• header

FALAFEL

KenzaZouiten_falafel-4 KenzaZouiten_falafel-5 KenzaZouiten_falafel-2 KenzaZouiten_falafel-3 KenzaZouiten_falafel-1

One of my favorites – falafel dinner!

Lite mysiga hemmabilder, det var ett tag sedan! Varken jag eller Aleks orkade laga mat efter jobbet (jag hade dessutom varit och kört ett spinningpass så var helt död) så ikväll köpte vi falafel till middag (köper alltid hos Kebabkungen på Odengatan. fett gott!!) Stekte lite halloumi till också. :-) Några av er har frågat hur det går med våra köttfria dagar… Det går upp och ner! Vi lagar nästan aldrig kött hemma (såvida vi inte äter tacos) och till lunch väljer jag antingen vegetariskt eller fisk, men det är svårt att undvika kött när vi grillar med vänner osv. Men vi har ändå dragit ner på det rejält, herregud jag minns när jag knappt kunde tänka mig att äta en pizza utan skinka eller frukostmackan utan salami. Det är lika gott utan så det är bara att skippa det!

Nu ska vi titta på Game of Thrones. Puss hörs imorgon!

// A few cozy at home photos, it’s been a while! Both Aleks and I were too lazy to cook after work (I was at the gym too so I was exhausted) so we bought falafel for dinner tonight. Fried some halloumi as well. :-) Some of you have asked how everything is going with our meat free days… Well both good and bad! We almost never eat meat at home (unless we eat tacos) and for lunch I always choose vegetarian or fish, but it’s hard to avoid meat when we have bbq etc with friends. But we have reduced it a lot, God I remember when I couldn’t imagine eating a pizza without ham or having my breakfast sandwiches without salami. It taste just as good without so just skip it!

Now we’re gonna watch GoT. Hugs!

45 Comments

Johanna

kör också mycket vegetariskt, mycket för att jag inte har råd med kött (hej CSN ^^ ) och det går alldeles utmärkt. Äter dock fisk och kyckling (och bacon!) om det är extrapris. Kött blir det ytterst sällan, nu finns det ju så många fina alternativ :)

Reply
Isabelle

Vad roligt att det går bra med det vegetariska! :) Att bli vegetarian för att sedan bli vegan är det bästa valet jag gjort!

Reply
Janina

oh my goodnesss, this looks soooo good! Where did u ordered? Hugs :-*…or and PS: Don’t fortget to watsch the new episode of PLL …. it’s sooooo goood … hm besides?..are u done with 6 yet or where do u stuck?

Reply
Janina

you know what…i was thinking after my post. You asked your readers what they want to read…and especially so many of them are not even from sweden or stockholm … a guide through stockholm with your favorite food spots (for dif. kind of budgets…i heard Stockholm must be pretty expensive) and clubs with hip hop music or other than that and cosy spots to hang out to see how beautiful stockholm is …and the must sees haha and so on..i guess this would be great :)!
Hugs

Reply
Karolina

Har också försökt äta mer vegetariskt och taccos var typ det första jag slutade ha kött i! Bara att byta ut köttfärsen mot sojafärs, fryst är enklast och smidigt att alltid ha hemma i frysen. Jag tycker den är lite svårare att krydda i vanliga fall men när jag gör taccos köper jag ändå en sån där taccokryddapåse och då smakar det likadant oavsett vilket färs det är i :)

Reply
Johanna

Du har alltid så fina bilder! Grymt avis! Jag har precis börjat bloggat… Och undrar vilken kamera du använder.. Sen undrar jag oxå om du kan lägga upp lite recept här på bloggen när du/ni lagar mat hemma! Alla matbilder ser alltid så nyttiga o mumsiga ut! Tack och tack för att du är en sån stor inspiration! :)

Reply
Matilda

Sojafärs är nästan lika gott som vanlig köttfärs, speciellt i tacos och köttfärssås (sojafärssås kanske man kallar det då haha) för då är det ändå så mycket krydda och så så man känner ingen skillnad :D så tips tips med sojafärs istället!

Reply
Jennifee

Tips!!
Finns ASBRA veg.alt till köttfärs till tacos! Heter typ… Anamma? Inte lika smakrik som köttfärs så man får anstränga sig lite med kryddandet (jag brukar även köra i lite vatten för att få färsen lite gojsigare men det är ju en smaksak) har serverat till flera vänner och inte kommit på att säga förrän efteråt att det är vego och ingen har reflekterar över nån skillnad (antingen är de bara ouppmärksamma eller så är det inte någon större skillnad) fungerar också bra i köttfärssås, lasagne! Dock inte så bra till typ biffar eller när man “bara” använder färs, måste (tycker jag i alla fall) vara lite mer runtomkring annars blir det lite trist.

Bara ett tips om du är taggad på o testa veg även med tacos! Det är också ett ganska billigt alternativ! :D

Älskar din blogg! ?

Reply
Hanus och Amus

Mmm, sås. Vi gillar Bea. Tänkte fråga en jättebra fråga som ingen ställt förr… Har din katt många hår?

Kärlek till världen. Kraft till dig<3

Reply
Christie

LOVE these pics – you look sooooo fresh-faced without the fake tan. It reveals your natural beauty.

As someone who went vegan a few years ago, it’s great you’re reducing your meat consumption – it’s kinder and better for the planet. Just make sure you’re getting plenty of protein from other sources!

Game of Thrones finale was awesome… just didn’t like how they didn’t properly explain why Sansa didn’t tell Jon Snow.

Reply
Matildis

Mysigt med en lite mer avslappnad, osminkad Kenza i morgonrock <3 Fin är du.

Reply
Matildis

Åh nej, varför gör du reklam för Köpenhamn Zoo? :( “Kom nära en isbjörn”
Hade du själv gått på zoo och betalat för att se instängda djur? Det vill jag inte tro om dig i alla fall..

Reply
Eva

Ett tips till köttfri och god taco är att ersätta köttfärsen med 4 olika GoGreen-boxar: Till 2 personer; 1 box röda linser (sila av), 1 box kikärtor (sila av), 1 box svarta bönor (sila av) och 1 box med krossade tomater. Krydda med tacokrydda och värm upp. Behöver i stort sett bara värmas upp, men ju längre dom får stå och götta sig, ju godare blir det :)

Reply
A

Du MÅSTE testa Oumph! Sojaprotein som finns i frysdisken och som kommer ändra din inställning till grillkvällarna helt. Det smakar verkligen kött och är så himla lik kött i konsistensen. Finns typ överallt, svarta förpackningar!

Hoppas att du gillar, det finns så himla mycket annat än just falaflar och till tacokvällen rekommenderar jag Anammas sojafärs, best there is! (Finns också typ överallt i frysdiskarna, grön/vita förpackningar, testa även sojabullarna och schnitzelfiléerna!)

Reply
YTA

We eat very little meat since a year as well just like you we have a few favorite recipes that just don’t taste well without it so we might eat meat once every 2 weeks or so. We’re definitely not vegetarian but we don’t try to eat meat to get “full” anymore (if that makes sens) but only for special occasions etc. Since I moved out I can’t buy good meat and cheap meat tastes like shit so that definitely played a part as well haha but I will never turn back to eat meat at every meal!

Reply
souphie

Yeah! I too ate for 20 meat at almost every meal. But when I got into university I started eating vegetarian at school and then there were vegetarian days at home and now I would say that I eat vegetarian at leat 3 days a week:) It’s hard to imagen how different and unhealthy my diet was just a few years ago… Please share some of your vegetarian dishes! Always looking out for new recepies:)

Reply
Jenny

Du borde prova att göra tacos nästa gång med Anammas fors. Den är gjord på soja, och smakar faktiskt helt underbart. Alla min vänner som äter kött har gått över till den för dom tycker den är jättegod :) Finns i frysdisken brevid andra veggrejer :)

Reply
Jennifer

Kebab är gott men skulle aldrig köpa på ett ställe som säljer halalslaktat kött.

Reply
Ida

Hej! En fråga gällande rio. Varför vill du stödja hela olympiaden? Poliser, brandmän och många andra yrken får ingen lön, de som byggt upp hela stadiumet har haft så otroligt dåliga förhållanden. Du verkar som en intelligent person men denna sak kan jag inte förstå. Tacksam för svar!

Reply
cloclo

Tips! Kör på quornfärs i tacos. Smakar nästan exakt likadant som köttfärs. Puss!

Reply
Emilia

Ett tips på köttfri tacos är svarta bönor (black beans) som ofta finns i burrito, stek på dem snabbt med vanlig taco-krydda, supergott och tacossmak!

Reply
Emma

Finns som sagt bra alternativ till tacos också, jag gillar inte riktigt soyafärs. Så jag mosar kidneybönor istället, steker,kryddar med tacopulver och har i lite vatten. Ser ut som bajs, men smakar otroligt bra :)

Reply
Pernilla

Har valt att äta mindre kött pga just miljöpåverkan och har jag förstått det hela rätt så ger inte fisk och kyckling (även om dom i vissa fall behandlas extremt illa) så stora koldioxid utsläpp. Vilket bör stämma om jag applicerar det jag vet om trofinivåer på resonemangent ? det jag tänkte komma fram till var att ni kan antingen prova en vegetarisk färs eller göra tacosen på kycklingfärs, grymt gott är det. Kram!

Reply
Anne

few months ago the same Kenza was like: why eat less meat, it doesn’t make any change bla bla

Reply
mb

that’s why life is amazing isn’t it? people have the capacity to change and learn something new EVERY day (if and only if they want to). if you go around with the mindset that you know everything there is to know, you won’t change and learn, but if you listen and read and educate yourself you become a better person every day. i think that’s nice :)

Reply
Alice

min favoritvariant på tacos är när man gör den på svarta bönor! sen i med tacokrydda (eller en pressad vitlök, spiskummin, paprika, cayenne och lökpulver)

Reply
Jen

Vart kommer den rosa rocken/klänningen ifrån? För en gångs skull undrar jag verkligeno och då står de såklart inte haha!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*