• header

WHITE LACE AND LIGHT PINK TONES

– In paid collaboration with Gina Tricot –

KenzaZouiten_Ginatricot_whites_st-2 KenzaZouiten_Ginatricot_whites-5 KenzaZouiten_Ginatricot_whites-1 KenzaZouiten_Ginatricot_whites_st-1

Get the dress HERE

KenzaZouiten_Ginatricot_whites_st-3 KenzaZouiten_Ginatricot_whites-3 KenzaZouiten_Ginatricot_whites_st-4

Get the top HERE, skirt HERE

KenzaZouiten_Ginatricot_whites_st-5 KenzaZouiten_Ginatricot_whites-4 KenzaZouiten_Ginatricot_whites-2

Get the dress HERE

Jag har ännu en gång plockat ut mina favoriter från Gina Tricot’s senaste kollektion och denna gång ville jag köra lite inspo för er som tar studenten i sommar! Eller för alla andra härliga sommarfester. Vit spets och ljusrosa tyger, som jag gillar att blinga till med statementsmycken. :-) Om ni är sugna på att se fler av mina favoriter så kan ni göra det på Gina Tricot’s hemsida HÄR!

Jag skrev ju det för inte så länge sedan att det i år är 8 år sedan jag tog studenten. ÅTTA! Jag minns det verkligen som att det vore igår… Några veckor innan hade vi studentskiva som jag hade styrt upp på Stockholms då hetaste nattklubb (ja för 18-åringar alltså, hehe). Jag hade på mig en ljusrosa volangklänning och håret var megatuperat. Hittade en bild här, så små! Jag minns den kvällen så väl för det var här många av oss började förstå att vi snart skulle gå skilda vägar och det var lite tråkigt, men samtidigt så ville vi inget hellre än att det skulle bli 5e juni.

När den stora dagen sedan kom så bar jag vitt (titta vad gullig jag är framför min kära TH-vägg haha!), för mig fanns det inget alternativ då men nu tycker jag verkligen att man kan köra på någon annan färg som t.ex. ljusrosa eller ljusgult. Det är ju himla fint det med! :-) Iallafall, klänningen var i det kortaste laget och klackarna, som också var vita, var skyhöga.

Efter en väldigt kort nattsömn (var alldeles för exalterad för att kunna somna) så satte jag mig på bussen in till skolan, så som en miljard gånger innan men det här var sista gången. Jag minns att jag var stoltare än någonsin med studentmössan på huvudet. Det här skulle bli den bästa dagen i mitt liv. Efter att ha skålat med bubbel med hela klassen så var det dags för själva utspringet. Jag sprang ut hand i hand med min bästa vän Nadia och ute möttes vi av alla familjer och vänner som stod och hejade. Här har ni lite bilder. Jag minns frihetskänslan, att skolan äntligen var över och att jag äntligen kunde börja fokusera på mitt företag och det jag älskade att göra. Jag minns hur stolta mamma och pappa var. Till och med Aleks, som jag precis hade fallit för, stod också där nere på gatan för att heja. Han var 24 då och jag tänkte att han aldrig skulle komma och kolla på en babyrumpas utspring liksom, haha. Blev så glad när jag och Nadia tittade ner på gatan genom fönstret och såg honom.

Resten av dagen var bara ett enda stort lyckorus. Vi tjoade och hoppade på lastbilsflaket som tog oss runt och runt igenom stan i flera timmar. Skrek till främlingar på gatan att vi hade tagit studenten och trodde att hela världen kretsade kring oss. Och just där och då så gjorde den ju det… ;-) Trots att det gått hela 8 år sedan den dagen så kan jag fortfarande bli lite avis på er som fortfarande har denna dag framför er. Lycka till och NJUT!!

// I have once again picked out my favorite pieces from Gina Tricot’s latest collection and this time I wanted to do some inspo for those of you who are graduating this summer! Or for all the other lovely summer parties. White lace and light pink fabrics, that I love to bling up with statement jewelry. :-) If you want to see more of my favorite pieces you can check out my page HERE!

I wrote a little while ago that it’s now eight years since I graduated High School. EIGHT! I remember it like it was yesterday… A few weeks before I threw a party for my class and our friends at the club that was the most popular in Stockholm (well, for 18 year olds at least, hehe). I wore a light pink dress and my hair was huge. I found a photo here, we look so young! I remember that night so well because it was here we started to understand that we were about to go separate ways and that was a bit sad, but at the same time we didn’t want anything but for it to be 5th of June now.

When the big day came I wore a white dress (look how cute I am infront of my TH wall haha!), for me there wasn’t any other option but I really think that you can definitely go for something else like light pink or light yellow. That is also really nice! :-) Anyway, the dress was short as hell and the heels, that were also white, were super high. 

After a very short night sleep (I was way too excited to fall asleep) I got on the bus to school, like a billion times before but this was the last time. I remember that I was more proud than ever with that graduation hat on my head. This was going to be the best day of my life. After having champagne with the class it was time for us to “run out” of school (it’s a thing you do in Sweden). I ran out hand in hand with my best friend Nadia and outside all families and friends were waiting and cheering. Here are some photos from that. I remember that feeling of freedom, that school was finally over and I could finally focus on my business and what I loved doing. I remember how proud my mom and dad was. Even Aleks, who I had recently fallen in love with, was also standing there on the streets cheering for me. He was 24 at that time and I didn’t expect him to come and watch a little baby run out of school, haha. I was so happy when Nadia and I looked down at the street from the window and saw him.

The rest of the day was just one big happy moment. We we’re screaming and jumping on the truck (also a Swedish thing haha) that took us around the city for hours. Yelled to strangers on the street that we had graduated and thought that the whole world revolved around us. And there and then, it sure did… ;-) Even though it’s been 8 years since that day, I can still get a bit jealous of those of you who still have that day ahead of you. Good luck and ENJOY!!

 – This post is in collaboration with Gina Tricot.


38 Comments

Maria

Oh Kenza, it’s such a lovely post! Really enjoy reading your story. And that moment about Aleks, awww… That thing with the truck reminds me Norwegian bus tradition. Ok, I watched SKAM and at the beginning I can’t understand wtf is the bus means… what kind of bus!! Why they need bus?! And then I googled and it’s such an interesting tradition! We haven’t those kind of things in Russia, but we have 2 events, hehe. The first one in May when the classes is over – it’s called the Last Bell, everyone in an old tradition school uniform, bring flowers to our teachers, dancing school valtz, singing songs about future adult life and crying so hard haha! And then final exams and the real graduation – but it’s just a restaurant where everyone in a huuuge princess dresses ;D And it’s a big party where we drink so much, someone even have the first sex somewhere on the toilet haha.. Everyone love each other and promised to do a meetings 1 time per year. And now, 9 years after my graduation and we haven’t seen each other at all. Never. Hahaha! Oh memories… Sorry for a long comment, I got your nostalgia thing.

Reply
Nathalie

Du är så vacker så det nästan gör ont i ögonen!! Girl crush!!
För mig var de elva (!!!!!!!!!) år sen jag tog studenten tror jag, helt sjukt. Vart tog tiden vägen?!?! Haha
Kram <3

Reply
Filippa

Nej gud blev så glad av att läsa det här lilla studen inlägg. Ska själv ta studenten i år och det börjar ju närma sig, mösspåtagningen är ju redan nästa fredag! Jag springer sen ut den 8:e Juni och är så taggad men också spänd. Detta inlägg fick mig verkligen att längta ännu mer <3

Hoppas du har det bra i LA och på Disneyworld imorgon. Är så avis! Grattis på födelsedagen i förskott!

Reply
Gabriella

Fast jag minns faktist att du bloggade att du funderade på att ha en rosa klänning istället för vit. Blev himla glad när du valde vitt! Så få tillfällen i livet som man kan bara en helvit klänning :) Fler tillbakablickar!

Reply
Emilia

I sommar är det tre år sen min student och i sommar tar jag även examen från universitetet! Ändå kändes studenten som en större grej, det är ju en milstolpe men universitetet har varit svårare än alla min andra år tillsammans (kan jag inse nu såhär i efterhand). Man firar ju studenten mer än examen vilket är lite knäppt, men man får ändå inte lika bra sammanhållning i en klass på universitetet eftersom många läser olika kurser osv, så det gör faktiskt ingenting att inte åka flak denna gång ;)

Reply
Sofia

Åh, studenten! Tog du studenten för åtta år sen? Blir sjukt förvirrad – jag är ett år yngre än du men tog studenten för sex år sen ju! Aja. :) Minns flaket bäst från den dagen. Det var så jäääävla kul! Vi hade det näst största flaket i Helsingborg det året, med ca 80 pers och dj. Jag hörde aldrig musiken dock, hörde bara basen som dunkade, allt vrålande, visselpipor och ljudet av 80 fulla ungdomar som hoppar på ett lastbilsflak. :D Man hade ju tinnitus i typ tre veckor efteråt, haha..

Reply
Gina

Haha hjälp vad roligt med lite gamla bilder! Här är en som har hängt med sedan innan du tog studenten. Alltså det känns lite sjukt faktiskt, tänk vad många timmar jag måste ha hängt här inne ? Men jag hänger kvar än!

Reply
♥ RUZANNA ♥

WAAY min klass hette också SP3A! studenten var en av de roligaste dagarna i mitt liv, hela dagen var en stor fest och åka flak är bland det roligaste som finns typ! :) ♥♥♥

Reply
Amanda

Hej Kenza! Varför har du två olika vigselringar vid olika tillfällen/på olika bilder? Ibland har du den aleks friade med och ibland denna silvriga? :)

Reply
Johanna

Ååh den vita spetsklänningen är EN DRÖM! Hade så gärna burit den nu på lördag när jag ska på vårbal, men tyvärr är den lite väl dyr för en fattig student. Hade förmodligen inte sett lika bra ut på mig heller iofs ;) Drömmer vidare om den.

Reply
n

Du skriver väldigt vackert. Man glömmer nästan det för att bloggen handlar om mode men jag hoppas du är medveten om att du har en förmåga att beskriva händelser i ditt liv på ett väldigt vackert nästintill drömliknande vis. Jag kände känslan du kände när du tog studenten när jag läste detta.

Reply
Noémie

The lace dress is so gorgeous and give has a summer vibes :). The first dress looks more like something that you could wear at weddings. Unfortunately , I don’t have any friends that’s getting married this year but hopefully soon , so I can wear such a dress.

Noémie xx

Reply
M

Hej Kenza!

Läste ditt inlägg om Fornis bok och såg att vi hade otroligt liknande syn på vad framgång är.

Jag har i princip socialfobi. Skulle till exempel aldrig våga prata inför en grupp (eller dansa inför hela svenska folket?!), vilket kan påverka min utbildning på universitetet. Jag är i 20-års åldern och nyfiken. Villig att lära mig. Villig att våga. Jag kan spela tre instrument och är otroligt bra på att skådespela (får man säga så om sig själv?), jag är lättlärd men med tiden har jag blivit fegare. Drömmen är dock att bli forskare, och då måste man hålla i presentationer.

Jag uppskattar att du som kvinna i det här samhället väljer att visa upp många olika sidor i din blogg; din passion för modeväskor, din viljestyrka och uthållighet och din kraft att bekämpa fattigdom. Men även den lite mer privata sidan.

Jag skulle vilja våga fråga om du vill testa på Sky diving? När jag var yngre vågade jag träffa människor – likt hur du träffade Mirre. Så lätt. Så spontant. Men du verkar så himla bra. Dags för en träff med en läsare kanske?

Sköt om dig!

Med vänlig hälsning,
M

Reply
Ana

¡Hi Kenza! Thank u for your hard work and Happy Birthday! Could you do, maybe in the future, a post (or just reply to my comment :P) giving us ideas for family events (where you have to wear formal clothes) or morning-wedding? I have so many family events and a wedding and I have no idea how to combine clothes or what should I wear. And right now I am trying to have a healthy life and do sport but I am still chubby and I would love to adapt the clothes to my body! and feel beautiful and confident with myself! Thank you so so much! <3 Kisses from Spain.

Reply
Linn

Hej!

Vart kommer örhängena ifrån som är ifrån den första looken?:)
Hittade de inte hos Gina tricot!

Hälsningar Linn

Reply
Anna

Snälla Kenza, när/om du har tid får du gärna berätta var du hittade skorna till outfitbild nr 2. Jag gifter mig i sommar i vit spetsklänning (knälång) och de vore perfekta..!!
Tusen tack för all tid du lägger ner på bloggen :-)

Reply
Mahtab

“för mig fanns det inget alternativ då” men Kenza tänkte inte du typ ha en chockrosa klänning på dig hahahhah eller minns jag hel fel?

Detta inlägg var så vackert att läsa, speciellt delen med Aleks. Älskar dessa inblickar i ditt liv. För mig är studenten nästa år, men det känns så himla nära redan. Konstig känsla det där med att resten av livet drar igång om ett år

Reply
Anna

Åtta år? Gå å lägg dig, 28 år här och det känna fortfarande som igår. Sanningen är att de första tre åren efter gymnasiet rör det fortfarande på sig men sen visar sig vuxenlivet i all sin enahandahet och 7 blir till 17 till 27. Reality!

Reply
Mathilda hansson

Kenza!!! Jag behöver HJÄLP. Jag ska på ett bröllop i sommar och behöver hjälp med att hitta klänning. Jag har aldrig varit på ett bröllop och skulle sååååå gärna villja ha lite tips. Bröllopet ska vara mitt på dagen så ingen afonklänning. Men någon knälång som helst täcker axlarna.

Tror många skulle uppskatta ett sånt inlägg!

Kramkram

Reply
Lovisa

KENZA! Vart kommer de fina örhängena ifrån som du har på dig på det första fotot? :) (Klänningen med volangkant)

Reply
Johanna

Jag sitter allvarligt med tårar som rinner ned för kinderna. Gud vilket härligt inlägg!!! Så fint.
Hoppas att det är låååångt kvar innan du slutar blogga, om du nu ska göra det någon gång. Skulle vara helt tomt utan en Kenza blogg :(
Men men, tack för en fantastisk blogg! Hoppas att du förstår hur otroligt bra du är. Helt sjukt hur du hela tiden tar bloggen till nya nivåer och förtsätter att överaska. Du är GRYM!

Kramar, Johanna

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*