• header

WINTER BOOTS

boots-1

– BOOTS FROM BALMAIN –

Jag är en sån som går med sneakers hela vintern typ, om jag inte har högklackade boots vilket inte är så smidigt i snön. Så i år tänkte jag att jag för en gångs skull skulle unna mig ett par ordentliga kängor! Och det blev inte vilka som helst utan ett par från Balmain. Kunde inte låta bli, blev helt kär i dem. Gillade alla tre ovan, vilka tror ni att jag valde?

Taiga-modellen (den första och andra) har ju varit megapoppis. Speciellt de i beige mocka, letade efter dem men de var helt slut överallt. Lika bra med ett par svarta till vintern dock! :-)

// I’m one of those who walk around with sneakers all winter, if I don’t wear boots with heels which is not so smart in snow. So this year I thought I was gonna treat myself with a proper pair of boots! And not just any boots, I bought a pair from Balmain. I couldn’t help it, I fell in love with them. I loved all three above, which ones do you think I chose?

The Taiga model (the first and second) have been crazy popular. Especially the one in taupe suede, I searched for them but they’re completely sold out everywhere. But it’s better with a black pair for winter! :-)

33 Comments

Patrycja

I would choose the middle pair, but I think you chose first or third because it’s got more golden elements…

Reply
:)

without doubt the first one!!!! :) the second one is also beautiful but not the third one pls. I dont like it,also suede is maybe not the best choice ;)

Reply
Ida

Gick in och kollade på priserna på dessa skor och jag fick en chock! Inga under 3000, och de där låg på typ 6000-10.000 kr, iallafall på Balmains hemsida.

Blir bara så chockad varje gång jag ser att folk kan lägga så mycket pengar på ett par skor (och antagligen är det inte ens mycket pengar för personen i fråga) eftersom man kan köpa skor för dessa priser, kontrasten mellan klasserna i Sverige blir alltid som en käftsmäll.
Vi klarar med nöd och näppe att betala hyran varje månad, jag kommer inte ihåg senast jag köpte en tröja ens, och ens ett par byxor! Det lilla jag har ger jag till min mamma och det jag kan till min familj.

Jag undrar om du någon gång tänker på det när du köper dyra materiella saker? Nu kan man ju såklart inte avstå att köpa något dyrt för att andra inte kan, men jag undrar bara ifall det någon gång korsar dina tankar?

Även om jag hade varit rik hade jag inte köpt skor för det priset, men det är antagligen för att jag är van vid att skrapa ihop mynt, inte slösa och i rejält dåliga tider få resterna från när kyrkan haft mässa

Skrev inte detta för att få empati eller något, jag avskyr att få empati. Det är inte synd om mig, jag är glad att jag inte växte upp med pengar, jag värderar allting annat mer, jag värderar pengar och viktigast av allt, den sista mackan ger jag hellre till någon annan än att mätta min egen mage, och det tror inte jag en människa gör om den inte vet hur det är! Bara nyfiken om du Kenza, tänker på sådant ibland? :-)

Reply
A

Tror verkligen att Kenza tänker på det du skriver, med tanke på det hon har skrivit om sin uppväxt och om hur hennes mamma ofta kämpade!

Reply
Hadis

Men om du nu bara undrade om Kenza tänker på sånt varför inte bara ställa just den frågan? Varför dra upp din egen historia om att du typ knappt överlever även om Detta är Sverige. Men du kanske inte bor här men i vilket fall som låter det som att du försöker shame Kenza mer än vad du undrar om hon tänker på det sättet. Låter som att du är avundsjuk. Hon har tjänat ihop sina pengar o får slösa dem på vad hon vill o i detta fallet är det 1 av 3 par riktigt fula dyra skor. Hon kanske skänker mer än vad hon spenderar vem vet o snälla säg inte vad du hade gjort om du hade haft pengar det är lätt att säga så när du inte har råd

Reply
Ida

Jag tog upp det för att visa kontrasten. Ja, jag bor i Sverige och just därför drog jag upp det för alla tror Sverige är så jävla bra med välfärd och allt därför visar jag sanningen om hur man kan ha det! Som sagt har jag kommit till punkten då jag är glad för jag växt upp som jag gjort för jag värderar pengar, nu har jag ett jobb där jag tjänar 23.000 (precis fått det) och jag vet att jag inte spenderar pengar, även fast jag har, eftersom jag helt enkelt värderar pengar för mycket och delar hellre med mig än att köpa skor för 12.000 – nu tjänar ju Kenza oerhörda pengar så de svider ju liksom inte i plånkan. Just därför jag skrev för att folk som du som tror att folk i Sverige inte kan vara fattiga, åk ut till förorterna, prata med både svenska och invandrare och hör hur de krigar för varenda krona… Trött på folk som inte vet om ‘verkligheten’

Reply
Amber

I just bought a black suede pair of Prada booties, looove the black and gold combo. Think you went for the second pair!

Reply
Mia

Du borde faktiskt tänka på priserna ni sätter på ivyrevel, inte alla som har pengar som dig.

Reply
Ida

Skrev en lång kommentar men den kom inte med. Det var ingenting som kan anses stötande eller elakt – varför? Du sjönk precis i mina ögon

Reply
Olivia

Hej Kenza!
Jag såg din keps igår på JB konserten, tyckte den va sjukt snygg, vart har du köpt den?

Olivia

Reply
Lucie

I think you chose the first ones! Looks so chic but still elegant and not so crazy! But all of them are soo pretty!

Reply
Katja

Världens bästa Kenza, du verkar så förstående. Jag tyckte att Justin var riktigt bra speciellt på de låtarna han sjöng. Anledningen till att han verkade trött är nog för att han är förkyld just nu och på grund av att han har fått en “diagnos” för depression och något annat. Jag satt dock ganska långt bort så det var svårt att se om han var glad eller inte hehe. Ha det bra <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*