• header

THE CARD

Our save the date card ♥

Jag lovade ju er att visa vårt save the date-kort! Ville inte visa det förrän jag var säker på att alla våra gäster fått det, sedan reste vi bort och jag glömde fota av det innan. Såhär såg kortet ut iallafall! Svårt att fota pga blänket i texten men tycker sista bilden visar hur kortet ser ut irl.

Vi valde självklart det “roliga” fotot, det kändes mest vi. :-) Först var tanken att använda fotot på själva kortet, men det passade inte riktigt ihop med kalligrafin och utseendet vi valt för alla trycksaker kring bröllopet. Kortet kändes cleanare utan bilden. Vi ville dock verkligen använda bilden på något sätt och fick då förslaget att ha den som ett foder inuti kuvertet. Vi gillade idén och så fick det bli!

Nu jobbar vi vidare med själva inbjudningarna och resten av planeringen. På lördag ska vi träffa vår bröllopsplanerare Johanna och gå igenom allt. Ca 6 månader kvar. Herregud vad tiden går fort.

// I promised you to show you our save the date card! I didn’t want to show it until I was sure that all of our guests had recieved it, and then we went on a trip and I forgot to take photos of it. Anyway, here’s what the card looked like! It was a bit hard to take photos because of the shine in the print, but I think the last photo shows what it looks like irl.

Of course we chose the “fun” photo, it felt more like us. :-) The idea was first to use the photo on the card, but it didn’t really go with the calligraphy and the look of all the printed stuff for the wedding. The card felt more clean without the photo. We really wanted to use the photo in some way though and was told to use it as a “lining” inside the envelope. We loved it and went for that idea!

So now we’re working on the invitations and the rest of the plans. We’re meeting our wedding planner Johanna on Saturday to go through everything. It’s about 6 months left. Gosh, time flies.

53 Comments

Monica

Vilket fint inbjudningskort och text och bilden på er två så vackra och spontan bild på Er. Vad roligt för alla Er nära och kära som får denna inbjudan i brevlådan. Det är så att jag själv skulle vilja ha denna inbjudan men vi känner ej varandra men jag är glad att du delar med dig och visar detta. Alltid roligt att följa dig har gjort det sedan Lets Dance. Måste också säga vilka vackra kläder ni har på fotot. Ni kommer att få ett underbart bröllop. Vet själv att det är mycket att stå i när man skall gifta sig men roligt är det och ett minne för livet.
Ha det gott!
Kram Monica i Göteborg

Reply
Bella

yaay i asked for this post. the invitation got sooo pretty, i love the idea of the pic being the envelope. and also i am sooo glad you choose that one. i think you also got the most comments about that 4624 appears almost in every comment. :)) <3
only 6month left wow…enjoy the time though…once its done..its done. you only marry once (at least i hope so) :)) so enjoy the whole process :) <3

Reply
Amber

I love this idea of printing the photo inside the envelope and keeping the actual card cleaner, looks really nice.

Reply
Helena

Det syns att du medvetet döljer datumet för bröllopet, varför? Det är ju såklart upp till dig men jag är nyfiken på varför du inte visar det :D
Längtar efter att se bilder på dig i bröllopsklänningen! <3

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det handlar bara om att jag inte vill att det dyker upp någon nisse från typ hänt extra i buskarna haha. Vi hoppas att få ha den här helgen i fred, och sedan själva välja vad vi vill visa för omvärlden! Kram K

Reply
Marie

Så coolt att ha bilden som en del av kuvertet!

Jag och min man gifte oss för 3 år sedan- det var helt fantastiskt! Du kommer ha världens bästa dag!

Reply
Sanja

Underbara kort! En fråga!! Hoppas jag kan få svar. De skönaste pumpsen om man ska på en bröllopsfest? Var ifrån köper du helst dina pumps om du ska känna dig bekväm i dem under en hel kväll? ??

Reply
M

Hej, kanske lite konstig fråga. Är det ingen i släkten/familjen som skulle reagera på att ditt namn står före Aleks på kortet. Undrar bara eftersom han är ju serb, har ingen aning om deras traditioner osv. Personligen hade det inte spelat någon roll för mig och min fästman heller, ni har säkert pratat om det också :) Är bara lite nyfiken då det kan skilja sig mellan kulturer osv :)

Jättefina kort för övrigt :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi har inte pratat om det eller ens tänkt den tanken, mer än att Kenza och Aleksandar klingar bättre än Aleksandar och Kenza. :-)) Hans familj tänker inte så heller, sånt har ingen betydelse för dem. Kram!

Reply
e

Hej! Det är kutym att kvinnans namn står före mannens, detta för att det förr i världen var kvinnans familj som betalade (och därmed bjöd in till) bröllopet.

// MVH blivande brud som också funderat över namnordning

Reply
Chandra

Awwww :’) I love love LOVE your save the date card! That picture of you and Aleks is perfect!!!! I especially love how you used the photo as a lining for the envelope! Such a good idea!! I am so excited for you!!!!

Reply
Caroline

Åh kan du inte skriva varifrån ni beställde dom? superfina!
// En blivande brud

Reply
Patricia

Fint! Vi hämtade våra save the dates igår. Gifter oss den 26/8! Är så taggad! Lycka till med allt ?

Reply
Karoline

Hej :) väldigt fint save the date kort. Ska själv gifta mig här i Stockholm 29/7, kanske vi har samma datum, vem
vet. Roligt att följa din resa<3

Reply
The Futurista

Jattefint kort! Njut av denna underbara tid i livet, den ar en valdigt speciell tid! Bra val att anstalla en brollopsplanerare, innan jag gifte mig tankte jag att brollopsplanerare var helt onodiga men nu vet jag battre. Var brollopsplanerare “saved our sanity”, tiden innan brollopet kan latt bli stressig om man inte unnar sig tiden att “bara vara” emellanat och att njuta av varandra mitt i all planering. Grattis till er! Ni kommer sakert att fa ett jattefint brollopt! :)

Reply
anna

Alltså, är det bara jag som inte fattar grejen med ett “save the date” kort. Varför inte bara skicka ut en inbjudan på en gång? Eller är det en inbjudan fast med annat namn… Haha, förvirrad här?

Reply
Elin

Så vackert med foto innuti kuvertet. Hur stänger ni dem? Med något klistermärke eller liknande? Tänkte på att om man klistrar igen dem sprättar man ju upp kuverten.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*