• header

FALL TAG

kenzazouiten_tag-1

Fall is here and here’s a list of all my favorite stuff connected to this season! :-)

Bästa skönhetsprodukten?
Så fort det blir kallt blir mina läppar alltid så torra så jag MÅSTE ha Försvarets hudsalva. Sen har jag även precis börjat använda en ny produkt jag fick hem som jag verkligen älskar, en ögonbrynsgel från the Brow Gal. Håller till och med mina kaosiga bryn (som gärna växer åt fel håll haha) på plats!

Vilken färg har du helst på naglarna?
Svart! Långa och svarta ska de vara. Jag gillar också att köra på en mörkgrå färg med lite hint av lila.

Favorithöstplagg?
Jag hatar att frysa så jag måste nog svara ullkappan och fuskpälsen.

Favoritaccessoar?
En halsduk i någon mysig färg (typ vinröd eller kamelfärgad), eller svarta mockaboots med klack.

Favoritfärg på plagg?
Om man ska kolla vad jag burit de senaste dagarna så verkar det vara mycket mörkrött och mörkgrönt. Men jag gillar även grått!

Vad är bäst med hösten?
Att det känns som att man får en liten nystart i livet, alla rutiner börjar äntligen komma tillbaka efter sommaren och massvis med nya spännande jobbprojekt drar igång. Sen även höstmodet såklart. Men det som är tråkigt med Sverige är ju att det blir så kallt på en gång, perioden där man kan bära typ stickade tröjor med bara ben och boots är så himla kort. Pang på vinterjackan på en gång känns det som haha.

Vad är sämst med hösten?
Det gråa vädret och att det börjar bli mörkt mycket tidigare. Mörkret tycker jag är jobbigast av allt! Dels för att jag blir så himla trött och allmänt deppig av det, men också för att det blir svårare att hinna fota osv för bloggen. Det är också tråkigt att man inte kan umgås ute lika mycket vilket gör allt lite svårare när man har hund. Juste, att rasta hunden i kallt pissväder toppar nog listan haha.

Godaste drycken?
Arabiskt kaffe med smak av kardemumma. Eller kaffe med lite kanel i! ÅH vet ni vad jag kom att tänka på nu? CHAILATTE!! Jäklar vad jag och Nadia var besatta av det för några år sedan! Har inte druckit det på länge, måste dricka en snart. :-)

Vad lyssnar du på nu?
Väldigt lite musik (har redan spelat sönder Bruno Mars nya så måste chilla lite haha) och mer dokumentärer som handlar om mordfall och rättegångar. Jag finner det väldigt intressant, även om jag kan bli väldigt upprörd ibland (typ Fallet Linda Chen, vad i helvete?!)

Favoritserie?
Så mycket bättre! Älskar att sitta här i höstmörkret och se dem göra musik i det vackra sommarvädret. Kul att Danny är med i år också!!

Bästa doften?
Jag älskar doften av frisk & kall luft en vacker höstmorgon. Och så alla doftljus vi tänder här hemma när lägenheten börjar kännas lite kyligare. Just nu har vi ett gäng från Aquiesse som doftar magiskt.

Ska du iväg på någon höstresa?
Jag har fått förfrågan om att åka till Dubai i november men vi får se om det blir av. Annars så blir det iallafall Rotterdam för MTV EMA’s! Ja, i år igen haha. Min 8e gång typ? Men detta blir faktiskt sista året, nästa år är jag ju gift och ja.. Så, en sista gång – Kenza & Shiva på partyresa somewhere in Europe! Måste ju passa på! (oj vad detta missuppfattades. ni känner väl mig bättre än så? klart som fan man kan åka på partyresa fast man är gift! trodde min “och ja…” var hint nog, men det handlar om vad vi kanske känner oss redo för efter bröllopet. :-))

Vad gör du helst en regnig dag?
Tvingar min bror att gå ut med Mani, om jag är på jobbet haha. Om jag och Aleks är lediga så går vi och tränar ett pass (för att känna att vi gjort något vettigt), efter det ligger vi och kramas på soffan och tittar på serier och filmer hela dagen. Sedan lagar vi en god middag tillsammans (med det menar jag att Aleks lagar och jag tittar på PLL. ;-))

// The best beauty product?
As soon as it starts getting cold I NEED a lipbalm called Försvarets hudsalva. I’ve also started using a new product I really love, an eyebrow gel from the Brow Gal. It keeps even my chaotic brows (on one brow the hair always grows in the wrong direction haha) in the right place!

What color do you prefer on your nails?
Black! They have to be long and black. I also love going for a dark grey color with a hint of purple.

Favorite piece of clothing?
I hate being cold so I have to say the wool coat and the faux fur.

Favorite accessory?
A scarf in some cozy color (like burgundy or camel), or black suede boots with heels.

Favorite color on clothes?
Well if I think about what I’ve been wearing the last couple of days it seems to be a lot of burgundy and dark green. But I also love grey!

What is the best thing about fall?
It feeIs like you get a little fresh start in live, you’re finally back in your routines after summer and lots of new exciting work projects start. And then also the fall fashion of course. But the bad thing about Sweden is that it gets so cold really fast, the period where you can wear like knitted sweaters with bared legs and boots is so freaking short. From summer dresses to winter coats right away haha.

What is the bad thing about fall?
The grey weather and that it starts getting dark earlier. I think the darkness is the most hard part! Partly because it makes me so damn tired and just overall sad, but also because it shortens the time I can take photos for my blog etc. It’s also sad that you can’t hang out with people outdoor which makes it a bit tricky when you’ve got a dog. And oh, the dogwalks in shitty cold weather is probably on top of this list haha.

The best drink?

Arabic coffee with taste of cardamom. Or coffee with some cinnamon in it! OH do you know what I came to think of now? CHAI LATTE!! Damn Nadia and I was so obsessed with that a few years ago! I haven’t had one in a while, need to get one soon. :-)

What do you listen to right now?

Not so much music (I’ve already listened to Bruno Mars new single too many times so I have to chill a bit haha), more documentaries about murder cases and trials. I think it’s very interesting, even though I can get very upset sometimes.

Favorite tv show?
Så mycket bättre! (a Swedish show where a group of artists make covers of each other’s songs) I love sitting here in the fall darkness and watch them make music in the beautiful summer weather. I think it’s so much fun that Danny is in the show this year!!

The best scent?
I love the scent of fresh and cold air a beautiful fall morning. And also all the scented candles we light when our apartment starts getting a bit chilly. Right now we have a bunch of them from Aquiesse, they smell amazing.

Are you going away on a trip?
I’ve been asked to go to Dubai in November so we’ll see if that happens. I’m going to Rotterdam though, for the MTV EMA’s! Haha yes, again. I think it’s my 8th time? But this will actually be the last year, next year I will be married and well.. So, one last time – Kenza & Shiva goes on a party trip somewhere in Europe!
Let’s go while we still can! (wow you really misunderstood this. you guys know me better than that? ofc you can go on a party trip even though you’re married! I thought my “and well..” was a good hint haha, but it’s about what we might be ready for after the wedding. :-))

What do you prefer doing on a rainy day?
Force my brother to go out with Mani, if I’m at work haha. If Aleks and I are having the day off we go and work out (just to feel that we’ve done something useful), after that we lie on the couch hugging each other and watching tv series and movies all day. And then we cook a nice dinner together (by that I mean that Aleks cooks and I watch PLL. ;-))

1

35 Comments

Matilda

Kan du inte åka på EMA’s nästa år bara för att du är gift? Hänger inte riktigt med ;) eller ska ni ha en liten bebis då månntro????

Reply
Cornelia

Men va, ska du sluta med festresor för att du är gift? Visst att man känner att det är gjort eller att man tröttnat men just förklaringen “nästa år är jag ju gift och ja…” Ja vadå? Är det liksom hela anledningen, att du är fru då? Märkligt resonemang

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej det handlar om vad vi planerar efter bröllopet, att vi kanske börjar känna oss redo för barn. :-) Kram!

Reply
Eva

Men du måste väl kunna resa med vänner efter du gift dig. Vad är skillnaden nu och sen? Ta inte illa upp bara undrar. Kram

Reply
Sammi

What do you mean by it will be the last time you’re going to MTV because next year you’ll be married?!
You are already leaving together as a couple for years so what will be the difference as being married? I mean you’ll not travel alone w/ ur friends anymore?
xo from NY

Reply
Ellinor

Hej! Älskar din blogg!jag tänkte tipsa om en podcast som handlar om ett mord i USA, Serial heter den och det är säsong 1. Super bra podd och rekommenderar verkligen!

Reply
Angela

I have one (or million) more question: what fragrance do you use right now? What kind of fragrances do you recomend for fall season?
Love, xx

Reply
Janna

Varför kan du inte åka nästa år fast du är gift? Det är väl klart man kan resa på var sitt håll även om man är gift, det är ju 2016 (2017) for gods sake :)

Reply
Linda

Nu hängde jag inte riktigt med….. “Sista året för sen är jag gift”. Tror du att du kommer att bli väldigt annorlunda för att du är gift? Vad är skillnaden mot att vara sambo som du ju är sedan många år tillbaka?

Reply
sara

Kenza, om du gillar serier om mordfall och rättegångar skulle du älska Making a murderer! Den är baserad på en sann händelse dessutom. Sjuuuuuukt spännande och bra! Kram

Reply
J

Men hördu, nog kan man ju åka på partyresor trots att man är gift! Jag har varit gift tre år nu (är 29) och har åkt på två partyresor med min girl squad sedan dess. Går nog att kombinera det gifta livet med girl trips och andra skojigheter. ;) Ha det bra!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha ja självklart! Men den dagen vi känner oss redo för att skaffa barn så kommer jag liksom inte åka iväg på festresor. Sen hur det blir efter några år när barnet/barnen är stora vet jag väl inte, men så långt fram orkar jag inte tänka. ;-) Kram!

Reply
Daniella

Hej Kenza, vill börja med att säga att jag verkligen gillar din blogg och har läst den i flera år! Minns när du var ute på TH-turné och jag var så himla avundsjuk för jag var typ besatt av dem då haha.
Men jag undrar en grej du skrev i detta inlägg, vad menar du med att du kommer vara gift nästa år under EMA, kommer du inte åka pga det? Tänker typ vad spelar det för roll om du är gift eller inte? Menar inget illa med frågan utan jag undrar bara!
Puss och kram du är bäst!!!

Reply
Lima

Får du inbjudan till sådant son exempelvis MTV EMA och till Cannes filmfestival eller hur gör du för att få komma dit? Det är något som jag alltid undrat :D
Vill också passa på att säga att du är en stor inspiration och jag ÄLSKAR din blogg :)

Reply
Dilara

Hey, Kenza why is this your last MTV EMA’s. Your and Aleks life isn’t going to change that much, you’re just going to have one papper more and be official husband and wife, but currently you have life like one married couple…

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: It’s not about the marriage, it’s about what we’re hoping for after. :-))

Reply
Marisa

can you please organize a meeting in Rotterdam? I’ve been following you for a couple years now and I would love to meet you and I’m 100% sure your other dutch readers would love to meet you too <3 xxx

Reply
Zarah-Lou

MAKING A MURDERER, Kenza!!!!! Hatälskar den serien, “bara” 10 delar och den är så fruktansvärd men spännande!! Från verkligen livet!! Tror jag tipsat om den sjuttioelva gånger så fort du nämnt tv-serier i dina inlägg! xD

Reply
Julia

Hur kan folk inte fatta hinten… Så sjukt irriterande att man alltid måste skriva ut varje detalj för att folk ska förstå de mest självklara sakerna!
Hur underbart dock! Världens finaste ungar kommer ni få :)

Reply
Aleina

Rekommenderar starkt amanda Knox (dokumentär), finns på netflix. Kram Aleina

Reply
Amy

Jag är inte den enda som reagerat på svaret att detta kan vara sista partyresan för sen är du gift. Självklart om man är gravid/har barn så åker man ju inte iväg och festar.
Jag och några vänner pratade precis om att detta med att resa ensam med vänner (utan partner) när man är gift. De tycker att det inte är något man bör göra för att äktenskap innebär att man hör till mannen och bör resa med honom istället. Man ska upptäcka världen och ha skoj med sin man, och inte med vänner. Mest för att man älskar sin man mer än sina vänner, och därför bör man ha med honom om man åker utomlands. Och också för att det blir “synd” om mannen om man lämnar honom kvar i Sverige medan man själv är utomlands och har skoj. Jag känner ju att giftermål på ett sådant sätt skulle begränsa min egna frihet. Vad tycker du om detta?

Reply
Ida

Åh vad roligt ska ni skaffa barn!!!! Gud vad kul!!! Ska bli så spännande att följa!!! Har själv en snart 3 årig pojk och en 9 månaders flicka!! Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*