• header

HOW I CURL MY HAIR

New video up! I show you how I do my curls + a little ghost story…

Hej bloggen! Nu har vi landat på svensk mark igen, vi väntar på väskorna nu så passar på att blogga. Det var lite trist att Kuba-vistelsen var så kort men det känns ändå skönt att vara hemma igen, har flängt runt så mycket på sistone.. Nu kommer jag inte åka någonstans förrän i juni (då kör vi en vecka i Montenegro med barnen!), har massor med jobb och plåtningar nu resten av maj så måste vara hemma. Och så måste allt det sista fixas inför bröllopet. Bara 3 månader kvar nu ju!!!

Här har ni veckans video förresten, en väldigt efterfrågad en – nämligen hur jag gör mina lockar samt vilka produkter jag använder (schampo, balsam och styling). Något annat som var efterfrågat bland mina tittare var historian om när jag såg ett spöke, bloggade om det när det hände men det var länge sedan så nu berättar jag det igen. Hoppas ni gillar videon, nästa blir en vlogg från Kuba!

// Hey guys! Now we’re back in Sweden, we’re waiting for our luggage now so I thought I could make a post. It was a bit sad that the Cuba trip was so short but it still feels great to be back home again. I’ve been traveling a lot lately… Now I won’t go anywhere until June (we will go to Montenegro with the kids!), I’ve got a lot of work and photoshoots now in May so I have to stay home. And we also have to set the last things for the wedding. It’s only 3 months left now!!!

By the way here’s this week’s video, something you’ve been requesting – how I do my curls and what products I use (shampoo, conditioner and styling). Another thing that was requested from my viewers was the story about when I saw a ghost, I wrote about it when it happened but that was a long time ago so now I tell the story again. I hope you enjoy the video, my next one will be a vlog from Cuba!

48 Comments

Hi

Sooo creepy, if that had happened to me i’d die. Luckily i have never seen anything.

Reply
Imke

Hi Kenza :)
That story gave me goosebumps! I asked for the story several times, but damn, that was a bit scary. Thank you for telling though :)
I have not seen ghosts (thank god), but I also know people who have. So I do believe in it.
Great video as always, I love your blog!
xxx

Reply
Ann

Great video and your hair is amazing!

I’ve worked 7 summers in horse stable and the livinh building is an old school, built in early 1900. I could almost write a book about what my friends and I have seen, hears and felt! Whispers, steps, cold spots, shady figures. The scariest was when we went to a small warehouse (there was old toys) to switch the lights off and the whole place was messed up, the toys were all over the place execpt one!

Reply
noor

Aaaah, can’t wait for the vlog from Cuba! I already saw this video on YT and that song in the background made the story even more scary lol.

Reply
Amanda

Jag såg min morfar samma dag som han gått bort. Jag var 6 år. När jag skulle somna så stod han i dörröppningen med ett ljus om sig. Han såg harmonisk ut och det kändes som att vi tog farväl. Han var en fantastisk människa och jag var inte rädd på något vis. Han brukade stå där när han sa godnatt de gånger han passade mig. Jag delade det med min mamma i 20-årsåldern och hon såg helt förbryllad ut. Det visade sig att han tagit farväl av henne också, och hon, liksom jag, hade inte vågat dela det med någon tidigare. ?

Reply
Pauline

alltså den där spökhistorien makes me shit my pants. hade aldrig känt mig safe och vågat sova again haha

Reply
Anna

can you put the link for that cute pink top you’re wearing..? Love the video btw.

Reply
Elisa

My god Kenza! I’m home alone tonight and I’m sure my imagination will drive me crazy :D I’m not sure if I believe in ghosts but I’m so affraid of paranormal things that I think that people like me don’t get to see ghosts!

Reply
Maria

My God! It was really scary story, frightening!! I’m believe in ghosts. I really don’t know if I had a similar situation or it was only my dream (nightmare). I’m not sure about that, but I believe in your story. I hope it doesn’t happen again. I still think ghosts are special because they want to tell us something or warn about something. Take care of yourself. Greetings ?

Reply
Kenzafan

Omg jag dör fyfan va obehagligt hatar läskiga historier men man kan ändå inte låta bli att lyssna. Hahahaha och du gör det ännu mer läskigare med ljudet i bakgrunden, var tvungen att ha på tvn för att fortsätta lyssna omg usch snälla säg i nästa inlägg att det är ett skämt annars kmr jag inte somna ikväll hahahaha

Reply
S

Har alltid haft en “förmåga” att se och känna konstiga grejor men alltid bortförklarat det för mig själv fram tills en natt för 2 år sedan. Vaknade vid 2-3 på natten av att min då nyfödda dotter ville amma, eftersom jag liggammade henne la jag henne vid bröstet och försöker hjälpa henne att greppa rätt. När hon äntligen börjar äta, tittar jag upp mot en rottingstol som stod ungefär 2 meter från sängen och ser då att en MAN sitter i stolen och riktigt hånler mot mig. Trodde jag skulle dö. Alltså håret på mina armar står typ upp nu när jag tänker på det! Blinkade hårt och då försvann han, men jag låg och typ bad till alla högre makter halva natten heeeelt paralyserad av rädsla. Fy fan, fruktansvärt. Men det var nåt skumt i den lägenheten, fick ibland känslan att nån iakttog mig, och en morgon när jag vaknade så fanns det en liten vattenpöl på en av köksstolsarna. Fick aldrig nån förklaring varifrån vattnet kom. Som tur är bor vi inte kvar längre.

Reply
V

Alltså Kenza, jag drömde om ditt bröllop i natt. Pga dubbelbokning av lokalen så fick ni ta nån form av föreningslokal, komplett med gamla reklampapper för luciatåg och mellanstadie-discon på väggarna. Din klänning var som en body med en kort minikjol som stod rakt ut och över den ett (1) tyllager med några få stackars strösslade plastblommor fastlimmade. Maten var typ fiskpinnar och det var dukat med engångsbestick. Bör jag söka vård som drömmer stressdrömmar om andras bröllop?! Kan i alla fall glädja dig med att trots att ingenting under bröllopet blev som ni planerat så strålande ni ändå av kärlek och lycka, och vi dansade halva natten :D (sen råkade jag kalla dig Kenza med E och då blev du svinsur och jag blev utkastad)

Mvh,
Eventuellt labil individ

Reply
Julia

Jag tycker att det låter som om du upplevt en hypnagog/hypnopomp hallucination. Jag har själv upplevt det och vet hur verkligt det känns. Googla! :)

Reply
Ronja

Tänkte precis samma sak, hade de ofta som liten i samband med sömnparalys. Riktigt obehagligt och det är inte förrän i vuxen ålder som jag förstått att jag råkat ut för detta. Innan har jag alltid trott att jag sett spöken.

Reply
Anna

Lyssna på “creepy-possen” hos P3. Där har vi läskiga “verkliga” berättelser. :)

Reply
Anja

Kenzaaa, where is your T-shirt from? I loove it, and so do I love your vlogs! Kisses from Slovenia!

Reply
Erika

Jag skulle inte vågat sova kvar om jag sett det där, modigt av dig! Kul att du delade med dig av det här.

Jag har inte sett någon, och är glad för det. Tror inte mitt psyke skulle klara det haha. Men jag har hört, eller ja, varit med om något oförklarligt.

Jag och två tjejer sov andra natten på Scandic i Uppsala. Vi hade precis sagt god natt alla tre och släckt lampan, när vi hörde en hög klar röst jag ALDRIG hört förut ropa “Hallå…” Ena tjejen tänder och frågar vem av oss som ville något. Men det var ju ingen av oss… och när vi insåg det trodde jag att jag skulle dö av skräck. Visst, den logiska förklaringen skulle ju vara att någon ljög och ville jävlas, men ingen har kommit fram med detta, och sen var ju dessutom alla tre sjukt rädda, så bra skådespel dessutom. Rösten lät som den kom från någon som låg/stod/var i mellan våra sängar, så absolut inte från något annat rum. Haha jag vet inte, obehagligt var det i alla fall.

Reply
Kristina

Can’t find the curling iron anywhere, so not sure if I write it correctly? Do you have a link? <3

Reply
Christina

När jag var liten kunde jag se en man med hatt som gick från mitt rum och vidare mot mina syskons. Mannen var gråsvart, nästan som en skugga, och hade en gammeldags hatt på sig. Vi hade även massa skuggfolk som gick i våran hall om natten, som en gågata, bara att människorna var från typ 1800 talet och siluetter. Kommer speciellt ihåg en kvinna med stor kjol och en gammeldags barnvagn som brukade gå omkring.
Jag pratade inte om det här med min familj när jag var liten, jag var aldrig rädd och det var visst spännande att se på. När jag var äldre satt jag, min syster och pappa och pratade om spöken och då berättade jag vad jag hade sett. Min syster blev helt vit i ansiktet, för hon hade också sett de samma personerna om nätterna. Tydligen gick hattmannen in i ena väggen i rummet som hon och våran bror delade, och blev borta. Det var något min syster och bror bruka prata om på nätterna ihop, skuggmänniskorna.
Så även om barn hallucinerar är det lite speciellt att vi hallucinerat om de samma sakerna. Sen är visst hattmannen väldigt vanlig att se, om man googlar om han är det flera berättelser om andra som sett han.

Reply
iiii

Fyfan så creepy! Har själv aldrig trott på sådant där men hände en sjukt obehaglig grej till mig för ett par när jag var på utbyte utomlands.

Jag vaknade runt 2-3 på natten och mindes hur jag hade lite tungt att andas, hörde liksom mig själv andas tungt när jag vaknade. När jag öppnade ögonen såg jag framför mig en svart skugga som liknade EXAKT en gammal kvinna som stirrade på mig, såg ut som hon hade ett ljus i handen. Blev så jävla rädd så sprang illa kvickt och tände lamporna men måste sova med lamporna tända efter det, så obehagligt var det….

Reply
Sabrina

Sjukt ball historia om spöket. Jag tror snarare på att det är själar som stannat kvar av olika anledningar, de som inte hittat ‘ljuset’ utan blivit fast och är vilsna… Jag tycker det är korkat att egentligen tro att när man dör är man puts väck och inget finns kvar, det finns nog en jäkla massa vi inte kan förklara! Den pojken kanske hade en koppling till platsen, hotellet, rummet, garderoben ha ha… vem vet. Jag tycker allt sånt där är sjukt intressant och tror absolut på detta men satan om jag själv skulle se något skulle jag nog göra i byxan :’D

Reply
Florentia Zinonos

Can’t find the iron Kenza ….please can you write down the company ….not sure if I write it correctly ….kisses …keep shining !!!!

Reply
Lilly

Thank you for sharing this story. I also had similar experience some years ago, only once. It really changed my beliefs. I didn’t have a little boy but an adult male with glaring eyes who tried to squeeze my arm. After that, i made a big research about the subject and this is what i found out: they are entities who feed on our energy. They live in the astral dimension and normally we are not able to see them. They don’t have energy on their own. For different reasons they don’t want to stop being connected to our, material dimension and the only way for them to stay here is to get energy from someone alive, in most cases scaring them (when we are scared we release the most energy, so this is the best way for them). They are usually not evil or something, but they desperately want to stay connected to the Earth. The way to get rid of them is just to ask them to leave and most of them will do that (unless they are evil, but this is rare). This is exactly what i did, and he disappeared and never came back. I know several people who have this kind of visitors for years and didn’t manage to get rid of them because the fear paralyzes them.

Reply
Siri

Har upplevt tre spöken. En liten pojke i en gammal lägenhet vi flyttade till, en nära släkting i ett helt nybyggt hus vi flyttade till(tror hen kollade till oss) och sen något annat som jag aldrig såg men kände i ytterligare en gammal lägenhet(exempelvis höga ljud typ smällar och ljus jag släckte som tändes igen och sånt). Är vuxen men mörkrädd pga detta så sover med nattlampa. Har senaste året bott i nybyggd lägenhet och känt mig ganska trygg men ska flytta till ytterligare en gammal lägenhet och hoppas verkligen att det inte finns något där även om det skulle vara ett snällt spöke. Inser när jag skriver detta att jag flyttar väldigt mycket. Har förresten hört förut att om man har spöken ska man tapetsera om väggarna. Antar att man tänker att spöken lever kvar i husets väggar på något sätt. Man ska också säga till spöket att lämna en ifred och att det ska gå vidare, men har inte själv testat. Om jag upplever spöken igen så kommer jag göra allt för att de ska försvinna. Har också upplevt några andra “övernaturliga” händelser som inte kopplar till spöken. Berättade en gång för en vän som berättade att hen hade upplevt en snarlik grej men aldrig vågat berätta för någon annan. Häftigt att man har upplevt liknande sådana här saker utan att vara påverkad av varandra, jag tror verkligen att det ligger något i det.

Reply
Filippa

Hej Kenza!
Jag har som tur är aldrig sett ett, men jag veeeet att dom finns. Under snart ett och ett halvt år har jag jobbat på ett gammalt slott från 1800-talet ute på landet (redan här fattar man att något kommer hända). I somras jobbade jag där heltid och märkte flera gånger märkliga saker, små grejer som att nycklarna inte låg kvar på samma ställe till exempel. Men två grejer minns jag som skrämde livet ur mig. Jag skulle städa alla rum på slottet, vi hyr ut som hotell, och hade glömt ställa nya vattenflaskor på de rum jag städat, vilket var säkert 10 stycken. Min chef säger att hon gör det åt mig, men kommer tillbaka några minuter och säger att dom redan stod bredvid tvålen som de ska på nattduksbordet. Sen var det en jazzkonsert på slottet och då hade vi sett till att ingen skulle bo i huvudbyggnaden, utan bara i flyglarna utanför, för att gästerna inte skulle störas av musiken. Men när jag står nedanför trappan så hör jag någon som snarkar otroligt högt, så jag går upp, men så fort jag stannar för att lyssna så slutar det. När jag börjar gå så hör jag det igen. Jag kommer hela vägen upp och försöker lista ut vart det kommer ifrån men det känns som att det förflyttade sig efter mig. När jag kommer ner och säger till min kollega att “det var ju konstigt” så säger hon “klockan är 19, och inga gäster bor i huvudbyggnaden”. Japp, jag tror det finns spöken.

Reply
Danne

Omfg! När man kollar på denna video innan man går och lägger sig och ser den minen?

Reply
Emma

Stabilt att se den här videon 02.00 när man är den mörkräddaste personen som finns och bor själv. Kunde inte sluta titta och lyssna heller, får väl skylla mig själv kanske haha.
Godnatt då!

Reply
Sunny

Dear Kenza what kind of hair extensions are you using in this video? Are they clip ins or another kind? As i have similar hair and would like to have them also a little thicker in the ends. That be cool if you could let me know, thx in advance.

Reply
Lisa

Jag tror också på spöken, eller andar. Min man och min mamma har varit med om olika händelser men inte jag. Ännu.. Min man har sett saker skjutas ut från bord och ner på golvet, t.ex. en bestick. Och min mamma bodde en gång på Grythyttan och när de kom tillbaka till sitt rum, som var en liten “stuga” så hade byrån i rummet åkt ut från väggen flera centimeter så att vattenflaskorna som stått på byrån nu lutade mot väggen.. Hua.. Tror att jag skulle precis som du bli livrädd om jag såg något, men samtidigt så skulle det vara “skönt” att få ett bevis på att de finns.

Tack för en superhärlig vlogg och blogg! Ger mig lagom dos inspiration varje dag att vilja bli bättre och fylla mitt liv med saker som gör mig glad!

P.S Kanske du kan få till en rabattkod på den där locktången, såg ju fantastiskt smidigt ut. Hehe.. ;)

Allt gott, Lisa

Reply
Natalie

Jag har upplevt mycket. Jag tror dock inte på spöken men däremot på änglar och demoner. Jag vet att mörkret många gånger ikläder sig en människas gestalt för att söka kontakt. När jag åkte på missionsresa till Afrika var jag med om stök i andevärlden. Jag drömmer att en demon kommer in genom sovrumsdörren och ställer sig vid min fotända vid sängen. Jag vaknar och är mycket rädd. Somnar om. Två timmar senare vaknar jag av att det låter som att ett stort kattdjur klampar på taket. Jag blir rädd. Tänker”Är det någon som vill in?”Det är bäcksvart i rummet. Plötsligt smäller vår dörr upp och det låter som en man klampar in, ställer sig vid min fotända och flåsar. Jag blir som förstenad. Vågar ej röra mig eller säga ett ljud. Tror det är en vuxen man, inbrottstjuv. Den andra tjejen, som sover i sängen bredvid mig hör också allt som jag hör. Hon tänder ficklampan och jag är rädd för vad vi ska se stå vid sängen -Men ingen är där. Jag drömde om detta två timmar innan det hände. Jag vet att det var en demon. Jag bad till Jesus om beskydd men hörde ljudet på taket två gånger till några veckor senare men ingen som stormade in tack o lov. När jag började tillbe Jesus slutade ljudet upp omedelbart. Det står i bibeln att mörkret måste böja sig under ljuset, så det är verkligen en tröst. En gång bad jag för en man som mådde dåligt på en efterfest. Då började demonerna i honom att manifestera sig och han börjar sparka mig och attackera mig. Då sa jag”du släpper mig i Jesu namn” då släppte han mig och föll till marken. Jag vill också säga kenza att jag har sett massa under , helanden och mirakel! När jag var 4 år såg jag en ängel vid min säng!! Ljuset övervinner allt mörker ! Du behöver aldrig vara rädd. Gud beskyddar dig. Puss Natalie

Reply
Lisa S.

Omg my heart was pounding when you described the ghost :( I’m so glad you believe in them too, though… makes me feel less crazy! I used to not believe in anything, but one time I was at a guy’s house that was completely empty because it was just us and a few friends sitting outside in the backyard in the sun. I went inside for a moment to wash my hands before we ate, and as I was walking towards the front door someone/something whispered directly into my ear. There is no way it could have been a draft from a window, or a pipe or anything, because it sounded exactly as if a person put their mouth one centimeter from my ear and whispered directly into it.
I immediately froze in place. I had never been so scared in my life. I now know what it means to feel your “blood run cold.” I stood there for probably 10 seconds, unable to breathe, when finally I wanted to get out of that house so much I broke free of my fear. I literally sprinted out the door. I glanced back as I ran but I didn’t see anything. I have never experienced anything else like that, but I will never ever forget it. Some of my family doesn’t believe me, and try to tell me it was the wind or my imagination, but I used to not believe people either until it happened to me :/ Very Scary.

Reply
thea

I have seen a ghost once or an angel I would rather say. My grandfather was at the hospital, he was about to die, we wanted to be there when he died, so we were unsure if we were going home from the hospital and coming back the following day. A nurse came to us and said we could go home and that there was nothing we should be afraid of. We went home and came back the next day, that day he died, we were there and were taken goodbye. We tried to look for this nurse to thank her, but we did not find her, we asked other nurses, but they didn`t know who she was, because there was no nurse with the name that worked there. I think it was an angel.

Reply
Lena

Omg how did I miss this.. Watched your newest vlog and then this came up at the end.
I had the similar experience :o :DD I was in Rome with my friend in 2013 and we were staying in this creepy hotel. So one night I saw a nightmare where my dad was trying to wake me up like “WAKE UP WAKE UP WAKE UP!!!” so I woke up and saw my friend in the end of the bed.. just walking around.. I thought ok maybe she’s going to bathroom, but then I turn my head and she’s sleeping next to me. I look back where I thought I saw her and there was nothing.
So I freak out, start praying haha and run to the toilet :DD Next Morning I tell my friend what I saw AND SHE DIDN’T BELIEVE ME. She was asking why didn’t I wake her up then. I was too scared and if I did wake her up she would have been even more scared lol

But yea it was transparent, green&white kinda siluet of a woman with long hair. Scared the bajesus outta me.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*