• header

BRUNCH

kenzazouiten_brunchclub_st-1 kenzazouiten_brunchclub-1 kenzazouiten_brunchclub-3 kenzazouiten_brunchclub-2

Today’s brunch with Mirre at STHLM Brunch club

Har velat testa det här brunchstället länge så tvingade med mig Mirre dit idag! Hade hört att man får vänta ganska länge på bord, var dock inte beredd på att köa utomhus i snön i 50 minuter…. Haha stackars våra tååår! Och så får man bara sitta och äta i 1h och 10 min. Men det var iallafall supergott, vi åt avokadomackor, ägg, frukt, juice och kaffe. Hade tänkt beställa in pannkakor också men vi var så mätta så skippade det.

Nu väntar fix med lägenheten (vi har ju visning nästa helg men jag är borta på jobb fre & lör så måste göra klart allt nu, sedan kommer vår städerska på fredag!) och så tvättstugan. Aleks klagar att jag bokar tvättstugan HELA tiden. Vi brukar tvätta var 3e vecka men senaste månaderna har det blivit med 2 veckors mellanrum. Det är väl inte så ofta haha? Hur ofta tvättar ni? Längtar till nya lägenheten där vi har både tvättmaskin och torktumlare i badrummet. DRÖM.

// I’ve wanted to try this brunch place for a while now so I took Mirre there today! I had heard that you have to wait a while for a table, but I wasn’t prepared on waiting outside in the snow for 50 minutes… Haha our poor toes!! And then you are only allowed to sit and eat for 1h and 10 minutes. It was super delicious though, we had avocado sandwiches, eggs, fruits, juice and coffee. We wanted to order pancakes as well but we were so full after this so we skipped that.

Now I’m back home and it’s time to fix some stuff here (as you now we’re gonna show the apartment next weekend but I’m away on work Friday & Saturday so we have to fix it all now, then we’re having our cleaning lady over on Friday!) and also do the laundry. Aleks complains about that I book the laundry room ALL THE TIME. We usually do the laundry every 3rd week but the last couple of months it has been with 2 weeks apart. That isn’t too often is it haha? How often do you do the laundry? I can’t wait to move to the new apartment because we will have both washing machine and dryer in our bathroom. DREAM.

87 Comments

Emma

Whaaaaat ! Vi tvättar 2 maskiner i veckan. Varannan vecka handukar och lakan . Dock tränar vi båda varje dag så blir mycket träningskläder

Reply
Camilla

Jag tvättar minst en gång i veckan i tvättstugan. Då är det bara jag och sambon. Och så våra två små hundar. ?

Reply
Maria

It’s interesting how the lifestyle can be different! In my country everyone has their own washing machine at home (and it’s also 2 in 1 – washing machine + dryer). And it’s not a dream, it’s absolutely normal. It’s even strange that you HAVEN’T washing machine at home ;D It’s like to say that you haven’t fridge :D I have never heard that we have laundry rooms at my city hehe. And I wash clothes every friday :)

Reply
Julia

Many people in Sweden have washing machines too, the majority of the swedes actually. But in apartments were there’s lack of space, they don’t have it. People in the same “apartmentbuilding” share washing machines and dryers instead, but it’s not like swedes don’t have washing machines. We do :)

Reply
Beatrice

Var tredje vecka?? Haha vi måste tvätta varje vecka för våra två tvättkorgar blir för fulla annars! Och vi är också bara två personer!

Reply
johanna

herregud vad gott med brunch ändå!
brukar försöka tvätta var tredje vecka, men ibland blir det oftare, haha :)

Reply
ellie

What?!?! Only every 3rd week?! I am doing laundry several times per week. I do not even have enough underwear for 3 weeks :DD

Reply
Anna

Tvättar en gång i veckan…haha. och endast för att inte behöva lägga en hel dag i tvättstugan om de går veckor emellan…

Reply
Lisa

Haha jag brukar tvätta var tionde dag, skulle aldrig klara mig i tre veckor utan att tvätta. Det vore dock skönt att tvätta mer sällan eftersom det är så himla tråkigt…

Reply
Marina

Men va? Var tredje vecka! Jag tvättar mina och sambos kläder helst en gång i veckan men det blir ibland varannan. Om jag hade väntat i tre veckor hade det varit hel kaotiskt mycket smutstvätt. Och då hade jag inte hunnit tvätta, torka och vika klart allt i tvättstugan. Jag är bara glad att det går att boka tid så ofta.

Reply
Linnéa

HEJ KENZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
så jävla snygg du är. alltså, det är nog ganska vanligt för dig att få reda på. Jag diggar din stil!

Reply
Dixi Wonderland

Woooot? Hur mycket kläder och sängkläder har ni om ni brukar tvätta var tredje vecka? Jag tvättar 1 gång i veckan och då är det två fulla ikea kassar :P Byter sängkläder varje vecka men hade vi tvättat var tredje så hade vi varken haft något att sova i eller ha något på oss xD

Reply
MIKAELA - Mitt livs resa mot viktnedgång

Haha nej det är inte ofta enligt mig! Jag måste egentligen tvätta minst 1 gång i veckan (mest pga träningskläder visserligen), blir dock inte alltid så ofta hehe! Men varannan/var tredje är ju helt normalt! Du som har så mycket kläder kan jag förstå att du inte behöver tvätta lika ofta :P

​/ På min blogg skriver jag främst om min viktnedgång (från 108 till 84kg so far, ner till 70-75kg ska jag!) men även om sorgbearbetning, mediastudier och våren som jag ska spendera i Aussie! Kika gärna in. :) Kram!

Reply
Fanny

Alltså what?? Var tredje vecka? Jag har i och för sig tvättmaskin i lägenheten men även om jag inte hade det, var tredje vecka??? Nä, jag kör i alla fall en ljus och en mörk tvätt i veckan

Reply
Camilla

Men man tvattar vall minst en gang i veckan?
Men beror vall pa hur ofta man byter klader.
Hos mig, varje dag, dusch och fresh clothes.
Sangklader och handukar byts ju ut ofta?
usch, ni ar inte sa rena av er:(

Reply
Lena

I do laundry once a week…………………………………………………. :D So no I don’t think within 2 weeks is too too often haha

Reply
Linnea

Jag tvättar 2-3 gånger i veckan men bor hemma så vi har ju tvättmaskin, torktumlare o tvättställ osv. Men då tvättar jag ju bara 2-3 maskiner i veckan alltså inte flera maskiner vid samma tillfälle haha! Typ en vecka kanske det blir jeans och lakan, andra veckan blir det svart och vit tvätt o finare blusar osv osv. Men det är skönt att ha eget så slipper man viga en hel dag åt tvätt utan kan göra det när man känner för det, och det skönaste av allt – kasta in ett plagg / duk / lakan whatever för akuttvätt om man spillt något :D

Reply
Fabienne

Hahaha every 3rd week???? I do my laundry every week because I hate when I have mountains of laundry to wash.

Reply
Hanna Elisabeth

Jösses det är väl inte så ofta? Vi tvättar en full maskin nästan varannan dag. (2 vuxna och 1 barns tvätt)

Reply
Mikaela

Jag har tvättmaskin i lägenheten men tvättar väl kanske var 4e dag om man tar ett genomsnitt. Men jag har ingen torktumlare så jag tvättar bara en maskin åt gången eftersom jag inte har plats att hänga mer. Så ibland är det ju bara sängkläder eller bara handdukar i tvätten.

Reply
Åsa

Nej verkligen inte ofta! Jag måste också släpa mig till tvättstugan och tvättar med 2v mellanrum, o jag som trodde det var för sällan?! Haha :D drömmer också om egen tvättmaskin och diskmaskin! Kram!

Reply
Julia

Haha jag tvättar en gång i veckan och svärmor tycker att jag har det lyxigt… Hos henne tvättas det tre maskiner om dagen :-O (De är 4 som bor där men barnen är 17 & 20)

Dock gissar jag att vi hade haft mindre flyttlass ;-)

Reply
Amanda

Haha du har säkert 1000 gånger mer kläder än vad vi har men vi tvättar en gång i veckan, oavsett om barnen är hos oss eller inte (varannan vecka!) Då byter vi också lakan och tvättar handdukar så det blir ju ett par maskiner :)

Reply
Emma

I do my laundry every couple of days! I’m thinking now that might be too much, haha :-)
Love your blog (and the vlogs) xx

Reply
Lina

Vi är 2 vuxna och en 3 månaders i familjen och det går minst 1 maskin om dagen, ofta två. Förstår inte hur det kan bli så mycket tvätt?! Så hälsa Aleks att 1 gång på 2 veckor är nada. ☺

Reply
Sussi

Jag bokar tvättid en gång/vecka.. blir galen om det går längre tid emellan och får lite panik på överfulla tvättkorgar.
Tvättar både åt mig själv och sambon :-)

Reply
Elsa

Lakan och handdukar skall tvättas MINST en gång i veckan, så 2ggr i veckan äre helt klar tvättis!

Reply
Malin

Var tredje vecka??? Här tvättar vi 1-2 maskiner/vecka, haha. Visst har vi tvättmaskin och torktumlare i lägenheten, men förut när vi var tvungna att gå till gemensam tvättstuga var vi i princip tvungna att tvätta en gång i veckan, annars hade det blivit alldeles för mycket smutstvätt.

Reply
natalie

var tredje vecka? oj
när vi bodde i lägenhet tvättade vi 2 gånger i veckan. Nu när vi har tvättmaskin och torktumlare hemma så är det varje dag, en ljus tvätt och en mörk tvätt. Oftast halvfulla men det är för att jag inte klarar av att låta smutstvätten ligga och gro liksom. Speciellt handdukar man bytar varje dag och slänger i smutskorgen sådär halvfuktiga. Ryser bara av tanken haha men de där är väl kanske mer städmani. Flesta jag känner brukar iaf tvätta varje lör/sön. Tvätt och tork hemma är guld värt. De lär du få uppleva :)

Reply
josefin

Jag tvättar alltid 1 gång i veckan! Får panik när man bara får boka tvättstugan 4 gånger i månaden…

Reply
Malin

Haha jag och min sambo brukar tvätta ungefär var 10e dag så det var inte alls så ofta ni tvättade! Du får hälsa Aleks det! ;) Ni kan gott och väl tvätta oftare ;)

Reply
Ida

Jag och min sambo tvättar en gång i veckan! Då hinner det inte bli så mycket så det går fort att både tvätta och vika :)

Reply
Caroline Andersson

Jag tvättar 1 gång i veckan och vi är två personer. Har inte ens tänkt på att det kanske är ofta förrens nu haha..

Reply
Ann

Ja jag och min sambo var likadana, tvätta någon gång sådär var 3:e vecka när man absolut inte hade ett enda par rena underkläder haha!
Nu har vi maskiner hemma. Det är GULD <3

Reply
Iliana

If i could do the laundry everyday i would haha! Since in Greece everyone has a washing machine (we usually don’t have a dryer) since you know the weather is pretty much good even in the winter and they dry quickly out in the balconies! So i usually put once a week 3 different laundries (colourful, black and white/towels etc). Kenza can’t wait to show us your new apartment!
Kisses, Iliana

Reply
Vera

Jag tvättar (också bokad tvättstuga i källaren) minst en gång i veckan! Ibland till och med två gånger (om det händer en olycka eller ja vi råkar ha mer tvätt än vanligt) men standard varje söndag typ! jag harar att ha mer än en fylld tvättkorg.

Reply
Maria

Whaat!? Jeg bor alene med min mamma og vi bruker vaskemaskinen kanskje 2 ganger i uken. Hver 3 uker er IKKE alt for mye i det hele tatt. Hahahah :) Det virker som at det er mer vanlig i Sverige å ha felles vaskerom. I Norge har nesten alle, uansett hvor de bor, egen vaskemaskin hjemme.

Reply
Katta

Vi är 2 vuxna i hushållet. Tvättar 1 ggr/vecka. 4-6 maskiner brukar det bli. 8 om jag ska tvätta filtar eller har mycket 30-graders fintvätt o sådant bös.

Har verkligen inte tillräckligt med kläder för att ta mig igenom 3 veckor utan.
Byter sängkläder var 14e dag och handdukar tvättas 2 ggr/månad. Orkar inte bygga tvättberg, det finns som inte plats!

Så nej, det är inte ofta att tvätta varannan vecka.

Reply
Yolanka

Usually in other countries everyone has a washing machine. I wonder how many cycles you do when you wash every 3 weeks.
So weird haha when you say that’s a dream. But i did experience that in US, it’s a kind of a “luxury” in New York. Still, i always tried to do it every other week. Cause then it’s heavy and annoying that i have to spend hours in the laundry. I also hate storing ugly, dirty laundry.

Reply
Jonna

Ofta? Hahaha. Jag och min sambo har sen i augusti förra året bott i en lägenhet utan tvättmaskin, så varje söndag har vi haft tvättdag och då har vi tvättat ca 4 maskiner. Helst tvättid två gånger i veckan. Nu sen några veckor tillbaka har vi tvättmaskin och håller med dig, vilken dröm! Gör livet mycket lättare och roligare, även för en 18 åring :-)

Reply
Maria

Haha shit, måste ju ta en evighet att tvätta tre veckors tvätt. Jag bor ensam och brukar ha tvättstugan två timmar varje söndag. Söndagar har jag sällan nåt bättre för mig ändå, och skönt att börja ny vecka med full garderob! :) Kram

Reply
Camilla

Haha oj vad många som tvättar minst 1 gång i veckan! Jag kan ledigt ta 3 veckor på mig ? det finns ju helt klart roligare saker att göra på en ledig dag!?

Reply
Jessica

Haha, det är VERKLIGEN inte ofta! Nu har jag och min kille (och vår hund) precis köpt hus så vi har tvättmaskin och torktumlare men vi kör säkert fyra maskiner i veckan. I och för sig är vi mitt uppe i renovering men vi tvättade flera gånger i veckan när vi hade lägenhet också?

Reply
Sofia

Tvättar och tumlar 1-2 maskiner om dagen! Vi är två vuxna, en tvååring och en bebis på 4 månader.
Så grattis till er om ni bara behöver tvätta var tredje vecka! :D

Reply
Siri

Oj! Jag tvättar nog mer sällan än de flesta här verkar det som. Någon gång i månaden kanske.

Reply
Emma

Hur kan man klara sig på att tvätta var 3e vecka?! ? jag tvättar 2-4 maskiner varje vecka minst!

Reply
Emelie

Haha shit, ser att jag och min sambo är stort undantag här. Vi har gemensam tvättstuga i källaren och vi tvättar var tredje vecka eller en gång i månaden. Ni andra skiver och frågar hur mycket kläder/underkläder de har men jag undrar mer hur LITE ni andra har? Man har väl en full troslåda t.ex? Inte bara typ 7 par? Tvättar ni ALLA kläder efter 1 användning?

Reply
Karro

Måste vara något med killa och att tvätta sällan, min pojkvän tvättat var 3-4v och jag tvättar varannan. Sen bär ju han berg ner till tvättstugan, fyller inte bara din tvättkorg utan två Ikeakassar? Jag tvättar när korgen blir full, mer orkar jag inte bära haha! i perioder när jag tränar mycket måste jag tvätta varje vecka ?:P

Reply
Lisa

jag bor ensam och tvättar kanske 2-3 maskiner i veckan. haha! Men jag har tvättmaskin i min lägenhet och både ström och vatten ingår i hyran.

Reply
Carro

2 personer och tvätt en gång i veckan.
I vår förra lägenhet hade vi tvättmaskin men det innebar i stället att vi tvättade varje dag. Så jag föredrar faktiskt tvättstugan i föreningen.

Reply
Anna

Läst kommentarerna!! Wow vad folk gillar att tvätta. Vi har tvättstuga och tvättar typ var 3:e vecka och känns som vi alltid tvättar haha. Byter sängkläder typ lika ofta som vi tvättar, förstår inte varför man ska göra det oftare? Duschar ju varje morgon och vi är aldrig sjuka.

Reply
Jenny

Tvättar 2-3 maskiner om dagen. Två vuxna tre barn. På helgerna blir det barnens ytterkläder dom har på skola och dagis utöver dagliga tvätten.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*