• header

CHECKLIST

With our wedding planner Johanna on Saturday, going through the checklist ♥

Tack för alla era kommentarer angående fotograferingen! Ni är typ 50/50 som tagit fotona innan/efter vigseln (och de flesta av er är ju nöjda med det sättet ni gjorde på såklart!) så jag blev väl inte så mycket klokare på den fronten hehe, men nu förstår jag att OAVSETT hur vi gör så kommer det kännas som det absolut bästa alternativet ändå eftersom att vi kommer vara så satans lyckliga. Så vi får fundera igenom det ordentligt och göra det som känns bäst för oss! :-))

Bilderna ovan är från i lördags när vi träffade Johanna i Rosenrummet och gick igenom checklistan för februari och mars. Boka vigselförättare – check! Bestämma hur vi gör med rummen/övernattning (det blev lite fler gäster än vad slottet rymmer, men vi har en lösning) – check! Boka dag för provsmakning av bröllopsmiddagen – check! Boka artister & DJ – inte check. Boka foodtruck (Aleks vill jättegärna ha en foodtruck med juggemat som nattkäk under festnatten) – inte check. Florist – no check. Besluta hur och var vi vill köra festen (ute i tältet som middagen? eller inne i den vackra salen där vi även har söndagens brunch?) – inte check. Och massa massa mer. Mycket att tänka på, men det är bara sååå kul!

// Thank you for all your comments about the wedding photos! You are like 50/50 who have taken the photos before/after the ceremony (and most of you are satisfied with the way you did it of course!) so I didn’t get much wiser when it comes to that hehe, but now I really understand that NO MATTER HOW we do it, it will feel like the best way anyway since we will be so damn happy. So we have to think it through and do what feels best for us! :-))

These photos above are from Saturday when we met Johanna and went through the checklist for February and March. Book a marriage officiant – check! Decide what to do with the rooms/sleepover (the castle doesn’t have enough rooms for all our guests since we happened to invite more than we expected, but we have a solution) – check! Book a day for tasting of the dinner – check! Book artists & DJ – no check. Book a foodtruck (Aleks really wants a foodtruck with yugoslavian food for the party night) – no check. Florist – no check. Decide where we want to have the party (outside in the tent where we have the dinner? or inside in the beautiful hall where we also have the Sunday brunch?) – no check. And lots of other stuff. There’s a lot to think about, but it’s just soooo much fun!

65 Comments

Michelle

Hej Kenza.
Jag och min man gifte oss isomras, hade ett ganska stort bröllop. Jag var supernervös innan för att gråta o hålla på! MEN när man väl var inne i det så kunde jag bara le och inte ens i närheten av gråt. Hursom, vi tog våra bilder efter vigseln av flera anledningar. Dels för att vi ville vara traditionella och inte se varandra innan vigseln och dels för att efter vigseln har man släppt nervositet och kan slappna av mer för mer naturliga härliga bilder. Hade vi tagit dom innan hade jag iaf garanterat varit stel som en pinne med ett nervöst smile. Istället för att vi kunde korka upp skumpan i limon till fotografering och bara släppa loss lite och ha sååå kul med vårt brudfölje som var med. Lycka till mer er stora dag, det finns inget bättre:)

Reply
S.R

Vad roligt att få följa ditt bröllop. Hur mycket kostar ett bröllop som varar från fre- söndag? Jag ska gifta mig om två år så jag vill planera lite.

Reply
Dixi Wonderland

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det är så mycket planering kring ett bröllop och då har jag ändå jobbat inom branchen (sälja brudklänningar). Hoppas att allt kommer att klaffa för er :)

Reply
Alva

Är själv inte gift, men har jobbat och planerat många många bröllop på stället jag jobbar på! Tror också att hur ni än gör så blir det bäst för ER! Om ni beslutar er att ta det innan vigseln så kan ni ju ändå mötas för “första” gången och få fotografen att fånga det ögonblicket? Ett tips på om ni vill ta det efter vigseln- ha någon aktivitet för gästerna under tiden, tipsrunda- mingelquiz- etc. Låt toastmastrarna fixa det isåfall så slipper ni tänka på det :) Lycka till med fortsatt planering :D

Reply
Tara

Hade nyligen bröllop då hade jag en magdansös Gina Samat. Rekommenderar henne, grym som fan och gästerna var jätte glada och nöjda. Det blev fest och fart!!

Reply
Anna EW

Åh kul med blommor! Jobbar själv som florist, men i Enköping. Skulle varmt rekomendera Johan Pettersson( brukar vara med på TV4) eller Sofie Danielsson på Floristkompaniet i Sthlm. Båda har stor erfarenhet och har båda vunnit florist- SM och tävlat i VM. Finns många fantastiska florister där ute. Annars skulle jag inte gråta om jag själv fick uppdraget förstås. :)

Reply
K

Neeeej inte middag i något tält när ni har ett vackert slott tillgodo! Vi bor i Sverige, det kommer sluta med att ni alla huttrar ihjäl er och att tältet kommer ligga ca 2 mil från där ni satte upp det.

Reply
Julia

TIPS:
Ta bröllopsbilderna typ en vecka eller två efter. Lätt värt att göra om smink och frippa (om man inte har livets mest avancerade frisorp dock), så behöver man inte ens tänka på det på den stora dagen. Jag tycker det är FETT najs att ses första gången när man är walking down the aisle, och då kan man leka lite också på fotograferingen för man har gjort allt som är läskigt och nervöst!

Reply
linda

it’s so funny that even though you barely grew up with the Moroccan culture, you are still have it in your blood. like you want your wedding party to last a couple of days. so fun :) !!
xxx

Reply
Denice

Grattis till er. Jag och min gjorde så att vi fotade oss innan och efter eftersom vi hade fotograf med oss hela tiden som jag misstänker ni också kommer ha. Hon fick fpta vårt första möte mellan oss där han stod med ryggen mot och sedan vände sig om och såg mig gående mot honom helt undebart o se reaktionen på fotona sen. Gällande ringarna så tog vi mer närbilder m.m efter vigslen så de blev inte långdragit eller vad man ska säga för att de inte skulle ta för lång tid för gästerna. Lycka till de kommer gå såååå braaaaa ???

Reply
Amber

Your wedding sounds like it’s going to be so great! Love the food truck idea.

Reply
A

tips på florister! kolla the floral stockholm ! de säljer lyxiga blomboxar men är sjukt duktiga och kunniga på att binda blommor o sånt.

Reply
Beatrice

Såg ditt tidigare inlägg om foto före eller efter vigseln. Jag och min fästman gifter oss i sommar också och förstår precis din nervositet. Jag är själv fotograf vid sidan om och bland annat fotograferar bröllop , så jag ställer ytterst höga krav på våra kommande bröllopsfoton. Vill själv ha det där underbara spontana och känslosamma bilderna utan att se ut som en rödögd liten rosa gris. Vi kommer ha två fotografer en som följer min fästman och en som följer mig under förberedelserna därefter kommer vi ha ett kort foto ögonblick när vi ser varandra för första gången… och ger varandra sista kyssen som ogifta. Vi skiljs åt jag och mina tärnor tar en liten skål , min fästman och hans bästman gör det samma och vi möts igen när jag går mot vår vigselplats.. efter vigseln tar vi våra bröllopsporträtt medans gästerna minglar

Vacka se varandra för första gången ?
Utrymme för en tår eller två ?
Lugna nerverna, korrigera ev smink ?
Lugn och fin brud möter sin blivande man vid vigselförättaren?
Vackra foton när nerverna släppt och lyckan är total ?

Lycka till, all lycka till er

Reply
Lina

Hej bästa Kenza. Jag vill bara önska er ett lycka till på en dag som jag tror kommer helt obeskrivligt magisk. Vad jag älskar med dig är att är en sann visionär. Du vet hur du vill ha saker och ting och jag finner det så otroligt inspirerande. En ikon av vår tid. Ha så kul nu och jag tror att iden med juggematen blir extremt välkomnade hos gästerna då burek och cevapcici är den absolut bästa fyllematen hehehe. Mvh

Reply
Rebecka

Jag ville som dig – att han inte skulle se mig innan!! Men!! Jag råder er att ta bilder INNAN för tänk såhär “låt heeeela denna dag vara speciell” och min man njöt av att se mig i min vita klänning från 10 på morgonen till 1 på natten!! Han önskar att vi kunde göra om det! Så…. Innan är fantastiskt och så är ni klara också så slipper gästerna vänta för tro mig – de BLIR uttråkade annars.. Menmen ni gör som ni vill annars..

Bästa bloggen nånsin!! Följt dig i 100 år känns det som känner dig ut & in typ hahahahahh.. Och världens vackraste också!!!!

Reply
Anna

It’s amazing that you guys r soo happy, and we can see it and all the positive energy even through the pics)
_____________________________________________________________________
Kisses from ivoryinspo.com

Reply
Anonym

Hej! Jag undrar bara när du ska presentera vinnarna av din 10 giveaway, vill så gärna veta snart! :)

Reply
Katarina

Kolla in Anna Gouteva. Finns bla på Instagram. Fantastiska blommor. En av Sveriges bästa florister helt klart!

Min dröm är att ha råd med blommor från henne på vårt bröllop.

Reply
Johanna

Hej! Jag jobbar som bröllopsplanerare men inte i Sverige.
Vi gör alltid fotograferingen efter ceremonin, när gästerna njuter av välkomstdrinken har ni ca 45min till photoshooten. Det enda man måste tanka pa ar såklart ljuset under tiden ni fotograferar, antar att ni gifter er under sommaren sa da har ni fint ljus hela dagen / kvällen.
Lycka till!

Reply
Johanna

Vill även tillägga till min kommentar ovan, om ni gör photoshooten efter ceremonin sa har ni lite tid att hämta er och umgås, resten av kvällen kommer ni vara sa upptagna av allt och alla sa den ar en fin stund for er att att andas mitt i allt :)

Reply
Hanna

Det verkar som ni kommer få ett fantastiskt bröllop. Ångrar så att vi (jag) planerade allt själva och inte tog hjälp. Jag är förevigt tacksam att jag är gift med min bästa vän, men våran bröllopsdag och fest har mycket jag ångrar och är besviken över. Så tror du gör helt rätt som tar hjälp och dessutom har turen att kunna ha en rejäl budget. Lycka till med planeringen.

Reply
Josefine

Ha festen inomhus, kommer säkert vara svinkallt ute under natten trots Juli månad haha. Sweden problems :(

Reply
Amanda

Vi valde att bli fotograferade innan vigseln baserat på hur vi upplevt andra bröllop vi gått på. De som fotograferas efter vigseln försvinner iväg ganska länge vilket gör att mat och dryck ofta dröjer. Även om gästerna är vänner så är det ändå en väntan. Vanligtvis vill även de fotograferas lite med brudparet och småsnacka innan det är dags för mat. I efterhand kan jag bara säga att det var bra att göra det medan smink och hår fortfarande var precis som det skulle. Vi grät av lycka båda två under vigseln även om det går att rätta till så syns det på bilder som är tagna strax efteråt. Våra vänner slapp vänta på oss och vi kunde fotograferas i lugn och ro. Helt klart ett beslut vi är väldigt nöjda med.

Reply
Monica

Förstår att det är roligt för er att planera ert bröllop. Jag är själv gift sedan 18 år tillbaka och vi planerade bröllopet ett år innan så roligt att göra.
Vi fotade oss innan hos fotografen men vi hade 4 mil dit eftersom vi gifte oss i en liten by i Norrland där det ej fanns det. Vi blev även fotade utomhus vid Kalixälven av en nära vän. Och massor med fina foton efteråt och hela kvällen och mycket videofilmande vilket är ett fint minne att titta tillbaka till. Jag tycker att ni skall göra det som känns bäst för er när det närmar sig. Ni kommer att bli så fina på era bilder. Hur många har ni bjudit?
Hälsningar
Monica

Reply
Birgit

Oh I also can’t decide should we take pictures before or after…
I read somewhere, that taking pictures before are only chance this day, to be together only two of you and enjoy the special day. All the other moments you are always surrounded by people. So this made me thinking that i really would like to spend those few hours just two of us, but still, maybe it would be more special if we don’t see each other before the ceremony!?!? Sooo hard :D

Reply
Stephanie Loefgren

När jag jobbade som assistent åt en bröllopsfotograf i Santa Barbara så var det många som ville ha det här “första ögonblicket” liksom, och de flesta gjorde så att de tog bilderna innan, så då ställde sig mannen med ryggen mot där bruden skulle komma och sen gick hon fram och knackade honom på axeln, sen vände han sig om och såg henne – samtidigt som fotografen fångade allt detta på bild :)

Reply
Dzeli

Nu har inte jag läst igenom kommentarerna till ditt förra inlägg, folk har säkert redan skrivit något liknande, men mitt tips är att ni pratar med fotografen/fotograferna. Jag har själv fotat några bröllop och jag tycker om att fota porträtten innan vigseln. Dels för att man då har lite mer tid på sig, man behöver inte känna sig stressad. Efter vigseln vill man ju till festen för att vara med sina gäster. :) Dels upplever jag att det är en väldigt lugnande stund för brudparet. De får möjlighet att prata med varandra, kyssa varandra och verkligen njuta av den stunden innan. Cirka en halv timma innan vigseln går man iväg igen och hinner bättra på smink och annat man behöver göra. :) Så, som skrivet ovan, stäm av med era fotografer, men oavsett vad ni gör så kommer det ju bli bra då det är ert beslut! :)

Reply
Malin

En vän till mig äger två restauranger och han har en foodtruck och ställer upp på events.
Tomtom heter hans restaurang. Finns på fb, Tomtom.
Ett tips bara…

Reply
Steph

FlowersbySaffo kan du hitta på instagram, det är bara er fantasi och budget som sätter gränserna för vad ni kan skapa tillsammans! Fantastisk florist med extremt stor erfarenhet av vackra bröllop med mycket blommor! Du kommer inte ångra att ge deras instagram en titt iaf, sen lär du känna om de är rätt för dig :)

Reply
Maria Z

You have a fashion blog in which you have to pose for photos because it’s your job !
Why on earth would you like to pose and have fake photos on your wedding day ?? Of course you should take the photos during the ceremony and after that if you want to pose . Forget about vomiting or crying (well what is wrong if you cry ? true emotions are for true moments and for true people :) ) , never in history (as far as i know !!) a bride vomited!!!
Forget about people getting bored (they want , i guess that they all love you !)
You are getting married once and if you see each other before the ceremony , the magic will be lost … And all of these because you want to take “presentable” photos ??? You are both good looking and happy people and you have billion of photos that you look absolutely fantastic!
Let alone , i am pretty sure that you will not have a single photo that you will be not looking good:)
Live the moment please , forget about the illustration pictures … They will be photos full of pure magic even if you have closed eyes or even if you cry !

Maria

Reply
Lena Chatz

I just wanted to say, don’t be anxious about anything! We all know you are a pro at multitasking and you will have everything figured out by the time you’re getting married. I also believe you’re going to be the most GORGEOUS bride ever, whether you’re crying or not. Either way, I will be crying out of joy when I see your wedding photos <3 So happy for you! Wish you the best for your most special day, love you!

Reply
Anette

Ta bilder etter vielsen! Du får ALDRI igjen den opplevelsen av når han ser på deg for første gang i brudekjolen når du kommer nedover kirkegulvet!! Velg det- det var det beste med hele dagen min omtrent, det blikket!!
Og har du hørt Peter Gabriel – book of love? Helt fantastisk hvis dere ikke har valgt sang til 1 dans enda :)

Reply
Petra

Ok, ang foodtruck, kolla cevapi.se_bosnian_street_food
(Finns i Sthlm)Så sjukt goda hälsar ett gäng juggar!
Sen är floristen på Gullvivan Stockholm både trevlig och sjukt duktig, hon gjorde tex bröllopsbuketten till Carl-Philip och Sofia.

Reply
Petra

Nej förresten, det var Madeleines bukett hon gjorde förresten. Lycka till med planerandet!

Reply
nouw.com/heddasöderberg

Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! :D <3
http://nouw.com/heddasöderberg

Reply
Kerstin

Vet inte om ni ska vara utomhus nåt, men såg ett sjukt snyggt partytält! Det ska jag ha den gången det väl är dags =) Nordicstretchtents heter företaget som jag såg, de har Instagram! Lycka till med planeringen!

Reply
Sanna Nordbeck

Jobbade på ett stort bröllop i somras med ett magiskt “tält” där de körde middagen i. Efter middagen gick alla gäster till tält nr 2 “lounge tältet” med massa soffor, divaner mm. för kaffe och avec och afrikanskt live band. Fanns även cigarr och cigarettbord i loungen (under tiden röjde personalen bort hälften av middagsborden för att göra dansgolv i “matsalstältet”). När avec och kaffe stunden va slut ropades ut till vigseldans och brudparet gick först med gäster efteråt ner till “matsalstältet”. Efter den vackra vigseldansen började djn spela en cool houselåt och när stora beatet kom igång smällde både djn och några i personalen sånna glitterbomber över dansgolvet! Alla bara skrek och började tokdansa. Vi hade ju lämnat några bord till de som inte ville dansa men kan lova att alla dansade. Så härlig stämning! Ville bara dela med mig då detta blev väldigt bra :-)

Reply
Aida

Säger bara Cevapi.se foodtruck med juggemat i Stockholm (har alltid beställt mat från dem vid olika evenemang). de finns på fb också!

Reply
online courses

I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is an issue that too few men and women are speaking intelligently about. I am very happy that I found this during my hunt for something regarding this.
http://educationhint.eu

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*