• header

COACHELLA – SECOND DAY

Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_14Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_10KenzaZouiten_co-1IMG_1961 Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_08 Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_12 Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_13Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_11 Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_07Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_06 Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_04 Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_09 Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_02

– SECOND DAY OF COACHELLA

Ett gäng bilder från lördagen! Först var vi som sagt på Revolve’s fest och sedan drog vi till festivalen där vi mötte upp våra svenska vänner. <3 Vi drack drinkar i solnedgången medan vi lyssnade på Disclosure, och sedan dansade vi till Ice Cube och Snoop Dogg. Så fett. Är dock så himla ledsen över att vi missade Guns N’ Roses, det var typ det enda bandet jag verkligen ville se (och Rancid haha, ett band jag och min syrra lyssnade på när vi var små. men de spelade tidigt på dagen så missade dem också :-(). Vi var tvungna att åka med en polare till Neon Carnival för att komma in där och jag ångrar det som fan för spelningen hade varit SÅ mycket bättre… Nåja!

Mina fina ringar & Madde’s kimono kommer från Ivyrevel och ja jag hade med mig ett par sandaler i väskan. :-))

// A bunch of photos from Saturday! I’ve already shown you photos from the Revolve party, and after that we went to the festival where we met up with our Swedish friends. <3 We had drinks in the sunset while listening to Disclosure, and then we danced to Ice Cube and Snoop Dogg. It was awesome. I’m so sad that we missed Guns N’ Roses though, it was like the only band I really wanted to see (and Rancid haha, a band my sister and I listened to when we were younger. but they played early so we missed them too :-(). We had to go with a friend to the Neon Carnival to be able to enter and I really regret it because Guns N’ Roses would have been SO much better… Well well!

My pretty rings and Madelens kimono are from Ivyrevel and yes I brought a pair of sandals with me in the bag. :-))

37 Comments

Karla

great photos!!!! :) but this are not iphone pics like the ones from day 1 arent they? they look like they are shot with the camera you/madde always use!?

Reply
Karla

but on your snapchat you showed us that you was at the neon carnival no? so why did you miss the band than haha i am just confused right now. dont understand your last sentence. you went to the neon carnival with a friend but regret it because guns and roses would have been better?? but guns and roses played there? :D

Reply
Ros

Grattis Ivyrevel! Med det sagt så vill jag ta upp andra sidan av era affärer med H&M. I tiden som vi lever i nu – mitt i klimatkrisen, flyktingkrisen och i den ekonomiska krisen så är det ju fantastiskt (vidrigt) att tjäna miljarder på bekostnad av miljön, djur och andra människors hälsa och liv.

Nästan alla tycker att det är jätteroligt att du har ingått ett samarbete med H&M – ett av Sveriges största modeföretag. Från att starta IvyRevel, arbeta hårt och uppmuntra till konsumtion genom att dagligen lägga upp outfitbilder och göra reklam för ditt och andras företag. Du har fått resa jorden runt i ditt jobb för att ta outfit-bilder på dina kläder. Du är nu med i ett världskänt företag som tillverkar sina produkter via underleverantörer i fattiga länder, och som har en stor negativ miljöpåverkan världen över – vilken framgång!

Du har ju fått flera kommentarer och frågor kring dina handlingar som påverkar miljön. Jag tycker att det är märkligt att du väljer att inte svara på något av detta. En läsare skrev till dig: ”du skriver att ni har tillgång till H&Ms produktionsapparat – du är väl medveten om att det är människor som sitter och syr dessa kläder under dåliga omständigheter? BA en dokumentär på 4an för typ 2-3 år sedan, hur det egentligen ser ut för kvinnorna i Bangladesh.”
Det enda du svarade henne var: ”H&M Group är ledande inom jobb med sustainability” och så länkde du två länkar till H&M hemsida om deras hållbarhetsarbete. Du gjorde likadant när en annan läsare frågade dig varför för så många av era kläder på Ivyrevel är av äkta läder och ifall du kunde skriva ett inlägg om var produkterna tillverkats och hur arbetsförhållandena ser ut för dom som tillverkat. Då länkade du bara till H&M hemsida. Likadant när en annan läsare frågade dig varför du gått med på att sälja kläder av äkta läder när du tidigare sagt att det är fokus på djurens bästa? Även då svarade du endast med en länk till H&M.
Varför vill du inte svara på detta? Eftersom ni säger att det är ni som styr Ivyrevel så bör ju inte du länka till H&M. Det är ni som väljer vilka vägar ni ska gå, vilka material ni ska använda och vart ni ska ta era fotografier. Ingen annan. Om det är H&M som har regler inom detta, så har ni gått med på det och gjort erat val därigenom – ni som bestämt.

Du arbetar i textilbranschen, som i sin tur har en riktigt stor negativ påverkan på miljön. Det är stora utsläpp i samtliga produktionssteg och genom export och import. Bara konsumtionen av textilier står idag för 2-3 % av svenskarnas utsläpp av växthusgaser, sett ur ett konsumtionsperspektiv. Och just din blogg kretsar ju kring konsumtion, resor och ditt modeföretag. Du har valt att äta kött runt en gång i veckan – med hänsyn till miljön. Det är riktigt bra gjort! (klimatkompensation genom detta fungerar inte – dina flygresor och din konsumtion väger tyngre). Du inspirerar jättemånga genom dina handlingar som att äta mindre kött. Precis som att du påverkar jättemånga till konsumtion och resor. Du kanske tycker att du har belägg för att leva så som du gör, tycker att var och en får leva och göra som man vill, eller ser du kanske annorlunda på miljöfrågan? Det hade som sagt varit intressant att höra vad din syn är på textilbranschens miljöpåverkan osv.

Många företag, så som H&M, är väldigt duktiga på att hylla sig själva. H&M säger att barnarbete är oacceptabelt och att deras policy mot barnarbete baseras på FN: s konvention om barnets rättigheter och ILO. Men ändå ser vi gång på gång att det rapporterats om slavarbete och dåliga arbetsvillkor på fabrikerna. Nu senast har de använt sig av syriska flyktingbarn hos en av underleverantörna till H&M i Turkiet.
Så faktum är att de har lika elaka taktiker som resten av textilbranschen. För hur kan det komma sig att en tröja kan kosta 50 kr, och samtidigt ha en god produktion med hänsyn till människor och miljö? Vi är glada i i-länderna, men de som tillverkar ditt plagg far illa. För där den billigaste arbetskraften finns, finns heller inga lagar och regler som säger att människor har rätt till en viss lön och levnadsstandard. Det finns där inte heller ingenting som reglerar hur man släpper ut textilfärg i avlopp och natur.

H&M har ju faktiskt ett hållbarhetsarbete och har sin kampanj ”Conscious”. Men detta är falsk marknadsföring, eftersom de i kampanjen tar emot second hand-kläder i utbyte mot rabattcheckar. Rabattcheckar som du sedan kan använda och shoppa för i deras butiker. De uppmuntrar ju endast till ökad konsumtion! Nej, H&M försöker, men det ligger alldeles för många etiska problem bakom kulisserna för att miljöengagemanget ska bli trovärdigt.

Nej, men grattis! I tiden som vi lever i nu – mitt i klimatkrisen, flyktingkrisen och i den ekonomiska krisen så är det ju fantastiskt (vidrigt) att att tjäna miljarder på bekostnad av miljön, djur och andra människors hälsa och liv. Grattis västvärlden och alla hycklare!

Reply
Jenny

Dessutom har ju Aftonbladet skickat iväg två bloggare till Kambodja (tror jag det var), där man fick följa med dom där dom får se hur det är i textilfabrikerna. Det är fruktansvärt! Och dom frågar arbetarna i fabrikerna vilka märken de syr för, och då säger dom H&M! Alla säger H&M.
Pengarna dom tjänar varje dag är precis så att det räcker till mat! Ris och grönsaker för en dag! Hur hemskt är inte det! Dom har inte råd met något annat än maten för en dag.. Dom kommer nog aldrig kunna skaffa familj eller ens att kunna unna sig något annat än maten de BEHÖVER! Hur kan man stödja ett sådant företag? Fy tusan alltså :(

Reply
Victoria

Bra skrivet! Det är uppenbart att det är många av dina läsare som är kritiska till det nya samarbetet med H&M, är det inte dags att bemöta kritiken?

Reply
Karla

aaaaaaaaaaaaand another finest award haha congratulations!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! good start fof your bday weekend isnt it? :))) voted every single day for you in all categories <3

Reply
Leila

Var är halsbandet ifrån? Älskar sånna smycken, hittar det inte på hemsidan=(

Reply
Mari

Fasen vad kul! Vi ska åka till LA/San Diego och se Guns N’ Roses på deras turné i Augusti. Ska bli så FETT! :D

Reply
chrissie

SKORNA??! Har försökt att leta överallt men hittar ingenting om vart de är ifrån? Finns varken på Ivy revels hemsida eller Revolve. PLS help a girl out!

Reply
Jenny

Träffade du inte på Leonardo di Caprio på Coachella? Han var ju på Revolve området typ varje dag..

Reply
Nina

Hej Kenza,
tycker att er nya kollektion är superfin, men upplever att jag har blivit väldigt dåligt bemött av kundservice.
Jag har inte fått någon adress där jag kan returnera ett par byxor, sedan när jag beställde nya fick jag två fakturor, men endast ett par. Jag har skrivit till kundservice, men för det första “kunde” dem ej svenska (?) och när jag skrev återigen på engelska, så svarade ingen. Detta var tre dagar sedan! Jag har nu skrivit ännu en gång och hoppas på svar IDAG. Jag åker på semester imorgon och behöver lämna tillbaka byxorna idag, men vet inte till vilken adress då jag inte har fått någon returlapp som jag ska klistra på paketet. Jag vet att det inte är dig jag ska vänta mig till, men när kundservicen inte svarar, vad gör man då? Behöver lämna byxorna idag, annars kommer 14dagars returrätt att gå ut. Behöver även att ni ser över hur många plagg ni skickat respektive fakturor.
Tacksam för svar!

Reply
Julia

Åh!!! Vart är solglasögonen rån som du har på dig på tredje bilden?? Letat efter sånna ÖVERALLT!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*