• header

THE BIG 10 GIVEAWAY – PART 9 (FOR PEOPLE IN NEED!)

Det här är kanske inte den giveaway ni trodde jag skulle göra för år 2015 i firandet av bloggens 10-årsjubileum, men när jag tänkte tillbaka på 2015 och vad som hände då så tycker jag ändå att min insamling till människor på flykt var det viktigaste jag gjorde det året. Tillsammans samlade vi ihop nästan 300 000 kronor och min insamling var en av de största hos svenska Röda Korset vilket jag tycker var riktigt jävla bra.

Kan vi inte snälla göra något riktigt jävla bra igen? Jag har startat en ny insamling hos Röda Korset, denna gång för våra medmänniskor som lever i/är på flykt från krigets Syrien. Ni hittar insamlingen HÄR. Varenda liten peng spelar roll och jag lovar att matcha summan vi drar in med upp till 40 000 kronor. Jag har redan lagt en donation för att dra igång insamlingen men jag kommer inte se den som en del av de 40 000 jag ska lägga sen. Om vi kommer upp till så mycket… Men det gör vi va? Här kan ni läsa mer om vad pengarna går till.

Tack för att ni är med och firar bloggens 10-årsjubileum och tack för att ni är med och hjälper till! God jul! ♥

// This may not be the giveaway you thought I would do for the year 2015 in the celebration of my blog’s 10th anniversary, but when I looked back at 2015 and what happened that year, I think that my fundraising was the most important thing I did that year. Together we raised almost 30 000 EURO and my fundraising was one of the biggest at the Swedish Red Cross and I think that is really f*cking good.

Can we please do something really f*cking good again? I’ve started a new fundraising at Red Cross, this time for the people who are living in/running from the war in Syria. You can find my fundraising HERE. Every single penny is important and I promise to match the amount we collect with up to 4000 EURO. I’ve already made a donation to start the fundraising but I will not se that donation as a part of those 4000 I will donate later. If we collect that mutch…. But we will, right? Here’s what the money will go to.

Thank you for joining me in the celebration of the 10th birthday of my blog, and thank you for helping! Merry Christmas! ♥

PS: Here’s a guide for those who doesn’t understand the page written in Swedish:

Press the blue button “GE DITT BIDRAG NU”. Betalningsmetod (Payment method) – “kort” (card). Then choose “summa” (amount). You can either choose from the ones there or press “annat belopp” (other amount) and type in your own amount. Press on “valuta” to change to see what it is in EURO. Then type in your “E-post” (e-mail) and press “FORTSÄTT” (continue). Then choose “korttyp” (type of card), write your “kortnummer” (card number), write “kortinnehavarens namn” (your name written on the card), month/year, CVC and then press the button “BETALA” (pay). Then you can choose to be anonymous on your donation or type in your name.

132 Comments

Elisabeth n

Vilken bra grej! I min familj har vi slutat med julklappar och ger till organisationer som ligger familjen nära (hjärtfonden, diabetesfonden och UNICEF) känns sååå mkt bättre än masa grejer! Tycker din känsla av att din insamling var det viktigaste du gjorde är ett tydlig bevis på det!

Reply
Lucinda Erlandsson Sköld

Åh. Blir alldeles tårögd va fint. Självklart slänger jag iväg en slant för att hjälpa till.

Kram & god jul!

Reply
Sylvia

You should be ashamed that you even think and write something like that. I hope you never have a bigger problem! It makes me so sick that people like you exist! Merry christmas

Reply
Sylvia

Yes it’s me again but I think I can’t leave it like that. You are calling people who lost everything, got bombed every f******* single day, lost family members and beloved ones, had nothing to eat, drink or nice and warm clothes, who had to wait for evacuation while the whole world was just looking and even got bombed while they were unarmed, ANIMALS? YOU CALL THEM ANIMALS AND SICK? Well, and that comes from somebody who isn’t even brave enough to write his/her own name under such a shitty comment. Way to go buddy …

Reply
Diana

Please explain why? I would like to understand the mind of a person who is apparently so messed up that he or she acctually thinks an opinon/comment like this is OK? Explain would you.

Reply
ALINA

You are a piece of shit and you don’t even deserve your own life. How the hell are we gonna create a better world if people think like you?

Reply
Amber

This is such a good idea Kenza!! I will make a donation when I am home again. This is one of the reasons you’re my favorite blogger – you truly care about others and use your fame for good things. Till when are we able to donate?

Reply
Isabella simic

Självklart! Har skänkt lite pengar nu. ??? Det jag hade råd med. ?Kram !

Reply
Emma

Fint av dig!! Hoppas nu alla som velat ha något under dina giveaways också kan ge något till din insamling. Så viktigt att kunna ge också och inte bara vilja ha, finns så många som lever under hemska förhållanden som vi kan hjälpa! Har såklart bidragit med en summa.

Reply
ANNA kerrin

Så fint!!
Du är så omtänksam och fin<3
Detta var det finaste give-away.
Sådant betyder så mycket för mig då jag själv kommer från ett land där det är krig & mycket fattigdom!
Tack för alla som stöttar och finns
Kram

Reply
Camilla K.

YES, amazing and SO important that you did this on top of all the generous give aways! I just donated to your fundraising and will donate some more to the danish Røde Kors as well! Merry Christmas ♡

Reply
noor

Wow, you cannot believe how happy I am that you do this for the Syrian people. I am happy that you think of them too, it seems that nobody cares about them, only if something happens with the people in Europe. This maybe sounds hard, but it is the truth. Most of The people in Belgium dont like the refugees, they have all these stereotypes about the Syrian people. How can a people think like that?! We are all humans, and every human deserves help! If I think about the children, they are a lost generation, traumatised for the rest of their lives.

<3

Reply
Sylvia

You are such a kind hearted woman. The world would be a much better place if there would me more kenzas out there :) Thank you that you are not such a kind of famous person who just want to get more and more. Thank you that you actually use your fame for doing something so incredible nice to the people who lost everything. You wanted to know why we/I read blogs? Because something like that makes me still believe that there is hope in the people and for the world <3 Tack!

Reply
Mari

Jag har inga ord.
Du har ett hjärta av GULD.

Jag donerar ❤ glad fortsättning söta du. ❤

Reply
Farah Mesbahi

That’s really kind of you! <3 I've already done a donation at Red Cross in my country. Merry Christmas :)

Farah

Reply
Anonym

Går det på något sätt att swisha pengar till insamlingen? Kan inte betala saker online med mitt ungdomskort :/

Reply
Magdalena

Bra initiativ!! Hejja dig! Du är grym!! Önskar stt fler startade insamlingar lite oftare

Reply
Sofia

Fint initiativ, men hade bidragit om det var insamling till något annat, närmre.

Reply
Laura

Så otroligt bra att du gör detta och att det är en del av din give away!!!!!! Massa kärlek

Reply
Matilda

Detta är den bästa av dina giveaways! Vi konsumerar för mycket onödiga prylar ändå så känns bättre att ge folk i nöd istället för att få!

Reply
RebeccaW

Absolut inte vad jag förväntade mig av luckan under 2015 men på ett positivt sätt. Riktigt fint initiativ Kenza, självklart ska vi alla bidra med det vi kan. Mer kärlek till världen <3

Reply
Madeleine Andersson

Åh.. Fina Kenza! Du är helt otrolig. Du gör dig verkligen förtjänt av att vara så mångas inspiration, förebild och favorit. Hejja dig! Har skänkt iväg pengar nu! <3 God jul

Reply
Emelie

Så himla fint av dig. Du har verkligen hjärtat på rätt ställe. Självklart bidrar jag med en slant. ❤

Reply
Emilia

Åh vad fint! Det här gör mig så glad, och det har redan blivit jättemycket! Yes!

Reply
Tessa S

kenza, you’re such a loving person. Even though all the horror that is happening on earth right niw, it’s so good to see that there are actually still caring people arount there <3
I will definitely give some money too; because if I just help 1 person, that would mean the world to me.

Reply
Victoria

Åh, så fint ❤️
Och insamlingen är redan uppe i en så stor summa! Tack för lite hopp om världen ?

Reply
Latifa

Such a good initiative Kenza..! And ofc the most of ur fans gonna follow this path!

Please can u help me, I don’t find the “GE DITT BIDRAG NU” button in the website, should I suscribe or something?

Thanks <3

Reply
Emma S ?

Så otroligt viktigt! Bra initiativ ☺️ Självklart skänker jag en slant, och säger till familjen och vänner att göra detsamma!

Reply
Pauline

Fick en liten rysning i kroppen. Du har ett stort hjärta. Har skänkt 500kr. Ha en fin dag.

Reply
Ebba

Fan vad fin du är Kenza. Jag beundrar dig så jävla mycket, TACK för detta!! <3

Reply
Jennie

Så himla bra att du tar lite initiativ. <3 Det fick iallafall mig att haja till lite eftersom jag kommenterat andra delar av din giveaway, kan inte bara strunta i denna utan att känna mig som en hypocrite så skänker en slant jag också.

Reply
Sara

DU är så godhjärtad och fin människa Kenza. Jag och min familj brukade åka ner till Syrien och träffa släkt. Men efter kriget har vi inte vågat åka ner. Vi är så tacksamma att vi lyckades få hit släkten, men inte alla :/ Det är viktigt och tänka på sina medmänniskor!!

Reply
Chloe Baaklini

You’re a very good person with a big heart, never forget that… The world needs more people like you.

Reply
Anna

This is perhaps the most valuable giveaway and so far the best as well ? Will donate!

Reply
Solin Sadik

Hej Kenza.
Så underbart av dig, detta var en riktigt bra ide!

Jag har dock ett problem, vilket kanske även andra kan ha tänker jag. Jag kan inte betala med kort på internet, kan endast betala via swish eller faktura. Och det vore synd om fler andra har samma problem för nu kan inte jag donera pengar fastän jag så gärna vill. Skulle ni kunna ficka detta på något sätt?

Tack, Solin

Reply
Sara

Christmas is time for loving and giving and this giveaway is perfect! You are an amazing person Kenza :)

Reply
Roxanne

Hey Kenza,

Since I was planning on joining all your contests today I also wanted to donate some money but sorry I still don’t understand the site ;$
I see a blue button but it has a different tekst… and it does’t seem right? I don’t know maybe I’m confused.

Reply
Martina Agic

Hej bästa Kenza!!

I förra inlägget skrev jag att det var din bästa Givaway (vilket det är, som sagt att få träffa dig vore en enorm ära!!), men tycker definitiv att denna Givaway är den allra bästa och jag är så otroligt stolt och blir varmhjärtad över din insats – SÅ HIMLA BRA!! Det är så otroligt viktigt att vi hjälps åt, för det är så vi kan göra skillnad!! Dessutom har jag ett par vänner och kollegor som jag känner vars familjer och släktingar bor i Syrien, och dem själva är så oroliga och lever i skräcken över hur deras familjemedlemmar har det där. Det är fruktansvärt det som händer där nu, och inte nog med allt vad dem redan har varit med om!! Så jag hoppas att mååånga kommer att välja att donera och att vi klara att matcha summan på 40.000, vilket du kommer då summan redan nu ligger på 34.400 kr – RIKTIGT BRA!! Detta är ett tecken på det allra bästa: medmänsklighet och medkänsla!! <3

Jag blev lika glad förra gången som nu när jag såg din insamling, och förstår precis varför du tyckte att det var det viktigaste du gjort år 2015 – att kunna göra skillnad och hjälpa är det VIKTIGASTE och BÄSTA man kan göra!! Ännu en anledning till att jag ser upp till dig och till att du är en riktig inspiratör Kenza!! <3

Jag önskar dig God Jul och Gott Nytt År!!
Kram <3

Reply
Jennifer

Fint<3
Har skänkt lite nu, så mycket som man kan… :/
Men om alla ger något, så blir det ju en stor summa till slut även om det kanske inte är möjligt för alla att skänka tusenlappar.

Reply
Nika

Hey Kenza :) I just want to say that it is really noble, what you did here… Have a happy holidays***

Reply
Margarita P

Thank you for reminding us what we really need to do – remember other people out there.

Reply
Alexandra

Kenza, I so appreciate this fundraising. These are the values which people need nowadays.
I know this is not the forum for this, but if you don’t mind I would kindly ask for your help – of course it’s not obligatory, I will still love your blog.

We live in Hungary, in Eastern-Europe, near the Balkan region.
In Hungary it is really really hard to get in to higher education (to universities). We are a group of university students, who teach every sunday socially underprivileged high school students to get in their dream university. We are going to organize a week-long camp, where they can study 8 hours every day, having teambuilding games at night and be part of the university atmosphere. Also, after the camp they are going to write their final exams, and as our number sais: 75% of our students get in to their dream universities. This camp is really popular, because it’s FREE for them, we pay everything!
But this year is different. We don’t have enough money to make this camp for free. But since they are socially underprivileged students, we really need help, we have to make this year free for them as well! We made a crowdfunding, we recorded a video, and we hope this fundraising will help them. Unfortunatelly, only a few people care about us, about our fundraising, about the childrens and their dreams.

I would kindly ask you, to check our corwdfunding website, to check our video, and if you think, this is cool, then could you please help us by sharing this? It means the world, the whooole world to us! We worked so hard for this camp. https://www.indiegogo.com/projects/educational-camp-for-the-future-in-hungary-education#/

I am really sorry to bother you with this, but I’ve been in this organization for 6 years, and it’s really important, because these students have no other chance!

Your giveaways are awesome (the last one as well, but since I’m not a bride – unfortunatelly…but I hope getting one soon! ;) – I don’t take part in the last giveaway. But you are so great!

Thank you with allll my heart, and with all the Eastern-European students heart,
Alexandra

Reply
Pelin

That is so incredibly thoughtful of you..
Thank you for being a voice for people who don’t have a voice..

Reply
Noelle

I think this is the most important giveaway of all! And I love that you are doing this. Its so important to help eachother. And I literally want to cry of everything that is happening lately. Why can’t we life in peace?

I hope someday there will be a moment of peace, so that everyone can enjoy that moment..

Love,

Noelle

Reply
Cecilia

Självklart är jag med på denna giveaway om jag är med på de andra! Så bra initiativ, och klart man vill hjälpa med det man kan till dem som inte har det lika bra som en annan…

Reply
Denise Riley

Fint initiativ! Plånkan är inte så stor men bidrar med det jag kan eftersom även det lilla räknas ❤️

Reply
Snezana

You ar so great and kind and sweet and such a lovely person.Love you Kenza <3 Kisses from Serbia :****

Reply
Matilda Strömdahl

Så himla fint av dig att göra en sådan här “giveaway”. Du är en sådan inspirerande och stark kvinna. Verkligen min största förebild!
Förra året 2015 när jag gick sista året på gymnasiet släppte jag allt och åkte ner till Lesbos under några veckor i December för att hjälpa till fysiskt med flyktningkrisen. Jag samlade ihop pengar och donerade saker så som kläder och andra nödvändigheter och åkte ner och jobbade 18h/dygn. Minst. Det bästa jag gjort i hela mitt liv. Tror jag upplevde alla känslor som bara går att uppleva under de veckorna.

I år har jag redan bidragit med pengar, kläder och andra saker för människor på flykt. Tyvärr har jag inte möjligheten just nu att lägga pengar till din insamling. Men ville att du skulle veta att det du gör är så bra, så fint och beundransvärt. Tillsammans gör vi skillnad <3

KRAM

Reply
Agata

I’m both so proud of you and thankful. Once again, you impressed me. Despite the fact that you have the weight of your own affairs on the head you are not indifferent to the suffering other people. You are really good person Kenza, now I love you even more!
Kisses from Poland :)

Reply
Karolina

Fantastiskt initiativ, det är så lätt att bara vilja ha och ha och de allra flesta av oss i Sverige har råd att ge lite ibland. Stort att ha med detta i din give-away!

Reply
Angelika

Wow… This is why I absolutely adore you Kenza! I’m impressed. You inspire me. I did’t expect that kind of giveaway but is’s so amazing! Sure Im gonna take part in that one, too!

Reply
Jess

Well done, using your platform to inform people about these happenings. Brilliant idea, good thinking, thank you <3

Reply
Laila

Det gör mig så varm i hjärtat att du fortfarande publicerar sådana inlägg och uppmärksammar vad som egentligen är viktigt när världen är upp och ner. Jag är en så otroligt känslig människa och har aldrig brist på empati för dessa stackars människor som behöver gå igenom sånt här skit bara för att världens makthavare vill se sina pengar växa. Jag har även två föräldrar som växte upp i fattigdom i ett annat land och de har alltid förklarat för mig att man som medmänniska har en plikt att hjälpa folk i nöd och aldrig vända dem ryggen. Det blir en påminnelse varje gång vi besöker “hemlandet” eftersom många tar sitt liv för givet och tror att alla människor väljer sitt öde och föds med samma förutsättningar, men verkligheten ser inte ut så för många. Ända sen jag var liten kunde jag spara ihop en hundring och be min mamma att skicka dessa pengar till fattiga, och tack vare att jag har ett jobb i dagsläget så kan jag skänka mer än bara en hundring då och då som tur.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*