• header

SATURDAY

img_2347

Spent our Saturday fixing stuff for the apartment!

Hej hjärtan! Som ni vet håller jag på och byter bloggplattform och av någon anledning kom jag inte in på bloggen på hela dagen igår, väldigt konstigt faktiskt. Det var inte förrän på kvällen jag kunde logga in men då var jag redan påväg till Dani för drinkar och utgång med tjejerna. Får göra flera inlägg idag istället!

Igår fixade vi med lägenheten hela dagen. Mamma var med också, hon hade inte sett lägenheten än mer än på bild så hon var jättenyfiken. Som ni ser så är vissa rum mer klara än andra haha. Minns ni förresten när jag frågade er om man kunde måla om en kakelugn? GUD vad jag är glad över att jag lyssnade på er, jag verkligen älskar den mintgröna färgen nu!! Dock så visade det sig att den i vardagsrummet är benvit, den såg bara grön ut för att väggar och golv var i grönt (ja, hela rummet var grönt haha) så det är ju bra. :-) Vad tror ni förresten om en grå färg på väggarna i sovrummet? Kan väl vara fint med den mintgröna kakelugnen? Eller är det fräschast med vitt? Just nu är tanken att alla väggar i lägenheten ska vara vita men det kanske är lite tråkigt.

När vi hade varit i lägenheten så gav vi oss ut på badrumsjakt! Vi valde kakel, tittade på Tapwell’s sjukt snygga (men dyra..) blandare för dusch/badkar & handfat, samt kikade på golv. Vi gillade golvet ni ser på bilden men är inte helt säkra än. Vill iallafall ha något svartvitt mönster! Ni kanske kan hojta till om ni sett något fint?

// Hey babes! As you know I’m changing the platform for my blog and for some reason I couldn’t log in yesterday, it was really weird actually. I couldn’t log in until in the evening and by then I was already on my way to Dani for drinks and party with the girls. I’ll do several posts today instead!

So yesterday we were fixing stuff for the apartment all day. My mom was with us too, she hadn’t seen the apartment yet (only in photos) so she was really curious. As you can see some rooms are more done than others haha. By the way, do you remember when I asked you if you could repaint a tiled stove? I’m SO glad I listened to you guys, I really love that mint color now!! The one in the livingroom turned out to be off-white though, it only looked green because the floor and walls were green (yes, the whole room was green haha) so that’s good. :-) What do you think about a grey color in the bedroom? Wouldn’t that be nice with the mint green stove? Or is it more fresh with white? Right now the idea is to have all the walls in the apartment white but I might think that’s a bit boring.

After showing mom the apartment we went out to search for a bathroom! We chose wall tiles, checked out Tapwell’s golden taps (they’re so nice but sooo expensive) for the shower/bath etc, and also looked at floor tiles. We liked the floor you can see in the photo but we’re not completely sure yet. We’re sure about some kind of black and white pattern though!

50 Comments

Kenza Z

Kenzas svar: Mmm I like!! Många bilder som vi också har på vår badrumsboard haha. :-) Kram!

Reply
Cecilia

Ser verkligen snyggt ut!!
MEN, inte svart/vitt golv i badrummet. Ni kommer få dammsuga hela hela hela tiden. Det är HELT värdelöst. Så gillar ni att dammsuga, kör på. Annars tänk lite praktiskt också!! :)
Och hade det inte varit snyggt med en William Morris tapet i sovrummet?!
Lycka till med lägga, företag och bröllop. Du är grym och det är så kul att få ha följt dig från miniteen till vuxen!!

Reply
S

Färg på väggarna! gjorde misstaget att måla alla väggar vita, det plus vitt tak = sjukhus….

Reply
Ellen

Så himla roligt att fixa med lägenheten! Och drömmigt att ha kakelugnar, i fantastisk färg dessutom.

Reply
Natalie

Tycker verkligen ni ska ha grått i sovrummet, vi har det och det är en skön kontrast mot allt vitt man har. så kör på grått!! ?

Reply
camilla

Mitt tips är att låta den mintgröna kakelugnen få “smälta in” ett litet tag. Sen kan ni ju alltid måla om den vit om det känns fel efter några månader t.ex. Tror det både kan vara finare och mer värdefullt att behålla den i sin originalfärg. Ska bli jättekul om ni vill visa upp (lite grann iaf) hur det blev efter renoveringen sen :-D Kraaam!

Reply
Claudia

Hej!!
Gud vad fin den ser ut!!!
Jag tycker ni ska köra på lite färg på väggarna det blir så bra och ger mer liv.
Är glad att jag och min kille vågade, vi har en grön/grå i vardagsrummet & en blå/grå i sovrummet :) vi är nöjd och hemmmet känns mer som oss. Men de är som sagt en smak sak. Men om ni ska måla ngt rum tycker jag verkligen ni ska köra sovrum de är verkligen ett rum man vill ha känna att de är ett hem och inte bara vitt :)

Din blogg är super!

Reply
Jessica

Tycker att du ska välja kranar från FM Mattsson/Mora Armatur. ? Kända för att vara kvalitetprodukter och tillverkade i Sverige, närmare bestämt Mora. Ring och prata med Kristofer Mattsson på måndag. ???

Grått är snyggt! Ger nog en mysigare känsla i ett sovrum än vitt (även om vitt såklart alltid funkar).

Lycka till med renoveringen! Ska bli kul att följa!

Reply
Nena

Go with white walls! They seem more like you. But maybe get the furniture in some colours that will pop. Nothing crazy but just modern. Also, I think that mint would look better with white as a background opposed to gray. And for the tiles check hexagonal ones. I saw Fleur (de Force on YT) had those in her bathroom and I loved the way that looked (I made a mental note to look for those when I get my own place). In the end pick whatever you like because you’ll be looking at your choices daily ?.
Have a lovely day.
Nena

Reply
Lilly My

Mitt rum var vitt när vi flyttade in till nytt ställe. Var massa skrapmärken efter möbler som det lätt blir på vitt. Målade om till grått och verkligen älskar det! Ger ett annorlunda liv istället för bara vitt!

Reply
Charlotta

Guuuvd vad fint ni får det! Kräks nästan i er kakelugn för att det är så himla lyrrigt men ni är faan fett värda det.
Kör på grått för fan, ska vara jättebra färg för lugn och ro just i sovrummet. Plus alltid nice att frångå hela Svärjekonceptet med allt propert på väggar ich möbler är vitt annars jävlar, det blir ju så bajsnödigt.
Lycka till sötnos, ta hand om dig

Reply
Hanna

Färg på väggarna inte vitt…. ljusa färger funkar ju om man vill ha diskreta men med en lten kulör blir allt mkt mer levande..

Reply
Josefine

Tycker verkligen ljusgrå väggar är sååå fint med grön kakelugn. Just gråa väggar kan ju tona ner den starka kakelfärgen, medan vita väggar får den att sticka ut mer. Vilket som blir det nog superfint!!

Reply
MIKAELA - Mitt livs resa mot viktnedgång

Alltså oj vad roligt att få forma sin egen lya! Ni som har så bra smak, det lär bli svinsnyggt! :)

/ På min blogg skriver jag främst om min viktnedgång (från 108 till 90kg so far, ner till 70kg ska jag!) men även om sorg efter att ha förlorat pappa och vän, mediastudier och våren som jag ska spendera i Aussie! Kika gärna in. :) Kram!

Reply
Maria

Okay, it’s my new favorite category! I’m always waiting for more posts about renovation ;D And I WANT to see beforeafter pics!

Reply
Jenny

Fint med grått i sovrummet.
För mkt vitt i ett hem kan bli för stelt och faktiskt tråkigt, för det ser så kallt ut. Hoppas ni kör på lite färger ändå också :)

Reply
Alissa

Kenzaaa :-) so glad to see/read you’re ok. :> The Flat looking so beautiful by now! It’s gonna be everything perfect with your fantastic taste, so i’m really looking forward for the end results. Wish you a wonderful Sunday :-* kiiisses.

Alissa

Reply
Vendela

Hojthojt! Marrakechdesigns (heter de på instagram iaf) har fantastiska kakel, även svart & vitt :)

Reply
Sofia

Jag tror det kan bli väldigt fint med grått i sovrummet, det kanske ger en bättre “sov-känsla” eftersom grått är mörkare :)
Och så mysigt med kakelugn!

Reply
Linnea

I min förra lägenhet var jag helt övertygad om att alla väggar skulle vara vita och så blev det, men tyvärr ger det ett väldigt kallt intryck, även om man möblerar med färger. I min nästa lägenhet vågade jag mig på färg – och herrejisses vilken skillnad! Det blir väldigt mycket varmare, mer inbjudande och välkomnande. Det behöver inte vara skarpa färger för det utan en svag brytning räcker. Ljusgrå sandfärg i sovrummet är det bästa beslutet i färgväg jag tagit, det blev en känsla av betong men med varmare touch! I vardagsrummet hade jag en ljus pastellturkos vilket verkligen fungerade bra mot alla färger man kan tänkas vilja ha på inredning :) lycka till!

Reply
Eleonore

Vitt tycker jag. Både på kakelugnen och väggarna. Det ser mycket fräschar ut då och luftigare+snyggare.

Puss! <3

Reply
Malin

Hej!
Kul med inredning, vårt sovrum är snaaaaart klart och har tagit SÅN tid. Vi var också inne på att köra helvitt men ångrade oss i sista sekund och körde all in på mysigt sovrum istället. Både jag o min sambo arbetar mycket och är typ bara hemma för att sova, därför kände vi att vitt inte var så lugnande. Vi åkte istället till en färgaffär och blandade fram en mörkblå/gråfärg. Bästa vi gjort! Sovrummet är så harmoniskt, varmt och lugnande. Sen har vi satsat på mycket vita/ljusgråa textilier, ryamattor, ljus och lampor för att kompensera i rummet. Jag kan äntligen somna fort! Så de är ett tips :)

Reply
Tora

Kör på grått, jag har den svagaste nyansen av grått på väggarna och det blir inte så platt-vitt som vitt blir. Om du har gråa nyanser som bara är svart och vitt blandat kan du ha hur många nyanser som helst utan att det inte blir “fel” men har du tex en grön nyans i det gråa kan det skära sig mot andra färger. :) jag älskar grått och har flera nyanser i min lägenhet, en superljus på väggarna, en ljus på dörrarna och en lite mörkare på dörrkarmarna och en ännu mörkare på köksskåpen, Det blir assnyggt tillsammans ;) färg kan man ha på detaljerna.
Lycka till :*

Reply
zinnia

Säger det igen – Fired Earth!!!!!!!!! (För kakel) Gå in i butiken för asbra inspiration!

Har du kollat sekelskiftesbutiken på Karlavägen? Sekelskifte.se. De har blandare från superfina leverantörer. Tapwell är kanske lite tråkigt…?

Självklart skall ni ha någon grön-grå-blå ton på väggarna. Kör nyanser som gifter sig med varandra så det ser behagligt ut när man tittar in från ett rum till ett annat. Kommer ge så mycket mer ombonad känsla. Om ni har en väldigt ljus nyans så kommer det fortfarande kännas luftigt och fräscht men inte opersonligt.

Reply
Emelie

Det där kaklet är superfint MEN tyvärr syns vart enda litet hårstrå/dammpartikel etc. på golvet vilket innebär att man till slut blir galet nitisk och vill städa typ jämt haha. Ska bli kul att följa renoveringen, blir säkert jättefint!

Reply
Karol

Första lägenheten körde vi vitt överallt eftersom det var en hyreslägenhet. Nu har vi köpt hus och vi ångrar inte att vi valde att bryta av färgen i sovrum, kontor och vardagsrum/kök. Sovrummet blev så mycket mysigare med en färg som närmast kan beskrivas som “mullvad” på väggarna, och vardagsrumstaket ser ännu snyggare ut när det vita bryter mot ljust beiga väggar i färgen “älvdans”. I kontoret, som även är en massagestudio, ville jag ha en varm känsla och det blev den giftfria färgen “duvblå” från Auro till slut (i hård konkurrens med “gråpäron”, en annan fantastisk nyans). Som en parantes kan nämnas att min sambo inte tyckte att några av färgerna verkade så fina förrän vi provmålat en del av väggen – så mitt bästa tips är att testa färgerna på plats, i rätt ljus. OM ni tänker tanken på barnrum så är så giftfritt som möjligt det viktigaste. Oavsett vad ni väljer hoppas jag att ni blir nöjda =)

Reply
Sandra

Ett tips till badrum är mörkt golv, räcker med någon slags grå för att slippa se alla miljoner hårstrån som samlas där. Har själv sett hos en kompis med vitt golv. Störande när det är lite svårare att ändra om golvet i badrummet. Men den lägenheter kommer ju bli så fin och så kul att du delar med dig så man får inspiration :)

Reply
Sabina

Would have been fun if you could make a longer vlog on the renovations going on in your apartment! Would be very interesting to follow you guys and see the progression! And the finished apartment of course haha. Have a lovely day!

Reply
Stella

Hej Kenza! Så roligt att ni har köpt bostad och får inreda den exakt hur ni vill ha det! Måste svara på din fråga om grått i sovrummet. Jag och min sambo valde en grå tapet i vårt sovrum och det var ett misstag. Rummet känns litet och mörkt och jag tänker måla om det till vitt så det känns mer öppet och ljust. Om ni har ett stort sovrum med stora fönster så kan det nog funka, men jag skulle tipsa om att ha en vit färg :) Hoppas allt blir bra! Kram!

Reply
M

Brukar inte (aldrig) kommentera men tänkte nu ge mina åskiter ifall du sku råka läsa den :) mina föräldrar har likadant kakel på golvet i badrummet hemma (bara att det är bått/vitt) Tycker att det är lite väl mycket med samma kakel på väggar o golv (som på bilden) när de e frågan om så spräckligt kakel. Föräldrarna har som halva väggen blå nertill o vitt upptill med en liten ?bård? i mitten. Jag skulle personligen gilla mer med vitt/svart o kanske en smal bård med kanske guld i och sedan matchande guldiga detaljer i kranar och sånt, läckret o lite personligt :) till sovrummet vill jag bara säga att gå på det som känns bäst, tänk att vitt o ljusa färjer öppnar upp om rummet är lite mindre. Själv skulle jag satsa på lite loft/urban/rustisk känsla med kakelugnen (tänk: ljusa färger, öppna ytor, blandade krispiga material som linne, skinnimitation, läder (i typ en fotölj), avrundat med mörkare detaljer med urban/industriell känsla) puss o kram tack för en underbar blogg <3

Reply
Ros.

Kenza!! , Mitt BÄSTA TIPS till dig är att INTE lägga vitt(i dess nyanser) kakel som badrumsgolv……………………!!! Ser typ smutsigt ut lika fort som man städar.. å då städar jag seriöst toan 3 gånger i veckan, MINST!! Kanske något grått i mörkare slag, eventuellt lite mönstrat, vore snyggt?

Lycka till!! :)

Reply
Tasha

Hi Kenza, I know you’re on a new platform, so just letting you know that the pics for this post doesn’t show. :)

Reply
Noelle

I can’t see the pictures! And I’m so curious, I tried to refresh the pages for 1000x times!!!!!!! I only see pictures of the show from Justin bieber!

Reply
Stina

Hej!

Jag är mitt uppe i renovering av min lägenhet och jag gör det mesta själv, utom badrum och kök hehe ;)
En fråga som jag verkliga hoppas du orkar svara på är vad dom tunna träremsorna är för material samt inköpa till elementskydden? Har finkammat internet i flera ekor men hittar inget liknande och hade tänkt göra egna nämligen.
Er lägenhet har blivit såå fin, har ert badrum som inspo;)

Kram Stina

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*