• header

DEAD

Had so much fun at Coachella! <3

Ahhh är typ helt förstörd idag. Kunde inte sova så mycket på planet + jetlag så somnade på 3 sekunder när jag och Aleks skulle se en ny serie på eftermiddagen. Sa åt honom att inte låta mig sova för länge så att jag kan somna ikväll och ställa om dygnet men han drog iväg och kom hem 4 timmar senare haha…. Jaja, är fortfarande så trött så ska försöka vara vaken någon timme till och sedan lägga mig!

Imorgon är jag tillbaka på jobbet, känns som att det var en evighet sedan. Sticker dock till Tyskland på jobb tisdag och sedan Kuba veckan efter för plåtning med Nelly så jag är knappt hemma något. Ska bara röja undan jobb, tvätta, prova av klänningar med mina brudtärnor, prova av min bröllopsklänning som typ är klar (!!!!), se min bästa vän gifta sig, fira min andra bästa väns födelsedag och sedan sticker jag iväg igen!

Nu ska vi ge ett nytt försök att se 13 reasons why. Har hört att den ska vara riktigt bra!

// Aahhh I’m completely dead today. I didn’t get much sleep on the flight + jetlag so I fell asleep in 3 seconds when Aleks and I was going to watch a new series in the afternoon. I told him to not let me sleep too long so that I can fall asleep tonight but he left home and came back 4 hours later haha…. Anyway I’m still so tired so I’m gonna try to stay awake for one more hour and then go to bed!

I’m back at work tomorrow, it feels like it was forever since I was there! I’m going to Germany on Tuesday for work though and then Cuba next week to shoot with Nelly so this is just a quick stop at home. I’m just gonna get some work done, do the laundry, try out dresses with my bridesmaids, try on my wedding dress which is basically done (!!!!), watch my best friend get married, celebrate my other best friend’s birthday and then I’m off again!

Now we’re gonna give 13 reasons why another try. I heard that it’s really good!

18 Comments

noor

OMG, it seems like you go to every beautiful place on earth, Iceland, Cuba… KEEP US UP TO DATE! :D then we are also a bit on a trip lol.

*wants to go to* *Yes, I am a bit jealous*

Reply
Dixi Wonderland

Du måste se den serien! Serien är fruktansvärt hemsk men samtidigt så viktig. Grät så mycket under avsnitt 11. Serien har 9.0 på IMDB så det säger en hel del :)

Reply
Camilla

Välkommen hem K!
Jo det är så att jag undrar lite om var ni bodde någonstans när du och Alex var på Sardinien? Jag och min bästa syster ( älskar att vi kan resa ihop!) funderar lite på Sardinien nämligen så jag tänkte bara kolla om du kommer ihåg vilken stad ni bodde i och kanske om du kommer ihåg hotellet och så? :) vore guld att få lite tips!
Sov så gott!

Reply
NADIA

13 REASONS WHY ÄR SÅ BRA!!! GÄRT SÅ MYCKET OCH MÅDDE DÅLIGT FLERA DAGAR EFTER ATT SETT KLART DEN

Reply
Linn

Det gör ont i mig så mycket som du flyger! Någon typ självbehärskning och miljötänk borde du ju ha!

Reply
Linnea

Älskar din blogg (och dig såklart haha) men måste bara varna att 13 skäl varför är extremt triggade. Själv lider jag av psykisk ohälsa och överlevde självmordsförsök. Tyckte att serien var självmordsglorifierande och orimligt att det skulle finnas 13 tydliga själ för någon att ta livet av sig, såklart kan det vara så för vissa. För många kommer självmordstankar (har pratat med andra) som svåra att lokalisera, därför kan tankar på att det inte finns någon annan utväg. VILKET DET GÖR! De visade självmordsscenen vilket såå många psykologer avråder pga att det är så himla triggade. Den går liksom ut på att saker och ting tillslut blir “bättre” för andra. Skulle inte rekommendera serien! För mig har mitt mående bara blivit sämre efter serien. Om du tittar på den, kom ihåg att då tänka att den handlar om mobbing mer än självmord.

Reply
Sofia

Skulle inte du, lite då och då, kunna skriva under dina inlägg vad för kamera och objektiv du tagit bilderna med? Hade varit kul :)

Reply
thea backlund

Hade svårt att fastna för 13 reasons why så den stod mest på i bakgrunden, tills de sista 4 avsnitten när saker började spåra ur; då var jag uppe hela natten haha. Men tror att den kan göra mycket nytta, det är ett bra budskap!

Reply
Linette

Hii! Håller med Linnea här ovan!
Den är proffsigt gjord och man blir fast rätt snabbt, intressanta karaktärer, så förstår att det är hypad. “Typisk” tonårsserie som går in i mångas dramatiska hjärtan lixom. MEN.
Vill lixom inte prata om att jag har sett den till dom som faktiskt befinner sig i den åldern så att dom ska vilja se den(te.x minsa småsyskon). Pga känsligare i den åldern och som sagt, glorifierar och triggar och gör det som ett “alternativ” till att få upprättelse fall man blivit illa behandlad. Det känns farligt.
Dom har förklarat att dom har visat självmordet så grafiskt just för att det är viktigt och “avskräcka” personer som går i dom tankarna. Men tycker INTE dom lyckas alls med det. Kan mer se det som ett mer möjliggörande till att göra det. (SPOILER))) Själva scenen visar ingenting om hur lång tid och hur fruktansvärt det skulle vara att faktiskt ligga och dö på det sättet som hon gör.
De finns bevisat att om folk som mår dåligt, som ser sånt här, destruktiva saker så är det mer triggande och inte mer avskräckande. Ungdomsstöd-stödlinjer i USA har te.x fått samtal om deras mående försämrats just pga serien. Dramtiskt kan man tycka, men där ser man vilket inflytande det har vad man ser och när man känner vad personer man “kommer att känna” känner vad en själv kanske upplever på ett vis (som dokumenterat förut, att en person som har en närstående som tagit livet av sig, löper större risk att även göra det själv).
(+ problematisk i fat shaming och andra typiska roller som inte lyfts som problem)
Så är väll med på om den ska uppmärksammas i en grupp med samtal efteråt i vuxet sällskap så det kan disukteras. Inte för ensamma personer som redan står och tippar fram och tillbaka i måendet.
Så om ni nu fortsätt se eller sätt klart hoppas jag att ni inte blir allt för påverkade och kan se utanför deras dramatiska lilla bubbla! Jag blev fett deppig haha. SÅ nu fick jag ut lite av dom känslorna. Moving on. Hoppas du får en fin dag.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*