• header

COZY DAY

KenzaZouiten_fredag-1 KenzaZouiten_fredag-4 KenzaZouiten_fredag-3 KenzaZouiten_fredag-2

With my nieces <3

Gissa chocken när Anya öppnade dörren igårkväll och fick syn på moster Kenza. Hon blev så himla glad, det var så fint. <3 Sally verkade inte riktigt känna igen mig först men nu har hon mjuknat upp hehe. Har två små apor som klänger på mig nu, så mysigt.

Idag hade jag och Anya ensamtid. Vi gick upp och åt frukost när de andra precis hade gått iväg, sedan pysslade vi och ritade innan vi gick ut och lekte. Anya fick bestämma lunch och det blev spaghetti och köttbullar, och efter vi hade ätit mötte vi upp min syster och Sally vid förskolan. Nu har vi busat hela eftermiddagen och snart blir det middag (småbarnsfamilj, middag klockan 17 haha). Hoppas ni får en fin fredagskväll!

// Can you imagine how shocked Anya was when she opened the door last night and saw aunt Kenza? She was so happy, it was very touching. <3 Sally didn’t really recognize me at first but she has softened up now hehe. Now I’ve got two little monkeys on me, so cozy.

Today Anya and I had some alone time. We got up and had breakfast when the others left, and then we played and made drawings before we went outside to play more. Anya got to decide what we were having for lunch and she chose spaghetti with meat balls, and after lunch we met up with my sister and Sally at their pre-school. We’ve been playing all efternoon and it’s almost time for dinner (family with small kids, dinner at 17 pm haha). Have a nice Friday night everyone!

29 Comments

Karla

god i sounds so cozy, i am very happy for you <3 kids are the best, they are so honest and full of joy. have the best time and soak up every minute with them <3

Reply
Fanny

Varför svarar du inte på frågorna ang din påverkan på klimatet?

Det är sorgligt att du i en sån här tid reser så pass mycket som du gör. Lever du i din bubbla där du prioriterar att du ska få ha roligt och se fina ställen, medans jorden och människor runt om dig lever i kaos? Har du sett Europa nu? Världen? Klimatet som tar stryk för att DU ska få kunna resa så och ha roligt? Vet du hur mycket utsläpp det blir när människor reser och konsumerar sådär? För att du “är värd att ha roligt och göra som du vill”? Spendera mycket pengar på kläder och mode medans så många andra människor lider. Bara för att vi i -länderna kan. Ni kommer att säga att jag är avundsjuk. Ja, jag tror också att människor som inte lever i denna standarden är riktigt avundsjuka. Vi blundar riktigt bra!

Blir allmänt lite ledsen när ingen kommentarer över klimatpåverkan. Vi slår gång på gång rekord för varmaste månaderna och klimatförändringarna kommer att bli katastrofala ifall vi inte drastiskt ändrar livsstil. Tycker därför att det är lite synd att du, både medvetet och omedvetet, i princip uppmuntrar till resande och konsumptionshyrteri. Visst behöver man inte sluta resa helt och hållet och ibland behöver man nya grejer, men det är inte hållbart att resa utomlands så pass många gånger i året som många gör eller hela tiden köper mode med låg kvalitet och pris. Även om din blogg är en underhållningsblogg och miljöfrågor inte hör till ditt vanliga innehåll når du ut till fruktansvärt många personer, och har en verklig påverkningsmöjlighet. Som Uncle Ben skulle ha sagt “with great power comes great responsibility” :)

Har kommenterat på liknande vis tidigare, men Kenza har tråkigt nog inte bemött den typen av kommentarer.

Reply
Rebecca

Är så nyfiken på om barnen pratar typ skånska eller dialekten som sin mamma/er? :)

Så mysig helg du verkar ha!<3

Reply
Hanna

Herregud Fanny! Brukar aldrig kommentera så här men nu kändes det som jag inte kunde hålla mig. Det känns som du gör Kenza till en target. Kanske är bättre att du tar initiativ själv och gör något för miljön istället för att hålla på snacka om hur hon kan göra resor osv. Det är upp till var och en vad de gör med sina liv. Alla människor är miljöbovar på ett eller annat vis. En människa kanske aldrig reser pga miljön tex konsumerar kött?!

Älskar din blogg Kenza! love <3 <3

Reply
Fanny

Kenza blir lite som en “target” här då det är hon jag pratar med och pratar om. Hon får tillsammans med andra bloggare flygresor sponsrade, bland annat av SAS till LA. Flyg över halva jordklotet bara för nöje i ett par dagar. På miljöns bekostnad.

Jag är trött på att bloggare hetsar med resor och konsumtion som att vi har oändligt med resurser. Sverige “kan” bara ta in begränsade flyktingar för att vi inte har råd. Vi gör av med pengar på så oviktiga saker när miljön och fattiga människor lider av det. Det är så många som kommenterar och skriver hur avundsjuka de är på henne, ser upp till henne, vill ha likadana kläder och vill se och göra likadana saker som hon gör. Om man har så stor påverkan på människor tycker jag att man borde tänka sig för innan man postar inlägg om alla reser och saker man köper. Jag tycker att det är konstigt att man fortsätter leva som att man inte påverkar något annat av sina handlingar. Jag tycker att det är viktigt att ALLA ändrar sina vanor för miljön. Jag arbetar med miljöfrågor så jag “targetar” inte bara Kenza. Men det krävs att någon ifrågasätter kändisars handlingar för de flesta människor med mycket pengar konsumerar mer och reser mer – påverkar klimatet mer.

Reply
Sophie

Kenza, I can’t get over how nice and genuine you seem. Even though you definitely are a luxury style blogger sometimes, the authenticity and creativity behind your blog far exceeds any other in the business. You are something special, that’s for sure. Also, I think you’re one of the most beautiful girls I’ve ever seen; your nieces are lucky to have such a role model in their lives!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*