• header

COCONUT & DOTS

– In collaboration with Chimi Eyewear –

KenzaZouiten_frill_st-2 KenzaZouiten_frill_c-1 KenzaZouiten_frill-2 KenzaZouiten_frill-1 KenzaZouiten_frill_st-1

Swimsuit from Asos // sunglasses from Chimi

Photos by Fabian Wester

Där jag trivs bäst, på en strand med en kokosnöt i handen. :-) Snart bär det av till Mallorca (dagarna kommer bestå av jobb men vi har lovat oss själva att njuta av lite sangria på kvällarna!), följt av LA/Palm Springs (Coachella) och nu blev jag precis bokad för ett jobb på Kuba. Har hört både gott och ont om Kuba men jag har alltid velat åka dit så jag är aspepp på det!

På tal om resor…. Vi håller på och planerar vår smekmånad men vi har lite svårt för att bestämma oss. Ett par lata veckor i ett superduperlugnt paradis (Maldiverna), eller spännande roadtrip längs Medelhavet?!

// Where I’m the most happy, on a beach with a coconut in my hand. :-) Soon we’re heading to Mallorca (our days will be filled with work but we’ve promised ourselves that we’re gonna enjoy some sangria in the evenings!), followed by LA/Palm Springs (Coachella) and now I got booked for a work on Cuba. I’ve heard both good and bad things about Cuba but I’ve always wanted to go there so I’m really excited about that! 

Speaking of trips… We’re planning our honeymoon but we can’t decide. A couple of lazy weeks in a super duper calm paradise (the Maldives), or an exciting roadtrip along the Mediterranean sea?

101 Comments

Dixi Wonderland

Med tanke på hur mycket du flyger har din flygrädsla minskat? Tänker att du utsätter dig själv för något du är rädd för (KBT) så det hade varit intressant att veta om du fortfarande tycker det är lika jobbigt? :) Hoppas att det kommer gå bra och att du hunnit bli kry tills dess.

Reply
Patricia

Bali! Vi ska ha var smekmanad dar in Augusti – tva veckor av strand i Nusa Dua, kultur och risfalt in Ubud (tank den grona jungeln i Eat Pray Love) samt snorkling i kristallklart vatten pa Gili-oarna. Vi ska dessutom ta en tur om till Komodos nationalpark for att se drakarna :)

Reply
Nathalie

fast beror helt på hur man tar bilden och vad jag gissar på så har Fabian tagit bilden lite nerifrån och de gör att man ser längre ut/ får längre ben. haha

och dessutom ser hon ju helt fantastisk ut :D

Reply
Minna

Jag och min man delade upp smekmånad/bröllopsresa på två tillfällen;

Smekmånad, vi åkte på måndagen 2 dagar efter bröllopet till Venedig. 4 dagar lyx, mys, mat och bara vi. Komma bort direkt från vardagen efter bröllopet.

Bröllopsresa, vi sparade den till vintern för att komma ifrån sämsta vädret här hemma. Och åkte 3 veckor till Sydamerika. Buenos Aires i ett par dagar, sedan flög vi till Brasilien och hängde 8 dagar på lyxigt lugnt hotell i en liten stad utanför Rio. Sedan 4 dagar i Rio med Carneval, housefestival och skoj dagar med utflykter.

På det sättet fick vi mixat allt och hade förbannat skoj.

Reply
Claire

Tror ni skulle tycka om Filippinerna (Boracay eller Malapascua, eventuellt åka runt till olika öar där) :)

Reply
doraa

roaaadtrip!! you’ll go on a calm vacay when youre old and grumpy. cheeeers ☺?

Reply
Dawan

Håller med! Kör någonting annurlunda Kenza! Åk på en roadtrip i norra och västra Australien, i centrala USA eller Nya Zeeland! Helt underbart att bara vara du och din man i vildmarken och vackra naturen! Skippa högklackad och smink för ett tag och hitta en mode för bush livet.

Reply
Bella

Maldiverna for sure. Because of the increase of the sea level islands like this might not be around anymore for too long. but and roadtrip along the Mediterranean sea you can always do. then again if you planning a couple of weeks for honeymoon then maybe make both? because i think a week at a paradise island is enough. so maybe do a week on an island and then make some memories on a roadtrip.

Reply
Julia

Har följt dig så länge Kenza – är så glad för din skull! Från en girlfriend till en annan – det kan bli hektiskt under hela bröloppsplaneringen, så visst är det skönt att köra den klassiska maldiverna -grejen. Visserligen helt fab…men..

..MEEEEEEEN jag skulle alla gånger ta min BOO på en spännande ROADTRIP.
Tänk, dunderresa längs medelhavet! Bila, stanna på fantastiska ställen, lyxiga hotell, små hotell boutique hotell, italien, frankrike, spanien… se nya ställen, upptäcka sådant som man inte kan planera in..oförglömliga minnen och bara ni två på äventyr.

Ni åker så ofta till vackra ställen för jobb, beach och “vara på ett ställe” är ofta en del av det hela. Men tänk vad fantastiskt att bara ni två får åka runt och upptäcka.
Har rest så himla mycket i mitt liv – skulle nog säga att det är min stora last (köpa resor, planera, drömma mig bort) och kan säga att rundresor där man åker till olika fantastiska platser och varierande natur och mat slår alla stränder och privata beach-villor i världen.
Så VÅGA er ut i världen. Det kommer finnas många andra tillfällen för beach och tropisk sand.

Reply
Rebecca

Jag tänker att man ju har stressat och planerat ett bröllop in i minsta detalj. Då kan det vara skönt att åka någonstans och bara ta det lugnt. Jag och min kille åkte till USA på roadtrip i fyra veckor i somras och gifter oss nu i augusti. Vi planerar en lugn solsemester just för att vi när vi var i USA kände att vi inte hade pallat med en sån resa direkt efter bröllopet. Det finns tid för roadtrips senare. Vi kommer göra många fler, det är helt fantastiskt som du säger. Men jag skulle nog inte rekommendera det som bröllopsresa..

Reply
MIKAELA - Mitt livs resa mot viktnedgång

Jag skulle köra ett par lugna veckor på maldiverna, det är ju så skönt att verkligen få lära känna ett ställe och inte känna någon stress! :) Allra helst du som har ett väldigt stressigt liv annars, så det tror jag kan göra susen! :)

Följ gärna mitt liv i Melbourne där jag pluggar, tränar och bloggar! Kram.

Reply
Izabella

+1 Anna, exakt så. Helt onödig kommentar Kenza, du som åker till länder som Dubai och Ryssland.

Reply
Kim

Som bröllopsresa tycker jag verkligen ni ska åka på en roadtrip genom USA! Ni kommer inte ångra er!! ? Lata dagar på stranden har ni haft många på era resor ju ?

Reply
Lovisa

Jag älskade Kuba men prata med någon som har varit där innan om råd (du har ju några stycken andligen hehe :-) ). För det är väldigt speciellt så det finns vissa grejer man liksom inte kam tänka sig innan. Tex det finns typ inga affärer, verkligen inga så ta med godis, spf, minneskort, tidningar det finns liksom ingenting att köpa! Och var beredd på catcalling…! Men sååå fint och så god mat, MYCKET bättre mat om ni äter på någon casa particular (hemma hos folk men man gör så där) än restaurangerna. Åh vad härligt med Kuba, vill tillbaka nu :)

Reply
Sara

Senaste jag var i Kuba hittade jag både godis och solkräm. Och en teknikaffär :) Nu var det ju nåt år sen och i Havanna men det finns :)

Men håller med om catcallingen och att det är grymt härligt att äta hemma hos folk eller i små kiosker där man kan få en pizza för 10 kr! :D Kuba rekommenderar jag verkligen!

Reply
Nattiz

LÄTT spännande roadtrip röstar jag på! Tänk så kul att få se alla möjliga platser och utforska ???

Reply
Helma

Spännande roadtrip! Ni kan lata er på Maldiverna när ni är pensionärer :))

Reply
Clara

Ååh, jag hade åkt på roadtrip, inte för att ni behöver lära känna varandra bättre precis, men att bara ha alternativet att softa kan ju bli lite trist efter ett tag. På roadtrip kan ni ju softa vilken dag ni vill, i princip var som helst. Gud vad spännande med Kuba! <3

Reply
Anna

Varför inte blanda smekmånaden? Roadtrip som avslutas med en lugn vecka typ :)

Reply
Victoria

You should definitely visit Maldives, but if I’m not mistaken it’s pretty rainy in summer months and September) maybe you can squeeze a trip to Sri Lanka or Madagascar during your honeymoon in Maldives) it’s not that far and pretty exciting!)

Reply
Ida

Såg på din Instagram att ni fått in Georgia blouse igen. Men hittar den inte på hemsidan. Kommer ni få tillbaka den ytterligare en gång?

Reply
anna

i myself am not really good at just ‘sunbathe and relax’ holidays. i get bored easily, so for me it would have to be the roadtrip, unless the relaxing place has some nice activities you can do. well this doesnt probably help at all. maybe try to find something where you can combine both?

Reply
Julia Palas

Mediterranean sea without a doubt!!! It’s something unique and unforgettable!! All couples go to their honeymoon to Maldives, but yours will be an amazing trip with more anecdotes and beautiful discoveries through Mediterranean coast, lovely people and places with so much history. And this kind of trip is not that easy to do when you have kids (not impossible, of course), but now it allows you to do whatever you want whenever you want.
If you choose this trip, I can show you my little city in Spain, next to Barcelona ;-) Haha

Reply
Rebecka

Roadtrip!
Vi bilade genom halva Italien för några år sedan -fantastiskt!!!!
Man ser så många små fantastiska ställen få se hotell å äta mat man aldrig skulle upplevt annars :)

Reply
Alina

Hello, Kenza! If I were you, I would choose the second variant of honeymoon because it is more entertaining and besides the sea, you can taste delicious food, enjoy sightseeing but Maldives, I guess, is just boring.

Reply
Ivve

jag skulle nog säga roadtrip. mest för att jag tycker det verkar riktigt ballt och älskar att upptäcka nya saker, äventyr helt enkelt. Lata resor är så lätt hänt att man har, så tycker ni ska passa på att upptäcka medan ni kan. Det kan ni göra senare i livet också såklart, men sen kommer barnen och då blir det på ett annat sätt. Väljer ni roadtrip så kan ni ju också stanna någonstans på vägen och lata er. Behöver ju inte vara stim och stoj hela vägen liksom. Så det är väl lite vad ni är ute efter. Maldiverna är ju inte helt fel heller.

Reply
traveller

varför inte testa fiji eller samoa eller polynesien istället?? känns som alla rika svenskar kör maldiverna o arbetarklassen thailand … du har ju pengarna så då hade ja testat typ madagascar eller fiji eller tonga som e ganska dyrt ungefär som maldiverna … men jaaa maldiverna e riktigt vackert men har du inte redan vart där? lycka till

Reply
Alice Karlsson

Kan du snälla uppdatera hur vädret är på Mallorca nu? Ska åka med en kompis dit i maj och är orolig att det ska vara ganska kallt :/

Reply
Elin

Hej! Skulle rekommendera lata dagar på Maldiverna. Vi åkte till Aruba på smekmånad. Har aldrig varit så avslappnad som vi var under den resan. Bara njöt av att umgås med varandra som nygifta. Självklart kan man oftast göra utflykter vart man än är men känslan av lugnet och av att bara ha varandra är underbar. Att få vara man och fru i ett paradis :) lycka till i ert val av resa.

Själv firar jag 8 år som gift och hela 13 år som par i år med min man och kärleken bara växer för varje år. Så jag önskar er all lycka!

Reply
Katerina

Jag och min man tillbringade vår bröllopsresa på Maldiverna. Snorklade hela dagarna och bara njöt varandra. Det känndes som om det bara var vi på ön. Vi tyckte inte alls att det var tråkigt, det var bara magiskt och romantiskt. Det finns utflykter som man kan köpa på plats. Trivs man med varandra och kan ha roligt utan extra action så är Maldiverna det bästa ställe för att slappna av och bara njuta av solen, tystnaden och god mat tillsammans med sin älskling.

Reply
Hannah

Jag hade lätt valt spännande roadtrip runt medelhavet. Men det är ju lite svårt att svara för någon annan. Jag uppskattar sånt mer, det ger mig både mer energi och starkare minnen att bära med mig. Det är skönt att ta det lugnt ibland (då åker jag dock hellre till landet och lägger mig med en bok i hängmattan) men jag uppskattar livet mer när jag samlar på mig många nya intryck och upplevelser. Men som sagt, man är olika, vissa njuter mer av att bara vara :)

Reply
Lina

Amalfikusten är fantastisk! Skulle dock inte köra bil själv då det är så snirkliga vägar längst bergen. men det är sååå vackert!

Reply
Amina

Så snygga bilderna blev :) … Vad svårt med bröllopsresan. Vi åkte till Cannes och Paris för att blanda strand, shopping och stad… Hade jag fått välja av Maldiverna eller roadtrip så… Fasiken jag vet inte, har bilat med familjen i Europa under 6 eller 7 år av min uppväxt. Älskar att bila i Europa. Men jag har aldrig varit på en riktig paradisö i total frihet och lugn, så kanske jag hade valt det… Men jag vet inte, fasiken vad kul med roadtrip. Det är ju bara ni som kan bestämma såklart :)

Reply
Mia

Heeey. I think you’ll love Cuba! You just have to go with an open mind and you’ll enjoy it. Its really one of the most beautiful countries I’ve ever seen.

Reply
Ninon

Hello Kenza!

Beautiful shoot!
For Cuba, my father went there a couple of summer ago when the island began to open the tourism and the trip looked amazing! Many colors, friendly people, beautiful landscapes, etc. I think the fact that the tourism isn’t quite delevoped as it is in other islands make Cuba a little bit more authentic so I think you will like it :)

For your honeymoon it’s a tricky question! :D In my opinion, the Maldives are THE place for honeymoon with the little villas, the natural pools, etc. But ofc you won’t do as much things as in a mediterranean trip. Or, why not some place in between like Bali? There are wonderful villas there and you can also hike, snorkelling, etc. Anyway, whatever your decision will be, it will be perfect :)

Have a good day! Good luck with all the lugagges for tommorow!

Reply
Charlotte

Är på maldiverna just nu och det är verkligen superfint här! Så kan verkligen rekommendera det!! Kristallklart vatten och kritvit sand och sisådär 35 grader varje dag.. ?

Reply
Elisabeth

Kuba framförallt Havanna är helt fantastiskt! Men man måste verkligen skala av sig alla förutfattade meningar om hur man har tänkt sig Kuba och den otroliga huvudstaden. Det är rörigt, högljutt, luften är tjock av cigarrök och gamla bilars avgaser och kubanerna kan vara väääldigt “på”, speciellt killarna. Men så är de mot alla, inte bara turister. Helt enkelt ett annat kulturellt sätt att uppvakta och visa intresse:) Var öppen och nyfiken så kommer det bli helt underbart. Det är ett fantastiskt land!

Reply
Anika

You should most definitely choose a road trip in the Mediterranean.
And end your trip with a few relaxing days in Santorini in one of the gorgeous hotels in Oia, overlooking the world’s most amazing sunset – that for me would be a dream honeymoon!

Reply
Helén

Min syster jobbar på Kuba just nu som reseledare. Det är väldigt annorlunda mot Sverige. Bara en sådan sak som att de fick internet för två år sedan, och det som finns är riktigt kasst. Glöm Skype! Hon är lycklig om internet fungerar felfritt i en kvart… Ingenting finns att köpa – en flaska shampoo kostar 90 kronor. Restauranger som har öppet utan att ha mat att servera, hotell med mögliga lakan, svårt att hitta vatten i större flaskor och allt är dyrt. Saker tar tid, de måste vänta, pennor är hårdvaluta och ingenting fungerar om man förväntar sig svensk standard. Men å andra sidan jobbar hon där och har bott där i tre månader, så jag får mest höra om det negativa. Gästerna uppskattar resorna! Och det är ett trevligt land och hon rekommenderar resmålet (men i lagom dos).

Reply
Pretty Tiny Things

Kenza,

I work in a travel agency and even if Maldives are gorgeous please read more about it and let’s reconsiderate this trip… children can be killed as punishment and no rights for women plus the whole pollution and all… I know that you care about where you go and all so please reconsiderate this option..

Hope you’ll understand <3

Much love,

Emily from Pretty Tiny Things

Reply
Sandra

Jag hade valt äventyr nu när jag ser tillbaka. Idag har vi två små barn och äventyr lockar inte alls. Stillsammare semestrar skulle jag spara till framtiden ?

Reply
cornelia

Beautiful swimwear! <3 Honeymoon? I'm dreaming about roadtrip through the USA <3 Maledives sounds amazing but only for a week. If I would go for a longer journey, I want definitely see as much as it's possible.

Reply
Anne

Maui,Hawaii och åk road to Hana!! Min favvo plats på jorden. Lätt. Kuba är nice du kommer älska det tror jag.

Reply
Emelie

Kuba är fantastiskt! Särskilt Havanna. Om du ska till Havanna rekommenderar jag att du tar dig till Callejon de Hamel och den mer afro-Kubanska delen. Otrooooooligt häftig street art och sjukt härliga vibes. Skit i Varadero och åk hellre till Grisbukten eller några mindre öar (Cayo Levisa t.ex). Finns fantastisk snorkling och dykning också!

Reply
Rebecca

https://www.ving.se/grekland/kolymbia/casa-cook?TravelFinderQuery=0%3ad201702040%3ad201704230%3a0%3a8%3af0%3a0%3a1_c2_42%3a42%3af0%3a0%3a

Jag är också livrädd för att flyga och vill inte utsätta mig för att ha ångest för långflygning inför och på vår bröllopsdag.
Vi hittade en så himla fint och mysigt hotel som heter Casa Cook Rhodes. Det är ett vuxenhotell och ser så jääääääkla hemtrevligt och najs ut.

Det ligger väldigt fint till också, vet inte vad ni är ute efter, men tipsar om detta ändå!

Reply
Rebecca

Tänker dessutom att en roadtrip gärna ska planeras och tar mycket energi både innan och under själva resan. Som bröllopsresa skulle jag personligen bara vilja slappna av och njuta av att äntligen vara gifta. Det tänker iallafall vi göra.
Att planera både bröllop och roadtrip känns som att det kan bli extra stressigt och övermäktigt.
Du har så himla mycket för dig hela tiden och det vore tråkigt om er bröllopsresa känns stressig.

Jag och min kille gjorde en roadtrip genom USA i somras och var borta i fyra veckor. Det var heeeeelt underbart och det bästa vi gjort tillsammans. Men det är inte direkt lugn och ro, dessutom många timmar i bil. Vi var väldigt trötta. Så vill inte vi tillbringa vår bröllopsresa men vi gör gärna om det om något år eller två! Men då inte direkt efter vårt bröllop.

Reply
Julia

SÅ VACKER!! ? finns baddräkten kvar och kan du direktlänka den?? Vore sååå snällt! PUSS ❤️

Reply
Sara

Ni borde kolla upp Sandals, jättebra hotellkedja med fantastiska hotell i karibien!!!

Reply
Hanna

kom ihåg att Maldiverna har sin monsunperiod under vårt sommarhalvår! Kommer inte håg när ni skulle åka, men ifall det är under denna period så blir det ju inte så kul att åka.

Reply
Julia

Roadtrip vid Medelhavet, varför inte köra hela vägen dit? Tar ju bara några dagar ner genom Europa. Då slipper ni två nygifta släppa ut flera ton koldioxid genom en flygresa dessutom. Ni släpper väl redan ut tiotals ton per år bara ni två, så det kan ju vara gött att välja det alternativ som är bäst för planeten.

Annars: varför inte en roadtrip genom norra Sverige? Lär känna ert fantastiska hemland.

Men om ni väljer Maldiverna eller liknande: http://m.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/butiken//produkter/kop-utslappsratter/

Reply
Sab

Om ni ska åka till Maldiverna så borde ni passa på att åka till Sri Lanka innan! Det ligger jätte nära Maldiverna. Då får ni lite äventyr i Sri Lanka och sedan relaxxx i Maldiverna.

Reply
Johanna

Supersnygga bilder! :) Roadtrip! Blir ni trötta och vill slappa några dagar är det bara att stanna lite längre på något fint ställe :)

Reply
Mimmi

Ni borde åka till Seychellerna, det är den bästa platsen för en smekmånad. Det är rena paradiset :)

Reply
Ebba

Förstår inte varför folk envisas med att säga att “det är bara ni som kan bestämma.” ;) Det är ju naturligtvis JAG som bestämmer den saken och jag bestämmer att ni åker på roadtrip i Amalfi! Kör försiktigt bara. Ser framemot bilderna! :)

Reply
Annika

Jag skulle verkligen rekommendera Kuredu island på Maldiverna. Det sjukaste paradiset vi någonsin besökt. Maten och boendet var helt fantastiskt. Perfekt för bröllopsresa :) Kram

Reply
Anna

Kuba är ett av de mest fantastiska länderna som jag och min sambo besökt och vi reser ändå väldigt mycket. Allt handlar om att vara lite påläst, som man även behöver vara när man tex reser till Dubai. Alla hade förvarnat oss och sagt att vi inte skulle få äta riktig mat under vår vistelse men efter lite research så var det inga konstigheter. Sen att det var slut på en eller annan råvara, det är Kuba – embargot och dess följder försvinner inte över en natt. :)

Reply
Karin

Jag tycker absolut att ni ska välja roadtrip längs Medelhavet. Det blir ju som en slags prövning för ert tålamod med varandra samt att det är ovanligare :-) Det låter dessutom roligare än Maldiverna i mina öron.

Reply
Sara Clar

Hej,
Baddräkten går ej att finna på
Asos. Är dem från i år? Kan du vara snäll och länka den Kenza ?

Reply
Sarah

Maldiverna om ni verkligen vill ha det superduperlugnt! Var där en vecka, kom precis hem igår från Sun Island Resort – helt utvilad och pepp inför hösten nu. Det finns inte så mycket att göra om man inte är ute efter vattensport och snorkling bl a. , men ett paradis med sol och bad, det ger exakt det lugnet man är ute efter. Rekommenderar! Kul med Kuba, lycka till med resten av resorna. Bara att skriva om ni vill ha mer tips! Hälsa Alex.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*