• header

26TH

kenzazouiten_26e-7

Idag har vi fixat lite med lägenheten! Här har ni en liten smygtitt på vårt kök. :-) Vi hade bestämt oss för ljusgrå fog i köket eftersom att vi läst att vit fog kan lätt bli missfärgad av matstänk osv, men Aleks råkade tydligen säga fel så nu fick det bli vit ändå…..haha. Jag är inte ens förvånad. Älskar den där mannen, men ibland alltså…… Vi tar gärna emot tips på hur vi kan hålla det rent.

Om ni undrar vad det är för rum på andra sidan fönstret så är det vår walk-in-closet, vi gjorde ett fönster där för att släppa in ljus i kök och hall. Från början var detta en 2a med onödigt stort kök, så vi gjorde om det till en trea på detta sätt med öppen planlösning mellan kök & vardagsrum. I framtiden när det blir barnrum så kan man bara hänga upp något fint draperi där eller något! :-)

// Today we’ve been doing some stuff in the new apartment! Here’s a little sneak peek of our kitchen. :-) We had decided to go for light grey grout (or whatever the english word is??) between the tiles since we read that white grout can get easily discolored by food etc, but apparently Aleks accidentally told them wrong so now it’s white anyway….haha. I’m not even surprised. I love that man, but seriously sometimes……. If you have any tips on how to keep it clean please tell us.

If you wonder what room it is on the other side of the window, it’s our walk-in closet. We made a window there to get some light in the kitchen and hall. At first the apartment only had one bedroom and a unnecessarily big kitchen, so we made it into a two bedroom apartment like this with open plan between kitchen & livingroom. In the future when this will be a kid’s room, we can just put up a nice curtain there or something! :-)

kenzazouiten_26e-6

Förresten, så här blev golvet! Vi behöll ju furugolvet och testade en ny behandling (vitlut, vitolja och hårdvax) och så svart fog mellan springorna. Fogen blev lite gråaktig pga behandlingen men vi tycker det blev väldigt fint ändå! Imorgon gör de färdigt sista rummet och sedan är det lite småfix kvar innan vi kan flytta in. Orkar inte stressa, vi hade som mål att flytta innan jul men nu blev det inte så. Vi siktar på dagarna efter nyår!

// Btw, this is the floor result! Like I said we decided to keep the pinewood floor and tried a new treatment. We think it looks really nice! They will finish the last room tomorrow and then there are a few small things left before we can move in. I don’t want to stress, our goal was to move in before Christmas but that didn’t happen. We’re aiming on the days after New Year’s!

kenzazouiten_26e-4

I våra nya hoods! Så glad över att bli Vasastansbo. Jag är ju uppvuxen i Nacka och har de senaste åren bort i Hjorthagen vilket är en liten bit utanför stan (12 min med buss ner till Stureplan). Att bo i stan har aldrig varit något för mig, men nu har jag fattat grejen haha. Fan vad skönt det ska bli! Vi har dessutom Hagaparken 5 minuter bort så där blir det många promenader med Mani. :-)

// In our new hoods! I’m so happy to become a Vasastan resident. I grew up outside the city and I’ve never wanted to live down town, but now I get the whole point haha. Damn it’s gonna be so nice! We also have Hagaparken 5 minutes away so I will go on all my walks with Mani there. :-)

kenzazouiten_26e_st-1

Jag idag! Jeans från Acne, boots från Jennie-Ellen, gammal scarf & hatt, jacka från Pellobello, väska från Chanel.

// Me today! Jeans from Acne, boots from Jennie-Ellen, old scarf and hat, jacket from Pellobello, bag from Chanel.

kenzazouiten_26e-2

Vi var även och fönstershoppade lite lampor då mycket var stängt. Vi saknar just nu lampa till sovrum, kök och över matbordet men vi vet ungefär vad vi vill ha så det ska vi köpa i veckan.

Förresten, trodde aldrig att gardiner skulle vara SÅ komplicerat?! Välja stänger, välja krokar, på vilket sätt ska de hänga, hitta skenor som passar fönstrets mått, hitta tyg, hitta någon som kan sy upp efter mått…. Kanske därför vi inte har gardiner i lägenheten här haha! I ett av rummen behöver vi persienner också, kan man få in det i vilka fönster som helst så länge det är mellanrum mellan yttre och inre glaset? Eller monterar man utanpå fönstret (inomhus alltså)? Måttbeställer man? Aah ni hör ju, totalt lost. Visst är det kul att ha gjort saker själv men min lösning på allt är att anlita hjälp haha.

// We also went window shopping since lots of shops were closed. Right now we’re missing a lamp for the bedroom, kitchen and over the dining table but we kind of know what we want so we will buy them this week.

Btw, I never that curtains would be SO complicated?! Choose poles, choose hooks, how do we want them to hang, find rails that suits the measurement of the window, find fabric, find someone who can sew them with the right measurements…. Maybe that’s why we don’t have curtains in this apartment haha! In one of the rooms we also need blinds, can you put that into all kinds of windows as long as there is space between the outer and inner glass? Ahh as you can hear I’m totally lost. Sure it’s fun to have made stuff myself but my solution on everything is to hire help haha.

kenzazouiten_26e-3

Fin solnedgång idag. Älskar Stockholm. <3

// Beautiful sunset today. I love Stockholm. <3

kenzazouiten_26e-1

Vi tog en lunch på Non Solo Bar innan vi åkte hem och spelade tv-spel. Jul är verkligen spel för mig haha. Igår satt vi uppe med alla grabbarna (Aleks fyllde år och eftersom han var lite krasslig så ville han bara fira med tv-spelskväll) och spelade till klockan 4 på morgonen. Kände mig seriöst bakis när jag vaknade imorse?! Bakis på spel och alldeles för mycket socker haha. Men så ska det vara på julen!

Nu ska vi äta middag och titta på film. Jul-latar mig lite till innan jag tar tag i jobb igen. Puss!

// We had lunch at Non Solo Bar before we went home and played video games. Christmas is really about games for me haha. Last night we sat up with all the guys (it was Aleks birthday and since he was a bit sick he just wanted to celebrate with a video game night) and played until 4am. I seriously felt hungover when I woke up this morning?! Hungover on games and too much sugar haha. But that’s how it’s supposed to be during Christmas!

Now we’re gonna have dinner and watch a movie. I’ll be in this lazy Christmas mode a little while longer before I start working again. Hugs!

71 Comments

Hanna

Tips från en som är äldre och flyttat många gånger. Låt saker och ting ta tid. Allt behöver inte vara klart direkt. Byggnation är skönt det blir så stökigt och bökigt att göra det sen. Men välja gardiner och alla detaljer. Flytta in och känn hur ni vill ha det. Nu har jag inga gardiner utom i sovrummet. Jag tycker sekelskiftersfönstrena är så vackra. Men om något år kanske jag har gardiner. Det gör det mysigare.

Reply
Carla A.

I love how it’s going on your apartment! You have a really god taste! *-*
Also I always love your iPhone cases! Give me one jajajajaja

Reply
Matilda

Det finns fogrengöring som fungerar väldigt bra =). Jag gjorde misstaget och tog ljus fog i mitt badrum men sen fick jag ett tips om rengöring och fogborste och det fungerar hur bra som helst! Blir som nytt igen =).

Reply
Frida

Vi har oxå vit glansig fog i köket och ännu efter tre år är dn som ny :) jag putsar dn efter matlagning om jag ser att där e något är int så manisk med städa de … :D mn fogen är i perfekt skick ännu trots det!

Reply
Enna

Känns som att lägenheten kommer att bli hur fin som helst! Hoppas självklart att du delar med dig bilder när ni är färdiga med lägenheten.

Reply
Eva

Är det bara det ljuset från det fönstret ni gjort som når köket? Det fönstret kommer ju bli väldigt smutsigt om det är vid spisen? Det blir säkert bra allt?

Reply
Amber

The floor turned out well! Not yellow at all anymore. I like the idea of the little window in the kitchen, looks really nice. I love interior posts, can’t wait till the apartment is finished :)

Reply
Michaela

Tips för köket
Ställ INTE kaffekokaren nära väggen.. detta gjorde vi när vårt kök med vit fog var 3dagar gammal OCH glömmer bort att ställa dit kannan kaffet rinner ner i…. alltså det hade SPRUTAT kaffe överallt på den helt nya fogen haha! Nu kanske inte alla är lika dumma och glömmer ställa dit kannan när man gör kaffe men man vet aldrig ;) sedan kan man ju också, om ni inte har något glasskydd vid spisen, tänka på att allt som ni steker gör ni på plattorna närmast er och pasta osv på de plattor närmst väggen!

Reply
Matilda

På tal om persienner, skippa det och skaffa plisseer! Så mycket snyggare och mer praktiskt. Googla! Och prata med några i en tygaffär. Dock är det dyrare, men så värt. Vi satte in i alla våra fönster i vår nya lägenhet, älskar det! Kan täcka vilka delar man vill. Du måste som sagt googla. Blit kolsvart om man väljer mörklöggning. Tips tips :)

Nu blir det ju svårt i er lägenhet, annars är ju takhängda gardiner fantastiskt! Till sovrummet kan ni kolla in sammetsgardiner. Jag tycker det ger en väldigt mysig känsla :)

Reply
Safiya

Kenza! I looove love love that kind of Post’s from you❤️ Keep shining girl! Love you?

Reply
Jasmine

För att hålla fogen ren: fyll en vanlig spray-flaska (sån man köper i vanlig matbutik) med en tredjedel ättika och två tredjedelar vatten. Spraya på fogarna och torka av med trasa.

Reply
petra

Tips på gardinstöket, inexdesign sysslar med allt vad det är. Har själv köpt gardiner och markis och det var verkligen värt det. Speciellt när man ska ha mått som inte är standard…

Reply
Mahtab

Uppskattar sånna här inlägg så himla mycket <3 Vi flyttade för något år sen och bestämde oss bara för att skippa gardiner helt, blir för mycket krångel och lägenheten ser mindre ut så vi körde den lätta vägen ut hahahh

Reply
Sara

Ser jätte fint ut! Gällande kaklet, min svärmor har satt upp en plastskärm (vet inte riktigt vad jag ska kalla den) framför spisen så bevarar det kaklet och är enkelt att torka att efter man har lagat mat! Sedan måste plastskärmen inte sitta upp när man jag gäster och så. Kanske kan vara något :)

Reply
Sandra

Hej!

Är sååå nyfiken på vilka spel ni spelar, är det ps4 som gäller? :)

Reply
Sp

Det finns speciell impregnering till fogarna som gör att de ska hålla bättre. Men misstänker att ni måste hålla på och impregnera med jämna mellanrum för att det ska hålla.
Vi har lite créme vita fogar och det funkar bra!

Reply
Johanna

Hej:) vit fog blir inte smutsig, konstigaste jag hört – ni behöver inte oroa er :)

Reply
Evelina

Kakeltips! Det finns en fogspray som lägger dig som en genomskinlig hinna och gör att smuts går lättare att torka bort. Vi köpte det på kakelaffären och funkar bra!

Reply
Emma

I love the pinewood floor it looks so classy, good choice !
I hope you’ll show us the whole flat once it’s done ?

Huge love for your boots too !!

Reply
C

Hos de flesta byggvaruhus finns det något som heter “fogskydd” som man applicerar på den vita fogen, detta gör det 1000 ggr lättare att hålla rent.

Reply
Julia

Tips på kristall lampa är den runda stora kristallbollen från Orriva. Har den i min hall med 4 meter till tak. Du skulle ÄLSKA den Kenza ?
Säg till om du vill ha bild så kan jag visa. Den är såå maffig och stor, så kör man på dim-bara lampor i den ?

Reply
Caroline

Ta ett vanligt stearinljus och dra över fogarna så blir det som en hinna som smutsen inte fastnar i.

Reply
michaela

Tips istället för persienner är mörkläggande rullgardiner. Man kan ju ha vita, så smälter det in mer i inredningen än vad persienner gör :)

Reply
Sandra

Hej!
Tänkte tipsa dig om att ha rullgardiner istället för persienner. Det är så ute med persienner. De samlar så onödigt mycket damm och är så jäkla fula.
Det finns en sida där man kan måttbeställa. Rollodin.se heter den.
Och då väljer du insynsskyddade rullgardiner.
De sätter man fast i fönsterkarmen om man vill. Det blir jättefint. Och sen självklart vanliga gardiner också.

Reply
Hannah

Vasastan är underbart och många trevliga butiker och matställen runtomkring. Missa inte butikerna på Rörstrandsgatan (där Non Solo också ligger), gå längsmed gatan så hittar du pärlor så som ROSA och Underverk1. ROSA STHLM har massa fina kläder och brevid ligger Stockholms bästa underklädesbutik =))

Reply
@inredningsdesign på Instagram

Åh, snacka inte om gardiner haha. Har suttit och sytt upp gardiner idag (under många svordomar). Har 3.60 i takhöjd så finns ju inte en chans att hitta färdigsydda gardiner i butik… Dagens i-landsproblem.

Reply
Linnéa

Hej Kenza och Aleks
Det finns en lackbehandlig man kan ha på fogen som inte blir glansig men ger skydd mot stänk och smuts. Lätt att torka av. Tror den fanns på Bauhaus.

Reply
Farah Mesbahi

WOOOOW I love your style, your appartment will be amazing, so beautiful!! I hope one day I will have the same. Can’t wait to see the rest <3
Happy holidays!

Farah

Reply
Savannah

Hej! Vad fint det ser ut, tänkte på golven, är hårdvaxoljan också vitpigmenterad eller vanlig? Tänker mig mitt golv i samma färg nämligen. Vad heter företaget som fixat golven? Vore tacksam för svar :)

Reply
Isabella Nikolic Kindberg

HALLÅÅÅÅ KENZA!!!! Oj, så exalterad så de blev stora bokstäver haha! Men såg nu att Tokio Hotel kommer till Stockholm den 6 April (om jag minns helt rätt) så tänkte bara meddela de eftersom du är ett gammal Tokio Hotel fan :D Pusssssssss

Reply
Luise

Jag bli lite avundsjuk på dig när jag ser detta! Vill så gärna flytta och gör inredning och allt. Men… NEJ. Jag bor kvar i min lägenhet som är bara 25m²… ingen plats för att ha soffa eller någonting. Jag tycker om lägenheten, men den är bara för liten. Och nu så ser jag allt det här… ska sluta läsa din blog… haha, nej, aldrig. Jag är faktiskt jätte glad för dig / er. Du är en så jävla trevligt person och förtjäner allt du önskar dig.

Reply
Noelle

Your home is going to be so beautiful! I can’t wait to see it! Loved reading this blog.

Reply
Emelie Larsdotter

Kenza! :) Skippa allt vad rullgardiner och persienner heter – det bästa vi gjort är att sätta upp mörkläggningsgardiner i sovrummet! (Vi hade redan persienner men det blir varken helt mörkt och ser bara… skräpigt(?) ut!)
Känslan att dra för på kvällen och dra isär på morgonen – AHHH!! :) Det blir så mörkt och mysigt med riktig hotellkänsla. Vi har ett stort sovrum och satte gardinskena längs med hela fönsterväggen (ca 5 meter) och det härliga är att man kan lika gärna ha linne som sammet, mörkt som ljust om man bara har ett mörkläggningsfoder bakom! TIPS :) Gott nytt år och njut inför bröllopet ( bästa tiden!!!). Kram!

Reply
Ulrika w

Hej Kenza. Det jag tänker rent spontant är ju att man kanske vill ha något som inte syns, och då tänker jag på glas. Kan man inte sätta upp en glasskiva där det stänker som mest över spisen. Det är mycket enklare att torka av och att hålla det rent. Har sett en del bilder på det i köket och det är faktiskt både rent praktiskt och snyggt (enligt mig ) ;)

Reply
Katarina

Har ni bra fog så kommer inte smutsen sätta sig. Men många köper billig fog och då blir resultatet där efter. Eller om man inte låter den torka ordentligt innan man använder köket….

Ser riktigt snyggt!!! Wowkänsla helt klart!

Men håller med andra, bo in er innan ni bestämmer alla detaljer….
Säger jag som nu börjat med detaljer i vårt hus efter bott här i nästa 2 år, Haha….men en jobbig graviditet och sjukdom kom i mellan….

Reply
Ioanna K.

I really like this kind of posts, like a mini review of what you did in a day ! Love to you ❤❤

Reply
Anonym

Tips är att gå till Hemtex! De har en ateljé i Stockholm där man kan få saker uppsytt, du kan även få hjälp i butiken att måttbeställa gardinstänger eller takskenor om du föredrar det! De säljer märket Kirsch som är både grymma gällande kvalité och snygga!
Skulle tipsa om takskenor för det är så galet snyggt när man använder fingerkrokar, men ni verkar ha högt i tak och då vet jag inte hur det ser ut för har nog aldrig sett det i verkligheten. Vet faktist inte men tror att de ligger bra i pris jämfört med andra på marknaden :D
Kram!

Reply
Sofia

Hahaha, jag var precis på väg att skriva en kommentar om att jag inte alls fattar bilden på köket. Tyckte att fläkten och fönstret såg ut att sitta så galet lågt och undrade hur ni skulle få in diskbänk, spis osv där under. Sen såg jag att det var en bänk där, haha. Mina ögon lurade i mig att bänken var ett golv. Så jävla förvirrande! :’D

Reply
Victoria

Jag undrar var ifrån fönstret kommer? Vi vill ha liknande i vår lgh fast med dörrar

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi har en sån glasvägg också! Fast utan dörr. :-) Vi har köpt båda (eller aa, alla tre haha. har ett i badrummet också!) kommer från Stolt Smide & Design. Kram K

Reply
Monika

Can’t wait to see the result! :) Yay, so excited!
By the way, Aleks is really funny sometimes. Like all men. ;)

Reply
Melina

Hej Kenza!
Det finns impregnering till fogen som kommer bland annat från en leverantör som heter “quicktech”. Finns hos flera kakelleverantörer. Det är en genomskinlig vätska man stryker på fogen som täpper till porerna i fogen. Funkar kanon! (maila mig om du vill ha mer info)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*