! And another thing I would like to get off my chest: You both are the most beautiful couple I’ve ever seen ?

Lots of love,

Noelle (Holland).

Reply
-Jenny-

Ett litet tips i all välmening. Köp en fyra direkt för att slippa flytta “ofta”. Ett rum till wic och ett till framtida barn. Vart ska annars dina kläder ta vägen när ni utökar familjen? Så länge kan det extra rummet vara gästrum/kontor.

Reply
Cornelia

Ja ÄNTLIGEN!! Har följt din blogg sedan jag var 13, är 20 nu (jävlar vad länge nu när jag skrev det, helt sjukt!) och jag vet att du har skrivit flera gånger att du vill vänta med barn.. men detta gjorde mig så glad! Framtida barnrum.. iiih! Blev helt till mig när jag läste det. Kram fina du för den bästa bloggen <3

Reply
M

Hej!
Förra året skrev du ett inlägg om något som var det största som hänt i din karrirär. Men du kunde inte skriva om det förens i höst men det kom aldrig någon bomb. Så vad va det för något? Nyfiken :D

Reply
Ellen

Hej,

Är ute efter en 2:a i stan. Bor just nu i Vasastan i en liten 1:a, men skulle vilja köpa en två. Säg till när er lägenhet är på gång och ska säljas, helt klart intresserad.

Reply
Lisa

Fantastiskt fina bilder! Vad är det för brännvidd på objektivet du använder? Letar som en galning efter ett liknande i bra kvalitet!

Reply
ladney

Kan du ge lite tips (vet att du har mycket jobb osv och kanske inte hinner) men om du gör det skulle jag vara jättetacksam om man skulle kunna få lite ekonomi tips, bästa sätt och svara osv. Hittar ingen jag kan vända mig till och känner mig lite misslyckad som 20 åring… men skulle på riktigt uppskatta lite tips.

Reply
Marie

tänkte också tipsa om att man blir sååååå lätt bekväm i en trea när man inte har barn.
vi har kontor/gästbäddsoffa och typ mancave (?) haha!
Inne i vårt tredje rum i lägenheten och det är så jäkla bekvämt!
Dock nu när vi har en liten tillökning på jäsning i min mage så suktar vi direkt efter en 4;a just för att slippa göra oss av med gästrum/kontors/mancave rummet.

Så hett tips, låt er inte skrämmas av att köpa en stor fyra redan nu ifall ni inom några år vill utöka familjen och inte är sugna på att flytta igen!

Stor kram!
Vad ni än köper så håller jag tummarna för att ni kommer älska det.

Reply
Victoria

That heigh celling flat is called “tenement”.
Good Luck in your searching Kenza :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*