• header

SEARCHING FOR THAT PERFECT PLACE

KenzaZouiten_manor-2 KenzaZouiten_manor-1 KenzaZouiten_manor-5 KenzaZouiten_manor-6 KenzaZouiten_manor-3 KenzaZouiten_manor-4 KenzaZouiten_manor-7

Some photos from this morning!

Bröllopsplaneringen är i full gång och just nu håller vi på och letar efter det perfekta stället för vår stora dag helg! Vår plan är att köra fredag-söndag (med vigsel på lördagen) så vi måste hitta ett ställe som rymmer alla våra gäster, har fin vigsel- & festmiljö utomhus men även tillgång till inomhus om vädret inte är på vår sida.

Imorse åkte vi ut och tittade på en jättefin herrgård en liten bit utanför Stockholm! Allt kändes jättebra och vi tror verkligen att vi kan bygga upp vårt drömbröllop där. Vi vill dock kolla på några fler alternativ innan vi bestämmer oss! Jag har hittat ett sånt himla fint slott nere i Skåne som ser ut som en sagodröm, men Aleks tycker att det är lite konstigt att ha bröllopet där eftersom att vi inte har någon anknytning till Skåne (jag ser dock inte det konstiga i det) men jag håller med om att det blir krångligare för gästerna att ta sig dit eftersom att de flesta bor här i Stockholm. Vi får se, vi måste bestämma oss väldigt snart iallafall så att vi kan sätta datumet!

// The wedding planning is on and right now we’re looking for that perfect place for our big day weekend! Our plan is to do Friday-Sunday (with the wedding on Saturday) so we need to find a place that have room for all our guests, have a beautiful environment outside for the wedding & party and also the availability to move everything indoor in case the weather is bad.

This morning we went out to a beautiful manor a bit outside Stockholm! Everything felt good and we really think we can build our dream wedding there. We want to check out some more options though before we decide! I’ve found a really beautiful castle in Skåne (south of Sweden) and it looks like in a fairytale, but Aleks thinks it’s a bit weird to have the wedding there since we don’t have any connection to Skåne (I don’t think it’s weird though) but I agree that it will be a bit more tricky for our guests to get there since most of them live here in Stocholm. We’ll see, we have to decide very soon though so we can set the date!

85 Comments

Caroline

Kolla in Tjolöholms slott! Såååå fint! O dom har små stugor runt om som gästerna kan bo i! Var tärna på ett bröllop där förra sommaren! Det var så vackert! ?

Reply
Helén

Även jag tänkte rekommendera Tjolöholms slott (http://www.tjoloholm.se/brollop-fest-konferens/vigsel-pa-godset/). Arbetar där just nu som guide (kanske något partisk hehe), så jag har hunnit se några bröllop. Det går att viga sig i kyrkan, på paradgräsmattan, i trädgården, i skogen och vid regn inne i stora hallen. Det finns bröllopskordinatorer på plats som har stor vana och tredagarsbröllop är vanligt. Titt som tätt dyker det upp nya mail på anslagstavlan i köket från nöjda brudpar!

Reply
Sara

Okej, började nästan gråta av det här (stabilt) men blev så GLAD. Grattis till er återigen, ser framemot att följa er mot ert bröllop :):)

Reply
Hannah Amanda Andersson

Jag gifter mig nästa månad på ett ställe som heter Näs Gård.
En helt otrolig herrgård där man har allt i en jätte stor lada som är magisk. Finns både möjlighet till utomhus vigsel eller inomhus. Ligger vid en sjö och finns även möjlighet till övernattning.
Det ligger ju vid jönköping men trots allt närmare än skåne ;)

Rekomenderas starkt!!

Reply
Stina

Hej Hannah!
Vi har med kollat på Näs Gård för bröllop, men funderar på hur vi ska göra med boende för våra gäster då Näs gård är uppbokad (och inte heller rymmer alla gäster), hur kommer ni göra?

Reply
Karin

Kolla in Riddersviks gård! Riktigt fin miljö med möjlighet att bo kvar och fantastiskt mat! Två familjer som driver gården som brinner för mat & service. Ligger en kort biltur utanför Stockholm

Reply
Emma

Är så glad för er skull!! Även förväntansfull inför bilderna från er stora dag (helg ;-))
Förresten, var är din off shoulder-blus ifrån? Sååå fin!
Kramar

Reply
Enna

Vad kul att ni har valt att ha bröllop över helgen!! Hoppas du delar med dig ut av dina bröllopsplaner

Reply
MeryMaria

I just found your blog and I can say it’s my fav!
I’m so happy for you!❤❤❤

Reply
Alva

Min syster drog med mig och hela familjen till Nya Zeeland för bröllop för några år sedan. Så jag tror inte Skåne skulle vara helt orimligt, om ni nu gillar stället så mycket. :)

Reply
Linnea

Skulle väl inte påstå att det är så jättesvårt o ta sig ner till skåne. Är gästerna ute i god tid finns tågbiljetter billigt :). Även flyg går att hitta billigt. Är det ett sommarbröllop skulle jag nästan haft det här nere. Finns inget som klår naturen i Skåne. Amazing!

Reply
Shabnam

Tjolöholm slott!!! Jag hade min vigsel där och precis som andra nämner här så kan man övernatta med alla sina gäster. Vackrare slott finns inte. Den ligger dock i Gbg men det är närmare än Skåne iaf.

Lycka till med planeringen ?

Reply
Anni

Konstigt att du inte vet vart det ligger om du gift dig där. Det ligger i Halland närmare bestämt Fjärås i Kungsbacka kommun

Reply
ISA

SÅ GALET att du planerar bröllop!!! aaah, längtar så tills (om) det blir dags för mig!! ih.

Reply
Anna

Ååååååh vad heter stället i SKÅNE? Behöver inspo! Lycka till med allt Kramis!

Reply
Alva

Åh så kul! Stort lycka till med allt. Vilket slott i Skåne är det som du tycker är fint i Skåne? Jättetacksam för svar! :)

Reply
Monica

Förstår att det är roligt för er att planera ert bröllop. Jag och min man gifte oss för 17 år sedan på midsommaraftonen uppe i norrland i Tärendö i min barndomsby. Vi hade fest i tre dagar och vårt bröllop var helt underbart och lyckat. Vi bor i Göteborg och det är 160 mil att komma upp till Tärendö. De gästerna som kom var de festa som bodde i Göteborg och vissa åkte bil upp och vissa flög och tog tåget. Alla som var med på vårt bröllop pratar varje år om hur roligt det var för dem att komma upp på vårt bröllop och dels få se vackra norrland. Jag är säker på om ni vill gifta er i Skåne så kommer era vänner att vilja komma dit och det är ju inte heller så lång till Skåne. Det gäller bara att skicka inbjudningarna i god tid så gästerna ska hinna boka resa dit. Att gifta oss är det roligaste som jag och min man har gjort. Jag önskar er lycka till med era bröllopsplaner. Kram Monica

Reply
Ellen

Åh, jag och min blivande man ska gifta oss i Skåne nästa sommar och letar vackra platser! Vilket slott är det du förälskat dig i? :) Ser otroligt mycket fram emot att följa er planering!

Reply
La Bijoux Bella | by mia

Awww, good luck on your little venture. It’s going to be beautiful no matter where. Europe has the best venues, cultures and scenery which will always works to your advantage! Have fun! :)

La Bijoux Bella | by mia

Reply
Lovisa

Om ni är villiga att titta på Eskilstuna så finns där Sundbyholms slott. Det ligger precis vid vattnet (på en halvö) så det är otroligt stämningsfullt och lugnt. Hade min studentbal där och det var otroligt vackert och trevlig personal. Tips iallafall :) grattis till er!

Reply
@inredningsdesign

Åh, här i Skåne har vi helt fantastiska gårdar och slott. Skulle tippa på att du kikat på Bosjökloster eller Bäckaskogs Slott. Drömmen!

Reply
Mina

Kolla Bergendal, utsikt över vattnet, finns både herrgård och större modern lokal. Finns möjlighet för övernattning för många personer. Sollentuna, så det är nära för alla. Man kan ha vigseln ute vid vattnet eller inne vid dåligt väder. Vi hade tur med vädret ?

Reply
-rubs

Örenas slott is ?????? rekommenderar starkt . Nära Landskrona ! Där kan man ha sitt bröllop ute samt inomhus . Man kan även övernatta

Reply
Hanna

Jag gifte mig på Öster Malma slott utanför Nyköping. Otroligt fint och fantastisk mat. Finns både hotell och vandrarhem i anslutning till slottet. Dessutom har de bara cirka 5 bröllop om året där så det känns lite speciellt :) Lycka till med letandet!

Reply
Elinor

Wenngarns slott utanför Sigtuna. Ett helt fantastiskt ställe med hotell och historia bakom. Var själv där på ett stort bröllop och det var det finaste jag varit på :) Lycka till :D

Reply
Lillan

Hej har nog aldrig kommenterat en blogg någonsin men läst din blogg i åratal. Du verkar vara helt fantastisk!
Är i Sthlm och hälsar på en vännina som precis flyttat hit och vi är ute och undrar om du vet någonstans man kan gå ut och dansa en dag som denna ?

Reply
Emma

Mina vänner gifte sig på Svartsjö slott förra helgen! Var helt magiskt vackert :)

Reply
Emma

Finns verkligen ingen roligare än att planera bröllop! Vi planerade allt själva och det tog verkligen ett år, tror att bordsplaceringen var klar typ tre dagar innan..då kändes det lite svettigt men bra blev det! Bästa och roligaste dagen i våra liv. Så avis på er som har allt det roliga framför er! :-))

Reply
Linda

Det kanske är lättare att få folk att stanna hela helgen om de måste åka en bit? Är det för nära Stockholm är det kanske många som väljer att åka hem, eller inte vara med alla dagarna. Ha det där ni vill ha det, det är ju er dag – och gästerna kommer säkert ändå. Man kan köpa väldigt billiga tågbiljetter om man är ute i god tid, annars får väl folk samåka.:)

Reply
Katarina

Min farbror gifte sig i trädgården på häringe slott (där du ju varit), det var superfint :)

Reply
Isabella

Hoppas ni hittar ett fint ställe! Och vart kommer den singoalla tröjan ifrån?:)

Reply
Sofia

Mina föräldrar gifte sig ute på hoburgen på Gotland utan någon som helst anknytning dit.
Det var ett jätte vackert bröllop och det var kul för gästerna att få sig en liten resa i samband med bröllopet!

Reply
Agata

Okay, okay, looking for a wedding venue… BUT CAN WE TALK ABOUT THE BERRIES GRASS SKEWERS? That’s some really nice presentation ;)

Reply
sgsfgfsg

Kolla Örenäs slott untanför Helsingborg/Landskrona. Går ju direkttåg till Lund. Annars chartra ett plan från Arlanda/Bromma. Det hade jag gjort ifall jag hade gift mig utomlands det är ju

Reply
Christina

Åh så himla kul :) Tre dagars låter kul (men dyrt!). Vi har precis bokat våran festlokal, men vigseldatumet väntar vi lite med (ska vara på olika dagar).
Hoppas ni kommer skriva ut en del om bröllopsplanerna, men sen också efter bröllopet.

Reply
Alva

Jag tipsar varmt om min arbetsplats Krusenberg Herrgård (där Börje Salming gifte sig nu för en månad sedan.) Ligger mot Uppsala, vid vattnet. Vi tar upp till 100 pers i matsalen och på fredagen kan man ha som en grillbuffé vid vattnet. Man abonnerar även hela stället om ni är över 60 pers som övernattar:) Jag har jobbat där i tre år och har aldrig varit med om ett misslyckat bröllop, aldrig inhyrd personal utan alla som jobbar har koll på allti princip.
Kolla in hemsidan, eller maila mig på min mail som jag hoppas du ser? Jobbar som hovmästare där ute.
http://www.krusenbergherrgard.se

Reply
Cecilia

Du har även wirsbo herrgård! Jättefint och ligger precis brevid sjön. Värt att kolla in! :)

Reply
Natalie

Påtal om bröllop så skrev du ju och efterfrågade en glammig brudklänningsbutik. Och då tänkte jag direkt på Kleinfeld i New york (say yes to the dress) hehe ;)

Reply
Anna, New York - My Bite of the Big Apple

Så underbart att planera bröllop! Det var ett tag sen för min del.

Jag har en syster som hade bröllopsfest på Yxtaholms slott i Södermanland, också en hel helg med många gäster. Vore kanske nåt? Hon gifte sig i Helgesta kyrka och det gjorde jag med. En sådan underbar kyrka precis vid Båven.

Reply
Felicia

Jag gifte mig förra året på engsholms slott på mörkö! Vi hade en perfekt helg (fre-sön) och servicen på slottet var perfekt :) värt att kolla in! Endast 45 min från Stockholm gjorde att vi valde det stället, sen är det helt fantastiskt vackert och ligger vid vattnet. Finns också rum för alla gäster att sova över :) lycka till med den bästa helgen i ditt liv!

Reply
Sara

Kolla Gimo Herrgård!!! Såååå fint, god mat o fantastiskt för ett bröllop!

Reply
Linnéa

Smådalarö gård!
Jag var där förra året på bröllop för ca 150 gäster och hela helgen.
Fantastiskt ställe, utrymme för både inne och ute.
Kram

Reply
Sara Furberg

Tjaaa! Kul att ni ska gifta er, hoppas ni hittar the perfect place:):)
Behöver ni någon som kan sjunga under vigseln? Jag skulle mer en gärna vilja bidra med att förgylla er dag!!
Kolla in min instagram @sarafurberg, där finns några klipp då jag sjunger.
Låter det intressant kan du höra av dig på min mail [email protected]

Reply
Sanna Nordbeck

Hej!
Om du inte har kollat in Sofieros slott i Helsingborg, Skåne tycker jag verkligen du ska gå in på deras hemsida. De har även en systerrestaurang Pålsjö krog (palsjokrog.se) en liten bit därifrån (med havsutsikt) som är perfekt för tex middagen ni kommer ha på fredagen alternativt söndagen! Om du kollar in bilderna och tycker det ser intressant ut kan du mejla mig och så skickar jag dig till Linda som är bröllopsansvarig på slottet. Tänk också på att om ni åker iväg från Stockholm för att ha bröllopet så blir det både som en “semester” för gästerna och de kommer iväg från allt hemma. Tycker verkligen du ska kolla in bilderna. Btw! Du är verkligen en superbloggare, bra förebild och supersnygg!! Hoppas vistelsen i Båstad va kul.

Reply
Malin

Du måste kolla upp Rånäs slott! Superfint och jättevackra omgivningar. Om man vill gifta sig i en kyrka så ligger Rånäs kyrka och Fasterna kyrka en bit ifrån och från Fasterna kyrka ser man Mörby slottsruin, så fint, precis vid Skedviken :) Nära Stockholm också :P

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*