• header

A FRIDAY LIST

It’s time for a little Friday list!
Bäst hittills denna vecka:
Att vi har slagit säljrekord (antal ordrar på en dag) i Ivyrevel’s historia!! Först gjorde vi det i onsdags men idag slår vi det med hästlängder, kan ha något att göra med att vi kör Black Friday-rea.. :-)) Något annat bra som hänt denna vecka är såklart att jag sålde min lägenhet. Jag köpte den för 1.8 miljoner (år 2009) och sålde den nu för 3 260 000. Känns för jävla bra!!

Sämst hittills denna vecka:
Att jag haft så mycket jobb denna vecka att jag haft lite ont i magen. Men imorgon är det över för denna vecka, så får vila på söndag!

Det här tänker jag mycket på:
Golv. Dessa jävla golv. Alltså jag drömde om golv inatt. Orkar inte mer haha. Nu är vi beredda att ge orginalgolvet en till chans och testa slipa ner det igen och göra en annan behandling, men problemet är att vi har både furu och gran i ett och samma rum (hall/kök/vardagsrum) eftersom vi tagit bort vägg och gjort öppen planlösning. Är helt ok med att plankor är olika stora osv men vill helst att det är samma färg? Är det stor skillnad på furu och gran eller kan vi få till samma nyans?

Vad jag har på mig idag:
Ett svart set med utsvängda byxor och tröja från Ivyrevel, ska ta några bilder så ni får se sen!

Fredagssminket:
Jag är nysprayad (spraytan alltså) så inge smink på hyn behövs, har gjort brynen + ögonskugga & mascara.

Nästa vecka ser jag fram emot:
Hmm.. Vad jag ser i min kalender så har jag inget annat än jobb inbokat. Men däremot släpper Glossybox kampanjen jag frontar och det ska bli kul att se! :-)

Vad jag gör denna fredag:

Just nu sitter jag på kontoret och jobbar, har precis varit och ätit en pastalunch med mina kollegor. Tanken var att gå på ett event ikväll och dricka lite drinkar men jag ska upp innan sju imorgon och plåta. Måste även förbereda alla looks ikväll så jag måste tyvärr skippa eventet. Kommer istället vara hemma och jobba och senare ikväll checkar jag och Mirre in på Grand Hotel!

Morgondagens planer:
Jag, Madde & Mirre ska plåta ett gäng samarbeten jag har nu inför julen! Bland annat för Pandora. Älskar att jobba med mitt team så det ska bli kul. :-)

Vad jag ska göra på söndag:
Vi ska slänga skräp (vår källare är proppfull med skräp vi rensat ut från lägenheten) och tvätta, men förutom det så ska jag fan vila!! Äta massa mat och titta på någon Disney-film. Elleeerrrr gå på bio! Är SÅ sugen på att se Fantastiska vidunder och var man hittar dem.

// The best thing so far this week:
That we have beaten the sales record (the number of orders in one day) in the history of Ivyrevel!! First we did it on Wednesday but today we will beat it big time, it might have something to do with our Black Friday sale… :-)) Another good thing about this week is ofc that I sold my apartment. I bought it in 2009 for 1.8 million SEK and sold it for 3 260 000. It feels really good!!
 
The worst thing so far this week:
That I’ve had so much work this week that I’ve had a bit of a stomach ache. But it will be over tomorrow for this week, and I will rest on Sunday!
 
What I’m thinking about today:
Floors. These God damn floors. Seriously I dreamed about floors last night. I can’t take it anymore haha. Now we’re ready to give the original floor one more chance with sanding and another treatment, but the problem is that we have both pinewood and fir floor in the same room (hall/kitchen/livingroom) since we removed the walls and made it open. I’m fine with planks in different sizes but I want it to be the same color? Is it big difference between pinewood and fir or can we get the same tone?

What I’m wearing today:
A black set with flared pants and top from Ivyrevel, I’m gonna take some photos now and show you later!
 
The Friday make up:
I god a spraytan yesterday so I don’t need any make up on my skin, so I have done my brows + eyeshadow and macara.
 
What I look forward to about next week:
Hmm.. What I can see i my calendar I have nothing but work scheduled. But Glossybox is releasing our campaign/collaboration so that will be fun! :-)


What I am doing this Friday:

Right now I’m at the office working, I just got back from a pasta lunch with my colleagues. I was planning on going to an event tonight and have some cocktails but I have to get up before seven tomorrow for photoshoot. I also have to prepare all the looks tonight so unfortunately I have to skip the event. I will be at home working instead and later tonight Mirre and I will check into Grand Hotel!

My plans for tomorrow:
Madde, Mirre and I are gonna shoot a bunch of collaborations I have now for Christmas! One of them is with Pandora. I love working with my team so it’s gonna be fun. :-)
 
What I’m gonna do on Sunday:
We’re gonna get rid of trash (our basement is filled with all the stuff we cleaned out from the apartment) and do the laundry, but except for that I’m gonna rest!! Eat lots of food and watch a Disney movie. Ooooor go to the cinema! I really want to see Fantastic beasts and where to find them.

41 Comments

Cajsa

Stort grattis till säljrekordet och lägenhetsförsäljningen! Glädjs med er! Tänkte bara höra när den fantastiska klänningen du bär på bilden släpps? Så otroligt fin. :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack så mycket! :-) Klänningen är tyvärr slutsåld, den var i väldigt limited edition. :-( Kram K

Reply
Alice

Men du skämtar att den är slutsåld??? Har väntar varit inne kollat flera gånger flera dagar nu de senaste dagarna. För fyra dagar sedan skrev ni på eran Instagram ni inte ens visste när den skulle släppas, sedan har ni sagt ngt mer om de… Velat ha den sååå mycket:( synd ni gör så få exemplar sett flera har väntat på den ska komma in:/

Reply
Dixi Wonderland

Älskar när du gör inlägg där vi får veta mer om vad du har på gång och vad du tänker/känner :)
Hoppas plåtningen går bra imorgon och stort grattis både till säljrekordet men också för att lägenheten gick med sådan vinst :D

Reply
Sofie

Fantastiska vidunder och var man hittar dem var SÅ fruktansvärt bra. Nöjt genom hela filmen.

Reply
ISA

ja vad roligt med en lista! och så kul att det går bra för er, heja på! och vila järnet på söndag finis!

Reply
Mika

Varför väljer ni Grand efter deras högerextremistiska skandal och all skit de tillät sin nya rasistiska fan club kasta omkring sig i deras sociala medier? Vet att detta inte är en politisk blogg men ändå upplevt att du tagit ställning mot rasism tidigare. Är ett fint rum värt det?

Reply
Anna

Jag tycker ändå Grand fick sitt straff. De har ju dessutom gått ut med en offentlig ursäkt, sagt att de ångrar sig och förklarat att de försökte dra sig ur kontraktet. Sen om det var för att rädda sitt rykte vet man inte.

Reply
Mika

Fast alltså, de skrev ett kontrakt, de visste vad det handlade om. De lät dessutom diskussionen fortgå med rasistiska kommentarer i sina egna sociala kanaler i flera dagar. Kan inte känna att en ursäkt är så jäkla mycket värd när den kommer för att man blivit påkommen.

Reply
Charlotte

This dress is everything!!!
Looking forward to see it on Ivyrevel :-)
Congrats to the team for the record, you deserve it.

Reply
Lovisa

Vad fantastiskt med en liten vinst på lägenheten när eran nuvarande kostar mer än vad ni tänkte! Ville bara skicka en grattis hälsning till att du sålt lägenheten och att jag väntar på att se den nya lägenheten när den är klar! ☺️

Reply
Evelina

Åhh va roligt med lägenheten! Grattis!
Och du borde verkligen gå och se Fantastic Beasts, HELT MAGISK!!! Lovar att du inte blir missnöjd, den var sååå bra! Om du är ett Harry Potter fan kommer du definitivt älska den!

Reply
Ann

Kul inlägg!
Glädjs åt era framgångar <3

Förstår dig angående golvet. Det är en så stor del av ens hem.
Själv har jag turen (världens lyckligaste) att ha en sekel lägenhet med fiskbensparkett o furu i sovrummet. Älskar det! Behandlade och slipade för ca 7 år sedan.
Vill ni ha fiskbensparkett och kan köpa det så är det värt det! Ni ska ju bo där flera år om än mer. Och om ni i framtiden säljer så kommer ni vinna på det alla gånger.

Kram på er :)

Reply
Sofia

Jag vet inte om det går att få olika träslag i samma färg, men det borde ju gå om den som fixar golvet är duktig? Om inte annat kan man säkert lösa det på något snyggt sätt. Typ kasta dit en tröskel eller något som liksom skiljer av de olika golven lite diskret. Det blir säkert hur fint som helst hur ni än väljer att göra. :)

Och stort grattis till både säljrekord och lägenheten! Måste vara skönt att göra en så pass stor vinst på lägenheten när ni nu lagt så mycket pengar på renoveringen. :)

Reply
Malin

Hej! Jag har både gran och furuplankor hemma i vardagsrummet. Det är ett väldigt gammalt golv från 1600-talet som är flyttat hit i efterhand så vet inte om det har betydelse men jag tycker nyansen skiljer väldigt lite på vårt golv. Det jag tycker skiljer mest är att granplankorna är nästan dubbelt så breda som furun. Men jag älskar att golvet är lite annorlunda, det ger otroligt fin karaktär till rummet tycker jag! Vi slipade nyligen om och lackade golvet utan färg eller brytning i lacken.

Vet inte om ni funderat på att mörkbetsa golvet? Jag renoverade en lägenhet för några år sedan där vi betsade ett furugolv i mörk valnöt och det blev fantastiskt snyggt. Höjdpunkten med hela lägenheten! Har även furugolv i nuvarande sovrummet som vi vitbetsat och sedan vitoljat så det fått en ljus nyans. Himla snyggt men det mörka golvet slår det ljusa helt klart. Jag är en riktig golvnörd haha…

Hälsningar Malin

Reply
R

Grattis till allt fina du. Jag tyckte fantastiska vidunder var en av de tråkigaste filmer jag sett tyvärr men såklart en smaksak :( älskade dock dr strange. ÄLSKADE.

Reply
Sammy

Kan inte viiiiiiiiiiii gååååååå hahahaha inga av mina vänner gillar sådana filmer (varken HP, LOTR, Hobbit osv!), man är ju uppväxt med de filmerna … måste hitta nya vänner :((((

Reply
hanna

Hej! Jag finner inte platsen att skriva in koden på ivyrevel.. Vet inte om det kan vara någon bugg hos mig, eller vet du vad det skulle kunna vara? Blir lite stressad för att jag vill beställa ;)

Reply
Hanna

Kan man inte slipa ner och betsa i den färg ni vill ha ?(alltså gråish) sedan lacka ovanpå. Eller betslackera direkt, eller köra en tunn grå lackfärg kanske?

Reply
Zinnia

Wow grattis till alla framgångar!! Så himla skönt att du är färdig med försäljningen av lägenheten. Bra att du kör en liten lista så du mentalt kan checka av alla fantastiska grejer som händer. Hoppas du hinner med att njuta också!

Såååå glad jag blir att ni ger originalgolvet en chans till! Hoppas hoppas det fungerar och att ni får det som ni vill ha det!

KRAM!

Reply
Camilla

Alltsåååååå! Du bara MÅSTE se filmen ??? jag skulle lätt se den igen! En fantastisk uppföljare till världens bästa HP-värld ?

Reply
Sofia

Hej Kenza!
Kul att läsa en liten lista.
Väldigt tråkigt när man ser framemot dessa specialsläpp för vissa klänningar så är dem helt slutsålda.
Limited edition kollektioner tar slut fort men det fanns ingen information om denna klänningen och en annan som du har haft på dig på Nelly julfesten.
Vore kul om man fick chansen att hinna se dem eller få möjlighet att kunna köpa ett sådant plagg.
Då dem var superfina!

Kram

Reply
Felicianygren

Herregud!

Såg din snap ang. golvet och fick nästan panik. Behåll Originalgolv!!

Det är otroligt fint och ger en karaktär som inget annat golv skulle kunna ge er! Tänk er patinan och historian i plankorna. Finns det ingen annan anledning till att ni inte kan behålla original är det en sak. Men att det skulle vara mindre estetiskt tilltalande? Verkligen inte

Reply
Caroline Nygren

Vi slipade vårt gula golv och pigmenterade det i en mörkbrun nyans innan det mattlackades, vår firma som vi anlitade testade med pigmenteringen på en liten bit innan, så vi fick se hur resultatet skulle bli. Lycka till!

Reply
Jasmine

Det här var den gulligaste bilden på dig jag någonsin sett! Och då har jag ändå följt bloggen ett tag.

Reply
I

Hej!

Ta inte bort brädgolvet! Det är helt fantastiskt fint och original! Så onödigt att lägga ny parkett och ni kommer aldrig att få till den gamla känslan som det tycks som ni är ute efter! Slipa om! Och Kenza! I dina referens bilder några inlägg längre ner så visar du ju vad ni vill ha – iofs parkett MEN där de olika brädorna har olika nyanser! Så där ser du – olika nyanser – snyggt!

Lycka till! Ska bli spännande att se slutresultatet!

Reply
Anniken

Hei! Elsker kjolen (alt kler den smukke):-D Kommer det ikke flere av denne på Ivyrevel? :-)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*