• header

SATURDAY

img_5671

Last breakfast of the year!

God morgon tänkte jag säga men såg att klockan redan är 13?! Haha vi sov nog ut lite väl länge idag. När vi vaknade gick jag ut på promenad med Mani och Aleks åkte iväg och köpte frukost. Det här äter vi nästan alltid på helgerna! Ser ut som att jag bara äter en tallrik med ruccola men det är två knäckemackor med stekt ägg där under. Älskar ruccola, så gott att ha på mackan. :-)

Nu ska vi spela lite tv-spel och sedan iväg till mamma för att lämna Mani. Hon brukar ha honom på nyårsafton så hon vet hur hon ska lugna honom när det smäller. Jag önskar bara att folk kunde vänta med smällarna till kring tolvslaget och inte smälla hela dagen. Nu ligger han och sover på soffan men minsta lilla smäll och han springer raka vägen och gömmer sig bakom badkaret. Så fruktansvärt onödigt.

// I was about to say good morning but I saw that it’s already 1pm?! Haha I think we slept a bit too long today. When we woke up I went on a walk with Mani and Aleks bought breakfast. This is what we eat almost every weekend! It looks like I’m only eating a plate with rocket salad but it’s two sandwiches underneath with eggs on. I love rocket salad, it’s delicious to have on a sandwich. :-)

Now we’re gonna play some video games and then go by my mom’s to leave Mani there. He’s always there on new year’s so she knows how to make him calm when all the fireworks start. I just wish people could wait with the fireworks til midnight and not light them all day. Now he’s sleeping on the couch but every single bang makes him run to the bathroom and hide behind the bathtub. So damn unnecessary.

25 Comments

Dixi Wonderland

Är så glad och tacksam att Bonzo inte bryr sig om smällarna. Eftersom att fyrverkerier används som vapen här i Trollhättan så önskade jag att man kunde förbjuda privatpersoner från att köpa det överhuvudtaget.

Reply
Shii

This looks delicious!! I hope you enjoy the last day of 2016!

Shii x
plumsandseasalt.com

Reply
Emilia

Mina två hundar är inte ett dugg rädda för smällare och raketer, det tycker jag så är himla skönt! Samtidigt som jag tycker synd om alla hundar, hästar och andra djur som är rädda på nyår, så blir jag lite irriterad på människor som säger att ALLA djur är rädda för smällare, raketer osv. Många av mina kompisars hundar/katter bryr sig inte heller om smällare och raketer. I min kommun så har det satts en begränsning att raketer endast får skjutas upp mellan 23.00-01.00, vilket jag tycker är en rimlig gräns.
Ha ett bra nytt åt Kenza! Det låter som att du kommer få ett underbart nytt år med ny lägenhet och ett bröllop! :) <3

Reply
Amber

Ooh that breakfast looks good! Poor Mani :( I feel bad for pets who are scared of fireworks because they have no idea what’s going on. I agree, I don’t really see the point of setting off fireworks when it’s light outside anyway.

Reply
enna

Gått nytt år Kenza!
Förstår verkligen hur du känner med Mani,min hund reagerar vid varje smäll och det värsta är att hon skäller varje gång det smäller till. Folk som inte har hund förstår verkligen inte hur jobbigt det är. Precis som du säger så förstår jag inte varför man inte kan smälla ett par raketer vid tolvslaget,inte före och inte efter!

Reply
Mika

Åh, stackare :/ Jobbigt att se dem rädda.. passar på att önska dig/er ett fantastiskt 2017! :)

Reply
Klara

Ruccola is called “Arugula” in English. Not sure what “rocket salad” is?
Happy New Years!! :) I agree with you that people should keep the animals in mind before they start lighting off fireworks to left and right .

Reply
Maria

The same about the dog. Our dog is absolutely ok to be alone all day long but today we were a bit nervous about the fireworks. Luckily, everything was good (just one puddle haha) when we got back home at 6am after a New Years celebration. I heard a story when someone’s left their dog at home and he got a heart attack during the fireworks time :(

Reply
nouw.com/heddasöderberg

Gott! Kika gärna in min blogg och följ min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, jag har kommit en bit påväg – men en dag ska jag vara HELT frisk & fri!! :D <33

Reply
Jennifer

Min valp firade just sitt första nyår så vi var så vi var förståss nervösa över hur hon skulle klara fyrverkerierna. Tack och lov är hon väldigt lugn och trygg i sig själv så hon brydde sig inte alls om några raketer. Däremot tycker jag att det är helt vansinnigt att privatpersoner ska få smälla själva, det är så många som skadas och tar skada av det. Det räcker gott och väl med att kommunen annordnar fyrverkerier vid tolvslaget

Reply
Josefin

Har precis spenderat natten på Clarion hotell på Arlanda, de har ett koncept som de kallar Happy Dog som är helt fyrverkerifritt. Har varit tyst och lugnt för både oss och våran hund, kan varmt rekommendera :)

Reply
Anna i stugan

Nu är det kanske inte så många som har barn i läsargruppen här, men annars är väl det en rätt vanlig anledning att smälla tidigare – barnen vill gärna se raketer men orkar inte vara uppe till tolv.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*