• header

ORANGE

Processed with VSCO with a2 preset Processed with VSCO with a2 preset Processed with VSCO with a2 preset Processed with VSCO with a2 preset

Playing around at the beach in Ivyrevel bikini

Även om vi bara var i Dubai i tre hela dagar så hann man typ vänja sig vid värmen, saknar det extra mycket nu när jag precis halkade på is ute och skrämde livet ur Mani (råkade dra i kopplet haha, stackarn)… Men det dröjer inte länge tills vi åker iväg igen! Jag vet inte om jag har berättat det men i januari åker jag till Zanzibar på jobb med solglasögonmärket Chimi Eyewear. Vi kommer vara där en vecka för att plåta och jag är så himla pepp på det! Jag och Aleks var där för ett par år sedan och det är så otroligt vackert där. Kommer bli grymt. :-)

Hoppas ni haft en bra måndag? Min har varit helt okej, har inte varit på världens bästa humör men vad fan så är det på måndagar ibland (alltid) haha. Jag har iallafall jobbat, tränat och firat Aleks familjs slava hemma hos hans pappa. Nu ska jag ta ett varmt bad och sedan börja kolla på SKAM som hela jävla landet pratar om just nu. Kan det verkligen vara SÅ bra? Ska bara kolla för att jag är så nyfiken haha! Puss.

// Even though we were only in Dubai for 3 whole days we got kinda got a bit used to the heat, I miss it extra much now that I slipped on ice and scared Mani to death (I accidentally pulled the leash haha, poor thing…) But it won’t be long until we’re off again! I don’t know if I’ve told you but I’m going to Zanzibar in January to work with Chimi Eyewear. We’re gonna be there for a week to shoot for the brand and I’m so excited about that! Aleks and I were there a couple of years ago and it is so beautiful there. It’s gonna be awesome. :-)

Hope you’ve had a good Monday? Mine was alright, I haven’t been at the best mood today but what the hell that’s Monday’s sometimes (always) haha. Anyway I’ve been at the office all day and then I went for a little workout before dinner at Aleks dad’s celebrating their slava. Now I’m gonna take a hot bath and then start watching the Norwegian show SKAM that the whole damn country is talking about right now. Can it really be THAT good? I’m only gonna watch because I’m so curious haha! Hugs.

63 Comments

Nanna Broch Mortensen

SKAM er så godt!!!!!! Specielt sæson 2 og 3 – du kommer til at elske det efter et par afsnit :)

Reply
Fanny

Jag FATTAR VERKLIGEN INTE hur du inte tar till dig att så många av dina läsare ifrågasätter ditt ekologiska fotavtryck? Vi är flera som har frågat dig i flera år hur du ser på ditt ekologiska fotavtryck med flyg till andra sidan jorden för sånna här fotografjobb flera gånger per år, överkonsumerar och ingår samarbete med en av världens vidrigaste modeföretag som utnyttjar människa och förstör vår miljö då de oftast har arbetare (under slaviska förhållanden) som inte behöver följa humana vilkor och inte har lagar på att inte släppa ut föroreningar i naturen under produktion.

Jag fattar att du är grymt stolt att få gå från den bakgrund som du har till nu, jag förstår att du inte vill ner från din topp nu med sån popularitet du har nu.

Jag fattar att man vill leva i lyx. Men eftersom du inte svarar på sånt här så har du antagligen inget bra svar på varför du lever ett så extremt destruktivt?

Reply
Jenny

många som bryr sig om sådant, men bryr sig om pengarna mer, och hur mkt man själv går framåt i sin karriär genom att göra så, tyvärr :(

Reply
Lalaland

Det skulle faktiskt vara intressant att veta hur hon ser på det här. Jag har också tänkt på hur Kenza ser på sin livstil, tex konstanta flygresor, överkonsumtion, mycket läder, samarbete med H&M etc etc. Jag får uppfattningen att Kenza är en (politisk) vettig person generellt, men på vissa aspekter brister det och jag börjar tvivla på hur mycket hon egentligen förstår. Men kanske att du, Kenza, vill berätta och utveckla?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej Fanny! Nej jag har antagligen inget bra svar till varför jag inte bara slutar resa, byter karriär, blir vegan, skänker bort alla mina pengar och bosätter mig i ett hus i skogen där jag inte gör någon skada. Vad vill du att jag ska svara? Förklara att jag klimatkompenserar? Att jag varje år donerar tiotusentalskronor till välgörenhet? Eller ska jag bara svara att jag är en hemsk människa? Okej då! Jag är en hemsk människa! Räcker det? Jag förstår att du har en helt annan livsstil och är duktig på alla sätt och vis och därför förstår jag att du stör dig så otroligt mycket på mig och sättet jag lever på, därför kan jag tyvärr inte ge dig något annat tips än att bara sluta läsa min blogg. För din egen skull menar jag.

Reply
Fanny

Tack för svar! Men bara för att du blir ifrågasatt så behöver du inte byta karriär, bli vegan eller vad du nu föreslår som är drastiska åtgärder. Jag vill att du förklarar varför du behöver flyga jorden runt flera gånger om året bara för att du arbetar inom modevärlden? Varför måste du göra det? Jag vill att du förklarar varför du ingår partnerskap med ett företag som hm som står för så mycket orättvisor?

Ingen är perfekt och jag arbetar själv med att leva ett mer osjälviskt liv. Men jag ifrågasätter dig för att du är en av de stora modebloggarna som påverkar människa och miljö genom att överkonsumerar, flyga jorden runt för ärligt talat skoj skull (det går att fotografera hemma, använd greenscreen) och uppmanar till detta varje dag. När jordens resurser är orättvist fördelade där vi i västvärlden konsumerar det som oftast de i u-länderna skapar under ohumana vilkor så uppmanar flera modebloggare att resa och konsumera. Precis som företag gör. Modebloggare har en stor påverkan på människa och miljö, därför ifrågasätter jag dig!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Fast jag varken behöver eller kommer förklara för anonyma främmande människor på internet varför jag väljer att leva mitt liv på det sättet jag gör, mer än att jag lever det så som jag vill leva det precis så som du lever ditt liv så som du vill leva det. Så du kommer tyvärr inte hitta ditt svar här Fanny.

Reply
Fanny

Precis det där tankesättet är orsaken till att vår värld ser så orättvis ut… Om alla skulle tänka att man har rätt i att leva hur man själv vill så skulle vi verkligen ha en orättvis värld.

Jag tycker att alla människor bör kunna förklara varför man väljer att göra vissa saker som i slutändan påverkan någon annan eller något annat negativt. Det tycker väl du med? Jag förstår att du känner dig påhoppad av mig, men jag har ställt dig dessa frågor tidigare utan svar. Det är inte så att jag ifrågasätter endast dig, jag ifrågasätter hela modevärlden, textilbranschen och flygindustrin. Mig själv. Alla människor som påverkar vår jord negativt. De människor med mest makt och pengar har störst miljöpåverkan. Vi alla har ett ansvar att se till att vår jord tas om hand om. Jag tänker inte sitta och titta på medans människor världen över gör som de själva vill och därmed lämnar kvar gigantiska ekologiska fotavtryck efter sig. För att de vill.

Lalaland

men Kenza, tänk om alla levde som du…jorden skulle ju dö ut på en sekund. Du måste ta ansvar för dina handlingar och förstå att folk (kanske dina fans som du är så tacksam för) utanför din lyx-bubbla kanske ifrågasätter din livsstil, och då ska du kunna resonera med dem utan att bli defensiv.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag tar ansvar för mina handlingar alla gånger och jag kompenserar för min såkallade “lyxbubbla” på väldigt många sätt, men jag har ingen skyldighet att förklara mina livsbeslut för människor jag inte ens känner och det kan ni inte kräva av mig heller. Det här är en omöjlig diskussion och både ni och jag slösar tid på den då ni inte kommer få det svar ni söker, jag varken vill eller kan leva upp till era krav. Hej!

Reply
F

Haha har inte läst din blogg på åratal eftersom du slutade skriva om ditt liv och bara la upp massa dötrista modebilder, men gick in här efter tips på Bloggbevakning. Löjliga svar du ger!! ? Har suttit och skrattat åt det du skrivit. Jag är låååångt från eco-friendly själv men vafan. Lite ödmjuk kan du väl vara?!!

J

Herregud, låt henne leva hennes liv PRECIS som hon vill. Bara för att hon väljer att resa mycket så betyder det inte att hon inte bryr sig om miljön och klimatet. Tro mig, JAG BRYR mig men skulle ALLA Dagar i veckan resa lika mycket som hon om jag kunde. Det ena behöver inte utesluta det andra och hon är för fan en människa inte en övermänniska. Hon har rätt att leva sitt liv precis hur hon vill. Punkt slut. Orkar inte med alla överdrivet PK-personer. Kram på dig Kenza, du rockar!

Fanny

Kenza, det är inga krav vi ställer. Det är ansvar över sina handlingar som vi pratar om.

Jag tror tyvärr inte att du kan kompensera för dina utsläpp med flyg och överkonsumtion. Vi människor har verkligen förstört för oss själva och det krävs mer än att kompensera lite, tyvärr. Det är ingen omöjlig diskussion – ta ansvar.

Anja

Hej Kenza :)

Dina svar till alla dessa moralpoliser är klockrena! Jag brukar aldrig kommentera på bloggar men dina svar fick mig att börja le för att du vågar stå upp för dig själv på det sättet som du gör! Och ni andra som skall predika om hur man skall leva,tror ni seriöst att Kenza eller någon annan skall sitta och förklara sig för er? Gör oss alla en tjänst och sluta klicka in här på bloggen om kenzas livstil stör er så mycket!

Nu är det 5 grader på julafton

Herregud. Sy ett lapptäcke av dina “tiotusentals” kronor och täck hålen i ozonlagret. Pengar räddar inte miljön. Det kan kännas svårt att vara miljövänlig men går om man bryr sig. Du bryr dig j uppenbarligen eftersom du blir så arg.

Lisa

Men om det är såhär du svarar till de som ifrågasätter dig så känner du dig uppenbarligen väldigt träffad. Annars hade du fört en normal diskussion och förklarat din syn på saker och ting. Du kan inte tro att donationer till välgörenhet väger upp hur du reser jorden runt med bara några månaders mellanrum och samarbetar med ett företag som massproducerar kläder gjorda av barn eller unga vuxna som dör i processen. Och när du driver en blogg ska du kunna svara på vad människor frågar dig om och inte skylla på att du inte har någon skyldighet till att ge en förklaring till någon som är anonym. Nej men utan dem som läser din blogg hade du inte varit någonstans.

Reply
Lina A

Haha Gud vad avundsjuka ni alla är på Kenza. Hade ni varit henne hade ni gjort samma sak hahaha

Reply
johanna

SKAM är verkligen så bra! Trodde inte heller det, så började kika i förra veckan och herregud jag är fast!

Reply
Elin

Viktigt att veta att SKAM blir bättre för varje avsnitt och säsong, om en mot förmodan skulle bli skeptiskt bör en hålla ut och fortsätta titta!

Reply
Mikaela

hata måndagar. började tidigare idag än vanligt. sov inte på hela natten för min katt tyckte inte jag skulle det så hon rev halva rummet för att hålla mig vaken. gjorde räkningarna. var i stan men hittade inte en enda sak jag letade efter. jag menar…..skit måndag fullt ut. är typ helt deppad haha

Reply
Mahtab

JAAA SKAM <3

Så viktig serie på många sätt. Har tillsammans med resten av befolkningen gått och blivit helt beroende. Tankarna går typ i norska ibland… Så himla roligt också att karaktärerna har egna insta/facebook sidor hahhah klart man blir beroende när allt känns så verkligt

Reply
Amber

Ohhh that sounds so nice! Especially a week long! My day was pretty good, spent it in London :)

Reply
Vilde

Har faktisk ventet på at du skulle nevne SKAM ettersom det har blitt så stort utenfor Norges grenser den siste sesongen. Det kan noen ganger virke som det går litt sakte og tregt, men jeg lover deg at det gjør at når det tar seg opp så får alle karakterene så utrolig mer dybde og det treffer virkelig. Jeg hater norsk TV og ut ifra de tv-seriene du tipser om så ser vi på omtrent det samme. Så jeg startet ikke å se på SKAM før et halvt år etter det begynte fordi jeg tenkte det var dritdårlig. Men nå er jeg like glad i det som Game of Thrones. Det rører hver celle av kroppen min. Gi det en sjanse og anbefaler sterkt å se fra starten av sesong 1, selv om det er nr 3 nå som har fått internasjonal presse. Alle de ulike karakterene bygges opp gjennom alle episodene og hver enkelt varer i snitt bare på litt over 22 min Så det er verdt det! Håper du liker det :-)!

Reply
janan

hi kenza!
what exactly does this mean: “The winner is responsible for eventual profit tax.”?

Reply
Sofia

Ahaa, vad coolt! Aldrig hört talas om något sånt förut. :) Man lär sig något nytt varje dag, haha.

Reply
Synnöve

Så göy at du skal begynne å se på skam! :D Selv har jeg bare sett en sesong, men den er sjukt bra :) Åå jeg längtar så till din tävling som har med bröllop att göra!!! Ska gifta mig 2018, så det ska bli sjukt kul å se hva slags premie du ska lotta ut :D

Reply
Fanny

Du kommer att ÄLSKA Skam. Slukade det på ett par dagar – det har varit väldigt stort i Danmark hela hösten. Men det är roligt att följa med deras “real-time” sociala medier – gå på http://skam.p3.no och scrolla ned så kan du vara helt up to date vad som händer i deras liv ;)

Reply
Matilda Danielsson

Skam är verkligen så bra. Trodde inte jag skulle tycka det men efter några avsnitt så blir det riktigt intressant och viktigt främst!! Väldigt viktigt för både killar och tjejer att se!

Reply
Camilla

jag tänkte samma angående SKAM, slutade med att jag sträckkollade hela säsong ett på en kväll! x)

Reply
Ads

Du må ses noen episoder av sesong 1 før du liksom kommer inn i det. Bare vent til sesong 2 du, da blir du også hekta ;)

Reply
Mia

VIKTIGT!! När du ska se på SKAM: sepå svt om du behöver svensk text, MEN skrolla på “skam-bloggen” för att få allt exrameterial (norska i text är lättare). Där läggs alla klipp upp (som varje vecka tsm blir ett avsnitt) och mellan dom massa sms-konversationer, chattgrupper och intagraminlägg. SUPERKUL som ger massa till storyn. Där läggs allt upp i “realtid”, föreställer klippet att vara måndag 10:03 i skolan så läggs det upp en mäåndag 10:03 :) :) BÄSTA SERIEN NÅGONSIN!!<3<3 <3

LÄNK för säsnong 1 från rätt håll http://skam.p3.no/sesong/1/?vis=fra-start
Länk för säsong 2 från rätt håll http://skam.p3.no/sesong/2/?vis=fra-start
Länk för säsong 3 från rätt håll http://skam.p3.no/sesong/3/?vis=fra-start

Reply
Mia

Alltså så kan man se på svt för svenk text, men så fort det blir en ny scen (gultext på rutan med ny dag och tid) så kan man pausa och scrolla i bloggflödet för att läsa materialet mellan. När det i flödet kommer ett nytt klipp så playar du svt igen :) Lite krångligt men sååå värt det!

Reply
Mire

Haha, jag kände samma sak. Hur bra kan SKAM egentligen vara? Men den är sjukt bra! Jag tittade på avsnitt 1 av säsong 1 först men den föll inte alls mig i smaken. Sen hoppade jag över till säsong 2 istället och nu vill jag bara se mer av det! Den är riktigt bra, säsong två speciellt. ?? You’re gonna like it!

Reply
Sandra

Hur ofta tränar du, vilka övningar gör du och vad äter du på en dag. Hade varit kul om du gjort ett inlägg om det. :) Ps. Din blogg är bäst ! <3

Reply
Jennie

Åh jösses, SKAM är det bästa jag sett på länge! Det blir bara bättre och bättre också. Hoppas du tycker om det också!

Reply
Henriette

Skam er fantastisk! Jeg hater norske TV-serier, bortsett fra skam ;-) Sesong 1 er bra, men sesong 2 er enda bedre. Man blir helt oppslukt av det som skjer, og det føles ut som man er en del av gjengen. Helt fantastisk!

Reply
Julia

Jag har en fråga. Utifrån ditt feministiska ställningstagande, hur motiverar du att resa till och promota ett land som Dubai? Jag tycker att det är hyckleri. Miljöaspekten är en helt annan fråga, du har aldrig utnämnt dig själv till någon typ av miljökämpe men däremot har du flera gånger hävdat att du är feminist hela vägen ut i fingertopparna. Med dina resurser, och framförallt din hjärna som jag måste anta fungerar fint, hur i helvete kan du ställa dig bakom ett sånt fruktansvärt, systematiskt förtryck? Där kvinnor fängslas för att de blivit våldtagna. Där kvinnor piskas och stenas för otrohet, utomäktenskapligt sex och prostitution. Ett land där kvinnan är underställd mannen, en andra klassens medborgare.

Jag fattar inte. Om vi i ovan situation bytt ut kvinnor mot t.ex judar eller svarta, hade du fortfarande åkt dit? Inte en chans att ett land som så öppet förtrycker en ras eller religion hade accepterats som ett spännande semestermål hos resten av världen och framförallt inte hos svenskarna. Men eftersom det nu bara gäller KVINNOR så är det tydligen förbisebart. Fullständigt vansinnigt. Jag förstår att vissa situationer kräver att man gör avkall på sina principer men jag undrar verkligen hur du kan kalla dig själv för feminist när ditt ställningstagande inte räcker längre än till en sponsrad resa till ett av världens mest kvinnoförtryckande länder.

Reply
Lisa

Mina favoriter just nu är helt klart FREE TOP NAVAJO PRINT, CARLINA DRESS
Och CATELYN PANTS!
Jag älskar fina blusar kombinerade med ett par snygga byxor i kostystil! Guldsmycken är favorittillbehören :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*