• header

BEFORE & AFTER – THE BATHROOM

(This post contains paid ad from Ballingslöv)

BEFORE

KenzaZouiten_ourbathroom_BEFORE-1

What the bathroom looked like when we bought the apartment

Så, för ett halvår sedan köpte vi ju ett MEGArenoveringsobjekt på 78 kvm i Vasastan. Lägenheten hade inte rörts sedan 60 eller 70-talet så det var ju en hel del jobb att göra, men vi såg potentialen i lägenheten och slog till. Vi började sedan skapa vårt drömhem helt från scratch, och såhär blev badrummet!

// So, as you know we bought an apartment 6 months ago. 78 sqm apartment in Vasastan (Stockholm city), in HUGE need of renovation. The apartment hadn’t been touched since the 60s or 70s so there were a lot of work that had to be done, but we saw the potential in the apartment so we bought it. Then we started to create our dream home completely from scratch, and this is how the bathroom turned out!

AFTER

KenzaZouiten_ourbathroom_st-1 KenzaZouiten_ourbathroom-3 KenzaZouiten_ourbathroom-1 KenzaZouiten_ourbathroom-2 KenzaZouiten_ourbathroom_c-1 KenzaZouiten_ourbathroom-4

Our bathroom after the renovation. I love it!!

Tadaaa! Visst blev det fint? Vi ville hålla det ljust och fräscht men med lite lyxiga inslag av svart och guld, tycker vi lyckades rätt bra med att få till den där hotellkänslan vi älskar (de rullade små handdukarna lär vi väl orka med i en vecka haha..) Bäst är ändå det stora vita skåpet de byggde, satan vad med grejer vi får in där! :-)

Jag vet att ni är nyfikna på var vi har köpt allt så här kommer det: golvet är från Marrakech Design (jag bara älskar den mörkgröna färgen!), alla grejer ni ser i mässing så som kranar osv köpte vi från Tapwell, glasväggen (som vi även har liknande i köket) måttbeställde vi från Stolt Smide & Design, kakel + inbyggt badkar + toalett hittade vi hos Fredells och tvättmaskin + torktumlare är från Miele.

Det som var svårast att hitta tycker jag var kommoden, de vi hittade var antingen för små eller för stora. Vi var även inne på marmorskiva där ett tag men det är jag glad över att vi skippade. Så mycket finare med porslin! Tillslut hittade vi rätt hos Ballingslöv – vi köpte både kommoden och spegeln därifrån. Kommoden rymmer verkligen sjukt mycket, jag får i allt mitt smink och alla mina rengöringsprodukter. Till och med Aleks fick plats med sina grejer också, hehe.. Ena lådan har även ett eluttag för hårfön osv, väldigt smidigt! Älskar även den stora spegeln, jag ville ha en spegel med lampa som ger ett riktigt bra och jämnt ljus i ansiktet för att underlätta sminkning och den här är perfekt för det. Vi är så himla nöjda! STOR eloge till Aleks kusiner också som gjort det så himla fint och bra!

Badrummet är det enda rummet som är helt klart än så länge, så vi får se vilket rum jag visar upp härnäst. :-)

// Tadaaaa! Isn’t it nice? We wanted to keep it bright and fresh but with some luxurious details in black and gold, and I think we succeeded with getting that hotel feeling we love (we will probably put up with those small rolled towels for about a week or so haha). The best thing is that big white cabinet they built, we can put in sooo much stuff there! :-)

I know you’re curious about where we bought everything so here it is: the floor is from Marrakech Design (I just love that dark green color!), all the golden stuff you see are from Tapwell, the glass wall (we also have a similar one in the kitchen) is custom made from Stolt Smide & Design, the white tiles + bathtub + toilet are from Fredells, and washing machine + dryer are from Miele.

The hard part was to find the perfect sink, they were either too big or too small. We also thought about marble for a while but I’m glad we skipped that. It’s more nice with porcelain! In the end we found the right one from Ballingslöv – that’s where we bought both the sink and the mirror. We can seriously fit so much stuff in that washstand, all my make up and beauty products and even Aleks could put his stuff there as well…hehe. One of the drawers also have a socket for hairdryer etc, very nice! I also love the big mirror, I wanted a mirror with lamps that gives a really good and even light in the face to make it easier to put on make up, and this one is perfect for that. We are so satisfied! And BIG UPS to Aleks cousins who did all this so pretty and well!

The bathroom is the only room that is completely done so far, so we’ll see what room I will show you guys next. :-)

– This post is in collaboration with Ballingslöv.

95 Comments

Vivianna

Wauw, I love what you guys did with the bathroom. The gold details, the floor… to die for!! Can you please do my bathroom too? ;)

Reply
Alina

Så himla fint. Allt! :) Särskilt golvet och de guldiga detaljerna. Men kommer du inte bli tokig på att torka vattenstänk från “fönstret”. Det skulle jag bli. Hatar så fort det bara kommit ett par stänk på spegeln över handfatet. Men det kanske bara är jag som har problem med sånt, haha.

Reply
Monica

Åh vad gräsligt det såg ut innan. Men Gud vad snyggt det blev nu! Stor skillnad. Det påminner om hotell badrum. Roligt att du visar. Ser fram emot de andra rummen senare.
ha det gott!
Kram Monica

Reply
Denise Sandor

OMG!!! It’s fantastic!! It looks sooo amazing Kenza!

It looks really perfect, the color combinations are incredible! You too did a great job.
Now I really want to change my hole bathroom?

Your dreams come true ❤ you are great Kenza!

Reply
C

WOW! Vilken förändring! Jättevackert blev det <3 Jag är så himla nyfiken på varför ni valde att ta er an ett så pass stort renoveringsprojekt? Var det av ekonomiska skäl, p.g.a. Stockholms bostadsbrist, eller för att det kändes kreativt och spännande att få skapa sitt egna drömhem? Det hade varit väldigt roligt att få höra era gemensamma tankar om det :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Dels ekonomiska skäl men även för att de “fina” lägenheterna vi kollade på (som var mycket dyrare) alltid hade något stort vi ville ändra på ändå. Därför kändes det bättre att få göra allt på sitt eget sätt från början, och sedan öka värdet på lägenheten som in i….. :-)

Reply
Johanna

Helt fantastiskt! Står mitt i våra renoveringstankar för vår nya lägenhet i Vasastan med (får nycklarna om prick en vecka!) så dina lägenhetsinlägg är superinspirerande. Riktigt pepp!

Reply
Jossan

Otroligt fint!! Vi har likadana blandare både till dusch och handfat :) Är ett jäkla jobb med putsande då jag inte vill att de ska vara fläckiga men så värt de då de är så fina!

Reply
Amber

I LOVE that mirror! Love everything to be honest. The colors match so well and the built in washer and dryer look great!

Reply
Jovana

This looks marvelous :D :D :D

The renovation of the bathroom is truly amazing ! Can’t wait for the rest of the before and after pictures. I think I have found a new obsession – before and after with house renovations hahah

Reply
Dina

What candle do you have in your bathroom?
Your Bathroom looks amazing! Love the golden details?

Reply
Mika

Det ser verkligen helt fantastiskt ut! Dock undrar jag hur ni får ut tvättmaskin/torktumlare om de skulle gå sönder? Jordens mest irrelevanta fråga kanske man blev nyfiken ☺️

Reply
Ella

W-o-w. Så fruktansvärt fint! Grymma ni är på att komponera olika moment för att få en perfekt helhetskänsla.

Reply
Julia

Alltså wow vilken förändring, ska bli så kul och se resten. Älskar er smak!! SÅ FINT verkligen <3

Reply
Linn Emilie

OMG – loooks frakin AMAZING!!! It’s probably just the picture, but is the floor a little uneven under the sink on the right side compared to the left side? Looks like the tile is a little shorter on the right side compared to the left side? Just a question though :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: I think it might be the angle/light or something, looks pretty straight irl.. :-)) xx

Reply
noor

Wow, how dark and old was the old bathroom?! Waaay better now! Aren’t there any windows?

Reply
anna

Verkligen jättesnyggt! Gillar spegeln, för visst är det ljus runtomkring…? Funderar bara på att du skriver att ni köpt kommoden, men det står ju också att det är ett samarbete som ni fått betalt för? Då har ni väl inte köpt den?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja det är en inbyggd ledlampa. :-) Som det står så köpte vi den, men Ballingslöv betalade för länk/reklam i detta inlägg!

Reply
jos

Så om de inte hade betalat hade du inte skrivit att kommoden var från Ballingslöv? Det var ju det enda som stod om dem i princip, så känns konstigt att kalla det betald reklam när du antagligen hade skrivit samma sak om de inte betalat.. Anledningen till att jag skriver är att det känns trist att inlägg är sponsrade i onödan, det blir så mkt kommers över hela bloggvärlden.. Från början handlade det om intresse för andra människors liv men nu verkar det mest handla om pengar och reklam :/

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag skriver ju var allt kommer ifrån, men eftersom att de betalat för länk så skrev jag i början av inlägget att det förekommer betald reklam så kan du och alla andra som inte vill se reklamen skippa inlägget. :-) Kram K

Reply
EvaNom

Wow! This is brilliant! Amazing job, this is absolutely amazing!
I wish you and amazing fresh start in this lovely house!
xoxo

Reply
Åååh

Så snyggt! Vill också ha ett sånt fint badrum, får nöja mig med att skapa ett på Sims :D

Reply
Sofiealfrida

Alltså jag längtar ihjäääl mig efter att få inreda en egen lägenhet!! Hoppas det blir verklighet snart. Ni har lyckats så fantastiskt med er lägenhet det lilla man än så länge fått se! Kram

Reply
Kerstin Sjöberg

Så rent, härligt och fint. Älskar kaklet. Har hittat väldigt mycket inspiration! Kram

Reply
Caroline

Wow vad fint! Är verkligen heeeelt mållös över skillnaden. Hade haft svårt att se potentialen själv så jag är verkligen imponerad av er!
Ser fram emot fler före och efter bilder, så taggad!

Reply
L

Vore jättekul om du som sista “rum” visade planlösningen innan och efter! Du nämnde något om att ni gjort om det från trea till tvåa? Svårt att få ett grepp om hur badrummet såg ut planmässigt innan också, har ni flyttat badkaret eller är det bara jag som ser fel? Det blev i allafall superfint! Älskar verkligen golvet ☺️ kram

Reply
Patrycja

A really nice bathroom! I remember when I moved to a new flat with my parents (maaany years ago) the previous owner also had it in brown tiles and it was redone in mostly white/blue tiles. Idk who decides on brown tiles anymore, they are disgusting and look very dated from the beginning on… like a bathroom from some creepy hotel.

Reply
Sofia

Helvete vad tjusigt det blev! Jag vill också ha ett rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare.. Vilken dröm att få göra om en hel lägenhet så den blir exakt som man vill ha den! (Men förstår att det är slitigt)

Reply
Amanda

Wow, så snyggt! Du tar alltid så fina bilder, vilket objektiv använder du? Ska själv köpa ny kamera och objektiv och behöver tips! Tack för en awesome blogg :)

Reply
Katja

Var det ni som fixade ventilationsgallret som sitter på dörren? Supersnyggt. Var köpte ni det? Är det för att förbättra ventilationen? Antar att ni har självdrag? Funderar på att fixa samma till vår badrumsdörr… Bye bye immiga spegel.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Dörren och gallret fanns redan i lägenheten, den är bara nymålad och med nya handtag. :-)

Reply
sophia

Finns det inget ni bloggare betalar för själva? Tappar du inte självrespekten när du hör av dig till företag för att få gratis grejer?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej! Vi har betalat för grejerna i badrummet. Du kanske borde läsa lite bättre, det står som sagt var vi KÖPT grejerna. :-) Om ett företag sedan vill göra ett samarbete känns snarare som ett kvitto på att det jag gör är bra, förstår inte varför jag skulle tappa självrespekten för det. Kram!

Reply
Monika

Wow! What a change! I love that result! It couldn’t be better. It’s just perfect! <3 Absolutely love it! Really great job! :) Oh, and you finally have your dreamed dryer. ;)

Reply
Rebecka

Hej

Suuperfint badrum!! Undrar lite hur mycket ni fått betala för glasväggen? Är sugen men hittar inga ungefärliga priser.

Kram!

Reply
Jenny

Hej Kenza! HELT amazed av ert nya badrum, undrar bara över mässingsdetaljerna som sidospegel, handdukskrok, pappershållare, dusch-hylla osv, vartifrån? Ballingslöv också? Kram! :)

Reply
Natalie

Hej Kenza! Nu var ju det ett tag sedan ni renoverade men minns du måtten på kaklet ni använde er utav i badrummet? :)

Mvh

Reply
Julia

Hej Kenza! Grymt snyggt badrum och vi håller just nu på att lägga in samma golv i vårt badrum. Men svårt att veta hur tjock fog man behöver ha.. Därför skulle jag vilja fråga dig..
Om man har värme i golvet så rekommenderar dom att ha 3-4 mm fog på just detta golv. Men det är ju grymt mycket. Minns du hur liten fog ni ”vågade” köra på?

Tacksam för svart om du hinner:)

Reply
A

Heeeeeej!! Min man och jag håller på och renoverar vår nyköpta lägenhet (vill i omgångar slita av mig håret när det blir för mycket, you know how it goes), och jag blev kär i er spegel! Jag vill ha en likadan MEN, spegeln i vårt badrum måste tändas på touch-funktion då det inte går att tända med vanlig knapp… Och eftersom Ballingslöv har semesterstängt och verkligen INGEN återförsäljare vet (har ringt alla i hela Skåne, ingen vet…) så undrar jag egentligen bara om lampan tänds med knapp (alltså som vanlig taklampa) eller om det är med touch?

Tacksam för svar!! Kramarrrrrrrrrrrr<33333333

Reply
GJ

Jag bara älskar ert badrum! Så stiligt och fräscht. Snubblade på dessa bilder när jag letade efter inspiration inför kommande renovering. Tack!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*