• header

MONDAY

sick-1 sick-2

Trying to survive this day… 

När jag vaknade upp imorse kändes det som att jag blivit påkört av ett tåg. Syrran var lite krasslig när hon var här så kanske blev smittad på det sättet, eller så var det min löprunda ute i kylan igårkväll….? Ont som fan i halsen iallafall och känner mig helt sänkt. Inte läge att bli sjuk nu iallafall!!! Vi åker ju till Mallorca för att plåta vår sommarkollektion på onsdag. Måste va pigg då. Så jag stannade hemma idag, jobbar istället från köksbordet (vill bara lägga mig i sängen och kolla serier…. men har så sjukt mycket jobb :-() och häller i mig ingefära-te. Kokar upp vatten med massa ingefära i som jag sedan häller upp i en kopp, i med en tepåse + en sked honung och citron. Ska hälla i mig 7 sånna koppar idag (är redan inne på tredje), brukar känna mig nästan helt återställd dagen efter då!

// When I woke up this morning it felt like I’ve been hit by a train. My sis was a bit sick when she was here so maybe I got it too, or maybe it was my run last night out in the cold…? Anyway my throat is hurting like hell and I feel completely exhausted. It’s not a good time to get sick now!!! We’re going to Mallorca on Wednesday to shoot our summer collection. I have to be on top by then. So I stayed home today, working from my kitchen table instead (I just want to lie in bed and watch series… but I’ve got so much work to do :-() and drinking ginger tea. I heat up water with lots of ginger in it and pour it up in a cup, add a tea bag + a spoon of honey and lemon. I’m gonna drink 7 of those cups today (I’m already on my third), it usually makes me feel normal again the day after!

44 Comments

Kenza Z

Kenzas svar: Sitter ju och jobbar nu haha, men du kanske inte läste ordentligt? :-) Kram K

Reply
linda

Låt ingefärabitar koka i vatten i en kastrull på spisen en stund istället (10-15 min), blir betydligt skarpare och mer effektivt. Inte jättegott dock men det “rensar ur” på ett bra sätt

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Brukar låta det koka en stund men inte riktigt så länge, Aleks brukar göra det men det blir så satans starkt då haha! Ska försöka ge mig på 10 min iaf.. ;-) Kram K

Reply
Matilda

Hej! Nu vet ju inte jag hur hårt du kör när du tränar, men om du har det mycket stressigt på jobbet och sedan kör ett hårt träningspass så stressar det ju kroppen ytterligare. Träning är ju bra men jag tror att man kan testa att träna lugnare pass om man har det stressigt i livet i övrigt och lätt blir sjuk. På så sätt kan du smyga igång träningen och vänja kroppen utan att stressa den och bli sjuk, och så kan du träna hårdare sen när det lugnar sig på jobbet. Allt gott /Matilda, fysioterapeutstudent

Reply
Frida Karlberg

Har för mig att du sagt att du är pollenallergiker, jag har varit superdålig i helgen! Vore inte alls konstigt om det påverkar så ett tips är att börja med allergitabletterna nu! Hoppas du blir bättre snart! :) kram

Reply
Marina

Tänk på att ingefäran förlorar sina hälsosamma egenskaper när den blir för varm. Den ska alltså INTE kokas : ) Läg i den när vattnet kommer ner i 60 grader.

Reply
Anni

Man ska aldrig koka ingefära. Låt det dra i vatten som är uppvärmt till max 60 grader

Reply
C

Ta ut tepåsen, släng i någon sked mald gurkmeja samt en halv pressad citron. Kommer göra susen!

Reply
Gemini

En blogg om övergrepp, PTSD, självskadebeteende och vägen tillbaka.

Du är inte ensam♥

Tidsliv på blogg

Reply
Liza

Kezna, you are sick every other week. Or flue, or your throat, or fever, or your stomach, or anything else… You should see a doctor. You take out too many sick leave from work :( Wish you the best..!! xx

Reply
Tyra

It’s her company and I’m pretty sure she has It under control. She’s not on sick leave, she’s working from home. Not that hard just to say something nice and then move om instead of saying what she should do. It’s Sweden, everybody gets sick… often…

Reply
Mandy

Hope you get well soon! It comes always just before a trip or in holidays. But ginger is great to cure! Hugs and kisses

Reply
Rimante

You probably get this virus from your sister or some days before, because it takes about 2-3 days for our bodies to ”recognize” bacteria and for us to get sick, so your yesterdays run had nothing to do with it.:(
Seriously, being sick on a Monday is the worst! Sending you best ”get well wishes now”! Hope you feel better soon xxx

Reply
Emmie

Åh hoppas du blir frisk snart!
Ser upp till dig så otroligt mycket Kenza och har gjort i så många år. Är 17 år och du är verkligen en sån stor förebild för mig!
Kolla gärna in min blogg om du har tid: http://nouw.com/emmieahl hade betytt så mycket!

Reply
R

Man ska inte koka upp ingefära, då försvinner allt det nyttiga. Bara värma upp. Krya på dig!

Reply
Anna

KÖP COLDZYME!! Bästa när man har halsont, hjälper fort som bara den! Krya på dig ✊️

Reply
S

Alltså på riktigt så tycker jag att du ska kolla upp ifall det kan vara så att du är glutenintolerant. Jag var exakt som du, kunde bli dålig av för mycket pasta och bröd och blev väldigt uppsvälld. Förutom det blev jag också sjuk väldigt lätt! Lever ett helt annat liv idag efter diagnosen celiaki.

Reply
KG

Ibland är det värt att dra ner lite på tempo, eller få möjligheten av någon i din närhet att hjälpa dig med dina arbetsuppgifter. Så att du inte blir alldeles för belastad och riskera att bli såhär förkyld och sjuk rätt ofta.. Du ska ju hålla ut i nästan 40 år till tjejen. Kram på dig, och krya på dig.

Reply
Jossan

Jag har läst att man inte ska låta ingefäran koka i vattnet utan bara värmas upp för annars kokar man bort nyttiga ämnen i ingefäran ? men de kanske bara är skitsnack om det fungerar på dig ändå! För mig funkar de aldrig, varesig jag kokar ingefäran i vattnet eller bara värmer den ? ligger genomförkyld just nu (är en påfrestning för immunförsvaret att vara förskollärarstudent haha). Krya på dig!!

Reply
Ninka

Låter som en dunderkur men jag hade inte haft te i då te torkar ut slemhinnorna och halsont ökar. Krya på daj!

Reply
Cecilia

Jag tar alltid Kan Jang när jag börjar känna mig sjuk och insjuknar då inte lika mycket som när jag inte tar kan jang. Sen tar jag det även när jag blir sjuk vilket förkortar sjuktiden! Alltid värt att testa :)

Reply
Alexandra

Kan de inte vara pollen då? För jag har börjat känna av min pollen, trodde först jag åkt på en förkylning med de visa sig va pollen hehe :/
Hoppas du mår bättre snart ! Kram :)

Reply
alice

te är uttorkande och inte lämpligt när man är sjuk. och honungens goda egenskaper förstörs om det blir upphettat till över 40 celsius så den gör lika mycket nytta som socker.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*