• header

BIRTHDAY VLOG FROM L.A.

NEW VLOG UP! Subscribe to my channel here

Hej söndag! Mina planer idag är: jobba några timmar, städa, kanske springa ett par km (om jag hinner/orkar) och sedan packa inför Kuba. Flyget går tisdag morgon vid 6 men eftersom att vi är borta på bröllop hela dagen imorgon så måste allt vara packat och klart ikväll. Ikväll kommer även mami på middag så tänkte laga något gott! Kan inte ni dela med er av ert favoritrecept? Veg eller fisk. Vill testa något nytt! :-)

Här har ni veckans vlogg förresten! Filmade 2 dagar i L.A. så ni får hänga med oss när vi b.la. hänger i Venice och firar min födelsedag på Disneyland!

// Hello Sunday! My plans for today are: work for a couple of hours, clean the apartment, maybe run a few kilometers (if I have time/energy) and then pack for Cuba. The flight is at Tuesday morning around 6 but since we’ll be at the wedding all day tomorrow, everything has to be packed and done tonight. We’re also having my mom over for dinner so I’m planning on cooking something nice! Why don’t you share your favorite recipe with me? Veg or fish. I want to try something new! :-)

Here’s this week’s vlog btw! I filmed 2 days in L.A. so you get to join us at Venice beach, in Disneyland and more!

49 Comments

Ellen Olsson

Har ett supergott och enkelt recept på pasta med krämig avokadosås!
Koka pastan som vanligt.
Mosa ca 3 avokados och blanda med olivolja och lite vatten så att det blir lite lösare, men akta så att det inte blir rinnigt. Tillsätt några matskedar vitt vin. Hacka en till två charlottenlökar och blanda i. Hacka en kruka basilika och rör ner. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Blanda med pastan i kastrullen. Gott att toppa med frön och nötter eller lite krispiga grönsaker, kanske sparris!

Reply
amanda

morotssoppa med kokosmjölj, ingefära och rostade jordbötter! Receptet finns på ica.se
Sjuukt gott, snabblagat. Gott med rostat bröd med ost till

Reply
Sanne

Pastapesto – smidigt, snabbt o galet gott!

Pasta penne
Pesto (färdig)
Rödlök
Mozzarella (2 paket)
Babyspenat
Körsbärstomater
(Valfri proteinkälla – Scampi är godast men även lax funkar fint)

Koka pasta. Stek laxen o skär i mindre bitar. Kör du scampi fräs den i vitlök o chili för mer smak.
Skiva rödlöken, skär tomaterna på halva, skiva mozzarella. Blanda samman allt. I med pesto (jag tar en hel liten burk till 4 portioner pasta men smaka av själv :).

Smaklig måltid!

Reply
Emma

En rätt som jag lagar ibland är bulgur med pesto, gul lök, rucola och tomater samt kyckling. Plocka bort kycklingen så har du ett vegetariskt alternativ ☺ För att göra rätten till sin egen kan man blanda det mesta i den samt att det är gott att blanda mellan röd och grön pesto ?

Reply
Beatrice

Har en quorngryta som är to die for! Du behöver quornbitar, skivade morötter, broccoli, salt, peppar, lantbuljong, en skvätt lingonsylt och lite grädde och voilà! Gott med ris eller quinoa! :)

Reply
Isse

Har ett jättegott fiskrecept jag kan rekommendera! Du behöver: 2 äggulor, 4 port pulvermos, 150g riven lagrad ost, 600g tinade laxfiléer, 65g bladspenat, 2dl lätt creme fraiche, lite citronjuice, 2msk fiskfond och 1 kruka gräslök. Börja med att tillaga pulvermoset – häll sedan i äggulorna, hälften av den rivna osten, en nypa muskot. Spritsa eller klicka ut moset längs med kanterna på en ugnsform, så det blir en “ram” runt mitten. Lägg bladspenaten som en bädd i mitten, ringla över lite olivolja. Skär laxen i kuber och fördela på spenaten. Värm creme fraichen i en liten kastrull, hacka gräslöken och häll i tillsammans med fiskfond, citronjuice, salt och peppar. Häll såsen över fisken. Strö resten av osten på toppen av moset, in i ugnen på 200 grader ca 15-18 minuter. Klart! Supergott :-) Receptet är för 4 personer.

Reply
Sara Rebecca

Mina favvorecept just nu är kikärtsbiffar med avokado!
Innehåller:
Kikärtor
Olivolja
Vitlök
Avokado
Ägg
Ströbröd
Créme Fraishe
Koriander
Spiskummin

Brukar äta dessa med couscous som jag rör i fetaost och bladspenat samt yoghurt med mynta :-)

Reply
Sara Rebecca

Kom på lite mer vegfavoriter. (Nån med fisk)
– Blomkålssoppa
– Lasagne med spenat, zucchini och ricotta
– Rödbetsbiffar (asgott med hummus!)
– Räktacos
– Portabelloburgare
– Halloumi Hotpot

Reply
Alina

Gott till ex lax i ugn: blomkål- och broccolimos. Koka, mosa, blanda i smör, salt, citron, parmesanost.

Reply
Emma W

Här kommer min vegfavorit: quinoabiffar!
Koka 3 dl quinoa i 6 dl vatten med en grönsaksbuljongtärning i 8 minuter, häll ut överflödigt vatten. Hacka en lök och fyra bitar soltorkad tomat, blanda med 100 g smulad salladsost, 1 msk svarta sesamfrön, 3 ägg och den kokta quinoa. Krydda med salt och peppar. Klicka ut röran på stekpanna och forma till biffar. De måste steka ganska länge för att hålla ihop när man vänder dem. Vi brukar servera med klyftpotatis, sallad och tzatziki. Smaklig måltid ?

Reply
Vera

Prova laga en gryta på kikärtor: stek gullök, vitlök, i med krossad tomat, jordnötssmör, kokosmjölk, puttra, smaka av med salt, häll i kikärtor, skivad banan och koriander. Serveras med ris. :))
Eller riv morot och halloumi, blanda med ägg och forma till biffar och stek. Ät med sallad, dressing och krutonger (gärna hemmagjorda med vitlök, stek formfranska i kuber bara).

Favorit: Eller köp skalade mandlar, mixa till ett mjöl. Blanda mjölet med riven gullök och kokt grötris, grönsaksbuljong och forma till biffar. Panera med ströbröd och paprikapulver. Stek och ät med kokt potatis och gräddsås med lök och soja. Sååå gott!!! Mums.

Reply
Emma

Ok, på riktigt bästa vegetariska pastan:

250 g champinjoner
1 schalottenlök
Spenat efter tycke och smak
3 dl grädde
Mängder av persilja

Skiva champinjonerna och hacka löken. Stek löken först i olja eller smör, lägg sedan i svampen och stek tills all vätska är borta. Häll på grädde och låt puttra en stund. Koka valfri pasta. Mot slutet av pastan, släng i spenaten och persiljan. Klart! Räcker till ca 2 personer :)

Reply
Louise Pettersson

Snälla snälla fråga din vackra vän var hon köpt den otroligt snygga klänningen/koftan i vitt, så fräsch och snygg!

Reply
Isabelle

Denna fiskgryta är gudomlig, jag brukar ta bort musslorna men de är bara en smak sak! Prova, du kommer inte att ångra dig!

Portioner: 4st
400 g torskfilé, sej eller hoki
300 g laxfilé
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran (à 0,5 g)
300 g räkor med skal
1 burk musslor (à 150 g)
1 1/2 tsk tomatpuré
Till servering
ev. bröd

Så här gör du

Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken och purjolöken ett par minuter tills de blivit glansiga och genomskinliga. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna.
Till servering: Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.

Reply
Sara

Vegetar pizza:
(Im just writing in norwegian)

Ingredient list:
1. Halsans Kok Soya Farse (2 pakker)
2. Mais (1 pakke)
3. Paprika (1stk)
4. Champignon (10 stk)
5. Taco-saus 1 stk
6. Pizza bunn 2 stk
7. Pesto 1 stk
8. Ost

Bland punkt 1-5 sammen i en stekepanne. Ta litt taco-saus på pizza bunnen. Ta deretter pizza-fyllet på pizzabunnen. Tilslutt bruker du revet ost og pizza på toppen av pizzaen.

Reply
Amanda

Ett recept som jag tycker är helt otroligt gott och lyxigt är duschesspotatis och lax täckt med en supergod citronsås. Lite ärtor till också.
Brukar följa detta recept på duschesspotatisen: http://www.koket.se/per_morberg/_/_/duchesspotatis/
Sen detta receptet för såsen och för idé om hur man kan lägga upp allt på plåten/ugnsformen: http://kryddburken.se/tag/spritsa-potatismos/

Tycker det ser festligt ut också, vilket ju passar bra när man vill bjuda på en lyxigare middag. Såsen är verkligen så himla god också. Så detta är ett hett tips! :) Kram

Reply
Luana Valentina Ramme

Hey Kenza!
One of my fav dishes I like to make is Salmon-Broccoli sauce noodles. You cook the broccoli add pieces of salmon and then add cream. Once it’s creamy you mix it with the noodles (or any pasta or rice) and you’re done! ?
Hope you have an amazing day!
Love from Switzerland❤️

Reply
Angelica

Fiskbiffar med coleslaw i tortillabröd är supergott. Mixa den fisk ni har hemma med en stavmixer, krydda som ni vill (Tex citron dill och cayenne). Sen formar ni bara den o steker. Behövs inte ens ha ägg i. Super enkelt och så gott!

Reply
S

Mumsig och god veg lasagne.
Stek 2 lökar med 2 klyftor vitlök. Tillsätt krossade tomater, 1 tsk honung, 3 msk tomatpuré, färsk timjan. Låt steka ihop och lägg till 200gr babyspenat. Salta och peppra. Skär halloumi i tunna skivor, varva sen lasagneplattor med såsen och halloumin. Börja och avsluta med såsen. Strö öve riven ost och in i ugnen i 20min. Stek laxfilé till och servera med sallad :) Mumsigt!

Reply
Seda

Hej Kenza!
Det är många som tar studenten snart som inte har hittat en klänning ännu, skulle du kunna lägga upp några fina klänningar/hemsidor på din blogg? Hade varit sjukt tacksam då jag har världens panik just nu..
ha det så bra kram!

Reply
Klara

Hej Kenza! Här kommer några goda recept.

Dela 1 sötpotatis i fyra och koka tills de är klara. Mosa sötpotatisarna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, salt Peppar, pressad vitlök, finhackad persilja och riven parmesan. Lägg även på halvor av paprika (som du kan gnida in i lite olivolja också), haricot verts, körsbärstomater, klyftor av lök och andra grönsaker du gillar, tänker typ broccoli eller blomkål. Glöm inte att salta och peppra alltihopa. In i ugnen på 225 grader tills potatisen fått lite fin yta. toppa med ruccola. Jag hade kyckling till, men tänker en god sallad eller någon typ av vegobiffar är gott till. Kanske stekt lax? Jag serverade en yoghurtsås med rivet citronskal, vitlök och finhackad persilja.

Ett annat gott recept är smörstekt torsk eller lax, stekta primörer såsom sparris, sockerärter, körsbärstomater, charlottenlök, morötter, babyspenat, dill och salt och peppar. Servera med färskpotatis, brynt smör (vispa på spisen tills det blir ljusbrunt och luktar nötigt) och romsås.

Annars är haloumiburgare med avokado, vitlöksstekt svamp, tomat, gurka och sallad gott :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*