• header

YESTERDAY’S

kenza_zouiten_cap_01 kenza_zouiten_cap_09 kenza_zouiten_cap_011 kenza_zouiten_cap_04 kenza_zouiten_cap_10 kenza_zouiten_cap_12 kenza_zouiten_cap_02 kenza_zouiten_cap_08

Coat from Ivyrevel (sold out) // jeans here (adlink!) // sweater from Acne // hat from Asos // shoes from Zara last year // bag from Céline

Blir både glad och arg över att läsa igenom era kommentarer till förra inlägget. Glad för att vi stöttar varandra och kämpar tillsammans, arg för att alldeles för många varit med om något liknande. Jag håller på och tar fighten med hotellet nu och jag kommer inte ge mig. Det är upp till dem att ha kvar honom eller inte (jag trodde ju att beslutet togs i våras redan att han inte skulle vara kvar, sedan dess har jag inte hört av dem och nu visar det sig att det “inte fanns bevis nog”), men det är upp till mig att varna andra så att de inte råkar ut för honom också.

Iallafall, så här såg jag ut igår. Förutom att det tog lite på krafterna att skriva inlägget samt bli ifrågasatt av hotellet så hade jag en rätt bra måndag. Jag åt en trevlig lunch med en vän och efter jobbet gick jag och Madde och….dansade! Jaaaa vi har börjat dansa! Tack för er spark i baken. :-)) Det var lite läskigt men SÅ kul. Vi fick verkligen undvika att se oss två i spegeln för då började vi bara skratta haha, det såg inte bra ut… Men kul hade vi och vi ska fortsätta gå varje måndag!

// I get both happy and angry when reading your comments on my previous post. I’m happy that we support each other and fight together, but it makes me angry that too many of us have been in a similar situation. I’m taking this fight with the hotel now and I won’t give up. It’s their choice if they want to keep him or not (I thought the decision to fire him was made last spring but I haven’t heard from them since, and now it turns out that they “didn’t have enough proof”), but it’s my choice to warn others so that they don’t get molested by him as well.

Anyway, this is what I looked like yesterday. Except that it was a bit tough to write that post and also be questioned by the hotel, I had a pretty good Monday. I had a nice lunch with a friend and after work Madde and I went to….a dance class! Yeeees we’ve started dancing! Thank you for pushing me. :-)) It was a bit scary but SO much fun. We really had to avoid looking at us two in the mirror because it made us laugh haha, it didn’t look so good… But we had fun and we’re gonna do this every Monday!

51 Comments

Karolin

Hej Kenza jag undrar hur man kommer i kontakt med dig ? Har du någon mejl jag kan skriva till? Har varit med om liknande när jag var 14 och skulle vilja skriva till dig ❤️

Reply
Stacy

You are really a remarkable girl, Kenza. Please, continue to be positive, you deserve it. You’ve overcome so much, you survived “what doesn’t kill you, makes you stronger” they say and it’s true.

Lots of love,
Stacy

Reply
Dixi Wonderland

Kämpa på Kenza angående det med hotellet.
Tyvärr är du inte ensam men tillsammans tror jag att vi alla kan finna styrka hos varandra. Jag hoppas att detta inlägget sprider sig, framför allt bland män för det är där problemet ligger. Inte hos alla men alla dessa män som begår brotten har vänner/familj.

Reply
Malin

Massor med styrkekramar till dig Kenza och alla kvinnor som varit med om liknande händelser, vilket omfattar i princip alla kvinnor. Vi fortsätter kämpa och stötta varandra <3

Reply
Linnéa Hedström

Hej Kenza!
Hur gör du så att du får sponsrade inlägg med typ dina outfits? jag fattar på riktigt inte hur jag ska gå till väga.
Ge mig tips beautiful!

Reply
Fanny Esberg

Fick rysningar när jag läste ditt förra inlägg, helt sjukt. Detta händer helt för ofta, jag har bara levt 15 korta år och har ändå fått genomlida sexuella trakasserier redan från 12års ålder för att jag fick former tidigt. Så äckligt vilken sjuk värld vi lever i och Sverige ska vara det mest jämställda landet i världen då undrar man ju bara hur dåligt det är i alla andra länder..

Reply
Sofia

“Inte bevis nog”.. Spyr på sånt. En anmälan borde vara bevis nog! Ingen större risk att någon skulle hitta på en sån sak och dessutom gå vidare med det. Vad fan skulle man tjäna på det liksom? Hoppas fan hotellet blir känt som “våldtäktshotellet” eller något så ingen vill bo där och de går i konkurs. Äckliga människor!

Reply
Mikaela Johansson

Vart och vad är det för dans? :) Är “nyinflyttad” till Stockholm och vet inte ens vart jag ska börja för att hitta ett bra ställe att dansa på. Tycker att det bara är “proffsdans” överallt och jag vill bara kunna dansa för skojs skull någon gång i veckan. Kraam!

Reply
Mikaela

Hej!
Vad kul att du börjat m dans. Är lite sugen själv att göra ngt förutom boxning, löpning, yoga & skidor… Vart hittade ni kurser?

Reply
Trött

Disclaimer: Detta är inte ett inlägg som avser att förminska tjejers lidande utan ett inlägg i jämställdhetsdebatten.
Eftersom många tjejer läser här vill jag ge andra perspektiv än kvinnors (som vi dagligen får ta del avi media).

Vad som slår en när det gäller män och kvinnor är att kvinnor verkar vara helt kalla inför mäns lidande samt att kvinnor förväntar sig väldigt mycket av män men väldigt lite av sig själv (förutom utseende) i relationer med män. Män ska liksom läsa kvinnors tankar. Inte ge en komplimang t.ex. då det inte passar men gärna ta initiativet då det passar och han ska dessutom räkna ut när det passar. Män ska beskydda kvinnan då det passar men inte annars. Mannen ska vara framgångsrik och rik, intelligent och vältränad. Lyssna och förstå kvinnan. Göra de tunga farliga tråkiga jobben.
Men även dela hushållssysslorna. Men inte bilreparation.. snöskottning. husrenovering. altanbygge.
Mannen ska vara mjuk och förstående mot kvinnan när det passar och en “farlig” hunk när det passar.
Men helst inte mjuk när det gäller att lufta sina egna känslor. Det är bara jobbigt mesigt och osexigt.
Mannen ska då hålla detta inom sig och döva sin ångest med sprit eller kanske lösa det med självmord?.
När en man pratar sexistiskt är det hemskt och fult men när ett tjejgäng sitter och flabbar är det inget.

Ärligt talat tjejer, hur mycket bryr ni er om män egentligen?
Män bryr sig ärligt talat mycket mer om kvinnor. (förutom de undantag som finns, som även finns hos kvinnor)
Men jag tror många börjar tröttna och inser att det inte är värt det. Män är ju så fruktansvärda
i allmänhet. “Jo alla män”.
Hur ofta frågar ni t.ex. egentligen innan ni tar på er karl i bingen, vad han gillar etc?

Varför är det så här?

Reply
Rebecca

Hur ofta är du rädd att gå hem själv så fort det blir mörkt? Hur ofta tar kvinnor på dig mellan benen och på rumpa ute på krogen? Hur ofta känner du dig illa till mods när du passerar stora killgäng?
Män kan väl tänka ut själva att det är inte en komplimang att bli visslad på på gatan eller ropad på.
Det sista stycket är så konstigt, att män bryr sig mycket mer om kvinnor? Va? Om så är fallet kanske män bör sluta förgripa sig på kvinnor och sluta med “men inte alla män!!!!!” Och “men vi då!!!” på varenda inlägg och artikel som rör detta område.
Dock har du helt rätt i att mannen också har en jobbig norm att leva upp till i patriarkatet, för det suger att män ska behöva trycka sig in i en enda mall. Och det behöver ändras på. Men att kvinnor är kalla?????? what? Frågar mig fan varenda jävla gång om vad jag gör med en kille är okej eller inte och om han vill det, så där kan du ju tänka om.
Nu svär jag för att hela det här ämnet gör mig så arg.

Reply
Trött

Hej!
Du bekräftar i princip det jag sagt. Att ni kvinnor som debatterar “jämställdhet” oftast har en gynocentrisk världsbild och sällan blickar utanför den egna problemsfären. Jag måste tydligen förtydliga att detta inte har med Kenza att göra utan att jag debatterar detta ur ett större perspektiv. Självklart tycker jag och de flesta män att det hon råkat ut för är för djävligt.

Det som dock blir lite märkligt är att det är okej för er tjejer att i flera hundra kommentarer lufta era egna erfarenheter av hemska män och hemska händelser, men det är inte ok att jag luftar mäns problem i ett enda inlägg? Det är också tydligen okej att generalisera och överdriva i kommentarerna här om man är tjej. Kommentarer som att “alla kvinnor dagligen utsätts för detta” möter inget ifrågasättande. Någon ville t.o.m. avskaffa rättssystemet “det skulle räcka att bara anmäla. Utan att någon av er bemötte det.

Du bekräftar således att jämställdheten är en kvinnoaffär och att männen ska hålla käften.

Du frågar om jag blivit tafsad på och frågar hur ofta. Det har hänt en hel del gånger då jag varit på krogen. Jag har även blivit utsatt för ett övergrepp av en äldre kvinna. Där det även fanns vittnen. Jag anmälde inte för det förväntas att jag som man ska tåla sånt.

Ja jag är rädd då jag går ute då det är mörkt och undviker män i grupp. Jag går en annan väg etc. För att minska risken att bli överfallen, rånad, misshandlad. Jag är dock man och fått lära mig att hantera rädsla och leva med den och går ut ändå. För mig som man är det statistiskt mycket större risk att bli misshandlad. (vilket jag även blivit ett par gånger då i krogmiljö och även lyckats avstyra det samma ett par gånger). Det är avvikare och ofta under alkoholpåverkan som stått för detta.

När det gäller strukturell ojämställdhet så drabbas männen hårdare än kvinnor. Tex. Är det inte olagligt att könsstympa pojkar i Sverige (Flickor är förbjudet). Mer än dubbelt så många män tar livet av sig. Över 90% av de som dör och skadas på jobbet är män. Män är överrepresenterade i hemlöshet, ensamhet, missbruk, ensamhet, utslagning, mm.

Jag förringar inte på något sätt kvinnors problem utan ser gärna att de går att lösa. Men jag kan inte ställa upp på att de problemen är mer värda än mäns problem. Ett jämställt samhälle byggs genom att se allas perspektiv. Jag förstår att ni uppfattar det som att det bara är kvinnor som har det svårt eftersom det aldrig lyfts några mansfrågor i debatten. Det finns 100 tals miljoner för kvinnor i bidrag för att lyfta kvinnofrågor men noll kronor för män. Självklart är män diskriminerade i jämställdhetssammanhang.

Att fråga hur jag kan påstå att män bryr sig om kvinnor då män förgriper sig på kvinnor är svårt att ta på allvar.
En motfråga kan vara hur kan kvinnor bry sig om barn då kvinnor mördar barn?

Reply
Elin

Helt opassande kommentar i detta fall. Skriv det i något forum, facebook eller vad som. Men Kenza har ALDRIG vad jag vet uttryckt åsikter om män så som du beskriver. Hon berättar att hon varit utsatt för sexuella trackasserier, väldigt fel tillfälle att predika!

Reply
Trött

Jag har aldrig påstått att Kenza gjort det men flera i kommentarerna under förra inlägget.
Tydligen okej att predika om man är tjej dock?

Reply
Josefine

Helt ärligt, vet du vad som är riktigt tröttsamt?
Att när en kvinna berättar om FLERA hemska händelser av sexuellt utnyttjande/trakasserier som btw sker oss ALLA kvinnor så ska det minsann komma en kille/(ibland t.o.m tjej) och berätta för oss om “perpektiv” genom att dra upp hushållsarbeten o dylikt och säga “titta! Jag måste minsann läsa alla kvinnors tankar och diska. Så män bryr sig mer om kvinnor och jag orkar inte jobba för jämställdhet för det är inte värt det om inte alla kvinnor bugar i tacksamhet för min generositet”
Dra upp dina så kallade “jämställdshetsproblem” någon annan gång men sorry att man inte tar dig seriöst när enda gången detta kommer på tal är som svar på tal mot en kvinna som berättar om sina verkliga erfarenheter av kvinnoförtryck i samhället..

Reply
Trött

Du verkar ha en bra förmåga att vränga till det jag skriver.
Dessutom är det inte sant att detta drabbar alla kvinnor,
Det var heller inget svar på tal mot någon kvinna som berättar om sina erfarenheter.
Mäns så kalalde jämställdhetsproblem är bl.a. överrepresenation i självmord. utsatthet för misshandel.
Könsstympning. Olyckor och dödsfall mm. Samt diskriminering i jämställdhetslagstiftningen. mm. mm.
allt detta finns som öppen statistik och fakta på berörd myndighet. Men detta är inte viktig för er kvinnor som kämpar
för “jämställdhet” för ni har troligen blivit indoktrinerade i den feministiska verkligheten. Mycket sorgligt

Reply
Alexandra Nogueira

I really have read and thought about what you wrote in the last post. Thank you for sharing your story and alert all women to have the notion that the lack of respect for our body is still a very present reality and for showing that we have to fight it. Thanks :) <3

Reply
Lina

Åh vad kul! Kan du inte berätta lite mer? Vilken stil dansar ni? Hur kom ni fram till den stilen? :)

Reply
Malin

Första gången jag verkligen blivit arg när jag läst din blogg.. Finner inga ord.. Läst upp det för min sambo o pratat med min syster om det och alla är helt chockade! Det är så vidrigt!! Samtidigt blir man så stolt över dig som berättar och varnar andra som kan råka ut för honom. Du är modig Kenza. Och så stark!! ❤❤❤

Reply
alexandra

åh Kenza. Så ledsen jag blev när jag läste ditt förra inlägg! Jag har varit med om en nästan identisk händels och som du tänker stå upp för dig har jag en liten dotter som jag tänker lära en hel del saker. En händelse på förskolan gjorde mig upprörd. En kille knuffade omkull henne och hon blev såklart väldigt ledsen, då säger förskolepersonalen men han menar inget, det är hans sätt att visa att han tycker om dig! URSÄKTA men vad fan sa du? EH NEJ!? Tack och lov att jag var där just då och kunde säga, nej *** det stämmer inte! Man är aldrig elak mot någon man tycker om. han ska be om ursäkt till dig genast för ingen får röra dig. Så jag ska lära henne att ryta ifrån så fort en kille gör något “för att han tycker om henne”. Jag ska lära henne att skrika : VAD FAN TROR DU ATT DU HÅLLER PÅ MED!? Är så trött på denna skiten. D.E.T är år 2016.

Reply
Eleni

A lot or slightly molested .. I think we’re the aweaker sex even the past of the years .. But when we be in these situations when we feel that something goes wrong we must react NOT fear to talk or yelling because if you don’t have proof for something ..

Reply
Johanna

Jag blir så jävla äcklad över att läsa ditt förra inlägg, tvi fan för människor som inte respekterar andras kroppar! Modigt att dela med dig! Den med krogen har jag också varit med om men i mitt fall såg en vakt vad som hände och avbröt mannan i fråga, han blev dock inte utslängd och senare under kvällen försökte han ge sig på mig igen då hade jag 3 killkompisar som kom till undsättning och sedan följde mig hem, så sjukt obehagligt!

Så kul att du börjat dansa!! Jag gick dansestet på gymnasiet och sätter upp musikaler nu, så jävla kul!! Vilken stil dansar ni? Berätta mer! :)

Reply
Hanna

Hej !! Dehär finns på min blogg nu !!
Jag har fått hem produkter från Therese märke !!
Kolla bloggen !!
Massor av bilder & text om hur jag fick dom & vad jag tycker om dom !!
Gå gärna in och kolla ❤️

http://www.nouw.com/shansi

Reply
Anca

Hei Kenza! Will the coat ever come back in stock? I neeeeeeeeeeeed to have it, it’s so so so nice! <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*