• header

BTS

kenzazouiten_stella-2 kenzazouiten_stella-6 kenzazouiten_stella-4 kenzazouiten_stella-1 kenzazouiten_stella-5 kenzazouiten_stella_st-1 kenzazouiten_stella_c-1kenzazouiten_stella-7 kenzazouiten_stella-3

Behind the scenes at last week’s shoot – by Stella Cocozza

Vår underbara (verkligen UNDERBAR, har nog aldrig älskat en människa så fort innan haha) praktikant Stella var med och hjälpte till i lördags när vi plåtade på Grand Hotel! Fick lite bilder från henne. :-)

Måste säga att jag verkligen gillar de gråa mattorna på bilderna? Jag är verkligen sämst på mattor men jag tror något sånt kanske kan passa i vårt nya vardagsrum. Vi kommer ha en mörkblå sammetssoffa, dagbädd i brunt fuskskinn, fyrkantigt glasbord med guldiga ben och kanter & en massa grönt. Försöker förklara så ni kanske kan få en bild av det och hjälpa oss med matta? Gärna tavlor också. Och gardiner, hehe. Som ni kanske sett har vi inte gardiner hemma nu (har ju till och med fått upprörda kommentarer om det) so I know nothing about that. Tänkte typ vita, långa som går hela vägen ner till golvet.

// Our lovely (I mean really LOVELY, I don’t think I’ve ever loved someone so fast haha) intern Stella helped us at the shoot at Grand Hotel last week! Got some photos from her. :-)

I have to say that I really like the grey carpets in the photos? I really suck at carpets but I think something like that could look good in our new livingroom. We will have a dark blue velvet couch, a daybed in brown PU leather, a squared golden glass table and a lot of plants. I’m trying to explain so that you might get an image of what it will look like and help us with the carpet? And maybe what to put on the walls. And curtains, hehe. As you might have seen we don’t have curtains at home now (I’ve even recieved upset comments about it) so I know nothing about that. I was thinking white, long curtains that goes all the way down to the floor.

41 Comments

kloktkrubb

Waow vilken talang Stella är! Blev helt kär i hennes bilder och tänkte att hennes konst kommer att hänga på fotografiska i framtiden! ;)

Reply
Cecce

Så fina bilder!
Vart är den silvriga Off sholuder tröjan ifrån?
Ser så himla snygg ut!
Kram

Reply
Melina

What about a Persian rug lovely Kenza? In grey color with small details it will be perfect for those furniture you described!
Scandinavian minimalism no more!!
I’ m sure your house will be pretty!
Kisses from Greece ?

Reply
Amber

I think the light grey will look really nice with the dark blue velvet from the couch! I would definitely go for long curtains all the way down the floor because you will have really long windows right (high ceilings)? That will look fabulous :)

Reply
Lina

Hellu,
Eftersom valet av fuskskinn på dagbädden så antar jag att du ej kommer applådera av mitt förslag nu men en helsvart komatta skulle nog göra sig fab till den kombon!
Vad vet jag, det kanske går att hitta komattor i fuskskinn?

Annars en orientmatta som det går lite blått och rött i. Såna mattor plus mässing + brunt skinn + sammetssoffor = fantastiskt!

Orientmatta är väl typiskt sekelskifte också ;-) Det ska nog jag satsa på till våran nya lägga på Östermalm! Vi har också ett svart bord i marmor med mässingben samt ska köpa bäddsoffan Björnen (i turkos sammet).

Hoppas det gav dig lite tips :D I gardinväg så tycker jag inte du ska köra på helvita, isåfall lite äggskal/Stockholmsvit :-) och absolut hela vägen från golv till tak!

Reply
Matilda

Om ni har stora fönster och högt i tak tycker jag att ni ska ha gardiner som går ända upp till taket och ända ner till golvet. Sammetsgardiner i mörkgrått/mörkblått är superfint, men det kanske blir för mycket när ni har en sammetssoffa i och för sig. Annars stora vita gardiner, fylliga liksom ;) och när ni har en matta (en stor borde ni skaffa ;)) , se då till att en del av den går under soffan för ett mysigare intryck (har stört mig så hos vissa som har mattan precis där soffan börjar eller till och med en bit längre ut och det är “fel” hehe). Vad gäller tavlor så tycker jag att ni bland annat kan ha en karta över Stockholm, vore inte det najs? :) Det och fler fina posters+tavelramar finns på desenio.se, där finns även inspiration till hur man kan ha dom. Flera tavlor i olika storlekar på en bit av väggen är fint. Hoppas mina tips hjälpte ;)

Reply
Naghmeh

LOVE that dress and your makeup up here! carpet can look good and cozy but I don’t like them for living room mainly because hardwood is easier to keep clean :)
xo

Reply
Stephen Grindhaug

Det ser ut som noen av bildene dine har blitt lastet opp i thumbnail størrelse. Kan være at det tar litt tid å laste opp, men tenkte bare å si i fra tilfellet det er feil i størrelse på opplasting :-)

Reply
Noelle

For the carpet, I would go for the same color as your couch, just like the picture. That will let the table ‘pop’ and give it a good balance. I agree about the curtains, long white curtains will look so good in your appartment!
Please watch this video, it will give you a lot of inspiration https://youtu.be/sBrMAbj_ytA
It’s in Dutch, but it’s so good. This woman is so creative, she made most of the things by her self. And bought a lot from the recycle shop and give it her own twist.

I can’t wait to see you appartment, I’m so freaking excited, and every day I hope I will see a glim of it. So obsessed with these kind of things! I just know that your appartment is going to be soo beautiful! I love the choices you made, the velvet dark blue couch will look so beautiful with the golden table I can picture it already. Lovelovelove it! (For my own home I went with a grey velvet couch.)

Lots of love,

Noelle

Reply
Erika

Hej fina du! :) Vilket objektiv använder du vanligtvis när du fotar? älskar alltid dina bilder! :D

Reply
johanna

tänker att en grå matta skulle göra sig bra, gärna en mjuk grå färg (om du förstår?) som bara finns där men inte tar uppmärksamhet från resten av rummet.

Och måste säga jag ÄLSKAR bild nummer två! Så fin!

Reply
Beatrice

Hej Kenza!
jag minns för ett par år sedan att du skrev ett inlägg om utseende, jag minns att du berättade i bloggen om hur arg du kunde bli över kommentarer som du ibland fick (kanske fortfarande får? från idioter) som jämförde ditt utseende med nära vänner till dig och typ ifrågasatte er kompisrelation och hur du var såå mycket snyggare etc etc etc.. sådant som man, för det första SÅKLART inte bör kommentera som en “jämförelse” med någon annan.. jag kommer ihåg att jag blev så upprörd av att både du och dina vänner behövde läsa/lyssna på sådana kommentarer.. för det första för att det bara är sjukt att döma någons personlighet efter utsidan och för det andra för att varken dina vänner eller du inte borde behövt bli jämförda för ert utseende. All denna utseende-hets bottnar ju solklart i samhällets idealbild, ett bestämt ideal som bara växt och växt sig starkare och jag förmodar att det är detta ideal som de personer som kommenterade har i sitt undermedvetna när de kommenterade typ; “du måste ju känna dig tusen ggr snyggare än dina vänner etc etc..” (som att det ens skulle vara en typ av komplimang) minns att jag tyckte och fortfarande såklart tycker att det var så sjukt att läsa dessa kommentarer.. Och hur ledsen jag blir av att tänka på det. både du och dina vänner ser HELT fantastiska ut!! (kan vi inte bara börja embracea alla olika utseenden och former, fan va tråkigt det skulle vara om ALLA såg exakt ut som samhällets ideal) men vad jag vill komma fram till är att varför spelar det sådan jäkla roll för människor hur ANDRA ser ut.. är så trött på det.. och alla dessa tankar fick mig att tänka på ditt inlägg om detta för några år sedan och jag skulle vilja fråga dig vad du svarar på när folk kanske bara säger saker som “åh du är såå mycket snyggare än ‘mig’ eller den och den personen” eller “hur kan du va så smal, din kropp är helt perfekt” eller “ah,, fuck you, du är helt perfekt” etc etc.. (alla som läser detta.. missförstå mig inte, detta kan såklart vara kommentarer som är snälla menade) men jag har funderat på detta mycket och började tänka på dig så ville fråga dig vad du besvarar sådana kommentarer idag? jag är en vanlig tjej, 22år och får ofta kommentarer (även från nära personer) att min kropp är så perfekt, din hy, dina ögonbryn etc (och såklart blir jag super smickrad och är tacksam) men ibland kan jag bara bli så trött på att det känns som att vissa personer nästan är irriterade samtidigt som de säger det.. eller ska underminera sig själva eller andra i en jämförelse med mig… DÅ känner jag mig dum.. (synd när något fint som en komplimang går till något trist) och det är så jag kan tänka mig att du kände (kanske fortf ibland känner? dig)
medan jag vet att NEJ jag är långt ifrån perfekt, herregud jag tycker själv inte att allt på min kropp är snyggt (men även om jag tyckte det så borde det få vara okej och jag borde kunna bara stolt säga TACK och inget mer men de personerna som känner så och gör det känns som att de då blir klassade som “icke ödmjuka”) och jag är absolut inte en av de lyckligaste människorna, faktiskt trasig på många sätt och vis… förlåt för långt inlägg.. men ville bara fråga vad du besvarar sådana kommentarer.. för allvarligt talat så tycker jag fan att det kan vara MER jobbigt med komplimanger nu för tiden än roligt..

Reply
Elsa

Vita långa gardiner… eller typ ljusa som inte bryter av så mkt från de gröna väggarna? Annars tycker jag att vävda ganska tunna mattor är fett snyggt. Men de kanske inte passar med soffan.. Isåfall kanske vävda lite tjockare och “lenare”. Fast inte typ med rött mönster som är ganska standard. Det är fett snyggt också men vet ej om det är snyggt till den soffan! haha jag vill kunna lägga till foto i kommentaren så du fattar vad jag menar, men googla vävd matta så kommer det ish upp. Aja! ha en bra torsdag<3

Reply
A

Hej! Både Petra Tungården och Linn Herbertsson har såna silkesaktiga grå mattor hemma, vet inte om de kommer från samma ställe. Sök på “matta” på deras bloggar :-)

Reply
Jennifer

Grått tror jag absolut kommer passa bra in färgmässigt ??
Vad det gäller gardiner tycker jag det absolut snyggaste är en skena i taket och längder ner till golvet, detta har jag själv, och i praktiken hänger gardinen för väggen bredvid fönstret istället för i fönstret. Många gånger innebär hela längder att man får sy upp de efter egna mått men så värt det! Sen finns det ju en massa olika material beroende på vilken känsla och vilket ljusinsläpp man vill ha.
Att ha dubbla lager med en lite grövre och en skirare är också väldigt fint!

Reply
ayu

I don’t like carpets and curtains because they collect so much dust. And with a dog, you have a double carpet of the real one and dog hair.

Reply
Isabelle

Herregud vad knäppt att ni fått upprörda kommentarer om att ni inte har gardiner hemma… sista idioten är verkligen inte född

Reply
Dixi Wonderland

Haha förstår inte hur man kan bli upprörd över att någon inte har gardiner? För mig är tanken att det måste kännas väldigt naken men huvudsaken är ju att personerna som bor i lägenheten (du och Aleks i detta fallet) trivs :P Att inte folk lägger samma tid på att hjälpa hemlösa i Sverige eller något annat betydligt viktigare.

Reply
caroline

Hej Kenza!
Om du vill spana in fina exklusiva mattor så har “KNUT” på Grev Turegatan riktigt fina. Dyrare i pris men helt klart värt det. Dem har både silkesmattor ‘(som de på bilden ser ut som) och även Kashmir mattor. Hur mysigt? Så spana in Knut!! :) Lycka till med nya lyan!

Reply
Clara

Jag kan verkligen rekommendera dig att följa min vän Jennies inredningskonto på Instagram, @interioraddictions. Hon har startat eget inom homestyling och har ett såå inspirerande flöde, tror garanterat det hjälper dig att hitta mattan du söker!

Reply
Clara

Måste bara tipsa om ett gäng mattor eftersom jag själv jobbar i butik på Kilands Mattor:))

https://www.kilandsmattor.se/sunset-silver-handtuftad-bambumatta.html – verkligen en jättefin matta som finns i olika färger, bl.a. i en mörkgrön assnygg färg som jag tyvärr ser inte finns uppe på vår hemsida.
https://www.kilandsmattor.se/northern-lights-stockholm-handknuten-matta.html – också en superfin matta som inte görs riktigt lika bra på bild som den är i verkligheten:) finns också i ett gäng olika färger.

okej, blev visst inte ett gäng tips, men lite iallafall:))
kram!

Reply
Julia H.

Like these behind the scenes shots! :)
About the curtains: When I was looking for curtains for our home I brought like one million curtains home, because I couldn’t imagine how it will turn out in the different rooms, haha. All different colors, some uni and some with pattern and at the end, we ended up with simple white long curtains, which are touching the floor and I am so happy with them. White curtains just give every room such a light, clean and fresh feeling. Sometimes the simple way is the very best!

Reply
Clara Helmertz Cane

Hej Kenza!

Jag är konstnär och en trogen läsare ☺️ Hehe. Om du är intresserad av att hitta fina tavlor som du vill ska passa i dina färger till lägenheten kan du kolla in min instagram: https://www.instagram.com/artbyclaracane/ eller hemsidan. Insta är mer uppdaterad :) Jag tar emot beställningar, om köparen vill ha en specifik storlek/färg.
Ha en fin kväll!
Clara

Reply
Munkho

Hey Kenza,

I have been reading your blog once in a month or so for over 4-5 years and this is my first comment. heheh.
I have bought few stuff from your brand, as well.

If you are looking for a carpet, I have brought 4 pieces from Mongolia. They are 100% wool, so the feeling of walking on them is just amazing.
Have a look if you want on Instagram Noos Carpet.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*