• header

CODED COUTURE BY IVYREVEL

– This post is in collaboration with Ivyrevel –

CODED COUTURE BY IVYREVEL – INTRODUCING THE DATA_ DRESS

It’s out!!! Spana in videon ovan för att ta del av vårt nya projekt CODED COUTURE. Jag vet inte om ni minns det, men när vi nylanserade Ivyrevel tillsammans med H&M-gruppen förra året så pratade vi även om vårt Fashion Tech Lab (vilket låter som att vi står här i vita rockar med provrör haha, men riktigt så är det inte) som vi har här i Stockholm. Vår ambition med Ivyrevel, världens första digitala modehus, har alltid varit att blanda mode & kreativitet med teknologisk innovation och det var så vi kom på the Data Dress – en helt personlig & unik klänning designad genom en app som vi utvecklat tillsammans med våra vänner på Google.

Jag tänkte att jag ska förklara lite mer om hur appen kommer att fungera: Du bär mer dig din smartphone var du än går och under en veckas tid så kommer appen lära känna dig och din livsstil. Den kommer att lära sig var du tycker om att hänga och vad du älskar att göra. Med hjälp av all data som samlas så kommer appen skapa siluett, material och unika detaljer (som t.ex. de broderade stenarna på min klänning) utefter din livsstil, och du kommer under veckan som går se din design skapas direkt i appen. Resultatet blir en skräddarsydd klänning gjord unikt för DIG och ingen annan, som du sedan kan beställa hem till ett överkomligt pris.

Appen kommer att lanseras för allmänheten senare i år, men redan nu kan ni signa upp er HÄR för att ha chansen att vinna en helt egen Data Dress och vara först med att testa appen! THE FUTURE OF FASHION IS HEEEEERE! :-))

// It’s out!! Check out this video to see our new project CODED COUTURE. I don’t know if you remember, but when we re-launched Ivyrevel together with the H&M Group last year, we also talked about our Fashion Tech Lab (which sounds like us standing here in white robes with test tubes haha, but it’s not really like that) that we have here in Stockholm. Our ambition with Ivyrevel, the world’s first digital fashion house, has always been to mix fashion & creativity with technological innovation and that’s how we came up with the Data Dress – a completely personal & unique dress designed through an app that we have developed together with our friends at Google.

I thought I could explain a bit about how the app will work: You carry your smartphone with you wherever you go and for one week the app will get to know you and your lifestyle. It will learn where you love to hang out and what you love to do. With all the data that is gathered, the app will create silhouette, material and unique details (like for example the embellishment on my dress) based on your lifestyle, and during this week you will see your design being created directly in the app. The result will be a custom made dress made uniquely for YOU and none else, and then you can order your dress for a accessible price.

The app will be launched for the public later this year, but you can already sign up HERE to have the chance to win your own Data Dress and be the first to try the app! THE FUTURE OF FASHION IS HEEEEEERE! :-))

– This post is in collaboration with Ivyrevel.

79 Comments

Anni

Amazing idea, so soo f*cking creative, I love it!! It is hard to create something new these days, but you guys totally rocked it! Marvellous work, big congrat and lots of huga and kisses, keep on going Kenza and team Ivyrevel!

Reply
Mathilda

Nej jag fattar inte haha :)
Är pärlorna broderade efter löprundan man sprang på den veckan?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Min blev så ja! Som jag svarade lite längre ner så är det datan som utgör hela klänningen dvs material, färg, brodyr, mönster osv. Såhär blev just min klänning efter min vecka, din klänning kommer att se annorlunda ut. :-)

Reply
Amber

This is SO COOL!!!! I immediately signed up when I saw the video on Ivyrevel’s Youtube channel! Hopefully the app will be out as soon as possible, can’t wait to use this and order my custom dress based on.. me! It honestly looks amazing and I’m glad you have been able to turn Ivyrevel into such an innovative and creative brand, I remember when it was just a small site with the horizontal scrolling and it’s grown so much since then. Will the exclusive beta testing be for everyone who subscribes or only for the influencers who are posted on codedcouture.com?

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: The exclusive beta test that runs now, is being run by the influencers that you mention. But, the later stage of the beta version of the app will be available for all those who subscribe now! :-) xx

Reply
Erika

This is SO cool! PS. Kenza are you ever going to reveal how you came up with the name Ivyrevel?;)

Reply
Ulrika

Så himla spännande! Undrar lite över hur det kommer fungera, går det i alla städer eller bara Stockholm? /Ulrika

Reply
Maria

Wow Kenza! Congrats! You did a great job with Ivyrevel. Who would have thought about it when you released the first collection!!? I don’t even know who and how came up with that idea, but it sounds really interesting.

Reply
Jenny

Nej men fy vad hemskt.
Ännu nånting som gör att man inte är privat.. Appen ska lära “känna en”..
Dvs ta reda på allting man gör på mobilen och allting..
Nä… folk verkar inte bry sig om sitt privatliv längre.. :/

Reply
Malin

Så jag får en klänning som ritar ut i stenar vart jag har gått? Själva modellen är likadan för alla då eller, men mönstren skiljer sig?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det är en mängd data som utgör HELA klänningen så som material, färg, brodyr, mönster, men även detaljer såsom bältet och armbanden på min klänning är beroende av den datan som samlats in. Alla komponenter som utgör klänningen är utvalda från den datan om hur du lever just ditt liv. Denna klänning (min klänning) är en klänning, skapad och baserad på en vecka av mitt liv. En klänning skapad av en annan person kommer att se helt annorlunda ut. :-)

Reply
silvi

OMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMG!!!!! JAG DÖÖÖÖR!!! Hur balle är inte detta?!?!?! HEJA DIG!

Reply
Stavroula

OMG this is genious! I am so happy for you and your team because your really create unique things!
Cant wait to use the app! So happy to be your follower <3

Reply
M*

HOLY FUCK!!!!!
DET här var intressant och originalt!!!
Ni borde vara stolta av er själva!!!!!

Reply
Andrea

WOW Kenza this is amaziiiiiiiiing!! I am really looking forward to try this app out :D
Congratulations, you’re such an inspiration :)
xx

Reply
Elli

Vad innebär “världens första digitala modehus” ? :)
Vad är det som skiljer IvyRevel från andra liknande företag?

Reply
Ebba

Omg. Såg filmen precis och allt jag kan säga är – WAOW!! ??? känns såå spännande och filmen fick mig verkligen att känna som att framtiden är här, på riktigt liksom. LOVE IT!

Reply
Emilia

Låter ju inte som att detta kmr ha ett “överkomligt pris”, häftig idé dock. Känns däremot lite i överkant för din läsarkrets haha!

Reply
Sara

This is seriously the coolest thing i’ve heard about in a while! I’m not really that into tech things but this is just awesome.

Reply
Dalia

Fast….Nej.
Man betalar ett högt pris för att använda appen, så kallad informations baserad betalning. Jag ska aktivera en app som följer mig och sedan sparas informationen till HM som säkert säljs till Google. Way to go. Ett till sätt att spåra och lokalisera sina målgrupper för att enklare rikta marknadsföring och sälja mer. Smart sätt att framstå “framtiden av fashion är här” men snarare en vinst för Google som köper information.

Reply
Emma klofsten

Alltså jag är så imponerad! Verkligen helt otroligt. Det här är framtiden. Tack för att någon precis öppnade mina ögon för något som jag aldrig haft en tanke på att det någonsin skulle existera. Jag blev helt i extas när jag såg detta!

Reply
Malin

Får alla klänningar det mönstret då utifrån vart man rör sig? Är det den klänningsmodellen som du har på dig? Coolt! :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej, varje klänning blir helt unik för just dig. Och det är datan, baserad på just din vecka, som avgör allt ifrån silhuett (modell), material, mönster etc. :-)

Reply
Julia

Äääälskar detta!!!! Bra jobbat att få det att bli verklighet för unika plagg har höga kostnader så det ska bli otroligt intressant att få börja “skapa”!!!

Input: Kontrollfreak som mig önskar en funktion där man kan ändra vissa detaljer efter appen har skapat klart plagget. Hoppas verkligen att detta blir en storhit!

Reply
Sofia

Oooh, jag visste väl att det skulle vara något i samarbete med Google! Detta är SÅ JÄVLA COOLT! Jag älskar ny teknik och är en riktig “prylbög”. Och jag älskar att ni hänger med i utvecklingen. Mode möter teknik, love love love it! Måste skaffa appen när den kommer ut, mest för att testa och se hur min klänning skulle bli. Vore iofs ännu roligare om man kunde få till andra plagg också (jag är inte överdrivet förtjust i klänningar) men det kanske kommer senare. :)

Så sjukt bra och roligt i alla fall, kul med innovativa och kreativa företag! Gillar IvyRevel som fan nu. :) Grattis till en jävligt häftig och rolig grej! Måste kännas stort att lansera något så annorlunda.

Reply
anna

Förstår jag rätt att den ritar upp delar av en karta över vart man har gått under veckan? Haha, är det på riktigt? Innovativt, men inget jag skulle vilja köpa tror jag, tyvärr :)

Reply
sarah eld

Hello Gorgeous,

I am speechless, I MEANNNNNNNN YOU NAILED IT BIG TIME KENZA!!!!!! So proud of you!! You are such an inspiration especially to women who are obsessed with fashion and I am one of them!!!! I love your blog, your online boutique, your creations and your ideas but on top of that I love you!!! you are one of a kind,

xoxo from Boston <3

Sarah

Reply
Evelina

Congratulation!
Literally coolest thing ever!!! Can’t wait to try it myself! <3

Reply
Peggy

Vet inte om det bara är för mig men hemsidan är omöjlig att ens gå in på :(
Kramar Peggy !!

Reply
tanja

wow that sounds amazing!! But I am such a caoch potatoe after work :D dont know if google can Deal with this

Reply
Aga

This is my first comment under any of your posts in the whole time, since 2011 when I started followed your blog.
You impressed me many times, but this project is…WOW, I can not even imagine how cool it`s it, can not find word to describe this huge achievement in fashion. Chapeau bas Ivyrevel team !!! I hope to meet you one day Kenza !

Reply
Annie

Coolt! Men hur fungerar det egentligen – google får väl då all informationen om en som registreras? Ganska värdefull information för företag som de kan sälja vidare, och sedan anpassa till den reklam man får?

Reply
Bianca

Högst troligtvis ja, en väldigt häftig funktion för IvyRevel som företag, ett otroligt värdefullt och kostnadseffektivt sätt för Google att hitta nya informationskällor om oss människor som de sparar och lagrar forever probably. Som med all annan information du ger de tillgång till genom din telefon :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej, så är det inte. Datan sparas ENBART i syfte för att kunna skapa din personifierade klänning och sedan för att kunna skickas ut till dig. Datan kommer att hanteras enligt lagar och regler i Sverige och kommer aldrig säljas vidare till annan part. När appen väl släpps kommer det finnas klara Terms & Conditions och Privacy Policies för konsumenten att läsa och godkänna innan man börjar använda appen! :-)

Reply
Jenni

Wow, you guys rock! Awesome. I love you just because you rock :D
You really DO things. Great.
Greetings from Finland :)
Your team is super, Kenza is super!
(I have been reading a long time your blog, but now very first time for me to write here. Got just a feeling that wanna say out loud that I like your attitude and how you go and make dreams come true :))

Reply
M

HAHAHA! Guuud jag ser framför mig vad appen kommer “designa” åt mig! Vardagarna fylls av datorjobb, sedan mer jobb hemma på gården med alla djur. Finns det tid så försöker jag cykla MTB eller promenera med hunden. ——> ett fucking blåställ i funktionsmaterial så att jag aldrig behöver välja mellan fashionabelt och “mocka-skit-vänligt”. Komplett med en inbyggd cykelhjälm och foppatofflor såklart.

Men GRYM ide :D Ska bli såå kul att se vart detta tar vägen!

Reply
Helena

Hur kommer den insamlade datan att hanteras efter att klädesplagget är färdigt? Tas det bort, används internt eller säljs vidare?

Reply
L

Jag är bara på jobbet, hemma och på gymmet. En riktigt spännande dag kanske jag går till Ica eller lyxar till det med en tripp till tvättstugan. Tråkigt liv – tråkig klänning, haha

Reply
Marion

what a great idea. as a fan of new technology and a follower of your blog since years I am very enthusiastic about this app. Can wait to try it

Reply
Caroline

Wow! Spännande koncept. Jag är riktigt nyfiken på hur min skulle bli. Kan man välja klänningsmodell själv? Typ flare eller fitted? Fitted skulle nämligen se förskräckligt ut på mig, hehe. I’m a skater/flare dress kind of girl. Eller kommer appen fatta det själv? Ooh. Skulle vilja labba med appen på en gång.

Vet att kritiker kallat dig mainstream och Balmaininspirerad. Ha! Där fick kritikerna så dem teg! Detta är nyskapande och fräscht! Och namnet – coded couture! Love it!

Reply
Emma

This is so amazing ! I love the fact that you decided to mix fashion and the technology. The future is in technology and internet as soon as we will all understand this, crazy-amazing stuff will be created. It must be so excited for you to be part of this huge challenge.
I’m a big fan and the video is awesome
xx

Reply
Johanna

Så jävla cool idé! Känns verkligen som att “framtiden är här idag”!

Reply
Sandra

Men hur ska appen veta vad jag gör på alla platser plus veta vilken modell plus material jag vill ha pga var jag vart?? Förstår ej.

Reply
Emma

Så jävla coolt! Verkligen häftigt! Ser fram emot att appen släpps :) jag kan dock inte subscriba, kommer bara felmeddelande :(

Reply
Lisanne

I’m soooo excited about this! I was seriously so excited that I told my parents and friends about it, haha! Can’t wait to try the app. ♥

Reply
Ida

Det låter ju väldigt häftigt och innovativt, tummar upp för det! Jag hoppas att även jag som inte är lång och smal kan ta del av detta, till skillnad från Ivyrevels “vanliga sortiment”? :)

Reply
Petra

Skulle vara häftigt att prova göra en klänning iaf. Kul att se hur 10 km promenerande på jobbet om dan, 20 km skidåkning, lite ridning och skoteråkning skulle se ut ;)

Reply
Dani

Scary how little people seem to care about sharing their personal data and what can be done with this data after its been used for its so called primary purpose (Google can and will sell it to different companies so they can, for instance, improve their marketing strategies).

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Hi Dani! When the app is launched it will have Terms & Conditions and Privacy Policies for people to read before using the app. The data is ONLY saved for the dress to be made and sent to the consumer. The data will not be saved for another purpose and it will NOT be sold to other companies! xx

Reply
Deborah

Läskigt, men coolt och jäkligt kreativt! :D
Grattis till en otroligt bra idé! :D

Reply
Josefine

Så häftigt, det blir roligt och spännande att följa er resa! Jag älskar hur nytänkande och coola ni på Ivyrevel är. Teknik och mode är helt rätt combo :D Jag är snart klar civilingenjör och tycker fler borde använda teknik i sin verksamhet och tänka outside the box. Det är häftigt att ni vågar…ser framemot att testa appen när det blir möjligt :D KRAM

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*