• header

STOCKHOLM – ZANZIBAR

KenzaZouiten_flight_l-5 KenzaZouiten_flight_l-1 KenzaZouiten_flight_c-1 KenzaZouiten_flight_l-4 KenzaZouiten_flight_l-3 KenzaZouiten_flight_l-2

FROM STOCKHOLM TO ZANZIBAR

God morgon! Klockan är 10 här och jag ligger i sängen och jobbar. Vi landade på Zanzibar lagom till soluppgången imorse, känner mig helt förstörd för jag kunde inte sova så mycket på planet så jag har varit vaken sedan igår morse. Satt och grät för att det skakade så mycket mellan Istanbul – Zanzibar, värsta turbulensen jag varit med om och det höll på i flera timmar. :-))))) Hade sån jävla dödsångest. Borde försöka sova någon timme eller två men har lite jobb att göra innan jag kan koppla av lite. Vill bara få det gjort så att jag kan gå in i lite semestermode sen.

Vi är ju dock inte här på semester utan för att fota tillsammans med Chimi Eyewear, men för mig är det semester hehe. Vilket jävla panggäng vi är förresten! Janni, Fanny, Bianca och Fabian känner vi ju sedan länge men de andra är nya vänner. Vi klickar väldigt bra allihop, tror vi kommer ha riktigt kul denna vecka!

// Good morning! It’s 10 am here and I’m in bed working. We landed on Zanzibar at sunrise this morning, I feel completely exhausted because I couldn’t sleep much on the flight so I’ve been awake since yesterday morning. I was crying so much because it was shaking like hell between Istanbul – Zanzibar, it was the worst turbulence I’ve ever experienced and it lasted for hours. :-)))) I had such a huge death anxiety. I should try to sleep an hour or two now but I’ve got some work to do before I can relax. I just want to get it done so I can get into vacation mode.

We’re not here on vacation though, we’re here to shoot together with Chimi Eyewear but that’s vacation to me hehe. We’re such a nice team here! We know Janni, Fanny, Bianca and Fabian since way back but the others are new friends. I really like them, I think we will have lots of fun this week!

30 Comments

Emelie

Vad skönt att höra att det är flera som har problem med flygrädsla och jag känner igen mig så väl när man är med om sån kraftig turbulens. Det är hemskt! Kram

Reply
Anni

Nej, nu räcker det! Det är fan inte okej att flyga så mycket för nöje. Detta är äckligt!!! Hej då!

Reply
Stefanie

Hey Kenza, I feel you. I’m so anxious while flying too. But that doesn’t keep you from doing it and that’s the most important thing- to face your fears. So be proud of you!

Have a nice time in Zanzibar!

Kisses

Reply
nouw.com/heddasöderberg

Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! :D <3
http://nouw.com/heddasöderberg

Reply
Rebecka

Kenza! Du är så otroligt modig. Jag är så flygrädd att jag totalt vägrar flyga längre och då är det så fantastiskt att se någon annan som är rädd men ändå vågar flyga. Du ger mig hopp om att jag ska klara det också, och du är faktiskt den enda någonsin som har fått mig att känna att jag borde klara det. Jag vet hur läskigt det kan kännas så jag ville bara säga att du är grym som gör det fast du känner så. Tack för att du får mig att vilja bli bättre!

Reply
Emma & Ronja

Hej vi är två tjejer som bloggar om vår vardag, mode och massa annat skoj. Vi använder även vår blogg för att förmedla olika problem i samhället framför allt om feminism. Vi skulle bli otroligt glad om du läste. Kram fina du.

Reply
Carro

Känner verkligen med dig när du får sådan ångest. Jag har själv alltid varit väldigt rädd för turbulens. En gång sa en flygvärdinna till mig att turbulensen alltid känns mycket värre inne i planet än vad det verkligen är. Tänk typ en halvfull plastflaska med vatten. Det krävs inte att du skakar/snurrar på den speciellt mycket för att vattnet där i ska gå completely mental och snurra runt av bara tusan, trots att flaskan egentligen inte rör sig så mycket. Så förklarade hon att det är ungefär så för oss i planet. Med andra ord är planet stabilare än vad vi tror. Vet inte om det hjälper dig så mycket, men jag blev iaf lite lugnare vid nästa flygning :) njut av resan

Reply
Alina

Oh, poor thing! I hope that the flight back will be okay! I have aerophobia. I am really so afraid of flying. How do you cope with it? And why don’t you take trains within Europe?

Reply
L

Turbulens är. det. värsta. jag. vet. Tips på vad jag brukar göra när det blir riktigt turbulent är att sätta på riktigt ösig dansmusik i hörlurar sen sitter jag och skakar på huvudet och kroppen. Sen föreställer jag mig att jag är på ett dansgolv. Det känns lite lättare när jag rör på kroppen själv då intalar sig hjärnan att det är jag som har kontroll över skakningarna och inte turbulensen. Hoppas du förstår? + hoppas du kan får användning av det!

Reply
Johanna

Vill bara säga hur du är så jävla beundransvärd! Hur har du tid att skriva såna bra blogginlägg och ta fina bilder till bloggen och du har ett eget företag som inte många vet kan ta mer tid än 8-5 jobb. Du har andra samarbeten och saker utanför det! Jag beundrar det så himla mycket! Jag måste bara säga det! För du förtjänar allt det! Att du sitter och skriver ett sånt bra inlägg när du precis haft dödsångest på ett plan. Hur du jobbar på din semester och anser att det fortfarande är semester. Kenza du är en man verkligen ska se upp till! En som jobbar så hårt och ändå uppskattar vardagen. Hoppas du ser detta! Tack för en underbar blogg som jag följt i flera år! Och tack för ditt fina engagemang och ambition!

Reply
Liis Paalits

I feel so sorry for you… Hope that your trip will be incredible and totally worth the flight situation. I just have to say that I love all your pictures. Even these causal ones look so good! Do you use a big camera for them or a compact one? Lots of love from Estonia!

Reply
ALEJANDRA AZPEITIA

Hi, Kenza,
hope you get a very nice sleep today!!
i was wondering that i havent seen a post of the winner of the giveaway the wedding dress!! is there already a winner?
hope you had so much fun on the shoot,
Great day!!!

Reply
Lynn

Hej Kenza! Jag har likadan flygskräck som dig (klarar av att flyga men får panik och dödsångest när det är turbulens), så kan bara tänka mig hur läskigt det måste ha känts. Hoppas du återhämtar dig snabbt och får det underbart! Kram

Reply
YTA

Last Time I took a flight it was hell :( So many turbulence and even the crew seemed scared. It was 5 years ago and since that haven’t been on an airplane I’m just so afraid I still have nightmares. I always take the train when traveling through Europe but damn one day I’ll have to leave the continent haha.

Reply
Olivia

Skönt att du delar med dig av din ångest vid turbulens, det är vidrigt rent ut sagt :( när det är turbulent på flygplanet brukar jag låtsas att jag sitter i en buss på en dålig landsväg och att väggen har många hål och gupp. Märkligt nog känns det bättre för mig när jag låtsas att jag befinner mig på land istället för i luften! Ett tips bara!

Reply
Maria

Är också sjukt flygrädd men flyger ofta ändå (ångrar mig alltid i sätet) men fakta är att inget plan någonsin störtar pga turbulens, farligast vid start å landning. Hjälper mig lite iallafall.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*