• header

FLOOR

kenzazouiten_floor-1

DREAM FLOOR

Tänkte ägna ett inlägg åt GOLV idag eftersom vi sprungit runt som två galningar och försökt lösa nytt golv i sista sekund. I vår nya lägenhet har vi slipat och lackat golvet som redan fanns där (furugolv) men det blev inte alls som vi tänkt oss. Dels för att de behövt lägga lite nya plankor här och var (där vi rivit väggar osv) och dels för att färgen bara kändes för….ljus och grågul och för…..målad? Den där träkänslan jag älskar försvann helt. Vi tar det från början:

// Thought I could make a post about FLOOR today since we’ve been running around like two crazy people trying to fix a new floor in last minute. In our new apartment we tried to fix the floor that was already there but it didn’t turn out the way we thought. Partly because they had to put some new planks here and there and partly because the color just felt too….light and grey/yellow and a bit to….painted? That wooden feeling I love was almost completely gone. Let’s take it from the start:

img_4361

Efter slipning vs nybehandlat (därav väldigt shiny shiny på bilden). Som sagt, lite för grågult typ? Inte alls vad vi hade tänkt oss. Vi hade tänkt oss en kall/askig ljusbrun färg, som bilden till höger högst upp. Nu skär det sig så oroligt mycket med allt det vita och det passar inte. Det blev bara helt fel. Så, trots att vi kanske är lite tidspressade och känner att kostnaderna redan har dragit iväg sjukt mycket så vill vi att allt ska kännas bra när vi ändå lagt så mycket jobb på lägenheten.

// After sanding vs newly treated (that’s why it’s very shiny in the photo). Like I said, a bit too grey/yellow:ish? Not what we had in mind at all. What we wanted was a cold light brown color, like the right photo in the top of this post. It doesn’t look good with all the white now. It just turned out completely wrong. So, even though we are in a bit hurry now and feel that the renovation is already more expensive than we thought, we want everything to feel good since we’ve put so much work in this apartment.

img_4329

Så efter att ha velat fram och tillbaka och pratat med folk som faktiskt kan golv (tillskillnad från mig och Aleks haha) så har vi förstått att vi inte kommer kunna få fram det vi vill med furugolvet (vi har även lite gran blandat med furu i ett och samma rum eftersom vi tagit bort väggar och gjort öppen planlösning…..), vi har därför bestämt oss för att lägga nytt golv i hela lägenheten. SVINJOBBIGT eftersom de redan monterat kök men vad fan, det här måste ju bli bra. Drömmen vore ju såklart fiskbensparkett som de första bilderna, men det är både svindyrt (vi fick höra att material + arbete skulle ligga på ca 2500 kr per kvm, gånger 78…….) och kommer ta mycket längre tid så vi känner nog att vi hoppar det, tyvärr. Om inte någon av er kommer med världens supertips nu haha. Iallafall, idag kollade vi bland annat på dessa ekgolv ovan!

// So after thinking it through and talking to people who actually know floors (not like Aleks and I haha), we understood that we won’t be able to get what we want with our pinewood floor, so we have decided to put new floor in the whole apartment. It’s not fun AT ALL since they’ve already put the kitchen up but what the hell, this has to be good. The dream is to have herringbone floor like my inspo photos, but it’s both expensive as hell and it will take so much more time to get it done so unfortunately I think we will skip that. If you don’t come up with a super great idea to share with me haha. Anyway, so today we looked at oak floors!

  kenzazouiten_floor_st-2 kenzazouiten_floor_st-3 kenzazouiten_floor_st-1

Vi tog hem flera olika prover och testade i alla rum, mot vårt svarta kök osv. Svårt att ta ordentliga bilder med mobilen men vi känner att vi hittade ett golv vi gillade. Vi ska tillbaka till butiken imorgon för att jämföra en sista gång med ett annat golv och sedan bestämmer vi oss! Förresten, visst blev den gråa färgen i sovrummet fin? Vi var rädda att rummet skulle kännas för mörkt med en såpass mörk grå färg men det känns fortfarande ljust och fräscht.

Nu ska jag iväg och skriva kontrakt med nya ägaren av min lägenhet! Den är såld!!

// We brought home several samples and tried them in every room, with our black kitchen etc. It was hard to take good photos with my phone but we think we found a floor we like. We’re going back to the store tomorrow to compare it one last time with another floor and then we have to decide! Btw, the grey color in the bedroom turned out so nice! We were a bit scared that the room would feel too dark but it still feel light and fresh.

Now I’m off to sign a contract with the new owner of my apartment! It’s sold!!

97 Comments

Caroline Karlsson

Kolla: http://www.bjoorn.se/fiskbensparkett

Vi har lagt sån fiskbensparkett och är supernöjda, dock gjorde vi allt själva (jobbigt som fan hehe) så betalade bara för materialet så vet inte vad det skulle gå på med hantverkarkostnader på det…

Reply
K

Vad fint det blir! Men vad frustrerande med golvet! Fiskbensparketten är ju en dröm, men också en dyr sådan. Jag skulle nog gå helt åt andra hållet och satsa på ett mörkare golv. Dels tror jag att det lyfter fram era fina stuckaturer men jag tror också att det bättre matchar lägenhetens “tidsepok”. Att det sen är SÅ mycket lättare att städa och hålla rent med mörkt golv är ju inte fy skam heller… Något i den här stilen! https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/7d/3a/c6/7d3ac63ea95c4cfe7d9d5bdc8abc7041.jpg

Lycka till med renoveringen! :)

Reply
Linda

Håller också med om det mörkare. Visst sjutton borde det gå att få fram på det slipade golvet om man väljer en mörkare lasyr? Ser ut som det är vitt i den nu?

Reply
Sofie

Hej Kenza! Vi har furu golv på våran övervåning och vårat golv fick inte sådan färg, men vi lutade golvet. En kompis till mig har furu golv hemma hos henne och dom slippade och lackade sitt golv, de är några tips om ni vill ha mer trä “färg” hoppas de löser sig för er :)

Reply
Dixi Wonderland

Fyfan för att renovera xD Jag vet att många älskar det men jag känner mest ångest för det är så mycket detaljer. Kök och badrum måste vara värst men jag tror det kommer bli jätte fint när allt är klart! Tycker den gråa färgen var riktigt snygg. Antar att ni har väldigt stora fönster så då kommer ni få in mycket ljus vilket kommer dämpa intrycket av att det skulle vara för mörkt. Hoppas att det löser sig med golvet och grattsi till försäljningen :D Hade varit roligt att få veta vad du sålde den för? :)

Reply
Matilda Persson

Hej Kenza! Jag arbetar på Colorama och vi säljer en produkt som heter Osmo – hårdvaxolja och dekorvax. Det ni måste göra TYVÄRR är att slipa golvet rejält för att få bort ALLT ni redan lagt på och öppna upp träfibrerna på nytt, sedan lägger ni osmo dekorvax i den kulör ni vill ha med hjälp av en rondell och verkligen arbetar in det för att färga golvet, exempelvis mörkare, och sedan lägger ni på ett lager med hårdvaxoljan. ALLT måste ske inom 48h, dvs efter slipning måste dekorvax och hårdvaxolja läggas på inom 48h för sedan sluter sig träfibrerna (tänk typ hudens porer fast på trädet). Fördelen med detta system är att hårdvaxet både går ner i trädet samt lägger sig som ett skydd ovanpå fast man kan få det helt matt och att det verkligen ger “träkänslan” som inte lack gör. Även att lacken bara lägger sig ovanpå trädet och inte ner i det, så tappar man ett glas och det blir ett “hack” är det inget skydd i hacket. Welin&Company är våra leverantörer för just Osmo-produkterna och om du vill får du jättegärna kontakta mig för mer information eller höra av dig till dem! OBS detta skrivet i all hast på väg till tåget, haha!! KRAM.

Reply
J

Håller helt med dig matilda! Har själv jobbar med osmos hårdvax olja och det va de första jag tänke på när jag såg furugolvet. Kenza, sättsa på detta och prova en gång till. Furu är lätt jobbat till att få det till den nyans man vill! Kolla in instagram konton almedalsgolv där ser du många furogolv som har blivit behandlade med osmos hårdvx olja! (Och att tillägga, om man tappar eller repar med något på ett golv som har hårdvax olja så man kan bara dutta till lite nytt vax i hacket/repan och sen syns det knappt!) Lycka till!

Reply
Mia

Det finns fiskbensparkett som klick-golv som är jättelätt att lägga själv! Borde dessutom gå att lacka/betsa om, fast det är jag inte helt säker på. Typ nått sånt här: https://www.golvpoolen.se/fiskbensparkett-ek-rustik-olja-bjoorn (första resultatet när jag googlade, men det borde finnas andra ställen/alternativ). 700kr per kvadratmetern är ju lite mer rimligt än 2500. Tar några timmar per rum men sjukt värt det om man jämför att betala många tusenlappar för att någon annan ska göra jobbet.

Annars är ett förslag att förhandla till dig en rejäl rabatt (eller gratis) golv mot att du nämner företaget i bloggen. Jag gissar (och hoppas) att du ändå kommer att visa upp lägenheten (inkl. golv osv) när den är klar, så då kan du lika gärna nämna vilket företag som golvet kommer ifrån.

Reply
Cornelia

men gud nej, ta inte bort det fina orginalgolvet i eran lägenhet!!! Ha kvar det som det är! Finns inget som är så fint som orginalgolv!

Reply
Aida

Samma sak. inget illa menat men jag baxnar verkligen över att man kan tänka tanken att ta bort ett plankgolv i original och lägga något över det – särskilt ett nygjort, tunt golv. Mitt plankgolvälskarhjärta gråter :(

Reply
Therese

Hej! Vi har precis lagt ett ask golv blev suveränt fint. Mjuka fina konstraster. Titta på kärs ask Falsterbo! Två stav dock :) Super fint. mvh therese

Reply
Matilda Danielsson

Vad svårt det där med golv alltså. När det inte blir som man tänkt sig! Men det är bra att ni övervägde att fixa nytt golv ändå, annars skulle ni ju bara störa er på det ni har nu! Lycka till ?

Reply
Amina

Alltså GAH! Vilken magisk lägenhet ni kommer att få <3 Det är ni så värda! Det kommer bli så fint!

Reply
Martha

I really like that floor sample in the middle (photo of all 3 samples). The few bits we can see from the new apartment looks sooo good, elegant, high quality. Can’t wait to see the kitchen when it’s done!!! I’m obsessed with kitchens and also living room, haha

Reply
emilie

Jag köpte fiskbensparkett från bjoorn som man klickade ihop. Gick väldigt lätt att lägga, gjorde det själv med hjälp av pappa. Kostade 759kr/m².

Reply
Michelle

Har för mig att fiskbensparkett finns som klickgolv om jag inte minns helt tokigt. Det kan vara ett lite billigare alternativt :)

Reply
Erika

Hej, kommenterar för första gången någonsin eftersom du faktiskt säger att du vill ha tips – känns annars som om kommentarsfält är fulla av oefterfrågade råd :)
Jag håller precis på att lägga fiskbensparkett i min lägenhet och eftersom den är så jäkla dyr gör jag det faktiskt själv. Det är tidsödande runt dörrfoder och elementrör och sånt där man måste borra eller såga ur, men bortsett från det går det faktiskt rätt fort och enkelt. Jag har köpt klickparkett från Bjoorn, i ek, och den är sjukt fin, enkel att jobba med, finns många finisher och varianter och kostar runt 800 per kvadrat. Man kan alltså lägga själv om man är hyfsat händig, men även om man ska leja bort jobbet tycker jag 2500 per kvadrat låter dyrt. Jämför med olika hantverkare!
Jag är otroligt nöjd med resultatet och kan varmt rekommendera Bjoorn i vilket fall.
Men först och främst skulle jag verkligen råda er att fundera ett extra varv på om ni inte kan bevara originalgolvet ändå – det finns inget som slår ett genuint plankgolv, ni kommer inte att få samma känsla med ett vanligt klickparkettgolv. Testa att gå in i ett modernt hus med nya klickgolv och känn själv. Det kommer inte att kännas rätt i tidsanda och kvalitet i en så fin och gammal bostad. Det blir lätt en “billig” känsla, och en stil-clash. Det finns ju mängder av ytbehandling för golv, man kan betsa, pigmentera, olja mm. Målning är inte enda möjligheten och ni kan helt säkert rädda originalgolven och få de som ni tänkt er – tänk på hur nöjd du blev med kakelugnarna till slut :) och också på hur många som drömmer om att återställa originalgolv.
Alltså – ska ni lägga nytt, kolla in Bjoorn som alltså är klick-fiskbensparkett, men fundera ändå på om det verkligen är det bästa sättet.

Allt gott!

Reply
@inredningsdesign - Inredning på Instagram

Åh, så trist när färgen inte känns rätt. Golvet gör ju mycket av rummet. Visade ni dem någon bild innan de började? Jag brukar oftast själv veta hur jag vill ha det, men när jag först förklarar med ord och sedan visar en bild så säger dem i butikerna “Jahaaaa, du menade såååå”. Ska fan alltid visa bilder och sedan vara tyst hahaaa.

Reply
Elin

Min kompis har precis köpt billigt “fiskbensgolv” på eBay. Blev riktigt snyggt!!!

Reply
Anna

Gå till Kvm på Ynglingagatan, de löser allt som har med golv att göra och har helt klart bredast utbud.

Reply
Johanna

Neeeeej behåll!! Tycker orginalgolv ger mer känsla:(( tror det kommer bli finare med möbler och textiler till. Jag röstar på att behålla!!

Reply
zinnia

Men nooooo!!! Varför lackade ni inte bara matt ofärgat lack? Kan de inte slipa om? Måste ju vara snabbaste och mest kostnadseffektivt? Det naturliga furugolvet är ju det vackraste i sekelskifteslägenheter.

Att det är lagat/lappat på vissa ställen adderar bara charmen och visar att det finns en historia.

Snälla tänk efter ett varv till. Försök behålla originalgolvet. Lyssna inte på golvmänniskor som har som jobb att sälja nya golv. Prata med någon som är bra på byggnadsvård. Kanske de på sekelskifte.se ? Eller Nacka byggnadsvård?

Tror det är ett stort misstag att byta ut golvet.

Reply
Mark

Kenza, förstår att det kan kännas övermäktigt när kostnader springer iväg. Vi har nyligen renoverat hus och det enda vi ångrar är att vi delvis sparat för att hålla kostnader nere, t.ex. golven. Det är svårast att fixa i efterhand dessutom! Spara in på annat och lägg fisbensparkett, det kommer man aldrig ångra!

Reply
Emily

Jag vill aldrig att någon ska göra samma misstag som mig. Och lägga nytt golv istället för att behåll de gamla furugolvet.
De finns så mycket fina bets och olika lacker (matt).
Jag tycker ni ska fundera även om ni vill bli klara nu nu nu. Så kommer ni inte kunna ändra er sedan.

Va snygg gråfärgen blev i sovrummet!

Reply
ayu

You like wooden floor in the kitchen and hall? That’s a no-no from me, so impractical. I’d put tiles there, either looking like ceramic or in wood imitation, they make really good ones now! Or cork floor (they make it so advanced now you don’t even know it’s cork, they can print on it and it can look like wood or marble or almost anything).

Reply
Sofia

Håller med många andra här – behåll originalgolvet! Det gör ju halva lägenheten. Så jävla snyggt med ett riktigt gammalt trägolv med historia.

Det enda jag tänker när jag ser fiskbensparkett är “STÖKIGT”. Det är så mycket som händer på såna golv att det ser rörigt ut i mina ögon. Ett golv med oregelbundet mönster ger en mer avslappnad känsla och lämnar utrymme för andra detaljer som stuckaturer och tavlor.

Detta är min åsikt och huvudsaken är ju självfallet att NI trivs och är nöjda! :)

Reply
Rebecca G

Jag själv vuxit upp i ett hus från 1919 talet, med endast riktigt gammalt trägolv, så som i er lägenhet. Mina föräldrar lackade golvet nere i vardagsrummet till mörkbrunt (tänk dig då riktigt, riktigt mörkbrunt) och i början när dom såg resultatet fick dom panik. Dom tyckte att det var alldeles för mörkt, och att det såg hemskt ut, men dom lät golvet vara och med åren så blir det mörkbruna lite ljusare och ljusare. Tillslut blev det precis den kalla lite hasselnötsbruna färgen dom var ute efter från första början!
Jag tycker personligen att ni ska vänta med golven, bo in er och känn efter, plus att fiskbens parkett kommer Alltid att finnas som ett alternativ! Super tråkigt också ifall ni tar bort det fina golvet ni redan har!

Stor kram!

Reply
Marie

Ta inte bort orginalgolvet!! Jag råkade ut för samma när jag renoverade min sekelskifteslägenhet, tyckte jag hade varit tydlig med min hantverkare med bilder men vilken metod som skulle användas fick han bestämma. Golvet fick slipas om (suck!) och sedan pigmenteras på nytt men det blev det jättefint efter. :)
Nu är jag ingen golvslipare, men det ser ut som de använt nån högglansig lack på bilden ovan. Slipa om och pigmentera med olja el som någon kommenterat ovan, med vax så får ni både något mörkare ton o få mer naturlig trä-känsla.
Lycka till och ge inte upp :)

Reply
AP

behåll furugolvet, ta bort allt på och vitlasera eller lägg ett trävax över. Prata med någon som jobbar med att slipa och bevara golv. Sekelskifte är bra. Eller googla konservator. Det är nog er nyans som ni valt fel, vi fick en fantastisk ljusbrun nyans på våra exakt likadana golv. Skit i lacket. Uppfattade inte om ni skulle lägga över golvet eller ta bort de gamla, oavsett så är det otroligt synd att ta bort 100-årigt golv om (OM) ni bara valt fel lack/nyans. googla chevron golv de e också fint. Lägg inget billigt golv, ni kommer att ångra er-tyvärr :(

Reply
Cecilia

Hej,
Vi lägger fiskbensparkett i vår lgh nu, eller ja inte vi, våra hantverkare. Ska jag kolla med dom om ev pris? Vi betalade inte i närheten av 2500/kvm. Vår lgh är på 80 kvadrat i Vasastan :)

Reply
Alma

Grått golv är så hilma fint och snyggt! Lägenheten kommer bli så magisk kan jag tänka mig. Lycka till! :)

Reply
Amber

Congratulations on getting your apartment sold so quickly Kenza! Unfortunately I don’t have an amazing idea for the herringbone floor, but the oak looks really nice as well! :)

Reply
Alise

Hej!
Om du vill ha fiskben golv så kan du kontakta ett företag i Lettland som heter “wood design factory. http://Www.wdf.lv
De har gjort sådan golv även för utländska kunder i Moskva och i Norge. Jag vet inte vad det kostar men det ä säkert inte i samma prisklas som här. Det måste vara mycket bättre pris om norska kunder beställt av de.

Reply
Natasa

Ja det blev fin färg i sovrummet, tapeterna passade så bra med det vita. Tänkte också lite så om grått, men det där såg mycket bra ut. Precis som du säger så passade inte golvet till. Har för mig att furu luktar endel också, men kanske inte om man lackar. Är ingen expert på golv direkt. Såg jättemysigt ut i ert sovrum med det där stora fönstret :) Bra att ni satsar. Det är meningen att ni ska bli nöjda efter allt ni lagt på detta.

Fleeeer såna här inlägg, haha.

Reply
Johanna

Synd det inte funkade med slipningen, alltid kul med originalgolv.
Jag kan tycka att det är synd (smaksak såklart) att lägga in denna typen av ekgolv då jag tycker det skriker “nyproduktion”. jag ÄLSKAR stilen på det gamla golvet så jag hade kört på det, alltså ett helt vanligt brädgolv. Önskar man sen en “askigare” ton så kan man vitlasera. Det kan bli SUPERbilligt och går snabbt att lägga. En sån här pärla förtjänar ett gammalt hederligt brädgolv :)

Reply
Sofia

Håller med! Inflation i fiskbensparkett just nu i Stockholm och tycker inte det passar in när ni bevarat annat i lägenheten. De golv ni har ger mer karaktär åt ert hem, så om jag vore dig skulle jag lägga tiden på att hitta någon med kunskap om gamla golv istället för att leta nya. Jag tänker mig att ni vill ha ett golv som ser ganska obehandlat ut och med en matt känsla. Lack känns inte rätt.

Reply
Annie

Behåll golvet och välj en annan behandlingsmetod, ett modernt klickgolv ger tyvärr inte samma genuina känsla som orginalträgolv :(

Reply
Cecilia

Tipsar om Stockholm Golvdesign (www.golvdesign.se) som är superduperproffsiga och jättetrevliga. Kolla om de kan behandla existerande golv istället.

Reply
E

Ååhnej! Så tråkigt att sabba ett orginalgolv med klickparkett ovanpå. Nya golv blir ALDRIG lika fina som gamla. Och det är inte direkt något som höjer värdet på lägenheten… Folk vill ju ha orginal. tror seriöst det är ett stort misstag med nytt golv.

Och de som säljer golv vill ju sälja golv. Går att göra så mkt med rätt behandling av golvet.

Reply
Kim

Jag har ett riktigt gammalt fiskbensparkett (bokvirke) i mitt hus – några ställen var trasiga så de fick bytas ut och allting slipades etc. Eftersom jag inte är förtjust i den naturliga färgen av bok och det är stor skillnad på färg av 90 årig bok och de nya bitarna så valde jag att ha färg i oljan när det oljades och blev asnöjd (har en grej för mörka, varma trädgolv) :D Nu verkar ni ju ha lackerat golvet, men det borde väl gå att ha lite färg i lacket så att ni får färgen ni vill? Är inte så insatt i lack, så vet inte om nyanserna kommer skilja sig ändå.
Renoveringen av golvet gick hos mig på mer än vad jag har planerat med, men vafan, hur ofta lägger man golv i sin lägenhet / hus typ – antagligen bara en gång och att sedan behöva våndas för att man inte gilla det lär ju vara astrist. Det var ungefär så jag tänkte + jag såg det som investering i huset :) Håller med Mark här ovan.

Reply
Anna

Hi Kenza!
On your INSPO photos from 18 September you showed black kitchen on white floor and white walls. Bedroom is also on white floor. Not Oak color. Your pinewood is very nice! May be you afraid of too much gloss lacquer on it. Should be more mat I guess.
You can first pain all walls in finish color and then decide to remove pinewood or not.
Oak floor you show is very standard style. Pine is more individual and rustic.
Repair works always are hard. :)

Reply
Anna

Tråkigt att ni inte blev helt nöja, men det ser verkligen såå fint ut :D Dörren i sovrummet är ju otrolig!!

Reply
Sally

Nej nej, ta inte bort orginalgolvet! Slipa om det och gör ny behandling! Vi har furu och gran i våran lägenhet och vi har slipat och sen såpat golven, det blir så fint! Golven blir så sköna att gå på. http://3.bp.blogspot.com/-2Mz5xp-FKp4/UUBytqwYhkI/AAAAAAAALdk/Yx5ew6RxBIw/w1200-h630-p-nu/skurgolv+sa%CC%8Apat+golv+parkett+fiskbensparkett+silvergra%CC%8A+gammal.png

Ni kan också luta golven och även använda vax av dess olika slag, använd inte lack. Det är då det blir blankt och så.

Men sätt inte in nytt golv, det kommer ta bort jättemkt känsla av lägenheten, framförallt när det är sekelskift.

Reply
Susanne

Hoppas hoppas ni behåller det gamla golvet, om inte annat att ni skyddar det under ert nya golv. Själva har vi gamla furugolv i hela huset, love it! Men här har vi lite mer lantlig stil :-) Hoppas ni blir nöjda!

Reply
Ayla

Kom ihåg att lägga pengar på lägenheten oftast, (om ni inte gör något jättekonstigt), är investerat kapital och inte förlorat kapital. Bra golv märks och drar upp värdet på lägenheten den dagen ni ska sälja det. Undvik därför laminatgolv eller andra typer av “förenklade” fuskgolv. Kör på ert favoritgolv, även om det är lite dyrare och jobbigare men ni kommer bli nöjdare och det kommer ju inte vara så att pengarna försvinner, de finns kvar i golvet.

Reply
Hanna

Köp fiskbensparkett golvet från Bjoorn! Billigare och det är värt det för tycker att fiskbensparkett är så himla vackert. Ni har ju köpt en sån fin sekelskiftes lägenhet och då tycker jag att ni ändå ska satsa på det, tror ni kommer att ångra er i efterhand!

Du är bäst Kenza!

Kram

Reply
hulda

Trä golv bör alltid läggas näst sist i ett kök för det rör så mycket på sig, köket ska alltså redan vara uppe. Listerna sist ?

Reply
sara

Kolla Unikt Golv på östermalm som säljer färdiga chevron plattor enligt din bild

Reply
Julia

Kan tipsa om “Thessen och ek”! De är himla duktiga och noggranna, och inte minst billigare! Klicka dig in på by.sara_ på instagram och kika på hennes köksgolv!

Reply
malin

Nej nej! Ta inte bort det fantastiska orginal golvet. Så synd att inte ha kvar det. Luta eller såpa som många andra tipsat om, det blir skit snyggt!

Reply
Elin

I think you should go with the herringbone floor, it would look so much better with your apartment style, and then you know you won’t regret it. Yes, the price is obviously higher, but think about it that way: if you renovate the apartment all the way right now and have the dream look, you don’t have to do it in the future and spend money again beacause you’re not 100% satisfied.

Reply
Rea

Jag skulle också rekommendera att ni inte ersätter/täcker över det gamla golvet och istället diskuterar på nytt med proffsen om hur ni kan få den rätta tonen i det nuvarande golvet med en alternativ behandling (som vissa kommenterare nämnt här ovan). Det ursprungliga golvet är ändå speciellt, det är en av de elementen i lägenheten som får den att kännas, tja, äkta och dess ålder påminner också om lägenhetens historia. Ett nytt golv kan aldrig åstadkomma samma känsla som den gamla har.

Reply
M

Sedan är bilder på pinterest oftast redigerade så trägolven har ju inte alltid just de färgerna i verkligheten, tycker själv det är lätt att glömma när man klickar runt där :)

Ser ut att bli en jättedrömmig lägenhet!

Reply
Linnea

Hej Kenza.
Jag förstår din frustration. Ett golv gör så mycket för helhetskänslan. Jag har precis samma fururgolv i min lägenhet och tog hjälp av http://www.parkettspecialisten.se/
De slipade och sedan hårdvaxade golvet. Det blev precis sådär matt och ljusbrunt som vi ville ha.

Kan verkligen rekommendera det. De hade även tid två dagar efter att jag ringde och bokade, vilket alltid är uppskattat.

Lycka till!

Reply
Ess

200 000 för ett, för er, drömgolv är väl värt! Du köper ju en Chanelväska 30-45tkr per kvartal, lol. :)

Reply
Linda

NEJ NEJ NEJ! Köp inte nytt golv, behåll orginalgolvet! Klickgolv känns plastiga och ger ett billigt intryck..

Reply
Elvan

Måste bara nämna innan du gör om allt golv. Precis alla golv av trä gulnar med tiden (det går fortare än man tror). Så den ljusa väldigt vita/kalla färgen kommer tonas ned, självklart inte på en gång, men tror ändå det vore ett misstag att lägga parkett över. Golvet nu ser mycket finare och mer genuint ut än ett lagt ekparkettgolv.

Hoppas det löser sig hur ni än bestämmer er för att göra :)

Reply
Matilda

Fiskbensgolven är givet snyggast men precis som du säger skit dyrt! Jag tycker att ni ska satsa på ett så kallat “skeppar-golv”, tillhör också den lite dyrare prisklassen men långt ifrån fiskbensgolvet! Lycka till! :)

Reply
Anna

Men herregud vad ni har förstört fina golvet! Vad har ni för hantverkare?? Man lackar inte sådana golv. Vi har också behandlat våra furugolv så att de är vita och helt matta. Det är det glansiga lacket som förstör och får golven att se billiga ut. Men om ni väljer att lägga helt nytt måste ni behålla de gamla under så att någon kan göra på rätt sätt med golven senare.

Reply
Marije van der Wal

Hi Kenza,

Maybe you can have a look at pvc flooring (polyvinyl chloride flooring). It also comes with a convincing herring bone print! It looks just like the real thing in the pictures, but I don’t know what it looks like in real life. It is cheaper and easier to put in the appartement than actual wooden flooring. It’s something like this: http://www.roobol.com/vloeren/pvc-vloeren/pvc-vloer-moods-herringbone-small-144-blackjack-oak-22220. I love herring bone floors too, but sadly they are too expensive for me too. :( I wish you good lucht with the renovations!

Reply
josefine

WHAAAAAT ARE U DOING KENZA AND ALEX?!?!?!?!?! nej nej nej!!! ta inte bort originalgolven!!!! lägger ni in nytt golv, så som du tagit kort på förstör ni hela sekelskifteskänslan, de blir INTE snyggt, jag lovar er fina ni…… ni kommer förstöra känslan i lägenheten helt med såna golv….

Reply
Johanna

Vad kul att man kan tycka så olika, för jag kan knappt titta på ett rum med fiskbensparkett utan att rysa..! XD Tycker det är superfult och jag tänker bara på pensionärlägenhet/stel läkarmottagning när jag ser det.. Originalgolv ALLA dagar i veckan, nästan oavsett färg, bara för känslan är oslagbar. Dock tycker jag de golvprovet längst till höger var superfint också :) ska bli kul att se vad ni väljer!

Reply
Lina

Pergo (svenskt företag!!) har fina trägolv men även vinyl och laminate som ser ut som trä och har också furu! Har själv haft trä golv men valde att byta ut i min andra lägenhet till laminate eftersom laminate är så mycket enklare att rengöra och livlös.

Reply
Bellan

Ha is i magen och vänta med nytt golv. Originaldelar är alltid värda att spara och det finns inget som säger att ni inte kan fixa det i framtiden. Vi velar fortfarande med vårt golv, men har kvar originalet tills vidare. Särskilt med tanke på hur vi skakat på huvudet åt andra trendiga fulrenoveringar som har gjorts i lägenheten innan och som vi har tvingats göra åt. Så vänta är mitt tips. Hoppas det löser sig. Kram från malmö

Reply
K

Lutat och eventuellt vitoljat furugolv utan vax, blir vitgrått med träkänsla. Vi har nylagt golv i sekelskifteslägenhet och jag tycker inte om det. Det ser plastigt ut och är alldeles för glatt/halt. Ett riktigt trägolv kommer förändras med tiden och bli SÅ snyggt. Skippa den där vaxningen så att träet kommer fram. Jobbigt om man spiller rödvin men SÅ snyggt.

Reply
Dk

What about heltäckningsmatta? Tror det hade kunnat bli skitsnyggt i ett av rummet, hotellkänsla typ :-)

Reply
S

Behåll furugolvet eller lägg in fiskbensparkett! Inte såndär tråkig ekparkett! Eller, det är väl fint men inte i en sådan där lägenhet som er! ;) Ni kan garanterat få en annan färg på furugolvet! Måste bara slipas igen. Och det är ju inte jättedyrt.

Reply
Malin

Nej ta inte bort det fina trägolvet. Det är ju sekelskifteslägenheters ID och charm. Jag har lutat och vitsåpat här hemma…det är fint tycker jag. Men är ju ni som ska vara nöjda:)

Reply
Nova

Vi la fiskbensparkett på ett ställe där de inte kostade lika mkt, maila mig om du fortfarande är intresserad! Du kan få se jobbet dom gjorde hos oss, vi blev sååå nöjda!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*