• header

RENOVATION

KenzaZouiten_renovering-4 KenzaZouiten_renovering-3 KenzaZouiten_renovering-1 KenzaZouiten_renovering-2 KenzaZouiten_renovering-5

A little glimpse of our new apartment!

När vi fick nycklarna till vår nya lägenhet i juni så trodde vi nog att vi skulle börja bli klara i augusti…. Här står vi nu i augusti och är vi färdiga? Haha nej! Vi har knappt börjat! Det var en jäkla massa tillstånd som behövdes fixas innan vi fick börja riva väggar etc och det var inte det lättaste att få tag på folk under semestertider. Vi trodde att vi skulle ha kommit en bra bit med renoveringen innan Aleks kusiner drog iväg på semester men när de åkte väntade vi fortfarande på svar. Iallafall, NU har vi fått allt godkänt och vi får göra precis så som vi planerat! Det känns så jäkla skönt! Kusinerna är tillbaka om ett par dagar och då börjar det. Kanske är vi färdiga i slutet på september?

HELA lägenheten ska göras om totalt, inget har gjorts på måååånga många år. Vi snackar liksom brunt kakel i badrummet och grön heltäckningsmatta med matchande tapet i vardagsrummet. Men vi såg potentialen i lägenheten. Högt i tak, två fungerande kakelugnar (förresten, är det helt omöjligt att måla en kakelugn? de skiftar lite i mintgrönt och vi vill ha dem vita), möjlighet att göra om till en 3a med öppen planlösning och stor balkong med sol hela dagen. Det är så sjukt mycket som ska göras men det kommer bli så himla fint när vi är klara!! Ska se till att filma lite innan, under och efter renoveringen. Vill ni kanske ta del av vår inspirations-moodboard också? Säg till isåfall!

// When we got the keys to our new apartment in the June, we thought we would be done and ready to move in August… Here we are now in August, and are we done? Haha no! We have barely even started! There were a lot of permissions that we had to get before we could start tear down walls etc and it sure wasn’t easy to get a hold on people during holiday season. We thought we would have come a long way before Aleks cousins went on vacation but we were still waiting for the approval when they left. Anyway, NOW we’ve finally got everything approved and we can do exactly the way we wanted! The cousins will be back in a few days and then we’ll start. Maybe we’re done in the end of September?

The WHOLE apartment needs renovation, nothing has been done there in maaaany many years. We’re talking about brown tiles in the bathroom and green carpeted floor with matching walls in the livingroom. But we saw the potential. High ceiling, two tiled stoves that work, the possibility to make another room and also open plan kitchen/livingroom and a big balcony with sun all day. There’s so much to do on this apartment but it will be so freaking nice when we’re done!! I’ll make sure to film a bit before, during and after the renovation. Maybe you want to see our inspiration moodboard as well? Let me know!

93 Comments

Victoria

Yes please! Show us your inspiration board, your taste is always gorgeous!
And that also would be very cool to see your inspiration blog for wedding ;)))

XoXo

Reply
frida

Älskar din blogg, och följt dig under hur många år som helst! Väldigt kul att höra om något lite “annorlunda” som lägenhetsrenoveringen nu, hoppas vi får följa med på hur det går under hösten! Vilken stadsdel kommer in bo i?

Kramar Frida

Reply
Zarah-Lou

TILL!!!!

Inredning/renovering är fan det roligaste som finns!!
Ja, Pinterest har du väl redan, bästa källan för inspo!!
Annars rekommenderar jag inredningsgrupper på FB, finns en skitstor där man får svar på i princip ALLT man undrar över (på svenska!).

Vi har själva byggt hus här på Gotland och det är nog det roligaste jag gjort i mitt liv, nu renoverar vi husbil och det är nog det näst roligaste, haha!

Detta ska bli helt fantastiskt kul att få följa! Önskar bildbomber av mastodonta slag! ;)

Reply
Elin

Kenza, maybe you could do before and after photos of the apartment as well, after the renovation is done. I love those sort of pictures.

All the best.

Reply
Lovisa

Jaaa det vill vi!! Kan du inte sen visa en planritning hur lägenheten såg ut först vs. Hur ni tänkt att den ska bli

Reply
Julia

Jag vill gärna följa allt inom renoveringen! Så gärna fler inlägg om detta, skoj :-)

Kram!

Reply
Isa

Det är sååå roligt att följa och att ni vill vara så öppna med detta! Gör det sååå spännande :D

Tack och kraaaam

Reply
Isabelle

Åh vad spännande! Det kommer bli så fint! Hade varit väldigt kul att få se er moodboard!!

Reply
Julia

Det ska bli så roligt att få följa er renovering! Speciellt att få se före och efter bilder ?

Reply
Sissi

Skulle vara jättekul att följa med under lägenhetens utveckling. Alltid kul att se dig i rörlig bild också!

Reply
gullan

Vore kul att se hur allt såg ut innan i bildform och sen hur det blev efter. Då kan man ta rum för rum i olika inlägg ;)

Reply
Jolien

Yeah I would like to see the inspiration moodboard! That would be nice!!

Greetz from Belgium!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det där gäller ju dock inte om de har ett bolag (och inte enskild firma), vilket de har så det är inga problem. :-) Kram!

Reply
Sara

Looks absolutely amazing!!! I am so interested in your plans and it would be so great if you guys told as much as possible about the renovation progress in your blog. Moodboards, anything! This will bring a while new aspect to your already great fashion blog. Good luck!

Reply
Nathalie

JAAA! Gud vad spännande! Så himla kul att göra om efter precis de önskemål man har! Ska ni göra allt själva eller tar ni in hjälp? Lycka till! Kram

Reply
M

Jaaa! Önskar att få ta del av massvis med inredning snart ? Ni är så inspirerande!

Reply
kate

YES!!! we wanna see a VLOB before and after and al lot of Inspiration! maybe ivyrevel will do some interior-products as well!! would be soooo freaking nice! love from munich!!! kate xoxo

Reply
Hanna

Hade samma “problem” som er m kalelugn, kom fram till att det var ett onödigt projekt att måla när det kanske förstör mer än det blir lyckat.. Särskilt inte m fungerande ugnar som man ska elda i – blir varmt o “gasar” från färgen under lång tid. Hade hellre satsat på en väggkulör som neutraliserar kakelugnens färg.. Var glad att dom inte är mossgröna eller typ orangea ;)

Reply
Jessica

Åh vad roligt, jag älskar renoveringar! Jag och min sambo köpte en lägenhet för 1,5 år sedan och totalrenoverade nästan allt själva utom att sätta tätskikt i badrum eftersom att man inte får göra det själv, bra med en sambo som är elektriker ;) nu har vi precis sålt lägenheten och köpt vårt första hus och ska göra om ALLT där också. Det ska bli så himla roligt! Ett tips till er som vi insåg när lägenheten började bli klar; dokumentera allt! Det är så himla roligt att ha kvar prospekt från visningen och bilder på hur bostaden såg ut före renoveringen vs. efter! Fota och filma, man känner dig sjukt nöjd när man är klar och kan se tillbaka på hur det var :)

Reply
Dani

Hej!

Skulle inte rekommendera att måla om en kakelugn (men ja, det är möjligt) – det blir oftast mycket fulare! Den kommer också tappa en heeeel del i värde, speciellt om den är gammal.

Lycka till! :*

Reply
A

Så kul med renovering! Skulle vara jättekul om du ville blogga och visa medan ni håller på! Kram :)

Reply
Anna

Nej, snälla måla inte kakelugnarna. De är ju 100 år gamla, du kommer döda deras charm :( Men annars ska det bli fint att se bilder från lgh, den verkar jättefin!

Reply
Sara

Det vore jättekul att få se er moodboard! Älskar inredning och hoppas att få följa med mer i er renovering!

Reply
E

Åh så kul med lägenheten! Vill jättegärna se bilder från renoveringen med inspo, före & efterbilder och hur ni slitit (som den lilla sims-nörd jag är haha).
Har också en annan fråga till dig. Hur insatt är du i kroppsformer? Har du koll på vilken kroppsform du själv har, alltså timglas/pelare/päron mm, och vet du hur man kan ta reda på det? Kan man gå till typ H&M och be någon om hjälp?
Vill gärna veta vad jag själv har för kroppsform för att veta mer om vilka plagg man passar i osv. Har ju tyvärr inte din kroppsform som passar i allt och är to die for.

Reply
Kat

I can’t wait to see your place when it’s finished! And I would also love to see your inspiration moodboard :)
Have fun renovating and decorating!
Kat xx

Reply
Vicky

Eftersom det är en så svagt grön nyans på kakelugnarna tror jag de kommer bli riktigt snygga till ljusa väggar, oavsett om de är grå eller vita. Låt dem vara – och i värsta fall, om det inte går att stå ut, få dem omkaklade i vitt. Visst kan man måla, men när den vita färgen skavs (och det kommer den göra så småningom) kommer ugnen inte se fräsch ut längre… =) Prova att ha dem som de är – några snygga mässingsdetaljer att ställa på dem och se sedan om ni vill kakla om dem.

Reply
VERONICA

Hej Kenza!
För ett tag sedan beställde jag en klänning och ett par solglasögon från IvyRevel. Innan jag hämtade paketet hörde en random tjej av sig och sa att hon hade fått mina varor och undrade om jag hade hennes. När jag öppnade paketet innehöll det inte hennes saker utan en bikini och en ordersedel med en helt annan tjejs namn på. Sjukt dåligt! Vi var alltså minst 3 stycken som hade fått fel. Jag skickade tillbaka allting men returen är tydligen inte registrerad så nu får jag räkningar på kläder jag aldrig ens fick från första början! Jag har mailat kundtjänst och hoppas verkligen att detta ska lösa sig. Ville bara berätta att det verkar vara sjukt dålig koll på det som packas ner. Skärpning på det om man ska vilja beställa igen! Hälsningar Veronica

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej Veronica! Jag är inte så jätteinsatt i detta ärende men det verkar som att det blev något väldigt knasigt på lagret den dagen och de på kundtjänst är medvetna om det. Självklart kommer du få hjälp! Kram Kenza

Reply
VERONICA

Tack för ditt svar :) Allt är löst nu efter en bra och trevlig kontakt med kundtjänst. Jag fick till och med en rabattkod för allt besvär :) Bra service och efter en del krångel så löste det sig ändå.
Kram

Reply
Fanny

Ja! Så skoj att följa er renovering i bloggen, inte bara kläder hela tiden :)

Reply
anna

Åh vad kul! Vill jättegärna se ALLT, både före-och efterbilder, och moodboard :)

Det går att måla om en kakelugn, men tänk på ett par saker först… För det första att det förmodligen sänker värdet på den (om den är gammal, det ser ut så, och gamla kakelugnar kan vara mkt värdefulla!), sen att det tyvärr ofta inte blir så jättefint att måla på kakel… Men om ni verkligen vill måla den (jag tycker den är hur fin som helst i den färgen som är nu! :) ) så kontakta en expert så att ni får rätt färg och gör på rätt sätt, annars kan den förstöras när ni eldar i den.

Reply
Hanna

Som många andra här säger jag att nog skulle en kunna måla om kakelugnarna men sällan det blir bra. OM ni ska göra något åt dem rekommenderar jag er att kontakta gysinge eller möjligen Nacka byggnadsvård så det verkligen blir bra och rätt.

Här kan ni förresten läsa om hur ni eldar “rätt” i ugnarna. För att undvika att kaklet spricker, det ryker in o missfärgat osv

https://www.gysinge.com/article/1165/om-kakelugnar

Lycka till med renoveringen!

Reply
Emelie

Vill väldigt gärn se mer av denna renovering!! Och är så nyfiken på inspirations-moodboarden!!:)

Reply
Ida

Hej Kenza! Jag och min fästman köpte hus i april och har totalrenoverat om det fram till 1juni då vi flyttade in. Vilken resa det är och så himla kul när det är klart :)
Ang kakelugnen så äger min svärfar Norrköpings kakelugnsmakeri och jag skulle med handen på hjärtat varmt rekommendera dom när det gäller kakelugnen
Nkm.se är deras hemsida :)

Reply
Maaike

These Swedish houses with those heaters are sooooooo nice! I love them!
I can see the potential already in the pictures so can’t wait how your house looks after renovation :-) Before and after shots would be very nice on the blog!
Good luck with the house!!

Reply
Amanda

Jag flyttar själv snart och vill jättegärna se era inspirations-moodboards och få lite inspo! :)

Reply
Dixi Wonderland

Jag vill ha så mycket inredning som det bara går och som ni känner er bekväma med att dela med er av :D
Här hemma har vi hamnat i en inredningsbubbla. Vi beställde hem en ny säng, jag målade om våra köksmöbler från mörkbrunt till vitt. En sänggavel är på väg och de nya sittdynorna kom idag. Är så nöjd :D Hade varit så kul att se före/efter bilder samt ditt/ert inspo osv :D

Reply
Stina

Neeeej, jättevackra som dom är, dom är ju orginal! Borde va otillåtet att måla dom :( Ska ju vara fina i 100 år till. Dessutom jättefin färg tycker jag faktiskt!! Står ut lite, men bara lite :)

Reply
Tshego

Do you have to ask ????
YESSSSSSSS PLEASE !!!
Show us everything you feel like sharing :)

Reply
Jennie

Spännande! Skulle gärna se inspirationskällor om du orkar med det! :)
KRAM!

Reply
Karin

Åh grattis till lägenheten och frieriet så himla kul för er. Det kommer bli så bra tror jag :) hoppas allt är bra och hälsa Shiva och Alex.
Kram Karin

Reply
Amina

Men jag DÖR vad spännande! Vi har precis gjort om i vår lägenhet som vi köpte i slutet av våren men inte alls lika omfattande som ni. Och självklart vill vi se moodboards :)

Reply
sofié leifsdotter

ååååh, allra helst vill jag ha ett hus men det blir till att börja med i alla fall en större lägenhet för oss. Ser SÅ fram emot att fixande. Och framför allt – vita väggar! Bor i en riktig ungkarlslya nu där inget är fixat på år och dar (gröna tapeter med blad och ränder, haha). Kakelugn kan jag ju bara drömma om än så länge men att få inreda och skapa sig ett fint hem är något att det bästa som finns! Får sådan ro i själen av att få se ens mysiga hem växa fram <3 Lycka till med allt – låter helt fantastiskt!

Reply
Anna

Hej! Vi var inne på att köpa ett renoveringsobjekt, jag kollade vad rivning och så skulle kosta. Och undersökte mycket. Jag fick då höra att det kan finnas asbest i kakelfog och i lim under vissa plastmattor. Vet inte vad det är
För årtal på eran lägenhet. Men asbest kunde användas i
Sådant före -78. Inte alltid men kan förekomma. ett tips är
Att undersöka sådant då det ska ta bort av professionella med rätt utrustning då det är ett farligt material. Det totalförbjöds 83. Du kan ju tillexempel höra med hyresföreningen om dom ver något om det. Lycka till med renoveringen kommer nog bli super fint. Ser fram emot bilder

Reply
Emelie Mårtensson

Hej! Använd er av kakel-färg. Jättelätt att måla utan att det blir ränder då färgen flyter ihop så bra. Finns på vissa färgbutiker. Målade om mitt kakel med det och resultatet blev verkligen jättebra! Lycka till med allt, kram❤️

Reply
Hannah

Åh! Ja, jag vill se allt du vill visa ang. Renoveringen på lägenheten!! En kakelugn skulle jag också så gärna vilja ha, men får bli när vi bygger ut om några år. (Vi har köpt hus jag och min sambo och fick alldeles nyss en liten son❤️) Ni kommer säkert få det superfint! ?

Reply
Emelie

JAAA!! Jag vill ta del av allt! Det är sååå roligt och inspirerande med renovering och allt som hör där till. :-)

Reply
Mathilda

Whats wrong with a slightly mint green tiled stove ☺. Nothing I would say☺

Reply
Lazifa

It would be so awesome to see little videos and photos before, during, and after this entire process! It’s really inspiring to see transformations! Of course, it would be silly to ask for the entire home tour due to privacy, but it would be great to see maybe your favorite parts of the house, or moodboards, and so on. Good luck!!

Reply
Anna

Dela gärna med dig så mycket du vill kring renoveringen, inredning och inflytt! :) :D

Reply
Maria

vi håller på med renovering av lägenhet just nu och planerar bröllop samtidigt som är i november :o (sjukt nervöst)
ja kan rekommendera en grym kille när det gäller badrum (om ni fortfarande letar)?!

Reply
Karol

Rekommenderar Byggfabriken som är superduktiga på byggnadsvård och tidsenliga detaljer, ekologisk färg som inte avger giftiga gaser etc. Lycka till med renoveringen :)

Reply
Ksysha

Im soooo happy for you!You are such a beautiful couple!
I really wonder where you find inspiration for your apartment!)

Reply
He

Ååh vad kul med en fin lägenhet! Låter verkligen som en lägenhet med mycket potential!

Låt helst bli att måla om kakelugnarna. Det blir sällan bra plus att gamla kakelugnar i fint skick börjar bli mer sällsynta så var rädd om de!
Att de skiftar lite i mintgrönt är bara charmigt då många är i vitt. Lycka till! <3

Reply
Sofia

Skulle vara sååå roligt om ni vill göra några “vlogg-avsnitt” av renoveringen på lägenheten!! dina vloggs är jätte fina & goa, skulle va så kul och se! Lycka till med allt, <3

Reply
Nea

Jaa visa jätte gärna era idéer! Kommer bli så spännande att se hur resultatet blir,
Av de man ser ser de hur vackert som helst ut!
Jätte härlig vlogg om bröllopet, ser så fram emot och se de kommande. Har själv ett bröllop att planera lite längre fram :D
Lycka till med allt och ser fram emot att få följa eran resa! ❤️

Reply
Johanna

Wow vad spännande!! Vill jättegärna se moodboards och glimtar av renoveringen! Älskar sånt och dessutom planerar vi en hel del renovering inför tillträdet av vårt hus i november och det är alltid kul med inspiration! :)

Reply
Peter

Håller med flera ovan, måla absolut inte kakelugnarna! De är kulturbärare från en svunnen tid, vackra som de är, att måla sänker värdet på dem, problem med att färgen måste vara värmebeständig, kan vara problem med att få dessa godkända av sotarna etc så låt dem vara så vackra som de är och var glada/stolta över att ni har något i er lägenhet som är unikt och värdefullt!

Reply
amanda

Sååå fint ! behåll den mintgröna – helt rätt nu!! ni kan måla om den senare ;)

Reply
maria

JAA!! Såå spännande att få följa med under renoveringen! Kan vi inte få se en planritning?!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*