• header

OUT FOR SALE

lagenhet1 lagenhet8 lagenhet7 lagenhet2 lagenhet5 lagenhet6 lagenheten9 lagenhet3

I’m selling my apartment! 

Här har jag bott sedan jag var 18 år. Hit flyttade jag några månader efter studenten, när jag och Aleks precis hade blivit ett par och när allt var som jobbigast hemma. Gråtandes vinkade jag hejdå till mamma som grät ännu mer än jag, hoppade in i flyttbilen och körde mot Hjorthagen. Sedan satt jag, Nadia, Mika och Dilay och skruvade ihop möbler (vi hann till och med förbi Ikea samma dag) hela natten. Allt skulle bli färdigt på en gång, jag ville inget annat än att känna känslan av att ha mitt eget hem. Där jag bara fick vara jag och fokusera på mig själv.

Den här lägenheten blev min trygghet. Här ramlade jag och tjejerna in tidigt på morgonen efter galna utekvällar. Här lagade jag mina fösta middagar själv (även om de ofta bestod av halvfabrikat haha). Det är här jag blev vuxen. Det är här jag blev kär! Och sambo! Och förlovad! Även om vi är redo att flytta till större och skapa nya minnen i en ny lägenhet så kommer jag verkligen att sakna denna lägenhet. Vi har trivts jättebra här, lägenheten är så himla ljus och mysig och Hjorthagen är ett underbart område att bo i. Så nära stan (6 min med t-bana till Östermalmstorg) men ändå så nära naturen. Nästan varje gång man går ut springer man liksom på en rådjursfamilj med små bambis.

Nästa helg har vi visning (endast föranmälan) och för er som är intresserade så hittar ni annonsen här! Jag är säker på att den nya ägaren och min lägenhet kommer trivas bra ihop. <3

// I’ve lived here since I was 18. I moved here a few months after graduation, when Aleks and I had just become a couple and when I had a hell at home. I cried when I said goodbye to my mom, who cried even more than I, and then we jumped into the truck and drove towards Hjorthagen. Nadia, Mika, Dilay and I sat up all night putting my new furniture together (we even went by Ikea on the same day). Everything had to be done instantly, I wanted nothing more but to get the feeling of having my own home. Where I could be just me and just focus on myself.

This apartment became my safety zone. This is were me and the girls came home early in the mornings after crazy nights out. This is were I made my first dinners myself (even though they were often ready-cooked meals haha). This is were I became an adult. This is were I fell in love! Moved together with Aleks! Got engaged! Even though we are ready to move to a bigger place and create new memories in a new apartment, I will really miss this one. I loved living here, the apartment is so light and cozy and Hjorthagen is such a lovely area to live in. It’s so close to the city (the subway to city centre takes about 6 minutes) but still so close to the nature. Almost everytime you walk outside you meet a family of deers and their bambis.

We’re showing the apartment for buyers next weekend and here’s the link for those who are interested! I’m sure that the new owner will love this apartment as much as I do. <3

52 Comments

Kenza Z

Kenzas svar: Vi hann tyvärr inte fixa till sovrum eller badrum för fotografering (sanningen är också att i sovrummet låg BERGET av skor och ytterkläder som annars hänger i hallen haha!), så det får man se på visning. Det finns planritning dock! :-)

Reply
Amber

It looks so good! I can imagine that you’re going to miss this place, especially after having lived there for such a long time. But now it’s time to create new memories in your new house which I’m sure is going to look amazing as well!

Reply
Nicole

Kan inte du göra en appartment tour på den här lägenheten? Och har du planerat att göra en på eran nya lägenhet när den är klar? Kram<3

Reply
YTA

It is really comforting to read you. What you say about leaving your parents home and finally getting a home where you feel good and safe is exactly what I go through right now. sometimes I feel like I am the only one having shitty parents haha. You are truly an inspiration on so many levels ! Thanks for sharing so much with us

Reply
Sara

Vad konstigt att man inte får se badrum eller sovrum, det gör nog att många misstänker att det är något fel och inte vill komma på visning. Men jätte mysig lägenhet, älskar också Hjorthagen!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det är vanligt att man ej visar alla rum. Som jag sa så hann vi inte fixa i ordning badrum och sovrum för foto, sen kände jag inte mig heller bekväm att visa upp varenda vrå av mitt hem för alla att se på nätet. Det är varken fel på badrum eller sovrum så det får man se på visningen! :-) Kram Kenza

Reply
Pernilla

Vilken fin lägenhet! Jag har precis lämnat min första riktiga lägenhet (bott i andrahand innan)för att bli sambo. var en sån konstig känsla men så mysigt att få bo med sin kärlek på riktigt. :)
Lycka till med försäljningen – kram!

Reply
Diana

Vilken fin och mysig lägenhet. Vad kul att allt går framåt, att ni ska sälja och får börja om på en ny kula i större och annat håll. Förändring, det bästa jag vet. Ni kommer att få bra pengar för den tror jag, den är jättefin.
Stort lycka till :D

Reply
Frida

Vilken fin lägenhet! Roligt att få en inblick i hur du bor. En fråga, Hur har dina tankar gått kring att lägga upp lägenheten på Hemnet innan ni flyttar? Är det något du funderat på? Tänker att lägga ut sin adress som storbloggare.. känns det otryggtpå något sätt? Hoppas ni kommer trivas gott i er nya lägenhet kram <3

Reply
Elin

Åh, jag har verkligen suktat efter din lägenhet ända sedan du skaffade den. Skulle så gärna vilja köpa den nu men har inte fått ihop tillräckligt med kapital än. (Hyra ut den sålänge? ;P)

Lycka till med nya lyan, ska bli så spännande att få se hur det blir!

Reply
Sofia

Åh snälla fantastiska kenza! Jag har precis köpt min första lägenhet(wohooo!!!?) Och har letat efter EXAKT en sådan taklampa som ni har i vardagsrummet, vart har du köpt den?
Kram

Reply
Carro

Åh vad härlig beskrivning av dina tidiga ungdomsår, blir så in i bomben avundsjuk. Fyller 25 och har inte lyckats få tag på egen lägenhet än… så bor alltså hemma fortfarande med föräldrar som har beroendeproblem. Vill inget annat än att komma härifrån och få börja mitt eget liv, få stå på egna ben ännumer och få fokusera på /mig/!!! Hela mitt liv känns som det stannat upp. Står i hyreskö men det verkar krävas minst tre år till, och att köpa har jag inte råd med :(. Vill inte deppa på ditt inlägg, blev snarare superinspirerad av att få höra det här, men såklart det svider lite i hjärtat. Lycka till och fan va cool du är!

Reply
Lisa

Det kommer ordna sig jag lovar ❤ Jag är 29 år och bor hemma för det är besvärligt med både jobb och lägenhet. Nu bor inte jag med missbrukare som du gör men jag bor med en förälder som är väldigt sjuk och har svåra psykiska problem och det är ångestfyllt ibland men jag försöker blicka framåt och det ska även du göra. Det kommer bli bättre för dig och jag håller alla tummar ❤

Reply
Sofia M

Hej Lisa!
Du verkar vara en go person med rätt sorts insikt i livet :)
Jag är själv 24 och bor hemma då jag försöker hitta eget boende.
Att kunna få tag på en lägenhet idag, hyresrätt eller bostadsrätt är svårt. Det känns ju lite tråkigt.
Men det känns bättre efter att man har läst din kommentar :) saker och ting ordnar sig väldigt snart!

Reply
Lisa

Jag har ingen bra inställning till livet egentligen men jag försöker. Jag är inte alltid positiv men efter alla pluggår för att bli något och sedan arbetslöshet så har jag inget annat val. Om jag är dyster som jag tenderar att vara så förstör jag bara för mig själv. Jag är glad att jag kunde göra dig glad åtminstone! Kämpa på och ge inte upp som 104-åriga Dagny säger.

Kram ❤

Reply
Sr

Jag håller med, blir också avundsjuk, är 23 bor fortfarande hos föräldrarna, bostadssituationen i stockholm är ju katastrofal, kan inte heller köpa, är fucking omöjligt med priserna, har inte ens en fast anställning. Har planer på att flytta till ny stad gör att plugga och bo i studentlägenhet bara för att kunna komma ifrån och stå på egna ben. Men fan jag älskar stockholm och vill egentligen inte lämna stan. Men vad kan man göra :/
Men grattis till dig kenza! Du är en inspiration! Önskar dig all lycka i framtiden.

Reply
cloclo

Fin lägenhet och vackert skriven text, Kenza!

Jag har dock en fråga…

VEM av er läser Vårt matematiska universum av Max Tegmark?!!!!

Reply
Ninon

Hi Kenza!

You have a great taste in decoration :) the flat looks beautiful and seems very nice to live in!
I understand your feeling: change is always both good and “bad” at the same time. But a good bad if you know what I mean.
And as a famous french singer said “saying goodbye is not sad because it’s the prove that we met” and I think it’s great way to consider the end of something (a flat, a relationship, a job, etc).

Have a great week-end!

xoxo

Reply
Helene

Hej! Tänkte fråga om ert golv som ni har, varifrån köpte ni det? Och vad är det för golv, parkett eller laminat?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar 1.8! Nu är den värderad till 3.2. Likadana lägenheter här har gått upp till 3.5. Håller tummarna! :-)

Reply
Granne

Mycket böcker, många intressanta. Om det blir för tungt att bära kan ni öppna fönstret där bakom och kasta mot Ahlsv. 18. Eller bara skriva här så kommer vi och hämtar

Reply
helene

Har ni fått någon kommentar från er mäklare att det är över 20 tusen besökare på bara en dag? hahah :)

Reply
Emma

Så fint med så mkt fönster i köket! Jag bor i Norra Djurgårdsstaden och kan rekommendera området + hjorthagen!

Reply
Fanny

Hade varit kul att se en snabb bild på badrummet bara innan ni flyttar eller nått och fått personliga saker undanröjda. Har inget minne av att jag sett det innan så hade varit kul! Kram!

Reply
Lisanne

Awww, love how you describe the memories! ♥♥ And you’ll make even more memories in your new home, I guess. ♥

Reply
M

Känslosam som jag är (såg precis en sorglig film också) sitter jag nu och bölar ännu mer till detta inlägg hahah. Älskar dessa inblickar i hur du tidigare har haft det!

Reply
Johanna

Åh vilka fina lampor! dom med svart sladd och glödlampa i taket. Var kommer dom ifrån?

Reply
Hanna

Fin lägenhet! Ska ni ha kvar vardagsrumsmattan? Skulle vilja köpa den annars om den är fräsch :D
Mvh Hanna

Reply
Christina Polychronidou

Lägenheten ser väldigt fin ut, hoppas du blir nöjd med nya ägaren och allt sånt!

Reply
Therese

Åh älskade hjortis, flyttade från nr. 10 för tre år sedan, men lägenheten och området kommer alltid ha en bra plats i hjärtat.

Reply
Amanda

Min storasyster bor i huset bredvid, underbart område! Och ja, många bambis :)

Reply
Malin

Åå nostalgi. Min brors första lägenhet var exakt en sådan i Hjorthagen. Min pappa är uppväxt i Hjorthagen och farmor har bott där i 60 år hehe
Lycka till med försäljningen!

Reply
Nina

Your apartment is absolutely amazing! I love the bookshelves in your living room. It inspires me to have a room like this in my future house. The apartment i life in is way to little for this.

I can’t wait to see the design of your new apartment!

Love from Germany xx

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*