• header

LET’S DO IT AGAIN!

Kenza_Zouiten_Coachella_Day1_04Kenza_Zouiten_Coachella_Day1_07Kenza_Zouiten_Coachella_Day1-02_06Kenza_Zouiten_Coachella_Day1_02Kenza_Zouiten_Coachella_day3_17Kenza_Zouiten_Coachella_day3_08http://kenzas.se/wp-content/uploads/2016/04/Kenza_Zouiten_Revolve_Party_21.jpgKenza_Zouiten_Revovle_Bikini_01Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_02Kenza_Zouiten_Coachella_Day2_04

Throwback to Coachella 2016, so excited about this year!!

It’s booked! Coachella 2017! Peppen är BRUTAL. Mest peppad över att få hänga i 10 (!!) dagar med en av mina bästa vänner som jag träffar ungefär lika ofta som jag frostar av min frys, dvs aldrig. Humlan kommer från andra sidan jordklotet för att hänga med mig dit! Vi kommer först vara i Palm Springs för festivalen och sedan åker vi tillbaka till LA för 5 dagar där. Vi kommer alltså “fira” min 26-årsdag där borta, var lite tveksam över det först (ni vet ju hur familjekär jag är och vill gärna ha tårta och sånt med familj och vänner hehe) men sedan tänkte jag att äsch….man fyller ju år varje år och inget kan heller toppa mitt 25-årsfirande. Vill typ inte ens fira mg längre, tycker bara att det är jobbigt att bli äldre haha (seriöst, TJUGOSEX? när hände detta). Så nu vill jag ha lite extratid med min vän som jag nästan aldrig träffar, och vi kommer ha så kul!! :-)

Eftersom att vi ska va i LA också, kan ni inte langa era bästa tips? Jag har aldrig riktigt hunnit uppleva staden när jag varit där. Vad ska vi göra, var ska vi bo och var hittar vi bästa maten och drinkarna?

// It’s booked! Coachella 2017! The excitement is HUGE. Most of all I’m excited about 10 (!!) days with one of my best friends that I meet just as often as I defrost my freezer (by that I mean never). Alexandra is coming from Australia to join me! We will be in Palm Springs for the festival and then we’ll go back to LA and spend 5 days there. So we will “celebrate” my 26th birthday over there, I wasn’t sure I wanted that at first (you know I’m a family person and I want cake and all that with all my friends and family hehe) but then I thought what the heck….it’s your birthday every year and besides nothing can beat my 25th celebration. And I don’t know if I want to celebrate myself at all anymore, I just think it’s sad to get older haha (seriously, TWENTY SIX? when did this happen). So now I want to have some extra time with my friend that I almost never meet, and we’re gonna have so much fun!!! :-)

Since we’re gonna be ni LA as well, why don’t you share your fav spots with me? I’ve never really got the chance to explore the city when I’ve been there. What should we do, where should we stay and where do we find the best food and drinks?

54 Comments

Julia

Åhh, jag var i Los angeles i somras! Dock var det bara några dagar, men jag har några tips. Eftersom att LA är så stort så är det svårt att hinna med staden på kort tid, men något som jag rekommenderar är att åka till Santa Monica Beach och hänga där en dag. På piren vid Santa Monica har de restauranger och ett nöjesfält och det är ett bra ställe om man bara vill iaktta annorlunda folk. Om ni vill se ännu mer annorlunda folk borde ni strosa på Venice Beach Boardwalk i solnedgången. Det var verkligen en upplevelse och nästan det som jag kommer ihåg mest från resan. Beverly hills är också något jag rekommenderar, väldigt fina miljöer även om man inte har råd med så mycket som finns där hehe :) Vill ni göra något riktigt turistigt kan jag rekommender Universal, gillar man film är det perfekt, attraktionerna är inte de bästa men miljöerna kompenserar. Jag har inte så mycket tips på restauranger i LA då vi bodde i ett hus och lagade egen mat. Om ni någon dag ska laga egen mat bör ni handla på whole foods, konceptet är frukt, grönt och ekologiskt och de har väldigt god mat där. Jag har inte så mycket annorlunda tips utan dessa är väl saker som de flesta gör i LA, men hoppas du fick lite tips och ha så kul på Coachella :) (så avis!) Även om ni inte ska nån annan stans än LA så tycker jag verkligen att du ska besöka San Francisco, älskar den staden!!

Reply
Aya

Coachella is my favorite festival, the different styles, the great performers and just the great atmosphere in general. Of course I’ve never been, I wish I could go this year a lot of my favorite artists are performing, it’s like the best year for me but maybe some other time !! ENJOY your time there and I think it’s a nice idea to spend your birthday in LA, the change is good :) Xx

https://ayeuh.wordpress.com/2017/02/18/cafe-bianca/

Reply
nina

Go to The Bungalow! It’s on Santa Monica.
Than Soho House(Malibu), Malibu beach in general (“Cove Paradise” lunch place on the beach there is great!).
The Bazaar by José Andrés Beverly Hills Restaurant, and Gjelina on Venice for really good food!

Reply
Mia

OMG! Min drömresa!
Jag drömmer om att få åka till LA och USA och resa, kanske när dottern är lite äldre men dit ska jag :)

Reply
Maya

Var i LA sommaren 2016 och det var så härligt alltså! Sedan vet jag inte bästa uteklubbarna/drinkarna då jag var 19 (21-årsgräns där).
Venice beach är seriöst bästa stranden jag varit på! Härligt folk och sjuka vågor haha. Sjukt kul var det där men ja, mycket folk! Åk till Malibu som inte tar så lång tid (30 min) från LA, finns så sjukt fina stränder där bl.a El matador beach. Oooooch glöm för guds skull inte en hel dag på DISNEYLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så roligt! Man hinner inte åka allt eller så men finns några få rides som är värda och stå o vänta för (indiana jones, pirate of the carribeans) men själva stället är bara underbart och paraden+fyrverkeri på kvällen!
Åk till Santa Monica en stund på kvällen, spela lite spel och ha roligt!

Reply
Rebecca

Gå på hike i Runyon Canyon, magiskt! Och sen allmänt hänga runt på W 3rd st , the grove och farmers market! Malibu, newport beach, Laguna beach och thousand steps beach!:)

Reply
Rebecca

NI MÅSTE ÅKA TILL UNIVERSAL STUDIOS!!!! MÅÅÅÅÅÅÅÅÅSTE!!!!!!!!!
Köp VIP-pass, det är dyrt men så jäkla värt det. Alltså jag kan inte understryka det här nog. Ni MÅSTE åka dit!

Sen borde ni titta förbi Farmers Market, jättemysigt!

Reply
Hafsa

Lucky girl !! I never been there sorry I can’t help you but what I know is that PNL (french best group, they’re brothers) will perform in coachella this year :) I’m sure you’ll enjoy them ! Have a nice day <3

Reply
Weronika

I love the sushi restaurant that is called Sushi Roku, for me it’s one of the best!! There is one in Los Angeles in the city center, and the other in Santa Monica which I think is better, if you will be lucky enough maybe your waiter will be Sherman from American Pie;p And of course Melrose Avenue or The Grove is a must!

Reply
Linnéa

Vi var i USA i somras men bara i LA i några få dagar, det jag minns mest var frukosten vi åt på Joan’s on third! Heeelt amazing så det är helt klart mitt bästa tips (sesambagel med creme cheese, yes please!) Missa inte!!!!

Reply
Lina

Jag undrar var du bokade biljetterna? Jag vill också boka till Coachella men vet inte var man gör det.
Vill också tillägga att jag älskar din blogg!

Reply
Emma Larsson

Åh, vad roligt! Vilka datum beger ni er? Jag ska dit den andra elgen, min första gång! Ska bli så roligt. Jag bor i L.A. och ett tips är att bo absolut INTE i Hollywood! Det är så smutsigt & tråkigt där, räcker med att spendera en natt! Vil ni bo nära stranden så tycker jag Santa Monica eller Malibu, men Malibu är lite långt från resterande av L.A! Venice är också riktigt fint, massa fina rooftop-bars där an kan se solnedgången, inget som slår det! Bästa bakismaten är absolut Pinches Tacos, burgare är Shake Shack men också Umami Burger som är magiskt. Jag hade bott någonstans vid West Hollywood om man inte vil bo vid beachen, där har man nära till massa hiking trails och det är också lite mer ”center of L.A.” så det är lätt att ta sig överallt. Malibu & Hollywood har definitivt de bästa hiking trailsen. I Malibu finns det en som heter Los Liones och en som heter Tuna Canyon, där kan man se både L.A. och havet så det är definitivt magiskt. Annars är Runyon Canyon bäst för kändis-spaning ;) Mitt absolut bästa tips är nog att hyra bil! Det är svårt att ta sig runt här i L.A. och visst finns uber & lyft, men med bil kan man åka och stanna precis var man vill. L.A. är så otroligt enormt, allting är liksom inte på ett & samma ställe utan det är nästan lika utspritt som ett helt land haha!

Hoppas ni får en fantastisk tid här och tack för en sådan fin blogg. <3 MASSA KRAMAR!!!

Reply
Ingrid

Åh vad kul! Jag har bott i LA och åker fortfarande fram och tillbaka, och det finns så mycket trevligt att göra där! Att hika från Griffith Observatory är jättefint, utsikt över hela stan plus att man kommer väldigt nära Hollywoodskylten! Det finns ett jättetrevligt cafe i närheten som heter Alcove Cafe. Att gå mellan Santa Monica och Venice längs strandpromenaden är ett måste. Och självklart, att åka till Malibu och att gå på Malibu Farm Cafe på piren är jättemysigt. Trevlig resa!

Reply
Ida

Jaaa universal studios är verkligen ett måstemåstemåste och speciellt att åka Studio tour, då åker man ett litet tåg förbi ställen dom spelat in massa coola gamla filmer, typ hajen. Skulle rekommendera att bo i Santa Monica!

Reply
Wilma

Alltså sååååååå avis på dig nu (dock e jag typ alltid det men speciellt nu) mitt drömresemål är och har varit väldigt länge LA och coachella hade ju bara varit det varit extremt superdupermegal coolt att gå på!!!✌?✌?

Reply
Jos

Gå till ” the bungalow”! En bar “inredd som en hemmafest” där varje rum är just ett rum som i ett hem, fast med en bar osv. Vardagsrum/bibliotek/biljardrum/trädgård med massa eldar osv. Sjukt bra ställe!!

Reply
emila

Hej! Jag bor i LA och det finns så många bra ställen att åka till. Man kan ju t.ex. hika upp till Hollywood skylten eller bara åka till the Observatorium så kan man se skylten där och nästan hela Los Angeles. Man kan åka till Huntington Beach, Malibu (Malibu Farm), The Grove, Beverly Hills, och sen Venice beach med cool stil och skateboarders. Ni måste till In N Out Burger. Väldigt GOTT! Hoppas ni får en bra resa och jag hoppas att jag ser dig i LA;)) Kram

Reply
Paulina

HEJ du måste komma till LA! Jag jobbar här och har en massa tusen tips till dig, det hade varit skitkul att träffas upp på drinks på nåt ställe nån kväll, ta min email! KRAM

Reply
Stephanie Loefgren

Oh! Jag ska också till Coachella, vi kanske springer in i varandra då :) Ska du dit första helgen eller andra? Jag bor i Kalifornien och mitt tips är att du måste äta Cheesecake på cheesekake factory om du inte har gjort det! Alltså, så sjukt gott :) Sen finns det massa hikes osv att göra :)

Reply
Cecilia

Jag har bott i LA i fyra år nu, jag rekommenderar att skippa Hollywood och spendera din tid i Santa Monica och Venice! (fast att strosa och runt Melrose och shoppa är kul!!) Det är också kul att köra upp till Malibu (finns en magisk resturang på vägen dit som heter The Reel Inn) och spendera dan på Zuma Beach. Nobu Malibu, Chateau Marmont, Bungalow i Santa Monica är häftiga, och att se solnedgången hos Shutters by the Beach är en must-do! Hoppas du har det bra!!

Reply
Wilma

Bodde på loews Santa Monica beach hotel när ja va i LA nyligen! Rekommenderar det så mycket då man har utsikt över hela Santa Monica pier och de tar 2 minuter att gå till stranden & bara en liten bit bort ligger en fin shoppinggata. Hotellet är också helt nytt & superfräsht med de sjukaste sängarna ja sovit i!!
Kram <3

Reply
My

Venice beach är ett supercharmigt område, min favoritolats i LA alla gånger, och boendet är självklart Venice Beach house! Helt underbart hus med havs/seglar-tema som står precis intill stranden men ändå så att det är lugnt om nätterna. Finns bara några få rum men varenda ett är unikt och så himla fint! Kommer återvända dit varje gång jag besöker staden:)
Hoppas ni får det underbart <3

Reply
Sara

När det gäller mat kan jag verkligen rekommendera restauranger i Gardena (south LA), verkligen de bästa: Eatalian, The Pan (innovativ amerikansk fruskost), etc. Annars håller jag med om ovanstående förslag om att besöka Santa Monica/Venice Beach. Det är turistvänligt och finns sköna människor där. But whatever you do, AVOID THE LA TRAFIC. Är seriöst en mardröm. Kör ej bil på motorvägen mellan 7-9 och 15:30 till 18:00.

Reply
Beatrice

Los Angeles är min favoritstad i hela världen, har varit där flera somrar och det är verkligen underbart!

Några tips:

Hyr en bil och kör. Los Angeles är stort och man vill ha den flexibiliteten som bil innebär. Uber fungerar det med, men det är roligare att åka runt själv!

Om ni inte måste bo mitt i Hollywood, bo i Calabasas. Det är ett supermysig område uppe i bergen rakt ovanför Malibu och temperaturen och vädret i Los Angeles varierar mycket beroende på var i staden man är. Har bara varit där på sommaren men vid stranden är det molnigt på förmiddagarna och så är det cirka 20 grader på dagarna, medan uppe i bergen är det solsken hela dagarna och runt 30 grader på somrarna. Vädret är alltså mycket bättre ju i the Valley och norr om staden.

Trots att vädret är lite sämre vid stranden kan ni inte missa Malibu. Det finns en seafood-restaurang där med supergoda drinkar som heter Paradise Cove Cafe som ligger på stranden. Man sitter med fötterna i sanden på deras gigantiska uteservering, maten är god, men framför allt drinkarna är underbara. Tröttnar man på att sitta där kan man även låna restaurangens solstolar eller solsängar och bara ligga där och chilla. Detta är dock bäst på eftermiddagen med tanke på molnen.

Utsikten från Mulholland Drive och Griffith Observatory. Helt magiskt.

Kom ihåg att allt tar längre tid än vad man tror i LA, så ha goda marginaler!

Reply
Mathilda

Åh vad kul, bästa staden!

Har bott där själv och älskar det verkligen. Saffron and Rose är seriöst bästa glass stället i hela världen, ligger i Westwood on the Westside (mellan Beverly Hills och Bel-Air typ). Dom serverar persisk glass och deras dadelglass är inte att leka med asså!

Griffith Observatory är ett måste (och att hika upp på berget därifrån). Tror att du kan få många fotomöjligheter där! ? Getty Center är också ett skitcoolt ställe, ett konstmuseum, som har helt sjukt bra views och väldigt bra ljus för foton. Alla mina profilbilder är typ tagna därifrån hahah. Gratis inträde och ligger just off the 405 norrut mot the Valley, när man kommer från Bel-Air hållet.

Valsafari från Marina del Ray är också sjukt coolt, då det finns massvis med vilda delfiner, humpback whales och späckhuggare som går längst Kalifornias kust. Häftigt om man lyckas komma nära asså. Sista tipset skulle vara att fixa biljetter till inspelning av någon show, det är häftigt och man sitter i samma studio som kändisar. Man kommer verkligen behind the scenes. Jag har vart på både Late late show with James Cordon och Jimmy Kimmel, både är ganska enkla att få biljetter till (jämfört med typ Ellen som är omöjligt…). Dom har ofta grymma gäster, har sett Daniel Craig, Liam Hemsworth och Alicia Vikander där t.ex. Se till att ansöka i förväg! Denna sidan gör man det på: http://1iota.com/Show/1/Jimmy-Kimmel-Live

Ha det så kul och njut av LA! Verkligen en så jävla härlig stad ?
Kramar!

Reply
Linnéa

Ni måste hikea/promenera “Runyon Canyon” jättevacker utsikt över hela staden på dagen och på kvällen måste ni åka till “Griffith Observatory” som har utsikt över hela Los Angeles skyline! Googla “griffith observatory los angeles by night” och se den magiska utsikten :)

Reply
Lisanne

I feel you about getting older. And I´m “only eighteen”. Haha! But I guess your next birthay will be a great one again! Enjoy your weekend Kenza! ♥♥

Reply
Jenny S

Oh how cool! For sushi, I’d absolutely recommend Roku in West Hollywood, and I’ve also heard great things about Sugarfish. Best burgers are at In ‘n’ Out Burger. Universal Studios is a must, it’s so much fun (but prepare to spend a whole day there)! Malibu is so pretty and quaint, also worth a visit. Venice is nice and eclectic, Abbott Kinney blvd is full of nice restaurants, cafes and small boutiques. Griffith Observatory is the best place to see the city in its glory up from the hills. I can warmly recommend the Le Montrose hotel as a great hidden gem in West Hollywood, but if the budget is not an issue, I’d probably stay at the London hotel. Enjoy your trip! ?

Reply
OLIVIA

Bodde i LA 6 månader o mina bästa resturang tips är: Urth Cafe, jätte mysigt cafe men super bra frukost och lunch samt fika! De finns lite överallt, i Santa Monica, The hills. Du får inte missa Malibu Farm pier cafe, världens mysigaste lunch ställe, super god mat!! Eftersom du älskar pizza borde du prova Blaze Pizza, där får du göra din egna pizza på någon min.. finns massa olika varianter i LA men Blaze är bäst, de finns också lite överallt!! Du måste prova Cheesecake factorys cheesecakes, du kommer aldrig kunna äta en vanlig cheesecake efter du provat deras. Sist men inte minst bugare, om du inte är 100 % vegetarian måste du prova världens bästa bugare på Father’s Office som ligger i culver city. Dom har bara en bugare och den måste du prova!!! Have fun!!! xx

Reply
Emma

Hej! Bodde i LA ett tag förut och mitt favorit område är Venice och speciellt Abbot Kinney Boulevard, en gata fullt med mysiga och hälsosamma restauranger och caféer + fina boutiques! Sedan ligger det ett stenkast från Venice Canals vilket är ett super gulligt område med fina gulliga hus och promenadstråk! I Malibu tycker jag Malibu Farm Pier Cafe är favoriten. Fin utsikt och härlig uteservering. En hike upp till Hollywood Skylten är också kul! Det finns en genväg via Sunset Ranch vilket gör att hiken fram och tillbaka till skylten tar ca 2 timmar, istället för nästan en heldag om man går via Griffith Observatory. Hoppas ni får det kul! :)

Reply
Emilie

Ett måste i LA är Universal Studios! Var själv där för drygt ett år sedan. Det var verkligen en upplevelse och passar alla. Vi såg vattenshower, åkte jättehäftiga attraktioner som tillexempel Simpsons, någon mumie attraktion (jätterolig), Minions och massa mer. Man fick också lära sig hur de gör film, tillexempel Ted. En stark rekommendation om man är i Los Angeles. Ett annat ställe man borde åka till är Carmel-By-The-Sea. Det ligger däremot längre ifrån LA och kanske inte är ett alternativ för er att åka till denna gången men GÖR det någon annan gång. Det är en jättemysig liten stad med massor av gulliga affärer och matställen. Solnedgången är helt magisk. Skulle kunna åka dit flera gånger. Hoppas ni får det roligt!

Reply
Amanda

Jag har bott i LA sedan Juli förra året och det är på riktigt världens bästa stad!! Jag skulle bo i Venice om jag var ni, gillar Venice betydligt mycket mer än Santa Monica då det känns mer äkta på ett sätt. Abbot Kinney är nog min favoritgata i hela LA, finns så mycket fina små butiker och bra restauranger. De flesta av dem är Vegetariska, eller erbjuder iaf bra vegetariska alternativ. Butchers Daughter, Green Leaf, Gjelina och Kreation Kafé är mina favoriter. PLUS glasstället, Salt and Straw – missa inte det!!

Reply
Natalie W

Va i LA i September. Åk upp till Griffith Observatory, sjukaste utsikten över staden och Hollywood skylten. Får inte missa!
Sen va strandstaden Manhattan Beach sjukt mysig. Vacker strand, sjukt fina små butiker och mysiga matställen.
Även Santa Monica är riktigt nice och grym shopping :)
Vi bodde i Burbank och hade hyrbil. Låg väldigt bra till allt tyckte vi då vi va nära alla studios och Hollywood och ganska så mitt i så man kunde lätt åka till tex santa monica i söder och malibu i norr. Hade jag åkt igen hade jag dock velat bo nära kusten bara för att jag älskar havet så mycket så hade vart fett att kunna gå dit.

Reply
lisa

Du får inte missa Universal studios, Santa Monica (superbra shoppinggata) och Venice beach. Malibu och Santa Barbera är fint också, dock en bit att åka.

Reply
Isabelle

Restaurant Nobu som ligger vid vattnet i Malibu, det var helt magiskt! Kändisar brukar hänga där med. Kolla upp det!

Reply
stina

santa monica and venice beach are really nice places! i also loved hiking at hollywood hikes!

Reply
Julieza Bee

You have to try Katsuya ! I’ve heard so many great things bout the restaurant on Hollywood Blvd (West Hollywood). So you must try! Also hike the trail so you can take your awesome photos with the Hollywood sign and the city of LA in the background! :) hope you have a great time too! Hoping one day you can do a meet up too sometime! Would love to meet you as I’m sure us other bloggers would too! xD

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*