• header

TASTING

KenzaZouiten_Tasting-5 KenzaZouiten_Tasting-2 KenzaZouiten_Tasting-4 KenzaZouiten_Tasting-3 KenzaZouiten_Tasting-1

Tasting of menu + cake for our wedding! <3

När jag var klar med plåtningen idag så hämtade jag upp Aleks och så åkte vi ut till slottet där vi ska gifta oss. Där mötte vi upp Johanna (vår bröllopskoordinator) och Fanny Staaf (vår bröllopsdesigner) för att gå igenom en massa grejer. Vi gick bland annat ut till vigselplatsen för att gå igenom hur det ska dekoreras osv. Pirrade i magen när vi gick där… :-)))

När vi hade bockat av lite planering så var det dags att prova av menyn! Vi fick testa lite olika rätter och vi båda ÄLSKADE fisken ni ser på bilden. Mmmm.. Den ska det bli! Det blir förrätt, varmrätt, en fräsch efterrätt och sedan bröllopstårtan på det. Sandra från En Nypa Socker hade med sig fyra olika tårtbitar som vi fick smaka (alla var helt magiska men låt åt säga att den vi valde var som en DRÖM för en chokladälskare som jag… ;-)) samt lite annat gott. Just mat (och blommor, hehe) är det vi lägger lite extra krut på. Vi vill att våra gäster ska äta gott, dricka gott och ha det riktigt bra!

Nu kom vi precis hem och jag tänkte sitta och jobba vid datorn en stund nu. Måste förbereda för ett samarbete, kolla igenom och redigera bilder och läsa lite mail. Har inte hunnit göra det idag. Hoppas ni haft en bra tisdag iallafall, vi hörs imorgon!

// When I was done at the photoshoot today, we went out to the castle where we are getting married. We met up with Johanna (our wedding planner) and Fanny Staaf (our wedding designer) to go through lots of stuff. One of the things we did was to walk out to the place where we’re having the ceremony to go through the decoration etc. I got butterflies in my stomach when we walked there… :-)))

When we were done with the planning, it was time to taste the menu! We got to try some different dishes and we both LOVED the fish you can see in the photo. Mmm.. Definitely having that one! We will have a starter, a main course, a fresh dessert and then the wedding cake. Sandra from En Nypa Socker brought four different pieces/flavors that we got to taste (they were all magical but let’s just say that the one we chose was a DREAM for a chocolate lover like me… ;-)) and some other delicious stuff. Food (and flowers, hehe) is the thing we put most love in. We want our guests to enjoy their food, their drinks and have a really good time!

We just got home and now I’m gonna sit and work on my laptop for a while. I have to prepare for a collaboration, go through and edit photos and read some e-mails. I haven’t had the time to do that today. Anyway hope you’ve had a nice Tuesday, see you tomorrow!

28 Comments

Jess

Nej vad roligt, jag var på det slottet för ett par veckor sen och åt middag i exakt samma rum, haha! Det är ju magiskt vackert där, är övertygad om att ert bröllop blir fantastiskt.

Reply
Jaquelin

En nypa socker gör jätte goda tårtor dock när det gäller dekorationen skulle jag passa mig, vi beställde bröllopstårta med rosor (sockerpasta) men fick någon kaktus liknande blomma på toppen och inga rosor alls som hon själv kallade för pionliknande ros… Trots att det var inte det vi beställt. Sen förnekade hon allt och skyllde på oss trots att det stod klart och tydligt på beställningen vad vi beställt. Hela händelsen var och är väldigt tråkigt och därför anser jag att ni ska veta det innan det är försent.

Så jag skulle passa mig för henne alltså Sandra, hon är väldigt trevlig i början sen så skiter hon fullständigt i hennes kunder.

Reply
Emme

Hände mig med! Jättetråkigt. Blev så besviken när jag såg tårtan på vår bröllopsfest och det var inte alls de dekorationerna som vi hade kommit överens om. Precis som för dig så förnekades allt och jag fick inte ett speciellt trevligt bemötande. Varför har man då ens ett möte innan där man går igenom sina önskemål? Anmälde detta till reklamationsnämnden och vann!

Reply
Sofia

Saker kan gå fel och det som skiljer proffs från amatörer i sådana situationer är bemötandet. De som försöker att förminska händelsen saknar både empati och självinsikt nog att inse att livet går inte i repris och vad kan man göra för att för att inte detta ska förstöra en av de viktigaste dagarna i livet? Har hänt mig också, dock inte från samma företag, utan ett ganska nyetablerat konditori som hyllas i pressen. Ser bra ut men tårtorna är inte ens särskilt goda och kundservicen obefintlig. Tyvärr kan företag med undermålig kvalitet och service fortleva då de flesta svenskar inte vill ge sig in i en diskussion fast de inte är nöjda.

Reply
Therese

Inte för att man någonsin ska ha missnöjda kunder, och om nu min “tanke” stämmer så är det bara sorgligt. Men kan tänka mig att man inte vill ha någon som är så pass stor som Kenza missnöjd. Enligt mig ska det ju såklart inte spela någon roll om ens kund är känd eller inte. Men kan tänka mig att det är en väldig knuff i rätt riktning om man får bra recensioner här på bloggen tex. Tragiskt om det faktiskt är så att vissa kunder ses som viktigare än andra, men kan tänka mig att det tyvärr är så ibland.
Oavsett sjukt tråkigt det som hände med er tårta :(

Reply
Kate

I love that we get to come along with you as you plan your magical day!

xx

bombshell-to-be.blogspot.com

Reply
Astrid

Va kul att ni jobbar med Fanny Staaf! Har följt hennes utveckling på hennes blogg och skulle själv gärna anlita henne i framtiden!

Reply
Sophie

Herregud så gott det ser ut! Vill gifta mig igen-;-) Njut extra mycket av alla dagarna fram till den stora dagen. Det är så lätt att man bara fokuserar på den och inte njuter något av att vara förlovad!

Reply
Frida

Åh jag blev så glad när jag såg att ni valt att jobba med Fanny!! Har följt henne (och dig) så länge och hon är så himla himla duktig. Tror inte ni kunde få någon bättre bröllopsdesigner faktiskt :-)

Reply
Paula

Hi Kenza! It sounds really great. My wedding will be in September 2018. I am still looking for some inspiration when it comes to the decoration… I dont want to have “too cute” or let’s say too girly decoration. I would like to have something in between, it will be little bit a boho wedding style. Will you write a post about your decoration, flowers etc? You are my biggest inspiration! Would be great.
Kisses xoxo

Reply
Sofia

Men holy fuck vad gott allt ser ut.. Farligt att kolla på bilderna så här före lunch haha. Nu vill jag ju ha cupcakes och tårta till lunch!

Reply
Ida

Hur tänker ni gällande att använda er just av En nypa socker? Tänker på all kritik dom fått i samband med bröllop, att dom levererat fel tårta/smak/dekoration så vidare? :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej Ida! Hmm, jag skulle väl säga att dåliga recensioner drabbar varenda företag och missnöjda kunder syns oftast mer trots att de nöjda kunderna är många fler. Jag säger inte att kritiken är obefogad, misstag kan hända alla, men vi väljer att lita på våra vänner som rekommenderat dem samt vår bröllopskoordinator Johanna som har bokat dem. Vi har full tillit för dem! :-)

Reply
Ida

Tack för svaret! Jag hoppas att ni får en helt perfekt tårta och att bröllopet blir allt ni önskat er, ni verkar vara ett helt fantastiskt par och jag älskar alla inlägg som har med bröllopet att göra! Kram :D

Reply
En nypa citron

Brukar inte kommentera men vill även jag gärna varna andra för En nypa socker. Jag och min fästman blev också rekommenderade att anlita företaget av en bröllopskoordinator. Däremot blev vi mycket besvikna då ägarinnan var allt annat än proffsig och lovade att höra av sig efter att vi varit hos henne på provsmakning i hennes källare. Tårtbitarna var torra och liknande mer en sockerkaka än en tårta. Det visade sig tydligt att de inte kunde leverera efter önskemål. Flera veckor gick och vi fick ingen återkoppling. Som tur är hittade vi ett annat företag som lyckas göra mycket godare tårtor och dessutom för ett billigare pris. :)

Reply
Dixi Wonderland

Åhh vilken dag du hade igår. Är så enormt glad för dig och Aleks. Detta är nog ett bröllop som man verkligen önskar att man var bjuden på. Inte bara för att ni verkar så fantastiskt kära i varandra men man är ju så nyfiken på maten, miljön och blommorna :D

Reply
Vicki

Så fina och mysiga bilder. Varifrån är den rosa tröjan du har på dig? Den är sååå fin :)

Reply
M

Vill även jag ge ett varnande finger för En Nypa Socker, två helt oberoende vänner till mig har blivit besvikna. Fel tårta som levererats bl.a. Glömdes det bort att den skulle vara laktosfri, så både bruden och gästerna som var laktosintoleranta fick en del av sin dag förstörd. Den andra fick fel smak. Och båda vittnar tyvärr om uselt bemötande efteråt.

Reply
Maria

Hej Kenza! Jag trodde att det var Björn-Ali som vann det stora tårtslaget som skulle göra din bröllopstårta?
Mvh
Maria

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*