• header

MONDAY LUNCH

KenzaZouiten_mondayy-2 KenzaZouiten_mondayy-4 KenzaZouiten_mondayy-5 KenzaZouiten_mondayy-1 KenzaZouiten_mondayy-3

– DRESS FROM ANINE BING – SHOES FROM JENNIE ELLEN –

Köttbullar, bebismys och islatte, så såg min lunch ut idag! Klara (som är barnvakt, hon har inte helt plötsligt gått och blivit mamma hehe) kom förbi jobbet så jag tog en liten paus för att hänga med henne i solen. Visst passar jag som mamma? Haha men jag kan säga såhär, jag är verkligen INTE redo. Börjar tvivla på att jag någonsin kommer bli det, känner mig nästan obekväm med en bebis. Vet inte hur jag ska hantera dem, och ärligt talat tycker jag att de är så tråkiga innan de kan gå och prata (får man säga så eller kommer ni hata mig nu?) och jag vet inte hur jag skulle kunna stå ut med det i typ ett år. De är som små paket som bara ska bäras på hela tiden… Men antar att jag kommer känna annorlunda med mina egna barn och att man växer in i hela rollen som mamma. Eller så skaffar vi fler hundar och lever resten av våra liv med djur istället. ;-)

// Meatballs, cozy baby time and ice latte, that was my lunch today! Klara (who’s baby sitting, she’s not all suddenly a mom hehe) came by my work so I took a little break to hang out in the sun with her. I look good as a mom right? Haha but let me tell you this, I’m definitely NOT ready. I’m starting to doubt and I don’t know if I will ever be ready, I almost feel uncomfortable with a baby. I don’t know how to handle them, and honestly I think they are so boring until they can walk and talk (am I allowed to say that or will you hate me now?) and I don’t know how I would put up with that for like a year. They’re like little packages that needs to be carried all the time… But I guess I will feel different with my own kids, and that being a mother is something you grow into. Or maybe we’ll get more dogs and live with animals for the rest of our lives instead. ;-)

89 Comments

Frida

Ja alltså de kan vara lite tråkigt emellanåt när de är så små. Min är 8 månader och nu börjar de hända lite mer.
Och sen så va jag oxå väldigt obekväm med andras barn, jag gillade inte ens barn. fortfarande så e jag inte speciellt intresserad av andra barn (förutom kompisars, nu när man känner dom)
Med ens egna barn är de helt andra känslor, ren kärlek! ❤️

Reply
Jules

Same here! I love the idea of how would our kids look like, but when I think of when they’re getting older… I don’t know if I could handle this :-D But it’s true: You would look beautiful as a mom!

Reply
Johanna

Jag förstår dig till 100%! Jag är 27 år och har varit tillsammans med min sambo i sju år. Folk frågar hela tiden om vi inte ska skaffa barn men jag känner mig inte heller redo för det. Känner mig typ som 12 i det avseendet och vet inte alls hur man ska hantera en bebis :P Tror det är en roll man växer in i, precis som alla andra roller man har i livet som tex. att vara/bli vuxen, kollega etc. :)

Reply
maria

Du kommer att ändra dig jag lovar.. jag tyckte inte om barn alls innan jag fick min son. Inte nyfödda och inte äldre heller. Jag sa alltid att jag aldrig skulle ha barn. Men när jag sen fick min son ändras allt. Kärleken man känner till sitt eget barn är galen. O alla åldrar har sin charm. När ni väl bestämmer er så kommer det bli det bästa ni gjort.

Reply
Linda

Nja, alla ändrar sig inte. Jag är 41 och har aldrig velat ha barn och har inte ångrat det en sekund. Barn är inte för alla! :) Kram

Reply
maria

Linda: jag mena mer att hon kommer att ändra sig ang inställningen till bebis tiden. Att hon inte kommer ogilla den så som hon skrev i inlägget. Självklart är inte barn för alla. O det går ju lika bra det ?

L: vad är pinsamt med det jag skrev?

Reply
La Bijoux Bella | by mia

I respect your opinion about not ready or just not having a baby period, not everyone of us women who is born to have a desire to be a mother. When the time comes, you’ll know for certain. I always think having dogs & cats perhaps are the easiest choice. :)

La Bijoux Bella | by mia

Reply
Sara

You will be a great mom one day. There’s never a perfect moment and you will probably never be ready enough, but when it happens it couldn’t be more perfect.

Reply
sandy

Du är 25. Så ung fortfarande. Antingen så kommer det eller så kommer det inte, no worries either way Kenza. :)

Reply
Hanna

Så gullig bild med barnvagn! Hahaha du är inte konstig alls, jag är 20 år och vill inte ha barn (har känt så hela livet), men jag älskar barn!! I get along with kids really well haha, men vill inte ha egna. Vet inte varför men jag vill vara foreveryoung och aldrig liksom ha egna, inte ens när jag blir typ 30 haha. Men jag tycker folk ska acceptera ens val i livet. Finns gott om människor i världen som vill ha flera flera barn trots allt :D
Kram <3 <3

Reply
Karro

Kan inte heller föreställa mig dig i mammarollen, har följt dig sen du var tonåring och tycker det skulle vara jättekonstigt om du fick barn nu hahaha

Reply
T

Jag tycker tvärtom … älskar bebistiden, “svårast” tycker jag är 4-6 år eftersom jag inte är den lekiga/lekfulla typen. Men visst, jag håller med att allt blir lättare när de börjar prata och göra sig förstådda. Är dock ej mamma än (inte ens gravid), men har varit barnflicka för mindre barn :)

Reply
Amanda

Jag var också väldigt obekväm med bebisar… Och är fortfarande ganska obekväm med andras barn. Men nu har jag tvillingar under ett år och det är helt fantastiskt. Man klarar allt mycket bättre och lättare än man trott. Så var det för mig iaf. :) kände mig nog aldrig redo att få barn trots att längtan funnits ett tag. När beskedet kom började jag gråta och ångrade mig nästan. Men jag växte snabbt in i det!

Reply
Jenny

Men hundar pratar ju inte heller? Det första året går så fort och tro mig, egna barn och andras ungar. Dina egna älskar du från första stund.

Reply
Julianna

Att skaffa barn passar inte alla. Inget fel med det. Jag ska skaffa massa hundar istället :D <3

Reply
Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione

Jag och min sambo har snart varit tillsammans i 8 år och vi kommer inte skaffa barn. Jag tycker inte om barn och tror aldrig att jag kommer ändra den åsikten. Har inga problem att busa med hans kusinbarn men att skaffa egna? Nej finns inte på kartan :)

Reply
Noelle

Haha, jag kande samma nar jag halsa pa min vaninna som nyss fott en liten bebis. Vagade knappt halla i henne! Men jag tror att man vaxer in i rollen fort :)

Reply
Caroline

Jag tror inte du behöver oroa dig OM du vill ha barn. Det är skitjobbigt ibland men 100% värt det enligt mig. Och tro mig, det där första året du nämner går jättefort! Men du har gott om tid att klura ut när eller om kiddos är nåt du vill ha i din familj :)

Reply
Sara

Igenkänningsfaktor 100% haha! Jag har ingen stress med barn (är 24) och det känns som att många i vår ålder skaffar barn nu, why the hurry? Vill leva klart mitt eget ugdomsliv först innan jag skaffar kids. Jag hoppas såklart att man känner sig “redo” nångång i framtiden, men än är det några år dit känner jag.. Finns mycket man vill hinna göra innan dess :) Kram!

Reply
Olivia

Men Sara, alla är väl olika va? Alla börjar väl bara i olika ände. Det finns väl inget rätt eller fel i det. Jag fick mitt första barn när jag var 23 år. Jag kände och känner mig 110% klar med mitt “ungdomsliv”. Finns absolut ingenting i det som lockar mig tillbaka. Jag resonerar så här istället – det finns massvis med platser jag vill besöka. Länder jag ville besöka som barn och därför vill jag förhoppningsvis kunna ge mina barn det. Aldrig ens lockat att åka dit själv eller tsm med vänner/sambo. Sen när barnen blir vuxna är vi fortfarande relativt unga och har massor med tid över! Många tänker för mycket – man ska göra det och det, allt ska vara perfekt innan man skaffar barn. Livet blir aldrig perfekt och man stöter på hinder hela tiden – men man löser det. Min mormor fick min mamma när hon var 22, mamma var 23 år när jag föddes, vilket resulterar i att jag har en pigg 71årig mormor som mer än gärna är barnvakt åt sina barnbarnsbarn! Med detta vill jag säga att var och en gör som de själva vill, finns inget rätt eller fel. Tycker det är fel att enbart ta upp allt negativt med att vara en “ung” förälder. För mig är ungt som tonåring. Sen är det inget självklarhet att ens SKAFFA barn. Alla kan inte få. Barn får man som en gåva. Fertilitet börjar sjunka efter 25 – just saying.

Reply
M

Gud nej, första halvåret är rakt av skittrist (klart mysigt men bottentrist) sen börjar det roliga komma tycker jag!
Jag är ju en working boss-mama som faktiskt trivs bäst när jag får jobba så jag har jobbat hemifrån sedan jag kom hem från BB med yngsta dottern, på tider som passat mig och oss ;-) Sen är det klart inte alla som har den möjligheten eller vill göra så, men för mig har det varit ljuvligt!

En glad mamma är en bra mamma!

//M

Reply
Isabelle

Haha det är inte alls konstigt att känna så! Jag har precis blivit moster och tycker det är skitsvårt! Vad säger man till en bebis? haha

Reply
Malin

Jag har också alltid känt mig obekväm med bebisar.. eller ah små barn överhuvudtaget egentligen. Jag är 28 nu och vet fortfarande inte om jag är redo men jag tror aldrig man kan bli helt redo för att bli förälder, för hur blir man redo egentligen? men man blir väl automatiskt redo för det när det är dags antar jag. Jag tror absolut att jag skulle bli en bra mamma men är ändå rädd för o bli förälder och jag tycker också bebistiden verkar lite tråkig men å andra sidan så går ju tiden så himla fort och tiden med bebis kan nog vara mysig också. :-)

Reply
Emelie

Äh. Spädbarn ÄR tråkiga. Det är okej att tycka det. Min yngsta är nio månader och det är först nu det börjar bli roligt. Treåringen är sjukt rolig.
Men det är ändå värt besväret, för man älskar de små liven från första stund. Men andras ungar är inte så kul ;)

Reply
Zinnia

Hahaha! Låter som att du beskriver mig.
Exakt sådär kände jag i mååånga år. Jag tyckte inte barn var särskilt intressanta, var ganska tråkiga och irriterande. Jag skäms lite nu när jag tänker på det att jag typ kunde bli arg när jag hörde en bebis skrika och man ba “Men kan de inte få tyst på ungen?!”. Åh jag ryser lite av skamkänslor.. :(

Till slut, efter många års tjat av min man så gav jag med mig och skaffade barn. Och OJ vad underbart det är? Jajaja – det är jobbigt med att du inte har egentid, sover dåligt osv osv osv. Men det räknade jag ju med och accepterar det för vad det är. Min dotter är det bästa som har hänt mig och jag gör allt för henne. Det är liksom naturligt och som det skall vara.

Res, parta och häng med kompisar några år till. Men sen är det väl dags för en ny dimension i ditt liv? Barn ger en annan dimension av livet. Förstår att det kan vara svårt att fatta det härliga att ha egna barn, jag fattade det inte heller, så du kanske inte alls tar in detta men du behöver bara förstå en sak – du behöver inte älska barn överlag – du kommer ändå älska dina egna barn och tycka att de är det mest fantastiska och fascinerande då någon sin sett och upplevt! Och tänk dig att få dela den lyckan med Aleks också?! GAHHHH!!! Det kommer ju vara sååå underbart för er!

Kram

Reply
Johanna

Haha ja du kommer känna annorlunda när det är dina egna! Tänk på hur mycket kärlek du känner när du träffas dina syskonbarn, fast maaaassa mer!! Och bebisar är inte så roliga, men de växer till sig rätt fort ;) :)

Reply
Mimmi

Du kommer definitivt känna annorlunda med dina egna barn! Vi har en 1,5 åring hemma och hon är super rolig nu, men det var såå himla mysigt när hon var pyttebebis!
Men jag kan ärligt säga att jag fortfarande känner precis som du med andras barn, vad ska man göra med dem liksom?!? :)

Reply
pia

I love what you wrote! I think most people look at having a baby a little to idealistically and I can honestly say I’m also not sure if I will ever be ready to give up my life for a baby. I know they bring immense joy but you also have to sacrifice a lot for them!
Fash ‘n’ fudge
Fash ‘n’ fudge

Reply
CAROLA

Dogs are like babies who never grow up, high maintenance and stupid. Why would you want that before having children?

Reply
Alexandra

Vilka härliga vardagsbilder! Tänka sig att vad man än väljer här i livet så blir det bra. ♡ Ha en toppenfin kväll!

Instagram: Absomamalutely

Reply
Andromeda18_

I think the important thing is that you do whatever you want to do and not what other people think you should do. There’s a good chance lots of people will tell you you’ll feel confortable with children once you have your own, which is probably true, but if you don’t feel like having them then don’t. Not having children is as valid a choice as having them is, and I can tell you from personal experience that you can be tremendously happy without children. Above all, it’s a matter of personal choice.

Reply
Diana

i love your honesty. My boyfriends friends now all have babys (newborn) and i also feel uncomfortable taking them. I am such a clumsy person and i am so scared i could break something. I also don’t like that everyone screams the babys name every 2 seconds. They just will eat, poop and sleep not answer. But I am sure as a mother you feel like its the new wonder of the world: from the smell, how it smiles, how it reminds you of yourself or your husband etc.. At least i hope so :D

Reply
Martha

I can so imagine you as a mom! And I bet your kid/s will be the best dressed :-) Stylish little family.
And you are wise, independent, responsible & big-hearted ♥ (etc)
Also, for your age, I think you are veeery experienced in loads of things, situations..etc

Reply
julia

Det är en enorm press från samhället att kvinnor ska skaffa barn. Många är liksom helt övertygade om att alla kvinnor vill ha barn, innerst inne. Men så är det ju inte. Kom ihåg att DET ÄR OKEJ att inte vilja ha barn. Tack för en bra blogg :)

Reply
Linnea

Haha jag håller faktiskt med dig! Barn kan man kommunicera med men hur roar man en bebis liksom? Läskigt!

Reply
Getri Mitt

Trust me Kenza, you are not ready until you have your little baby in our own arms.

I was 9 months pregnant and my own mom said that she still can’t see me as a mother. I guess that says quite a lot….

My little baby is 8 months old today and I just can’t see my life without him. Best job in the world it is :)

http://www.getri.eu

Reply
Elsa

Tycker också spädbarn är så tråkiga, de skriker, bajsar, kräks och sover. Och jag har tom barm samt är gravid just nu. Men spädbarnstiden är så kort tid, så det får man ta för sen blir de små människor som pratar och är helt underbara.

Reply
Moa

Det 3 första månaderna är “värst”. Nu när vår dotter är 3 månader och man ser hur hon sakta upptäcker världen så är det sanslöst häftigt :) Tror man växer in i rollen. Nu börjar vår lilla tjej bli riktigt rolig :-)

Reply
Yagmur

Kan inte du göra ett inlägg med typ “wedding inspiration” där du visar massa fina klänningar! Och vilken modell vill du typ ha? :)

Reply
amanda

Lovar dig, jag var verkligen som du innan! Var inte alls van vid barn och tyckte egentligen inte om dom. Visste inte heller hur man hanterade dom haha. Så blev jag gravid förra året.. BÄSTA som hänt mig!!! Man kan inte förklara kärleken till ens egna barn, den är verkligen magisk. Första året är inte så tråkigt som man tror. Tänk dig första gången hon/han ler, skrattar mot dig, ställer sig upp, börjar gå osv, så kul :)

Lovar dig att du kommer tänka annorlunda!

Reply
Manda

Allt kan hända i framtiden, sen när ni varit världen runt så kanske ni vill ha något mer än bara hundar. Man är aldrig redo för bebis fysisk & psykisk. Man växer & blir mamma under tidens lopp när du är havande. Hormonerna lockar fram allt typ .. Önskar er all lycka för vad ni änn väljer ! Bara man älskar livet.

Reply
Linda

Man behöver inte skaffa barn.

Jag förstår faktiskt inte riktigt hur man ens vågar skaffa barn till denna värld, känns inte som att det kommer finnas något kvar åt dom och med tanke på hur vansinnigt överbefolkad världen redan är så hurrar jag åt alla som låter bli att utöka folkmängden.

Reply
Lixa

haha så skön är d:) har följt dig i över 10 år. Det händer väldigt ofta att jag läser något som jag själv kännt.

Reply
Helena

Vi är lika gamla du och jag och jag känner också sådär om barn fastän jag har en liten kille som strax fyller ett. Tiden går så snabbt och när det där plusset träder fram på stickan blir man på något konstigt sätt så redo man kan bli. Och med ett barn kan jag inte tänka mig att inte få fler :) allting ordnar sig och blir bra oavsett om ni skaffar barn eller hundar ❤

Reply
loool

Många som skaffar barn gör det för att de är uttråkade och lever tråkiga liv. Det blir typ den ultimata ”leksaken” för såna personer. Hen tänker bara på alla tusentals bilder som kommer att fotas på ungen och läggas upp på instagram.

Reply
Cilla

Det är delvis sant. Jag bor på landet och just här skaffar i princip alla första barnet innan 19-20 års ålder, det är rätt likt i angränsande län. Det finns en anledning varför medelåldern för förstföderskor är mycket högre i städer och för personer med högre utbildning. Har man en karriär betyder det oftast att man har en helt annan typ av liv med resor, nya sociala sammanhang hela tiden och utmaningar i vardagen. På landet blir det naturliga steget att skaffa barn för att fylla sitt liv med något annat efter studenten. Men alla är olika och jag tycker inte att de som satsar på karriären gör varken rätt eller fel. Det är däremot sjukt vilken press man sätter på människor genom att det förväntas att alla ska vilja ha barn. Det är trots allt verkligen inte något för alla.

Reply
eline

Whether you will or you wont, I honnestly think you would be such a cool and loving and amazing mom!!

Reply
Kathy

Oh my! It’s like I’m reading myself in this text! Hope it will be different when we become mothers of our own kids.. My sambo can’t wait but when will I be ready?

Reply
YTA

You really look good as a mum Haha ! I get how you feel about babies it’s true that they are boring I remember when I got my dog (he looks exactly like mani with a little less hair because it’s hot where I live) I was annoyed because all he seemed to do was sleeping eating and peeing everywhere :D
Recently I’ve been a lot around people who got babies they make me feel uncomfortable as well when they are so little I’m always afraid that they start to cry I can’t make them laugh sometimes I feel like they don’t like me etc haha but I couldn’t imagine most of them become parents and they seem to be very good at it and passionate (even the guys who thought my adult dog is boring and he does a hell lot of more than those babies) so I guess it’s different when it’s your little boring baby :D

Reply
Sanna

Jag är inte förtjust i barn alls (förutom mina syskonbarn såklart!) och tycker dom är jobbiga och små smittspridare. Nu ligger min son på 4 veckor jämte mig och sover, och min roll som mamma har aldrig känts så säker. Klart jag skulle bli mamma! Men innan han kom till världen så var jag tveksam. Lovar att du ändrar dig sen när det är dags! :) tycker dock fortfarande att andras barn är jobbiga ;)

Reply
-Jenny-

Man får absolut säga så. Vi har en 3,5-åring och en 1,5-åring och även om det är mysigt med bebisar på ett sätt är jag ingen spädbarnsmamma och tiden får gärna gå fort så att vi “klarar av” småbarnsåren. Ser fram emot när den lilla är 3. Alla gillar olika. Vissa vill stoppa tiden och ha en bebis alltid, andra tycker inte att det är lika mysigt. Inget är rätt, inget är fel. Även om det är full rulle är jag glad att vi fick barn hyfsat tätt, för ju tätare desto snabbare blir de äldre. Hade tyckte att det vore jättejobbigt att börja om från noll med en bebis nu när stora är så pass självständig och kul.

Ps. Du vill inte sälja dina vita Nike som du hade i Sydafrika? Jag köper direkt!

Reply
Melinda

SKÖNT att jag inte är den enda som känner så ang. barn… Och hundar haha! Har två plus en häst så det börjar redan gå utför ??? animals > people

Du är bäst! Kram

Reply
Mia

Detta var vekligen en helt ny sida av dig. Varje gång du nämnt barn med Aleks har det verkligen låtit som det mest självklara valet. Jag är i samma situation som du fast är 30 år. Är vekligen med mannen i mitt liv och vi är perfekta för varandra men vi vet inte om vi vill ge upp vår underbara frihet tillsammans. Och alla runt skaffar barn.

Reply
therese

Alltså MUMS!
Vart åt du lunch? Måste dit, älskar köttbullar och potatismos.. HAHA :D

Reply
L

Barnfri är ett alternativ, man måste inte skaffa barn för att det är så “man gör”.

Reply
Ilona Eskfelt

Jag har aldrig riktigt tyckt om bebisar/barn i hela mitt liv. Sedan tre månader är jag moster och för var dag som går tycker jag mer och mer om den lilla söta krabaten till systerdotter! :)

Titta gärna in på min blogg :)

Reply
Hanna

Du blir säkert en bra mamma den dagen du vill. Alla vill dock inte ha barn och det är helt okej det med.

Reply
Lindsay

U def do not look ready loooooooooooool that stroller looks more like an accessory to you than anything else LMAO I laughed so much looking at the pix haha apart from that ur stunning and look fab! kisseeees

Reply
anna

Man “måste” faktiskt inte skaffa barn bara för att samhället och andra (som redan har barn…) säger det :) Livet kan vara precis lika underbart och meningsfullt utan dem (+ mer fritid, pengar, möjligheter osv). Personligen föredrar jag djur, de är mycket roligare :)

Reply
Fiona Schubert

You would look AMAZING as a mom! Seriously! When you’re ready, you’re ready, that’s what my mom always says :-) When she was younger she didn’t want ANY kids at all and now she has three and she couldn’t be happier. As soon as you see the baby, you will love it more than yourself, that’s what my mom said :-)

Reply
Ellen

Självklart får man känna så. Tänk hur fel det kan gå om man skaffar barn bara för att det förväntas av en. Det värsta tänkbara är ju för ett barn att känna sig oönskat på något sätt. Vänta tills du är redo, om du inte blir det så är det också helt ok.

Reply
Malin Jakobsson

Hahaha du är så jävla skön! “som ett litet paket man måste bära runt på” ? Kunde inte sagt det bättre själv. Thought I was the only one ???

Reply
M

Jag är 23 år och känner att jag vill leva med hundar resten av mitt liv :D Jag har dock aldrig haft en hund men jag älskar djur, känner att barn inte är något för mig men det går knappt att prata öppet om det… Tack för detta inlägg :) Kram

Reply
Linda

Förstår vad du menar. Även om man känner sig obekväm med andras barn så blir det helt annat när man får egna barn. För det första är man gravid i 9 månader och bara det är ju en förberedelse mentalt. Efter att man fått barnet växer man in i mammarollen. När man väl har fått sitt barn skulle man inte klara av att vara utan dom. Mina gossar är det bästa som har hänt mig och fyller mitt liv med så mycket glädje och skratt ❤❤❤

Reply
S

Oj, låter mer som att du är rädd och har lite småpanik över att du en dag kanske kommer bli mamma (en äldre mamma). Livet handlar väl mycket om att skaffa sig en familj, att bli mamma, sen mormor/farmor osv ?

Reply
GunBritt

Du ska veta att Du hinner Du är ju så ung och tiden som Du och Din vän har nu kommer aldrig tillbaka sedan Ni skaffat barn, då finns barnet mellan Er så njut av tiden nu, tids nog känner Du Dig mogen och om inte så är det inte tänkt att Du ska ha barn. Ha det bäst
Kram GunBritt

Reply
Monika

Love your dress! :) You look good as a mom. :) I’m not ready like you. I think we have a time to grow and everything will change in the future. ;)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*